"סיירי" מס הכנסה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;1352625:
מיסים של ארנונה ומכס זה עניין אחר , בעריית ב"ב יש מודעה בכת"י של ר"נ קרליץ שאסור לשקר כדי לקבל הנחה בארנונה (חבל שלא שאלו אותו לגבי קנסות וריביות....) ולגבי מכס ידוע שזה מזיק לאחרים בתחרות לא הוגנת מאלה ששילמו.
הפסק של ר' ניסים היה על כל ערי הארץ או רק על בני ברק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1352725:
אני באופן אישי לא הולך כפסיקותיו של הילקוט יוסף בשום נושא, אך לבוא ולהגיד "כל הפוסקים מתירים" זו הכללה לא נכונה.
כבר אמרו לך שהנידון לא דומה לראיה.
נכתב ע"י אברהם;1352725:
לגבי הנושא האמור, אף פעם לא ביררתי פסק הלכה בנושא, כי:
א. אני פוחד להיתפס ולהיקנס בסכומים גבוהים, ולכן בכל מקרה מעדיף לעבוד בלבן
ב. לענ"ד יש בזה גם חילול ה', כי גם אם אין זו גניבה ממש, בעיני הציבור זה נתפס כגניבה
ג. ח"ו למסור לשלטונות מי שמעלים מס
אמת. אבל לא על זה אנחנו מדברים.
אנחנו מדברים על מותר/אסור על הנושא כשלעצמו, לא מחמת שנגררות ממנו איסורים וחששות אחרים.
וזה בדיוק מה שכתבתי בתחילה, שהצהרה לא נובעת מיושר, אלא מראש שקט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1352496:
טוב, אנחנו גולשים לפוליטיקות בלי לרצות... אז בוא נעצור כאן.

אגב, טילים בבני ברק לא נפלו. ומשיח בת"ב, הוא לא אמר כזה דבר! ואני שמעתי ממנו אומר שזה שקר וכזב שהעלילו עליו...

טילים אכן נפלו אבל הם לא היו ב'שיעור חזון איש'...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלספלס;1352795:
מנחם מלוין היקר, אני מקווה שאתה עוקב ברצף אחרי התגובות פה, כי יש פה כמה נתונים שזה נראה שלא שמת לב מה כתוב הן בתגובות ו/או בויקיפדיה:

הזכרת שמות חמישה רבנים, כמובן שבעולם החרדי יש הרבה יותר מחמישה פוסקים גדולים. נדמה שאת הרבנים הספרדיים לא הזכרת ואף לא את גדולי ירושלים או רבני הגולה.
הנה מובאה\סיכום של שני הדעות המרכזיות שהובאו בויקיפדיה, אמנם אכן לא בציטוט מדוייק על ידם, ואולי אף אני לא דייקתי מספיק ואשמח שתעמידוני על הדיוק.
כמובן אלו רק הדעות שהביא הכותב בויקיפדיה (וכלל אנני יודע מי הוא, ואולי לא ראוי לחושדו כספר ככתבו מין, שידוע שגם צדיקים וישרים תרמו למיזם עולמי זה). ועדיין צריך אני למודעי לפרישת כל הסוגיה כשמלה.
לעניין להשתמט מתשלום על ידי שמוצא כל מיני דרכי קולא, הרי זו עיקר מלאכתם של עורכי הדין ורואי החשבון, ועל פי חוק אין בזה שום איסור לכן לא הבנתי מדוע הובאה ראיה מהרב שהורה לערוך החשבון באופן שיצא שחייב פחות.

וה' יעזרינו להספיק להגות בתורתו. וליושר לבב.

קבצים מצורפים

• תשובות והנהגות כרך ד סימן שיט.doc
    KB 37 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלספלס;1352802:
א. לפעמים זה הדינמיקה של הדברים... אשרייכם ישראל...
ב.נדמה לי שזה ממצלמת אבטחה

הוא צולם ממצלמת אבטחה,
אבל הוא צילם במצלמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוס קולה;1353939:
הוא צולם ממצלמת אבטחה,
אבל הוא צילם במצלמה.

הוא צילם אכן, אבל לכאורה כשבעל הבית היה טרוד בעניין אחר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם מלוין;1353929:
הזכרת שמות חמישה רבנים, כמובן שבעולם החרדי יש הרבה יותר מחמישה פוסקים גדולים. נדמה שאת הרבנים הספרדיים לא הזכרת ואף לא את גדולי ירושלים או רבני הגולה.
הנה מובאה\סיכום של שני הדעות המרכזיות שהובאו בויקיפדיה, אמנם אכן לא בציטוט מדוייק על ידם, ואולי אף אני לא דייקתי מספיק ואשמח שתעמידוני על הדיוק.
כמובן אלו רק הדעות שהביא הכותב בויקיפדיה (וכלל אנני יודע מי הוא, ואולי לא ראוי לחושדו כספר ככתבו מין, שידוע שגם צדיקים וישרים תרמו למיזם עולמי זה). ועדיין צריך אני למודעי לפרישת כל הסוגיה כשמלה.
לעניין להשתמט מתשלום על ידי שמוצא כל מיני דרכי קולא, הרי זו עיקר מלאכתם של עורכי הדין ורואי החשבון, ועל פי חוק אין בזה שום איסור לכן לא הבנתי מדוע הובאה ראיה מהרב שהורה לערוך החשבון באופן שיצא שחייב פחות.

וה' יעזרינו להספיק להגות בתורתו. וליושר לבב.

יפה שהשקעת מנחם...
תשמע, אני לא יכול להפריז מדי בדיבור מטעמים המובנים, אבל אם תעיין טוב בתשובה הראשונה תבין לאן חותר הרב... "ולמעשה כבר ביארתי שרבני ישראל אינם מורים בזה כלל לא לאיסור ולא להיתר, וכך נהגו רבותינו דור דור"
מה אומר ציטוט זה...?
ודי לחכימא

ב. הרב שאמרתי קודם זה לא שיטה להינצל ממס חוקית אלא עבירה (מבחינת המדינה כמובן) כי אם יש לו נניח משכורת של 10000 ₪ ודרגת המס שלו היא 7000 ₪ יוצא שהוא משלם מס גבוה על ה 3000, ואם הוא מפצל ורושם חלק מהמשכורת על מישהו אחר זה בדיוק העלמת מס.

• הוסף לסימניות
תודה לך פלספלס על תגובתך.
כבר כתבתי שיש הרוצים להכריע בסוגית המיסים על מנת להוביל לכך שהם ישלמו פחות, התורה העידה כי השוחד יעוור עיני פיקחים ויסלף דברי צדיקים. נדמה לי שהח"ח העיר בזה שכאן מדובר על פיקחים וצדיקים, היינו אנשים גדולים ממש שאפי' התורה מעידה על גדלותם, ועם כל זאת סתמא דמילתא שיכשלו בשוחד ובעיוות הדעת.
אם כן יש לברר הדעות היטב בזה.
בנוסף שים לב לשיקולים שהזכיר הגר"מ שטרנבוך שליט"א, שים לב למשקל ההלכתי של גופי תורה כבדים העומדים כנגד ההקלה בנתינת מיסים, לעומת שיקולים שבקושי יש בהם ממש המטים לצד להמעיט בנתינת מיסים כדת המדינה.
אני מעדיף שלא להוסיף השערות פורחות באויר מצידי על סברותיו וכוונותיו של הגר"מ.

גם הכיוון של הגר"י בלויא הוא ברור לכיוון שכן יש לשלם מיסים.

להזכירינו: בוודאי יש פוסקים נוספים (מה הם אומרים? היאך הם מנמקים?) ואני באתי רק להסביר את שנכתב במקורות שהובאו בווקיפדיה, כנגד מה שטענו כאן כאילו יש כאן שיבוש.

• הוסף לסימניות
פסיקה מעניינת בשמו של מנהיג הציבור הליטאי הרב שטיינמן פורסמה היום (ה') בסביבתו באמצעות החברותא שלו ותלמידו הרב משה יהודה שניידר.

היה זה כאשר אחד התלמידים ניגש אליו ושאלו האם יש היתר להעלים כספי ממשלה. "אין כל היתר לגנוב מהממשלה", פסק הרב.

כשהלה ניסה לטעון כי הממשלה גובה מיסים שלא כדין, אמר הרב שטיינמן כי גם אם נניח שזהו המקרה, הרי "אסור לגנוב מגנב, וגם במקרה כזה הגנב עובר על 'לא תגנוב'".

הרב שטיינמן הפתיע כשאף הורה לאדם שסיפר כי הוא חושש שקיבל כספים ממשלתיים שלא כדין – להחזיר את הכסף, בהוסיפו כי מוטב "שלא יידעו מי השולח".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלספלס;1352809:
הפסק של ר' ניסים היה על כל ערי הארץ או רק על בני ברק?

אני רק באה להוסיף בנוגע למיסי עירייה:
בכל עירייה בודקים סך הכנסות ממיסים ויש יעד שצריך להגיע אליו, כך שאם משלמים פחות, גורמים שהעירייה לא תגיע ליעד ובשנה הבאה הארנונה תעלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם מלוין;1420946:
פסיקה מעניינת בשמו של מנהיג הציבור הליטאי הרב שטיינמן פורסמה היום (ה') בסביבתו באמצעות החברותא שלו ותלמידו הרב משה יהודה שניידר.

היה זה כאשר אחד התלמידים ניגש אליו ושאלו האם יש היתר להעלים כספי ממשלה. "אין כל היתר לגנוב מהממשלה", פסק הרב.

כשהלה ניסה לטעון כי הממשלה גובה מיסים שלא כדין, אמר הרב שטיינמן כי גם אם נניח שזהו המקרה, הרי "אסור לגנוב מגנב, וגם במקרה כזה הגנב עובר על 'לא תגנוב'".

הרב שטיינמן הפתיע כשאף הורה לאדם שסיפר כי הוא חושש שקיבל כספים ממשלתיים שלא כדין – להחזיר את הכסף, בהוסיפו כי מוטב "שלא יידעו מי השולח".

סחתיין על הזיכרון מנחם.
ולגופו של ענין, אתה מכיר את הביטוי "והאי לאו בפירוש איתמר אלא מכללא"? צריך לדעת מה הנתונים היו, לא לשלם או להוציא שלא כדין.
אגב איפה זה פורסם?

• הוסף לסימניות
שני סיפורים מהחודש:

אמרה לי עובדת בכירה במפעל חילוני:
אם לא נעלים מס, לא נוכל להרוויח.

וזה מקום שיש בו עשרות עובדים והוא מפותח וידוע. הוא מעלים מס בכיף. (כלומר רוב העסקאות שלו בלבן, יש כמה בשחור.).

לעומת זאת, אמרה לי עובדת בכירה באחת העמותות החרדיות: אנחנו עושים הכל בלבן, כל פעולה אנחנו לא מוציאים לפני ששואלים את הרו"ח אם היא בסדר וחוקית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1421101:
שני סיפורים מהחודש:

אמרה לי עובדת בכירה במפעל חילוני:
אם לא נעלים מס, לא נוכל להרוויח.

וזה מקום שיש בו עשרות עובדים והוא מפותח וידוע. הוא מעלים מס בכיף. (כלומר רוב העסקאות שלו בלבן, יש כמה בשחור.).

לעומת זאת, אמרה לי עובדת בכירה באחת העמותות החרדיות: אנחנו עושים הכל בלבן, כל פעולה אנחנו לא מוציאים לפני ששואלים את הרו"ח אם היא בסדר וחוקית.

טוב, בואו לא ניתמם,
עמותה זה עניין אחד ועסק זה דבר שני.
לגבי ההעלמות בציבור שלנו.... נו טוב בעסער נישט צו רעדן
לגבי העלמות בכלל, אני עובד גם עם שומתו"צ וגם עם שאינם, והכלל המנחה הוא שמה שאפשר ללא עקבות זה עובר. אחד אני מכיר שבשום פנים לא משנה והוא במקרה חרדי, וגם הוא משום שיש עקבות.
בקיצור, גם אם חילונים מעלימים פחות זה לא משום "יראת השמים " שלהם אלא משום החשש להיתפס.

• הוסף לסימניות
קרוב שלי היה בחקירה במס הכנסה על חשד ובאמצעות פשטות ותשובה בסגנון תלמודי יצא מהם..
הציע לו לעבוד שם תסמרנה שערות הראש מהסיפורים שהם מספרים שם בגאווה :ישבנו יום שלם ליד החנות שווארמה ורשמנו סוף היום...סגרנו לו את העסק" וזה סיפורים עם חיוך על הפנים.!
דינא דמלכותא דינא לפחות אל תתגאו בזה שאתם הורסים לאנשים את החיים לעשות מתוך כיף זו רשעות
ובכלל מרן הרב בן ציון אבא-שאול זצוק"ל שאלו אותו מה לעבוד ביטוח לאומי או מס הכנסה ? התשובה ביטוח לאומי כי הם נותנים כסף משא"כ מס הכנסה וכו וד"ל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלספלס;1421130:
טוב, בואו לא ניתמם,
עמותה זה עניין אחד ועסק זה דבר שני.
לגבי ההעלמות בציבור שלנו.... נו טוב בעסער נישט צו רעדן
לגבי העלמות בכלל, אני עובד גם עם שומתו"צ וגם עם שאינם, והכלל המנחה הוא שמה שאפשר ללא עקבות זה עובר. אחד אני מכיר שבשום פנים לא משנה והוא במקרה חרדי, וגם הוא משום שיש עקבות.
בקיצור, גם אם חילונים מעלימים פחות זה לא משום "יראת השמים " שלהם אלא משום החשש להיתפס.

וזה מה שגיליתי. שחילונים לא מעלימים פחות. הם מעלימים בהקפים שהייתי בהלם!
ואני מכירה עוד חילוני נאור שמעלים מס בכמויות, והוא עוד אומר לי יום אחד כשחניתי חניה ישרה, שלפי החוק צריך לחנות הפוך..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1421168:
וזה מה שגיליתי. שחילונים לא מעלימים פחות. הם מעלימים בהקפים שהייתי בהלם!
ואני מכירה עוד חילוני נאור שמעלים מס בכמויות, והוא עוד אומר לי יום אחד כשחניתי חניה ישרה, שלפי החוק צריך לחנות הפוך..

זוהי בדיוק הדוגמא, מה שרואים בחוץ עושים חוקי, מה שבחדרי חרדים....
בוא ונסכים על דבר אחד, שכשיש להם את האפשרות והסיכון נדמה להם כנמוך כולם מעלימים...

• הוסף לסימניות
נראה לי שהמצב הוא כזה שאנשים מרגשים שהמדינה רק לוקחת מהם
ולא נותנת להם
ולכן הם מעלימים מס
כי אף אחד למשל לא לוקח בחנות משהו בלי לשלם
או לא משלם שכירות
בנ"א מקבל משהו הוא רוצה לשלם עליו
אבל ברגע שאנשים לא מרגשים שהמדינה נותנת להם
הם לא רוצים לשלם לה
אם למשל היו הטבות למי שמשלם הרבה מס (נגיד הנחה במקומות אחרים)
לאנשים היתה מוטיבציה לשלם

• הוסף לסימניות
ברור.
תעשי חשבון כמה מס את משלמת..
וכמה את מקבלת..
ועוד לאן הולך כל המס שאת משלמת.. למקרר לרכב של...
אז באמת יותר הגיוני שיעלימו..

• הוסף לסימניות
לא שהגעתי פעם למשכורת שאני צריכה לשלם מס הכנסה
אבל ברעיון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה