התייעצות סיגריה רגילה מול סיגרייה אלקטרונית

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ואגב, אם כבר מדברים על נשואות למעשנים, ועל נזקי העישון
אני היחידה שחושבת שזה מוריד לי מזמני האיכות?
כי נניח שבשעת ערב נחמדה אני מכינה שתי כוסות קפה, אבל קפה חייב סיגריה - כן?
אז הבעל היקר יוצא איתו למרפסת, ולי יש שתי אופציות - לצאת איתו לשם או לא, וכאן ניכנסת הדילמה, כי גם אם נניח שהתרגלתי לריח ולעשן בפרצוף - וקשה להתרגל, יש תקופות בחיים של אישה שהעישון עלול להיות מאוד מסוכן לתינוק שעתיד להיוולד בעוד כמה חודשים...
וככה אני נשארת לי לשתות את הקפה בבית, או לאכול את הגלידה, או את כוס מיץ התפוחים אם נהיה בריאים...
היי, זה לא פיר!
קפה בבית זה במקרה הטוב---
הכי באסה זה כשאתם בפיקניק מול נוף עוצר נשימה ואין אישור להנות מהנוף ללא שאכטות מהסיגריה

• הוסף לסימניות
בהנחה שזה או זה או זה מה הכי פחות גרוע ולמה?
לדעתי אלקטרונית, יש כאלו ללא ניקוטין אז זה לא ממכר כמו רגילה,
למרות שבאלקטרונית עלולות להיות מתכות כמו עופרת שעלולות להוביל לפגיעה נוירולוגית בלתי הפיכה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
העניין באלקטרונית הוא שגם אם זה לא ממכר במובן התלותי, בסופו של דבר מעשנים הרבה יותר - כיוון שזה נגיש, ולא נגמר אחרי כמה שכטות

• הוסף לסימניות
תגובת הצ'אט:
להשוואה בין סיגריה רגילה לסיגריה אלקטרונית (וייפ):

🚬 סיגריה רגילה​

• עשן בעירה: מכילה טבק שנשרף ויוצר אלפי כימיקלים, בהם עשרות חומרים מסרטנים ידועים (כגון זפת, בנזן, פורמלדהיד).
  • נזק מוכח: פוגעת קשות בריאות, בלב, בכלי הדם ובמערכת הנשימה; מעלה מאוד סיכון לסרטן, התקפי לב ושבץ.
  • עישון פסיבי: מסוכן מאוד גם לסובבים (עוברים אותו עשן מזיק).

💨 סיגריה אלקטרונית (וייפ)​

• חימום נוזל: לא שורפת טבק אלא מחממת נוזל שמכיל ניקוטין, חומרי טעם ולעיתים מתכות מהסליל.
  • פחות חומרים מסרטנים: יש משמעותית פחות כימיקלים רעילים מאשר בעשן טבק, ולכן נחשבת פחות מזיקה במובן יחסי.
  • עדיין לא בטוחה: יש בה ניקוטין ממכר, עלול להזיק לכלי הדם וללב, ועלולים להיות בה חומרים כימיים לא בריאים (פורמלדהיד, מתכות כבדות).
  • השפעה ארוכת טווח: עדיין נחקרת, אך נראה שפחות קטלנית מסיגריה רגילה.

⚖️ השוואה פשוטה​

פרמטרסיגריה רגילה 🚬סיגריה אלקטרונית 💨
חומרים מסרטניםרבים ומבוססיםפחותים בהרבה אך קיימים
סיכון למחלות קשותגבוה מאודנמוך יותר (אך לא אפסי)
ניקוטין והתמכרותגבוהגבוה (לעיתים אף יותר)
עשן פסיבימזיק מאודפחות מזיק אך לא נקי

🟢 מסקנה ברורה​

אם חייבים לבחור רק בין השניים – סיגריה אלקטרונית נחשבת פחות מזיקה משמעותית מסיגריה רגילה, בעיקר בגלל היעדר בעירה וכמות קטנה בהרבה של כימיקלים מסרטנים.
אבל חשוב לזכור: היא עדיין ממכרת ופוגעת בכלי הדם ובלב, ולכן הכי בריא הוא לא לעשן כלל.

• הוסף לסימניות
לדעתי
עדיף לעשן אלקטרוני
כי אם רוצים להפסיק אפשר להוריד בשלבים את רמת הניקוטין וכך להפסיק
בלי קשר
פעם אחת(!) שאפתי מסיגריה רגילה (לצורך כיבוד אב)
מה אני אגיד לכם
איכס!!
אחרי זה מישהו אמר לי - תודה, מי מעשן מלבורו...

• הוסף לסימניות
תכלס כל מעשן
בהתחלה סבל מהסיגריה
זה עשה לו בחילה ואפילו הקיא פעם או פעמים
העיקר להרגיש גבררררר
במילים אחרות כל מעשן שמסתובב ברחוב בעבר היה מתל"צ
ברור
אני בתור בחור צעיר לקחתי פעם שאיפה מחבר והיה לי מגעיל ומאז אני לא נוגע
וכשסיפרתי את זה לחבר מעשן הוא אמר לי שגם לו זה היה רק הוא פשוט "התגבר" על זה

• הוסף לסימניות
בסוף יתברר שסיגריה אלקטרונית הרבה יותר מזיק זה כמויות של חומרים מזיקים שיקח שנים להבין איך הם משפיעים
חוץ מזה לפני כמה חודשים יצא מחקר שאומר שסיגריות אלקטרוניות חד פעמיות כל בערך200 שכטות זה יותר מזיק מפאקט רגיל!!!
והחכם עיניו בראשו
תנו לאחרים להיות השפני ניסיון של האלקטרוניות ועוד 20 שנה תגידו תודה שלא עשנתם את הזבל הזה!!!

• הוסף לסימניות
200 שכטות זה יותר מזיק מפאקט רגיל!!!
אני שמעתי שיותר(חמישים חבילות)אבל יש לזה הרבה סיוגים שאכמל.
אבל לדעתי אלקטרונית כן עוזר לגמילה מרגיל אם אתה שם בארון וכל פעם שאתה מרגיש צורך גדול לעשן אתה לוקח כמה שאכטות,משאכ ברגיל שאם אתה מדליק סיגריה קשה מאוד לזרוק אחרי כמה שאכטות.

• הוסף לסימניות
אבל לדעתי אלקטרונית כן עוזר לגמילה מרגיל אם אתה שם בארון וכל פעם שאתה מרגיש צורך גדול לעשן אתה לוקח כמה שאכטות,משאכ ברגיל שאם אתה מדליק סיגריה קשה מאוד לזרוק אחרי כמה שאכטות.
אבל בדרך כלל זה לא קורה אלא מי שיש לו שם את זה בכיס וכשהוא לא עושה משהו ספציפי הוא מעשן מזה

• הוסף לסימניות
כתבתי שזה בערך..
וכמעט לא שייך להשים בארון ולקחת מדי פעם..

• הוסף לסימניות
אבל בדרך כלל זה לא קורה אלא מי שיש לו שם את זה בכיס וכשהוא לא עושה משהו ספציפי הוא מעשן מזה
כאחד שמעשן אלקטרוני
יוצא לי לפעמים שאני "שוכח" לעשן וזה גם יכול להיות יום שלם
מה שכן, אני בכוונה נמנע מלעשן ברמת ניקוטין גבוהה - בדיוק בגלל זה...

• הוסף לסימניות

כתבתי שזה בערך..
וכמעט לא שייך להשים בארון ולקחת מדי פעם..
כתבתי רק שזה יכול לעזור למי שרוצה להיגמל,ברור שרוב המעשנים זה אצלם בכיס ומקטרים,אבל יותר קל לשים לך גדר לדוגמא לעשן רק ליד הארון ולאט לאט לעשן פחות וכו מאשר להפסיק בבת אחת.

• הוסף לסימניות
תכלס כל מעשן
בהתחלה סבל מהסיגריה
זה עשה לו בחילה ואפילו הקיא פעם או פעמים
העיקר להרגיש גבררררר
במילים אחרות כל מעשן שמסתובב ברחוב בעבר היה מתל"צ
ועל זה נאמר תחילתו בגאווה וסופו בתאווה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.