התייעצות סיגריה אלקטרונית בשידוכים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
סיגריה רגילה, אין על מה לדבר, בנ"א במודע מכניס את עצמו לקיצור חיים, זה נשמע לך הגיוני? זה אומר שהוא לא יכול להתאפק, אין לו שליטה עצמית, זה אומר משהו על האישיות שלו! ברור שהוא יודע על מחלות ריאות ומה שזה עושה ועדיין מחליט לעשן. השאלה מה החומרה של אלקטרונית לעומת, 3 פעמים ביום זה לא הרבה? לי זה נשמע המון, וכמה זמן כל פעם, כמה זמן לוקח לגמור אותה?
ואוו ואוו איזו גישה
אין שליטה עצמית...משהו על האישיות
היו רבני גדולי דור שעישנו מה זה אומר על האישיות שלהם?
נראה לי באמת עדיף לא להפגש אם זו הגישה, גם לסיגריה אלקטרונית
אם פתאום יפרסמו מחקר חדש על נזקי הסיגריה האלקטרונית הלך עליו...
מסכם תהיה לו" משגיח" בבית
סוכר ,שוקולדים, סטרס וכל מיני דברים נוספים גם עושים מחלות לא פחות
השאלה היא תמיד האיזון כמה ואיך וכו'
וידוע שהרבה בחורים חרדים מעשנים וכשמתחתנים הנפש מוצאת לה מרגוע... ולא מחפשת סיגריות וד"ל

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
3 פעמים ביום זה לא הרבה? לי זה נשמע המון, וכמה זמן כל פעם, כמה זמן לוקח לגמור אותה?
אם הם אמרו שהוא מעשן 3 פעמים ביום נשמע לי לא אמין..
בגדול לא קיים דבר כזה דבר , זה נדיר מאוד.
איך אפשר לומר לו שזה יותר מזה?
מי אמר שזה יותר מזה?
אם את מחפשת ממש את המילים לשכנע אותו..
אז הנה:
תכלס גם סיגריה אלקטרונית מכילה ניקוטין שזה חומר רעיל וממכר.
וזה סתם תמימות של אנשים שחושבים שזה לא בעיה. כי זה ממש לא כמו סוכר ושוקולד, זה מקצר חיים!
אבל דעתי נכתבה כבר שברור ואין ספק וממה שאני מכיר (ואני מכיר הרבה) לא מורידים על כזה דבר שלא מורידים על זה אבל יש לך השיקול הזה:
נראה לי באמת עדיף לא להיפגש אם זו הגישה, גם לסיגריה אלקטרונית
אם פתאום יפרסמו מחקר חדש על נזקי הסיגריה האלקטרונית הלך עליו...
מסכן תהיה לו" משגיח" בבית
אני לא מסכים עם המשפט האחרון ב100% אבל יש בו קצת מן האמת.
בהצלחה!

• תודה
Reactions: MRF
  • הוסף לסימניות
זה באמת משהו מעצבן, לראות את המוצץ הזה בפה, את הפוזה וכד' זה מתסכל לראות את הסכומים המטורפים שיוצאים על סיגריות, לחשוב על ההתמכרות ועוד.
אבל , לבחורות אין הרבה מה לסנן, וזה הפרמטר הכי פחות גרוע..

• הוסף לסימניות
זה מתסכל לראות את הסכומים המטורפים שיוצאים על סיגריות
סיגריה אלקטרונית זה בזבוז של אלה שמעשנים את המילויים של החברות הכי יקרות.. מקסימום בין 100 ל150 ש"ח בחודש. ואני מגזים.
וכמובן שמדובר בכאלו שמעשנים נון סטופ , אלו שלא , זה הרבה פחות מזה!

• תודה
  • הוסף לסימניות
סיגריה רגילה, אין על מה לדבר, בנ"א במודע מכניס את עצמו לקיצור חיים, זה נשמע לך הגיוני? זה אומר שהוא לא יכול להתאפק, אין לו שליטה עצמית, זה אומר משהו על האישיות שלו! ברור שהוא יודע על מחלות ריאות ומה שזה עושה ועדיין מחליט לעשן. השאלה מה החומרה של אלקטרונית לעומת, 3 פעמים ביום זה לא הרבה? לי זה נשמע המון, וכמה זמן כל פעם, כמה זמן לוקח לגמור אותה?
סיגריה אלקטרונית את ממלאה זה לא לגמור
כל פעם אפשר לשאוף שוב
היא הנקודה שלא כל פעם צריך ל"בזבז סגריה שלמה" ואז זה נהיה סוג של צמוד מידי לפה
גיסי בשידוכים בחור מעולה לא מגלה בכלל שמעשן ואומר לנו במשפחה מפורש שאם היא לא תאהב את העיון יפסיק
לדעתי הרבה בחורים מפסיקים אם הבחורה דורשת זאת לפני החתונה
לי אישית לא הפריע כי בעלי מעשן ממש בקטנה 5 ביום
ועכשיו מעצמו מוריד בהדרגה

• תודה
  • הוסף לסימניות
הקטע הוא שרוב הבחורים שאני מכירה מעשנים.
וכמעט כל הבחורות שדיברתי איתן על זה אמרו לי שמאד מפריע להם.
פה הפלונטר.
אבל תכלס אנחנו לא נבין את הרצון הזה לעשן כי בתור בחורות חרדיות אין לנו את הניסיון הזה לי לפחות

• הוסף לסימניות
נ
זה באמת משהו מעצבן, לראות את המוצץ הזה בפה, את הפוזה וכד' זה מתסכל לראות את הסכומים המטורפים שיוצאים על סיגריות, לחשוב על ההתמכרות ועוד.
אבל , לבחורות אין הרבה מה לסנן, וזה הפרמטר הכי פחות גרוע..
נכון ,לכן אם הבחור מצוין חבל להוריד...

• הוסף לסימניות
גם לבנ"א ששותה קפה כל יום אין שליטה עצמית. לדעתי. מסכימה עם בעלך.
סתם, זה ענין של התמכרות נטו. עובד במנגנון אחר קצת משליטה עצמית רגילה.

• תודה
  • הוסף לסימניות
איזה פחד, לא התכוונתי ח"ו להפחית מערך של אף אחד, ככה הרגיש לי, תודה על התובנות
ומשגיח היא לא תהיה אבל לא רוצה להיכנס למצב שמפריע לה משהו וקשה לה לראות אותו כך ומתאפקת לא לומר כלום...

• הוסף לסימניות
רוב ככל הבחורים היום מעשנים לצערינו. גם הטובים ביותר.
לא שווה להוריד על זה, בדר״כ אחרי החתונה רובם מפחיתים כמויות משמעותית עד הפסקה במיוחד אם זה מפריע לאישה.

• הוסף לסימניות
(אני לא מעשנת, אבל בעלי מעשן. היה מעשן כבד של סיגריות והיום מעשן חששמלית)
סיגריות רגילות הן מסריחות. הן מוציאות עשן. הנזקים מהם ידועים וברורים.
לדעתי לרב הבחורות מפריע הריח.. בעיקר.
אחרי החתונה הרבה מפחיתים/מורידים כי.. זה ממש ממש יקר לעשן במיוחד היום שגם לגלגל לבד עולה יקר.

סיגריה אלקטרונית- אין ריח/ריח אחר לחלוטין, הרבה יותר עדין וסביל (גם בהריון).
אין עשן, יש אדים- זה עולם אחר לגמרי.
המחיר הרבההה יותר זול- לצרכנים כבדים מסתכם בכמאה שקל בחודש. אפשר גם בפחות.

לגבי הנזק- אמנם הניקוטין מצוי גם בזה, ובגלל היכולת לעשן בכל מקום (אי אפשר לעשן בתוך בית סיגריה, אבל סיגריה אלקטרונית כן, כי הריח קלוש ומתפוגג בשניות) זה יותר ממכר אבל לפי מחקרים רבים שקראתי החומרים המסוכנים (לא מצד ההתמכרות אלא מצד הסרטן וכו') אינם.
המון בחורות מכורות לקפה, לשוקולד, למסטיקים- אבל זה התמכרויות יותר אלגנטיות. בעיני זה לא שונה.
שוקולד גורם לסכרת, השמנה היא מחלה מס' 1 בעולם, ולא חושבת שהסיגריות האלקטרוניות כל כך מסוכנות, אם כי אי אפשר ממש לדעת... לא קיים מספיק שנים. ההתנגדות לזה בעולם היא ברובה בגלל שהן ממכרות לניקוטין, שמביא לצריכת סיגריות.

מה שכן לדעתי הרבה בחורים מפסיקים לעשן או מפחיתים (מסיבה כלכלית, כי כבר אי אפשר לעשן בכל מקום כמו פעם, כי הריח מפריע לאישה וזה מסוכן ליד הילדים וכו') לעומת זאת אלקטרונית לדעתי- הרבהההה יותר קשה להפסיק. כי זה זמין פי כמה. בעלי בימיו הקשים עישן חבילה וחצי ליום, זה לא מתקרב לסיגריה אלקטרונית שכל הזמן בפה (לפני התפילה 'מתמלא' בכמה שאיפות טובות.. וחוץ מזה היא כל הזמן בשימוש רציף.)
בעלי הפסיק סיגריות ביום אחד, אבל כשאין מילוי/נאבדת הסיגריה החשמלית- זה קשוח.
וכשאני שואלת אותו על שבת תשובתו שזה כוחה של הלכה... בשבת לא צריך את הסיגריה.. זה לא אומר כלום על רמת ההתמכרות.

• הוסף לסימניות
זה מאד גרוע ממכר נורא וצמודים לזה פי מאה יותר מסגריה רגילה, כמו מוצץ שתמיד בפה, נס שיש שבת.
אין כזה דבר לא מסוכן, יש נער שמת מזה בשנה האחרונה ועוד מלא מחלות ריאה מוזרות שכנראה קורות מזה ה"י.

בא נעוף
חצי מעולם הישיבות עישן סיגריות אלקטרוניות והוא חי בריא ונושם בלי מחלות ריאה ח"ו
וכמו מוצץ בפה מגיע משעמום אפשר להגיד לו שינמיך ובסיגריה אל' זה פחות בעיה
ולגבי הנער שמת יותר אנשים מתים מתאונות אז גם שלא יעשה רישיון

• הוסף לסימניות
האם יש דבר כזה סיגריה שלא מסוכנת?
אם מעשן כמה פעמים ביום זה הגיוני? איך מתייחסים לזה?
סגריה רגילה לא בא בחשבון בכלל, זה אותו רעיון חוץ מהריח?
[בחור רציני מאד]

אני לא חוש שכדאי להוריד בגלל זה

רוב הבחורים היום מעשנים

• הוסף לסימניות
אחד שמעשן סיגריה לא אומר שאין לו שליטה עצמית
ולא אומר שום דבר על האישיות שלו. נקודה!
היום אתה יכול לראות אברכים עם השליטה עצמית הכי גבוהה שיש ומעשנים
זה לא שאם את מתחתנת עם אחד מעשן אז את מתחתנת עם אחד מכור וחסר שליטה עצמית
כי זה לא משו שאפשרי בכלל לשלוט על זה...
זה לא אומר שזה בסדר
אבל וודאי שלא לשפוט ככה...

• הוסף לסימניות
לגבי הנזק- אמנם הניקוטין מצוי גם בזה, ובגלל היכולת לעשן בכל מקום (אי אפשר לעשן בתוך בית סיגריה, אבל סיגריה אלקטרונית כן, כי הריח קלוש ומתפוגג בשניות) זה יותר ממכר אבל לפי מחקרים רבים שקראתי החומרים המסוכנים (לא מצד ההתמכרות אלא מצד הסרטן וכו') אינם
בוא נגיד שזה לא מסרטן. נזקים בכבד וחומרים רעילים לא מספיק מרתיע?!
ובואו אל תשוו לי פה את זה לשוקולד כי זה ממש לא אותו דבר!

אני לא דנה אף אחד שמעשן כי אני לא שם אבל אם בחור מעשן יחשוב רגע אמיתי עם עצמו
בלי קשר לחברה ובלי קשר להתמכרות- כולם יודעים שזה מזיק ולא טוב...
עובדה ששמעתי אחת שהייתה מאד נגד עישון וידעה לפרט יפה מאד את הנזקים והיום היא מעשנת כבד סיגריה רגילה.
כי כשמכורים כבר אין שיקול נקי לגמרי.. וזה בכל דבר לאו דווקא בעניין הזה.

• הוסף לסימניות
1) סיגריות אלקטרוניות זה ממש לא כמו שוקולד וסוכר וכדו' שגורם נזק רק לאוכל, יש מידע שסיגריות אלקטרוניות גורם נזק גם לסובבים ובפרט לילדים ונשים בהריון. ראה כאן
2) אינו מומלץ להתחתן עם מישהו על סמך שהוא ישתנה ממה שהוא עכשיו. כדי להתחתן צריך לקבל את הבן אדם כמו שהוא.

• הוסף לסימניות
היום אתה יכול לראות אברכים עם השליטה עצמית הכי גבוהה שיש ומעשנים
הם ירצו שגם הילדים שלהם יעשנו?
הם ירוו נחת לראות את הישיבע בוחר שלהם בגיל 17 כשהוא בבית יושב עם האלקטרונית?
גם האשה לא, והיא סובלת מזה, לא נראה לי שיש מישהי שזה לא אכפת לה, ואין מה לעשות היא שותקת. אבל היום מסתפקים בזה שבחור לא מעשן סמים ... אז לא מורידים על סיגריות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

אשכולות דומים

שלחתי היום תלונה למשרד הבריאות עבור ביתי בת ה-3.8 השוהה במסגרת גן עירייה שיקומי, טשטשתי פרטים אישיים אבל באופן כללי מובן המסר העיקרי..
מה הייתם עושים במקומי במצב כזה?
זה לשון התלונה:
ילדה מיוחדת המאובחנת כ"ספינה ביפידה", הילדה מטופלת בבי"ח שיקומי אלי"ן בירושלים, תל השומר, וסורוקה במגוון מקצועות הנמצאים תחת התחום הנ"ל.
ע"פ הידוע לנו אצל ילדי ספינה ביפידה אין שליטה על סוגרים והם מצונטרים ע"י קטטר לסירוגין, אביגיל מצונטרת בערך כל 3 שעות (תלוי לפי המצב- לפעמים פחות מ-3 שעות כשצריך),
אנחנו יודעים שיש חוקים של משרד הבריאות:
1. אין להביא ילד עם חום לגן עד שעוברים 24 שעות מסיום החום.
2. ילד שנעדר 5 ימים רצופים מתבקש להמציא אישור רפואי שיכול לחזור לגן.
ע"פ בידוע לנו בעניין ספינה ביפידה- תמיד, תמיד, תמיד יש חיידק בשתן בגלל הצינטורים, ולכן לא בכל מצב נותנים אנטיביוטיקה, אלא רק מתי שיש חום שאינו מלווה בתסמינים אחרים ואין לו הסבר אחר.
במצבים שהשתן עכור, הפרשות, צבע לא תקין, ריח וכו- ע"פ פרופסור יובל בר יוסף וצוות מרפאת ספינה ביפידה באלי"ן, הפתרון הוא- שתיה מרובה וצינטורים צפופים יותר שזה שוטף את שלפוחית השתן ומטפל בבעיה הנ"ל.
הדברים כתובים בצורה ברורה במסמכים שנמצאים אצל צוות הגן- דף מספר 4 בהמלצות בסיכום הרפואי של אלי"ן.
כרגע נמצאת בגן אחות מ"מ, וגננת מ"מ, שביום ראשון שעבר 15/2 שלחו את הילדה לבית בגלל שתן עכור והפרשות- ללא חום! אמרנו להם איך לטפל בילדה ובכל זאת שלחו אותה,
אנחנו טיפלנו בילדה בבית ושטפנו לה את השלפוחית ע"פ מה שלימדו אותנו הצוות הרפואי באלי"ן, השארנו אותה בבית יום נוסף כדי ש"בטוח" הכל בסדר- יש לציין שלא ראינו ממצא חריג בשתן בבית.
למחרת ביום שלישי 17/2 שלחנו את הילדה בריאה ושלימה לגן עם שתן צלול לגמרי, הגננת לא הייתה בגן והייתה גננת מחליפה לא מוכרת, הגננת ביקשה אישור רפואי שהילדה יכולה לבוא לגן- אין באישור כזה שום צורך, לא התווכחנו, התקשרתי לגננת שלא הייתה והגעתי איתה להסדר שנשיג את האישור למרות שאין בו שום צורך בעיקר שהדברים כבר כתובים במסמכים של אלי"ן וגם לא היה לילדה חום בכלל,
בינתיים הזמן בגן עובר והילדה צריכה לעבור צינטור, האחות לא מסכימה לצנטר אותה בלי אישור רפואי- זה הזיה בפני עצמו כי אין צורך באישור לצנטר, ולהיפך זה לבד יוצר יותר נזק אצל הילדה,
התקשרתי לגננת בגן והיא דחפה לי את הטלפון לאחות, האחות אמרה משפט הזוי "אני לא אזרוק את התעודה שלי לפח כדי לטפל בילדה", "אסור לי לטפל בה"- הטיפול בינתיים התאחר בשעה!
בעלי הלך למרפאה בזמן הזה ולא היו רופאים במרפאה כדי להוציא אישור, והאחות התעקשה שאסור לה,
ומה שהכי הזוי זה שבשבוע לפני הילדה הייתה עם דלקת גרון וסיימה אנטיביוטיקה בסוף השבוע- סמוך לזמן הנ"ל.. וזאת אותה אניטביוטיקה שהיא מקבלת עבור דלקת בשתן...
הסברתי את זה לאחות, ובתוספת זה שבכלל לא היה לילדה חום והחזרנו אותה לגן רגילה לגמרי היא התעקשה שלא לטפל בילדה.
בעלי בא לקחת את הילדה מהגן עמ"נ לטפל בה.
זה לא הסוף אבל אני מציגה פה שאלה: אני צריכה ללדת כל רגע, מה היה קורה אם הייתי למשל בחדר לידה עם בעלי ולא היה מי שיוציא את הילדה? או סתם היינו מחוץ לעיר..
ביום שלמחרת הגננת עדיין לא הייתה ולא היה גם עם מי לדבר ומשום מה בשבוע הזה אין לנו רופאים במרפאה.. הילדה נשארה יום נוסף בבית, אני פניתי לצוות הרפואי של אלי"ן- פרופסור יובל בר יוסף וקרן פוקס אחות סוגרים- כשסיפרתי להם את הסיפור הזה הם היו בהלם טוטאלי ואמרו שאם יש משהו שיכול לזרוק לאחות הזאת את התעודה לפח זה דווקא זה שהיא לא הסכימה לצנטר את הילדה! זה יוצר לה נזק! וגם במצב שיש חום אין שום מניעה מלצנטר, ולהיפך חייב לצנטר! זה לא שנשאיר את השתן בפנים אם יש הפרשות או חום וכו.. (השיחות הנ"ל מוקלטות)
זה לא יוצר נזק אם מצנטרים אלא אם לא מצנטרים.
אין כל קשר לאישור הרפואי לצורך הצינטור..
אגב ברור שיש להם בגן אישור מרופא למתן צינטורים בגן ע"י אחות מתחילת השנה.
ביום חמישי הגננת חזרה לגן אחרי יומיים של היעדרות והתקשרה לשאול למה הילדה לא באה.. אמרתי לה שהצוות הרפואי של אלי"ן ביקשו שייצרו איתם קשר מהגן (נתתי מספר טלפון אישי של הצוות- ודווקא של מי שלא ירים צעקות על ההתנהלות בגן כדי לא לפגוע..) בשביל להסביר להם אחת ולתמיד את ההתנהלות הנכונה במצבים הנ"ל כדי למנוע את מה שהיה, הצוות בגן לא הסכים בטענה שזה "העברת מידע רפואי", וצריך אישור בכתב ושההורים ידאגו לאישור וזהו... אמרתי להם שכתוב בצורה מפורשת את הדברים כמו שהזכרתי לעיל והם לא צריכים יותר מזה, אני והגננת היינו על הקו ביחד וקראנו את הדברים מתוך הכתב ביחד, היא אמרה "נכון זה מפורש אבל זה כללי מידי, צריך שזה יהיה ממש מפורט ושזה יהיה אישור מיוחד לגן"..
למרות שהם לא צודקים ואין פה על מה להביא את האישור, ביקשתי מהצוות הרפואי של אלי"ן להנפיק להם אישור מפורט, האישור מתעכב בגלל בעיה בתיאום בין הצוותים של המקום שצריכים לחתום על האישור, אין לי עדיין רופא שמכיר את הילדה במרפאה, השירות אונליין של כללית סיבך אותי לגמרי,
הילדה בבית בפועל ובא לי רק לבכות, אני לא במצב של תפקוד בכלל, עם פיברומיאלגיה, תת פעילות של בלוטת הטריס, אנמיה, ושבוע 33 של הריון, הקצת שאני מבקשת זה המנוחה שאני יכולה להרשות לעצמי בבוקר... (לא קראתי לזה שמירת הריון כי אני לא עובדת, אבל זה בדיוק זה)
אמרתי לגננת בגן שגם אם היה יוצא נזק מהטיפול בילדה בגן הייתי מחפה על האחות, אני רואה שהאטימות גוברת ואין עם מי לדבר בעיקר שהם כ"כ בטוחים בעצמם אז אני פונה למקום שאולי יתן לי מענה..
לציין: במצב שאין צינטורים סדירים הילדה סובלת מכאבים עזים בשעת הצינטור ולאחריה שרק משכך כאבים עוזר.. ובמקרה זה הילדה סבלה יומיים!
גם אנחנו וגם הרופאים הבכירים שחתומים במכתבים המצורפים, כולנו הרגשנו שהמלחמה פה היא על עמדת כוח שבאה על חשבון הגב שלנו ושל הילדה.
מצורף הסיכום של אלי"ן משנה שעברה שהיה ברשות הגן+ מכתב מפורט שכתבו עבור נושא זה במיוחד+ סיכום ביקור בהתפתחות הילד בסורוקה במרפאה משותפת
אני יודע שהמאמר קצת ארוך, אבל הוא שווה את זה!

המאמר משתף אתכם בידע שמתי מעט יודעים אותו.

למי שרוצה
כאן השאלות הידועות והמחשבות הקדומות על היפנוזה.

אז קדימה,

מתחילים!

היפנוזה!

מה אנחנו יודעים עלייך?

זה שנים רבות מסעירה ההיפנוזה את דעתו של כל מי ששמע עליה.

נשמעת כמו קסם יותר מאשר כמדע.

ונתונה למחלוקת רבה בדעתם של האנשים...

אבל מה באמת אנחנו יודעים עליה? לא הרבה יותר ממה שאמרו לנו...

אנשים רבים מפחדים מהיפנוזה, אבל האם יש צדק בפחד הזה?

האם היא לא הצטיירה כמפלצתית מדי?

אז בוא נפתח את כל הקלפים!
  • מהי היפנוזה?
  • מהי מדיטציה?
  • מהו דמיון מודרך?
  • איך הם קשורים?
  • ואיך כל זה קשור לשיטת הטיפול NLP?

מהי היפנוזה?

במשמעות הדבר היפנוזה היא תהליך כדי לגרום לשינויים בתת-מודע, שינויים שבמצב רגיל לא ניתן לעשות אותם בקלות.

אבל איך זה עובד?

בשביל זה נגדיר קצת את המודע ואת התת-מודע:

המוח שלנו מחולק לשני חלקים עיקריים: המודע והתת-מודע,

(ישנו עוד חלק ה"לא-מודע" שאחראי לתהליכים הפיזיולוגיים והביולוגיים, אבל הוא לא הנידון כרגע).

המודע הינו בסך הכול כ-5 אחוזים מהמוח בלבד, וכל השאר זה התת-מודע.

בקצרה: למודע ישנם 4 תפקידים עיקריים:

1. "המוח האנליטי" החלק בנו שמנתח נתונים, משווה אותם וכו'.
  2. "הרציונל" שזה בעצם ההיגיון.
  3. "זיכרון לטווח קצר" כפשוטו.
  4. "כוח הרצון" הכוח שמניע אותנו להתחיל דברים.
לתת-מודע נשאר כל השאר:

זיכרון לטווח ארוך, רגשות, רצונות, אמונות, ערכים, ידיעות וכו'.

כל מה שאנחנו עושים/מרגישים/שומעים/רואים ולא שמים לב אליו (לדוגמה נשימות, תחושת מנח כף הרגל בנעל וכו'), נמצא בתת-מודע,

וכל מה שאנחנו עושים/מרגישים/שומעים/רואים ושמים לב אליו - זה נמצא במודע.

לתת-מודע אין שום היגיון או מוח מנתח, ואם נצליח להחדיר אליו "סוגסטיה" (כלומר הצעה), היא תתקבל (כמעט) בלי עוררין.

לדוגמה: אם נצליח להחדיר לשם שסיגריות הן דבר מגעיל, אז האדם כבר לא יוכל לראות סיגריות.

אבל הקב"ה לא השאיר אותנו חשופים,

ויצר בנו את "הגורם הביקורתי".

הוא השומר שמחליט איזה מידע נכנס לתת-מודע ואיזה לא.

כדי לעשות את תפקידו נאמנה משתמש הגורם הביקורתי בכל הכלים של המודע, ומנתח את הנתון החדש: בודק אם הוא הגיוני, ואז משווה אותו למידע שכבר נמצא בתת-מודע.

אם הנתון לא מסתדר הגיונית או לא תואם מידע שכבר נמצא, אז השומר פשוט לא נותן לו להיכנס!

ולכן כל מעשן שתגיד לו שסיגריות הן דבר מגעיל, זה אולי יחדור למודע שלו, אבל התת-מודע שמנהל לו את הרגשות והרצונות לא יאמין לזה.

חשוב להדגיש שהגורם הביקורתי הוא חלק מהמודע, ולא מהתת-מודע.

בעצם התפקיד שלנו בהיפנוזה הוא לעקוף את אותו "גורם ביקורתי".

אז איך עושים את זה?

יש בזה שתי גישות עיקריות: הגישה הקלאסית והגישה האריקסונית.

בקצרה:

• הגישה האריקסונית: בשונה מהגישה הקלאסית, היא לא מנסה "להרדים" את הגורם הביקורתי, אלא להתחמק ממנו.
היא נקראת גם שיטת הערפול, ומשתמשת בשיטות מיוחדות כדי להסיח את המודע ואת ה"גורם הביקורתי", ומתחת לפני השטח להשחיל "סוגסטיה" (הצעה).

כרגע נתמקד יותר בגישה הקלאסית:

בגישה הקלאסית
: הרעיון הוא להרדים את המודע, וכך גם את הגורם הביקורתי.

המודע והתת-מודע פועלים כמו מאזניים: כשהמודע בשיא פעילותו התת-מודע מתחבא עמוק עמוק, אבל כשהמודע יורד – התת-מודע נחשף.

לדוגמה, חלומות נובעים מהתת-מודע והם מגיעים במצב שבו המודע חלש מאוד.

לכן הדרך שלנו לחשוף את התת-מודע היא להרחיק את המודע – פשוט להירגע. כן!

ההיפנוזה שכולם רועשים ממנה היא בסך הכול רגיעה!

אבל כדי להגיע לשינויים עוצמתיים צריך רגיעה עוצמתית,

ופה נכנס שלב ה"אינדוקציות" – שזה תהליך איך לעזור לאדם להגיע לרגיעה עוצמתית.

(אם תבקשו אולי אני אכתוב גם על זה מאמר).

אך אל דאגה, גם ברגיעה העוצמתית ביותר תמיד המודע עדיין נוכח. בלתי אפשרי להגיע למצב שבו המודע לא נוכח בכלל,

ואם כן, דבר שינגוד את רצונו של האדם לעולם לא יוכל לחדור פנימה גם במצב של היפנוזה! כפי שנרחיב בהמשך.

רמות פעילות המוח

ושוב בקצרה:

המוח עובד על גלי חשמל בתדרים מסוימים; ככל שהגלים מהירים יותר, זה מראה שהמוח פעיל יותר.

• גלי ביתא: המצב שבו המוח נמצא רוב היום – פעילות אינטנסיבית ומחשבה רודפת מחשבה.

• גלי אלפא: המצב של המוח כשהוא ברגיעה קלה או בהתרכזות (פעילות נמוכה יותר), כמו בקריאת ספר, שחמט או שמיעת מוזיקה.

• גלי תטא: מצב של רגיעה עמוקה. בשלב הזה המחשבות איטיות מאוד ומעורפלות. זה המצב של המוח כשאנחנו חולמים, וכן כמה שניות לפני שינה.

• גלי דלתא: גלי מוח איטיים ביותר, כמעט ואין מחשבות. זה המצב של המוח כשאנחנו ישנים.
בהיפנוזה אנחנו מחפשים להגיע לגלי תטא, או לפחות לגלי אלפא.

בקיצור: התחושה במצב ההיפנוטי דומה לתחושה של הרגעים האחרונים לפני שינה.

בשלב הזה התת-מודע הרבה יותר נגיש, והמודע עם הגורם הביקורתי הרבה פחות ביקורתיים, וכך נוצר מצב שבו התת-מודע גמיש ומוכן לשינויים.

מה זה מדיטציה ודמיון מודרך?

למען האמת, גם מדיטציה ודמיון מודרך הם מצב היפנוטי לכל דבר, אם כי בדרך כלל הם נעשים ברמה יותר חלשה של רגיעה (גלי אלפא).

ההיפנוזה שקוראים לה "היפנוזה" היא בדרך כלל בגלי תטא.

עכשיו אנחנו מבינים שאין הרבה מה לפחד בהיפנוזה; אדם נכנס למצב היפנוטי בין 7 ל-12 פעמים ביום וזה תהליך טבעי לחלוטין.

אבל רגע לפני שנשפוט – נעבור לשאלות המעניינות...
פיקדון מובנה שקלי עם חסם וריבייט על מדד ה RTY לתקופה של שנה וחצי עם 100% קרן מובטחת בפירעון.
טריגר אירופאי, בדיקה אחת בסוף תקופה.תאריך הפקדה 09 בדצמבר 2025, תאריך פירעון 10 ביוני 2027. השער הקובע של המדד לצורך חישוב התשואה ונגיעה בחסם ייקבע ב 07 ביוני 2027.\
הפיקדון משתתף ב- 100% מעליית מדד RTY Index עד עלייה של 20% לא כולל (להלן החסם) .
במידה ובתום התקופה ביום הקובע, המדד לא חרג ולא נגע בחסם ושיעור השינוי יהיה חיובי (גדול מאפס), חישוב התשואה יהיה שיעור השינוי של המדד (מנקודה לנקודה).
אם ביום הקובע בתום התקופה, יהיה שער המדד גבוה ב 20% או יותר, תשולם ריבית של 6.00% לכל תקופת הפיקדון. אם המדד ירד בסוף התקופה בהשוואה לשער הבסיס, לא תשולם ריבית כלל.

האם כזה דבר מומלץ להחליף מקרן כספית קיימת ? או חלק מקרן כספית? (אני לוקחת בחשבון את ענין הנזילות)

היה לפני תקופה כמה פיקדונות דומים (מדד זהב, שעלה מעבר לתיקרה שבתנאים, ומדד S&P ) - לא השתתפתי בהם...
מה הבנק מרוויח כאן?? - הם דוחפים הרבה היועצים שלהם
אין עמלות בכלל על הפיקדון

יש לי בנוסף הצעה מבנק פועלים 5.2 לשנה ללא נקודות יציאה (אבל יהיה לי מאוד מסורבל להעביר לשם את הכסף ואת החשבון, והם מגבילים לסכום גבוה יותר) זה כסף שצריך בשנתיים הקרובות להיות נזיל

@השקעות R הון @ה. שלמה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה