נכתב ע"י dmm770;764533:קניתי היום מפונטייפ חבילה של 100 משקלים, והם שלחו לי טופס למלאות אם איזה פונטים אני רוצה, ליד כל פונט שואלים אותי איזה סוג, ttf או otf.
האם יש הבדל במחיר?
נכתב ע"י ariels;764530:יותר זול
ומי שלא מעמד - למשל לפרסומת או לוגו זה לא משנה
שלום ר' צבי.נכתב ע"י צבי999;765003:שבוע טוב.
הדיון שהתפתח כאן הוא הזדמנות מצוינת מבחינתי לשתף בתהיות שלי לגבי הדרך שבה מוצגים כאן (בשרשור זה וברבים נוספים) הפונטים של פונטייפ.
בשרשורים רבים בפרוג משובחים ומהוללים הפונטים של פונטייפ בתור כאלה שמקבלים כולם ניקוד בצורה מושלמת, מה שכביכול אינו כך בפונטים של פונטביט. כמעט כל אזכור של פונטייפ גורר סופרלטיבים רבים מאוד.
אנשים מוסיפים ומשבחים גם את השירות המקצועי הנדיר, ואת נכונותו של אליהו לערוך עבורם שינויים בפונט באופן אישי.
ובכן, הניסיון שלי מעט שונה.
במבצע האחרון של פונטייפ - משקל בודד ב 25 ש"ח + מע"מ - רכשתי משקלים בודדים וכך גם חבר שלי. גיליתי תקלות במיקום הניקוד, חלקן בעייתיות מאוד. פניתי לפונטייפ, ואכן בגדול העניינים סודרו, ואולם הדבר לקח שבוע וחצי! (למען ההגינות אציין כי בינתיים פניתי ישירות לאליהו, שהקדיש לי זמן ארוך של שיחת טלפון, וקיבלתי פתרון לבעיה מכיוון אחר, אך התשובה של התמיכה של פונטייפ ותיקון הבעיות בפונט הגיעו רק אחרי שבוע וחצי).
הדבר המשמעותי יותר היה אצל החבר שרכש גם הוא פונטים במבצע. באחד מהם היו גם כן בעיות ניקוד משמעותיות ואובייקטיביות.
חלקן סודרו (שוב, רק לאחר זמן מה), אך חלקן לא.
ואיזה חלק לא? למשל - התנגשות של הניקוד אחרי האות ע' באות.
אותו חבר שוחח עם אליהו בטלפון, והוא אמר לו - "תשמע, בשביל 25 ש"ח (29 למען האמת) זה מה שאתה מקבל. אם היית משלם 2500, היית מקבל פונט מושלם".
וכאן הבן שואל - אין אפשר שוב ושוב להתהדר בפונטים שהם כביכול "אופן טייפ מורחב" שטובים למטרות ניקוד, כשעניין כל כך בסיסי כמו התנגשות תדירה של ניקוד באחת האותיות איננו זוכה למענה?
אגב, רבים מאוד מהפונטים של פונטביט מקבלים כיום ניקוד בצורה שאיננה רחוקה ממושלמת (ייתכן שהדבר הוא כך בעקבות תחרות שהביא אליה אליהו פריד, אינני יודע, וגם אין זה ממש משנה כרגע).
זאת ועוד - ככל הידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה) אין בפונטייפ אפשרות לרכוש אופן טייפ מורחב שהניקוד בו מושלם בפחות מ 2500 ש"ח. לעומת זאת בפונטביט הדבר אפשרי במחיר של 8 (או 10, אינני זוכר) משקלים רגילים. מה אמור לעשות מי שרכש פונט, התחיל לעמד בו, וגילה שהוא לא מחזיק ניקוד כמו שצריך?
(אני חף מכל אינטרס להעלות את קרנם של פונטביט על חשבון אחרים, וגם איתם חלק מההתנסות שלי לא הייתה חלקה).
תודה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים