נכתב ע"י תלמידים;978709:לענ"ד,
אין דבר כזה "לגרום לו להפסיק לעשן".
הוא צריך לרצות.
דוס איז דוס! ואידך זיל גמור...
נכתב ע"י בלון;978722:באדם חסידי - על אחת כמה וכמה, ואלפי חסידים - לאחר משפט אחד של ה"לב שמחה" זצוק"ל - זרקו את פאקט הסיגריות החדש...
נכתב ע"י אפריד;978723:ואם הרבה מעשן גם????
הוא לכשעצמו, מודע באיזשהו מקום לסכנות שבעישון, ולא רק מודע אלא מרגיש (שיעול בלתי פוסק וכו') אבל מתכחש לענין, לא רוצה לתת לרגש להשתלט עליו וכל מילה שאומרים לו בענין הוא מתחיל לספר סיפורים על אנשים שעישנו וחיו עד זקנה ושיבה וכו' או על המרצה נגד עישון שגמר את ההרצאה ויצא לעשן סיגריה וכששאלו אותו איך זה מסתדר עם כל התאוריות עליהם דיבר, אמר, ואם אני מרצה על משולש, אני צריך להיות משולש?.נכתב ע"י אם הבנים;978717:יש ספר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" מאת אלן קאר
הספר עובד בשיטה פסיכולוגית ולכן הוא משפיע באופן מיידי אבל רק בגלל זה הרבה שקראו את זה והפסיקו לאחר תקופה חזרו לעשן כי הפסיכולוגיה התפוגגה צריך הרבה כוחות בשביל להמשיך עם הפסיכולוגיה הזאת
לתשומת לב הספר מיועד לציבור הכללי ולכן הוא לא מצונזר
אז איך בכל אופן הפסקת לעשן ולאיפה נעלם אותו יצר של עישון?נכתב ע"י קקטוס;978726:לדעתי - כמעשן שהפסיק הרבה פעמים וחזר, השפעה חיצונית מלא-מעשנים שווה לכפרות.
השפעה ממעשנים שנגמלו שווה אולי משהו.
הצרת צעדי המעשן והגבלת תחום העישון שלו יכולים לעשות משהו לחלק מסויים מהאנשים.
זה מדי מורכב מבחינה פסיכולוגית להסביר מה נותן העישון לבן אדם, מי שלא חווה את זה יכול לעמוד בצד ולתת עצות מעצות שונות, המשותף שבכל העצות, שהן אינן פוגעות במטרה, לא מספקות את היצר שגורם למעשן לעמוד ולעשן.
בתקווה להצלחה...
נכתב ע"י אפריד;978727:הוא לכשעצמו, מודע באיזשהו מקום לסכנות שבעישון, ולא רק מודע אלא מרגיש (שיעול בלתי פוסק וכו') אבל מתכחש לענין, לא רוצה לתת לרגש להשתלט עליו וכל מילה שאומרים לו בענין הוא מתחיל לספר סיפורים על אנשים שעישנו וחיו עד זקנה ושיבה וכו' או על המרצה נגד עישון שגמר את ההרצאה ויצא לעשן סיגריה וכששאלו אותו איך זה מסתדר עם כל התאוריות עליהם דיבר, אמר, ואם אני מרצה על משולש, אני צריך להיות משולש?.
בקיצור, מנסה לשכנע את עצמו שלא זה לא יקרה. לכן לא נראה לי שיועיל לו ספר פסיכולוגיה כי זה פשוט יתן לו רעיונות על מה לצחוק אבל אולי כדאי שאני אקרא את הספר ואנסה לדלות ממנו את מה שכן יכול לעזור.
יש לך אותו או אולי ידוע לך איפה אפשר להשיג אותו?
מה הם תופעות הלוואי אם מותר לשאול והאם זה מתאים למי שלא רוצה להפסיק לעשן אלא הסביבה היא שרוצה זאת עבורו?נכתב ע"י תילתן;978758:כמו שלריפוי כל מחלה צריך תרופה גם להפסקת עישון יש תרופות יעילות.
לאחר עישון כבד של עשרות שנים וניסיונות אין סופיים לגמילה בעזרת ספרים/רבנים וכדו'
נעזרתי בתרופה שבזמנו לא הייתה בסל התרופות ומחירה היה יקר מאוד.
היום יש מגוון רחב של תרופות בסל הבריאות שעוזרות לגמילה תוך כדי עישון,
יש לתרופות האלה תופעות לוואי והרגשת אי נוחות מסוימת אבל בסופו של תהליך מי זוכר אי נוחות רגעית.
אין ספק שגם לאחר 8 שנים של גמילה מוחלטת משהו עמוק בפנים עדיין מבקש את הניקוטין אבל היום במרחק של זמן ההתמודדות קלה הרבה יותר.
נכתב ע"י אפריד;978809:מה הם תופעות הלוואי אם מותר לשאול והאם זה מתאים למי שלא רוצה להפסיק לעשן אלא הסביבה היא שרוצה זאת עבורו?
זהו שהפסקתי וחזרתינכתב ע"י אפריד;978728:אז איך בכל אופן הפסקת לעשן ולאיפה נעלם אותו יצר של עישון?
נראה מה היית עושה אם היית חיה בקרב מעשן בעוצמה שאני חיה.נכתב ע"י מי;978871:למי שלא רוצה להפסיק לעשן לא יעזור כלום.
נקודה.
מה יכולה הסביבה לעשות? לדעתי, רק להתפלל.
(ולפתוח אשכולות בפרוג, ולדבר על זה עם כל העולם, זה רק מעצבן יותר)
נכתב ע"י אפריד;978809:מה הם תופעות הלוואי אם מותר לשאול והאם זה מתאים למי שלא רוצה להפסיק לעשן אלא הסביבה היא שרוצה זאת עבורו?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים