לא...הגיע לידי סידור הוצאת קורן שבו התפילה מחולקת לשורות עפ"י הבנת התפילה. האם סידור זה מקובל על כל החוגים?
מה שהיה מיוחד בעיני בסידור של קורן, זה החלוקה לשורות לפי ביאור התפילה. יש עוד סידור כזה?בעליות אליהו הפונט דומה ויש לו עוד משהו דומה לא זוכרת בדיוק.
תכלס אין כמו קורן, אני מדלגת 2 שורות (יש להם בברכת המזון הרחמן הוא יברך את מדינת ישראל...)
לא מצאתי.מה שהיה מיוחד בעיני בסידור של קורן, זה החלוקה לשורות לפי ביאור התפילה. יש עוד סידור כזה?
בעליות אליהו רק הפונט דומה, לא החלוקה בשורות.זוכרת שמישהו המליץ לי על עליות אליהו ואני לא זוכרת למה זה היה דומה לקורן- לא בטוחה מה קורה שם בעניין השורות.
אם אתם אוהבים את הסידור הזה, מה אכפת לכם אם זה מקובל או לא? (מקסימום תורידו את הדפים של מדינת ישראל וכו' אלא אם כן אתם רוצים לתרום לבית כנסת)הגיע לידי סידור הוצאת קורן שבו התפילה מחולקת לשורות עפ"י הבנת התפילה. האם סידור זה מקובל על כל החוגים? למישהו יש מידע בעניין?
אם חלוקת השורות קשורה להסבר התפילה אז צריך שיהיה ודאי שהחלוקה נכונהאם אתם אוהבים את הסידור הזה, מה אכפת לכם אם זה מקובל או לא? (מקסימום תורידו את הדפים של מדינת ישראל וכו' אלא אם כן אתם רוצים לתרום לבית כנסת)
בוודאי שהחלוקה נכונה.אם חלוקת השורות קשורה להסבר התפילה אז צריך שיהיה ודאי שהחלוקה נכונה
אני יכול להעיד על עצמי שכילד הבנתי לראשונה שבהגדה של פסח יש חלק ארוך שבו דורשים פסוקים מילה במילה רק בזכות הגדה שלקחה את נוסח ההגדה מהוצאת קורן (הגדת גרש ירחים של הרב הרפנס).בברכות ק"ש
בשמו"ע
בהושענות
במוסף של ר"ה
וגם בסליחות של יו"כ
זה פשוט ביאור מילים נפלא
הגדה נדירה ומיוחדתאני יכול להעיד על עצמי שכילד הבנתי לראשונה שבהגדה של פסח יש חלק ארוך שבו דורשים פסוקים מילה במילה רק בזכות הגדה שלקחה את נוסח ההגדה מהוצאת קורן (הגדת גרש ירחים של הרב הרפנס).
לפעמים בלהט הווארטים והסיפורים שוכחים להסביר את הדברים הכי פשוטים...
במהדורת הסידור שאני מכיר ההלכות נכתבו בידי הרב דוד פוקס. במחזור ליוה"כ אכן בידי הרב י"צ רימון. בשאר המחזורים לא נתקלתי.וכל ההלכות נכתבו ע"י הרב יוסף צבי רימון, שהוא (אמנם ?) חרדי לאומי ופוסק הלכה
היא פשוט צילום בשח"ל של הגדת הרבנות הצבאית מימי הרב גורן... (מלבד הביאורים שנוספו בה). אותה ניתן להשיג בכל מיני גניזות...הגדה נדירה ומיוחדת
חבל שלא מוכרים אותה בשומקום כבר
דווקא לנו יש מהדורה חדשה ויפההיא פשוט צילום בשח"ל של הגדת הרבנות הצבאית מימי הרב גורן... (מלבד הביאורים שנוספו בה). אותה ניתן להשיג בכל מיני גניזות...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים