סטרידור

• הוסף לסימניות
מישהו יודע איך להקל על תינוק סובל בלילה?
מקבל כבר את הטיפול התרופתי אבל ההקלה עוד לא הגיעה באופן מלא.
יש מה לעשות?
(שיעולים נבחניים שמעירים מהשינה)

• הוסף לסימניות
לנשום אויר צח בחוץ :(

אבל קודם תעברו דירה....

לתת לו לנשום אדי קור מול הפריזר, או רוח ישירה מן המזגן.

• הוסף לסימניות
ממש ככה?
המזגן בעקרון ישירות עליו,
כשאני מדליקה אני מזיזה את המיטה.
להדליק ולהשאיר אותו שם?
חוששתני שאוסיף לרשימה דלקת ריאות חלילה!

• הוסף לסימניות
קוראים לזה "סטרידו" או "שיעול כלב" למבוגרים נותנים משאף וינטולין וזה עוזר מיד, לילדים אני זוכרת שהיינו מסתובבים ברחוב עד שהיו נרדמים בכל מקרה צריך אויר צח, ולא מזגן וכדו', אולי היום יש לרפואה להציע משהו בסגנון המשאף

• הוסף לסימניות
זה העונה עכשיו, יותר נכון חילופי עונות..
גם אני אתמול הייתי ערה עם בני עם התקפה...
אויר ופריזר עוזרים, לי רופא נתן סירופ לתת בשעת הצורך: דנהלון.
לא יודעת לגבי סטרואידים או קורטיזון, כנראה צריך מרשם...
תגשי לרופא הוא ידע לעזור...

ואגב, המזגן ממש לא במקום.
הם זקוקים לאויר טבעי וצח ולא לקור ממזגן שרק מגביר זאת.
תרגישו טוב..

• הוסף לסימניות
תנסי בלילה מכשיר אדים קר. אחרי 2 לילות השיעולים אמורים להסתיים.

• הוסף לסימניות
הוציאי אותו החוצה לאוויר החופשי- זה הטיפול הכי טוב.
ואם את רוצה את הטיפול הכי הכי טוב- תעלי על המטוס הקרוב לשוויץ ותוציאי אותו באוויר הצח של האלפים. (אין החזר מקופ"ח אם את מתעקשת על זה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;862873:
הוציאי אותו החוצה לאוויר החופשי- זה הטיפול הכי טוב.
ואם את רוצה את הטיפול הכי הכי טוב- תעלי על המטוס הקרוב לשוויץ ותוציאי אותו באוויר הצח של האלפים. (אין החזר מקופ"ח אם את מתעקשת על זה)

אני באה גם...:rolleyes:

• הוסף לסימניות
כמו שכבר כתבו: דנהלון או בטנזול.
מזגן - ממש לא!!! אויר צח או אדי פריזר - ממש כן !!
ובכלל - כדאי שישן בעגלה בצורה של ישיבה כמה שאפשר, ולא בשכיבה.

• הוסף לסימניות
ואגב, אחין שלי אושפז בשבת האחרונה מקוצר נשימה...
הסיטורציה שלו ירדה ל80...
אז צריך להיות ערניים, לפעמים לא מספיק אינהלציה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;862895:
יש עצה לשים בחדר בצל חתוך

לא בחדר, ממש על הכרית של הילד, בצל גדול וחריף, חתוך לרבעים.

(ולא לשכוח בבוקר לאוורר את החדר מהניחוח הבצלי החלומי..)

• הוסף לסימניות
כתבתי את זה שנה שעברה ואני חוזרת ומספרת-
אחרי כמה שנים של אינהלציות ארוכות, אישפוזים וכדו'.. עברתי ל- פנסטיל טיפות !!!!!!!
ופשוט מאז האינהלציה שוכבת בארון ב"ה וכל התכשירים עבר זמנם ב"ה.

ברגע שאני מזהה את השיעול ובטוחה שזה הוא, אני נותנת מנה אחת ואם זה מחמיר נותנת כל שעתיים שלוש. בד"כ מה שקורה אצלי שביום הראשון בני מקבל 4 פעמים בערך ויום למחרת פעמיים מקסימום. ובזה זה נגמר!!!!!!!! בלי רעידות של אינהלציה, בלי להישאר בבית, ובלי סטרידור ב"ה.

• הוסף לסימניות
פינתי - תבורכי, שלא אצטרך יותר בעז"ה - אבל תודה!!!
1. לא צריך מרשם?...
2. כמה זה 'מנה'?
תודה תודה תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;863091:
פינתי - תבורכי, שלא אצטרך יותר בעז"ה - אבל תודה!!!
1. לא צריך מרשם?...
2. כמה זה 'מנה'?
תודה תודה תודה!

צריך מרשם, אך אני אומרת לרופאה שאני צריכה פנסטיל והיא נותנת לי בלי בעיה. רופא אחר לא הסכים איתי וגם לא נתן לי, אז עברתי קופה!
(מקסימום תגידי שאת צריכה להחזיר לגמ"ח :))
מנה זה לפי משקל הילד, כל קילו = טיפה.

זה לא ממתק ולא בריא, אך בטוח הרבה הרבה פחות מפעם אחת של אינהלציה!

• הוסף לסימניות
ו... שכחתי לציין שהפנסטיל הופך את השיעול לנזלת, ואז צריך להקפיד להוציא!!

• הוסף לסימניות
לצערינו יש לנו נסיון עם זה מכמה ילדים
זה בדרך כלל וירוס שמתחיל באיזור מיתרי הקול, ואם מחמיר הוא יכול לחדור לריאות ולגרום לקוצר נשימה ולדלקת ריאות.
אם זה רק שיעול, אפשר מול הפריזר, האויר הקר מקל על הצריבה בגרון וגם מפריע לוירוס להתפשט (חיידקים לא מתרבים בקור).
אויר צח לא תמיד עוזר, יש שאומרים לשים את הילד בכסא ברכב ולנסוע עם חלונות פתוחים. לדעתי זה פחות או יותר אותו אפקט כמו הפריזר.
מול המזגן עוזר רק אם הפנים של הילד ממש על המזגן, אבל אז הרוח החזקה ממש מציקה.
צריך להיות זהירים אם לא מטפלים נכון אפשר להגיע למצב שאין מספיק חמצן לילד ולפגיעה מוחית (כל כל שונאי ישראל)

זה יכול לקרות גם כתוצאה מאלרגיה, ובמקרה שההורים מזהים כך, עוזר מאוד פניסטיל שמקל את האלרגיה בתחילה, ולא נגררים למצבים קשים של דלקת ריאות.
גם אצל הילדים האחרים, מיד שמתחילים סימנים של אלרגיה, אנחנו נותנים פניסטיל ולא מגיעים לאינהלציה

ההכירות הראשונה שלי היא מביתי הבכורה. לבתי היה קוצר נשימה, אני זכרתי מאחי הצעירים שרק ישנו קצת במרפסת והוקל להם, לקחתי את בתי לסיבוב למטה ולא עזר לה כלום. (היום אני מבין שזה ההבדל בין ירושלים לבני ברק).
האמא לחצה עלי ללכת לעזר מציון, הרופא לא דיבר יותר מדי, נתן לי לעשות לה אינהלציה. כשיצאתי, אמרה לי המזכירה שאם המצב לא משתפר, עלי לפנות למיון.
אחרי שעה וחצי, אמצע הלילה, לא היתה לי ברירה, הזמנתי מונים ונסעתי לתל השומר. לא הכרתי את ביה"ח בכלל, והגעתי למיון הרגיל. המזכירה במיון שאלה אותי מה העניין, ולכשראתה את הבת שלי בעגלה, אמרה לרופא שעמד שם שיראה מה עם הילדה. עד לרגע זה הייתי בטוח שאני נוסע לביה"ח רק כדי להרגיע את האמא. כשראיתי מה התגובה של הרופא, עלו לי דמעות בעיניים. הרופא נלחץ, קרא לאחות אחת שתעזוב הכל ותרוץ להביא חמצן, לאחות אחרת שתמדוד סיטורציה, ולמזכירה אמרה שתזמין בדחיפות מישהו שיעביר אותנו למיון ילדים. הסיטורציה היתה 79, הרופא אמר לי שאם הייתי ממתין לבוקר, סביר להניח שהייתי מקבל עבורה קצבה מביטוח לאומי.

• הוסף לסימניות
קחי כוס עם שמן זית ותטפטפי כמה טיפות של שמן לבנדר או שמן אקליפטוס.
אם תשימי בחדר את הכוס זה מאוד מרגיע אותם.
אני נוהגת לעסות את בית החזה והגב וזה עוד יותר מקל מעליהם והם ישנים רגועים.
אפשר לקחת טיטול לגזור לשניים ולשפוך מעל כל חלק(בצד הסופג) מתערובת השמנים ולהניח על החזה והגב למשך הלילה אפשר הצמיד לגוף עם אוברול, חיתול וכד' כך גם אין חשש שהבגדים יוכתמו.

אם יש נזלת היא ממש נמסה כמו מים ואח"כ הכל נקי.

רפואה שלמה!

• הוסף לסימניות
הוי, בצל, איך שכחתי?
הוא ממש מציל!!!
הכי קרוב לאף של הילד.
(שימי על צלחת)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....