קורונה סיכוי לחזרה ללימודים, מחר דיון.

אני רק שאלה בנוגע ל"למידה מרחוק" של הגנים.
מה זה הדבר הזה?
הילדה שלי בת ה-4 חריגה שהיא "הקשיבה" לגננת 4 דקות ביום הראשון ומיצתה את הקטע סופית?
הגננת גם ניסתה איתה שיחת ועידה - בקשה בלי רמקול - הילדה הסירה חצי מהזמן את הטלפון מאוזן ומדי פעם נלחץ לה איזה כפתור עד שנלחץ כפתור הכיבוי.

נראה לי שמישהו פה באמת מדמיין שהילדות מסוגלות בגיל 4(!!) לשבת ולהקשיב רבע שעה לשיעור מוקלט ועוד להפנים משהו... הגזימו קצת עם הגיל של המסוגלות ללמידה מרחוק או עם העבודה בעיניים על כל העולם העיקר לקבל משכורת...
דרך אגב אני מפרגנת את המשכורת לגננת אפילו שהבת שלי לא טורחת להקשיב לה שניה - וחבל שהגננת תעבוד להקליט שיעורים מושקעים בשביל הכסף הזה - הבנות בין כה לא מסוגלות ....
אצלינו הוא בעניין לגמרייייייייייייייי
אולי תלוי בגננת.
היא שילבה את ילדיה כדי להכניס עוד קולות ואקשן.
משתפת אותם המון.
אצלינו לא הולכים לישון לפני ששומעים את הגננת ואת כל מה שסיפרה בשבוע האחרון...
לא מכורח אלא מרצוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

מישהי יודעת מה המס' של גני עץ הדעת?

אני רק שאלה בנוגע ל"למידה מרחוק" של הגנים.
מה זה הדבר הזה?
הילדה שלי בת ה-4 חריגה שהיא "הקשיבה" לגננת 4 דקות ביום הראשון ומיצתה את הקטע סופית?
הגננת גם ניסתה איתה שיחת ועידה - בקשה בלי רמקול - הילדה הסירה חצי מהזמן את הטלפון מאוזן ומדי פעם נלחץ לה איזה כפתור עד שנלחץ כפתור הכיבוי.
אצלי , בן הארבע מרותק ומהופנט ויחד איתו עוד כמה מהמשפחה,
כנראה שזה תלוי בגננת.

את באמת חושבת שמה שעומד לנגד עינינו זה טובת המורים?
ולא בריאות הילדים שלנו?
מי זה 'עיננו', כלומר למה הוצאת אותי מכלל ההורים?
אני מוחה בתוקף:):)

זו תשובה למי שדאג למורים שהם בחופש הגדול..

אצלינו המנהלת אמרה שזו חובה ,ויהיה גליון ציונים

אז כדאי שהמנהלת תדע איזה נזק היא עלולה לגרום -
שההורים יאלצו להסביר לבנותיהם שגיליון הציונים אינו משנה כלום לחיים...
חבל.

הלמידה ככה לא אמורה להיות עבור ציונים או למידה משמעותית
רוב המורות מבינות את זה.
יש כאלו שיש להם "קצר" והן אלו שצריכות להתאפס. כל אותן שמספיקות למשל ב20 דקות של השיעור להכתיב 2 עמודים לבנות כיתה ד'... או מלמדות חומר חדש לחלוטין בחשבון ובאמת בטוחות שכלל התלמידות תדענה ככה.
בטח יש מוכשרות ומשופשפות שתוכלנה. לא הוגן להגדיל עוד יותר את הפער בתוך הכיתה.

או מלמדות חומר חדש לחלוטין בחשבון ובאמת בטוחות שכלל התלמידות תדענה ככה.
בטח יש מוכשרות ומשופשפות שתוכלנה. לא הוגן להגדיל עוד יותר את הפער בתוך הכיתה.
לדעתי,
הלמידה היתה צריכה להיות למידת העשרה.
אבל במדינתנו - "השגרה חיבת להמשך"....

אני מתקשה להאמין שתהיינה סנקציות כלפי ילדה שהתקשתה להחזיק ראש בארבעה שיעורים טלפוניים ביום).
הכי מצחיק זה שהביאו להן חוברות מיוחדות ללמידה הזו,ולא החוברות של השגרה
הרצון הזה לתפוס את התלמידות בגרון ולהפחיד מעצבן
אומנם השיעורים מאד מיוחדים ומעניינים,הילגה מאד אוהבת אותם
אבל את שיעור חשבון היא מדלגת,שיערב לה
את הגיליון ציונים בסוף השנה אני אתן לה על
עזרה בבית:1000
יצירתיות:1000
מתיקות:2000
את הגיליון ציונים של המורה נשאיר אולי לשנה הבאה עם כל הכבוד אני זאתי שהתמודדתי עם הקריסות החוזרות ונשנות של הטלפונים,

הממשלה תכריע היום
המל"ל נגד פתיחת הלימודים

המטה לביטחון לאומי ממליץ לדחות בשבוע את החזרה של כלל מערכת החינוך. שר החינוך פרץ: לפתוח את הגנים ובתי הספר ביום ראשון הקרוב.
ז' באייר תש"פ 01/05/20 09:04

לימודים בסין

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי הממשלה יקיימו בשעה 10:00 (שישי) דיון מכריע בשאלה האם לפתוח את בתי הספר וגני הילדים ביום ראשון הקרוב.
במטה לביטחון לאומי ממליצים לדחות בשבוע את החזרה של כלל מערכת החינוך, בין היתר בשל העובדה שמשרד הבריאות לא פרסם צו המאפשר למשרד החינוך לגבש את הנוהל להיערכות מוסדות החינוך.
במסמך של המל"ל שיוצג בממשלה התריעו בין היתר מבעיות ניקיון וחיטוי בבתי הספר והגנים, "לא נרכש ציוד היגיינה ראוי עבור סגל ההוראה והילדים".
שר החינוך הרב רפי פרץ (ימינה) יודיע בישיבת ועדת השרים כי משרד החינוך ערוך לפתיחת הגנים וכיתות א'-ג' כבר ביום ראשון הקרוב, לפי המתווה שעליה הוחלט בדיון ועדת השרים ביום שני האחרון.
בהנהגת ההורים הארצית קראו להחזיר את ההורים לשוק העבודה על מנת למנוע קריסה כלכלית של מאות אלפי משפחות. "כתנאי ראשון לכך, יש להשיב את מערכת החינוך לפעילות סדירה ואת תלמידי הגנים ובתי הספר למסגרות הלימוד. בכפוף לשמירה על בריאותם שלהם, של צוותי ההוראה ושל ההורים ובכפוף להנחיות משרד הבריאות".
"יש לפתוח את גני הילדים בכל ימות השבוע. השבת הילדים לגנים לפחות משלושה ימים בשבוע כולל צהרונים, איננה ישימה, לא תועיל במאומה ובוודאי שלא תסייע להורים לחזור למקומות העבודה", אמרו בהנהגת ההורים.
ההורים הדגישו כי "אם המדינה סבורה כי איננה יכולה לערוב לבריאות ילדינו ברמה מניחה את הדעת, היא מחויבת להודיע על כך לציבור – ויפה שעה אחת קודם. יש להשיב את הילדים למסגרות החינוך רק לאחר השלמת היערכות מקיפה מלאה וישימה מבחינה בריאות, רגשית ופדגוגית".

אמש פרסם משרד הבריאות את הדו"ח של מכון גרטנר המבוסס על מחקר משפחות בבני ברק, ויוצג לשרים לקראת ההחלטה על פתיחת מערכת החינוך.

מהדו''ח עולה כי ילדים נדבקים פחות ביחס למבוגרים וגם מידבקים פחות, אולם אחוזי ההידבקות קיימים. החוקרים ממליצים לממשלה לנהוג בזהירות ולפתוח את מערכת החינוך בצורה מדורגת.
''ניתן לראות שילדים נוטים לחלות פחות, ושהסיכוי שלהם לחלות עולה עם הגיל. יחד עם זאת, ניתן לראות שתינוקות עד גיל שנה הם בעלי סיכוי גבוה לחלות ביחס לשאר הילדים במשפחה", נכתב בדו''ח. ''הסבר אפשרי הוא שתינוקות דורשים טיפול צמוד/הנקה מהוריהם, ולכן אם ההורים חולים, הסיכוי של התינוקות לחלות גדול בהשוואה לשאר הילדים".
כאמור מחברי הדו"ח ממליצים לפתוח את מערכת החינוך בצורה מדורגת. "בכל הנוגע למערכת החינוך שאלה מרכזית היא באיזו מידה הדבקה בתוך מוסדות החינוך תשפיע על קצב התפשטות המגפה הכולל בארץ.
"על מנת לענות על שאלה זו יש צורך להתייחס למאפייני ההדבקה, למאפיינים חברתיים של מוסדות החינוך (ריבוי מפגשים בין ילדים), ולמידת היישום של כללי הריחוק החברתי ודרישות שמירת ההיגיינה במוסדות אלו. בהתחשב בכל אלו פוטנציאל ההשפעה של פתיחת מערכת החינוך על התפשטות המגיפה עשוי להיות משמעותי, אך לא ניתן להעריכו בצורה ודאית בשלב זה".
"היות ופוטנציאל ההשפעה של פתיחת מערכת החינוך על התפשטות המגפה עשוי להיות משמעותי, אנו ממליצים למקבלי ההחלטות לנהוג במשנה זהירות, ובשלב זה לבצע את פתיחת מערכת החינוך והחזרה ללימודים, באופן מדורג ובפריסה על פני זמן תוך כדי ניטור ובקרה כמומלץ בהמשך.
"מאחר והמסקנות לגבי היכולת של ילדים להדביק אחרים הן ראשוניות בלבד, יש להמשיך לעקוב אחר הנושא באופן שיטתי . לפיכך, פתיחת מערכת החינוך צריכה להיות מלווה במערך ניטור ובקרה. בפרט , מומלץ להקים מערך שיאפשר ניטור ומעקב אחר מצב התחלואה במוסדות החינוך מרגע פתיחתם, חלקם או כולם", נכתב בדו''ח גרטנר.

אז הנה חלק מההדלפות ;) לפי אתר 'כל רגע'

1.5.2020 11:34
‏יו״ר ש״ס שר הפנים אריה דרעי בישיבת השרים כעת: ״אנחנו מבקשים להחזיר אצלינו את תלמידי ז׳ עד י״ב. הם לא צריכים בייביסיטר״.

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן בדיון של רה״מ על החזרת מערכת החינוך: "נכון להחזיר את תלמידי א׳ עד ג".

הברדק בפתיחת הלימודים! ‏המל״ל דורש ממשרדי החינוך והבריאות לגבי כיתות א-ג לבצע מיידית השלמות ובמידה ויינתן מענה לצרכים שטרם הוסדרו יתקיימו לימודים. אריאל כהנא: משרד הבריאות מגייס את המל״ל כדי לבטל את הלימודים למרות שמשרד החינוך עמד כמעט בכל הדרישות.

הכי מצחיק זה שהביאו להן חוברות מיוחדות ללמידה הזו,ולא החוברות של השגרה
הרצון הזה לתפוס את התלמידות בגרון ולהפחיד מעצבן
אומנם השיעורים מאד מיוחדים ומעניינים,הילגה מאד אוהבת אותם
אבל את שיעור חשבון היא מדלגת,שיערב לה
את הגיליון ציונים בסוף השנה אני אתן לה על
עזרה בבית:1000
יצירתיות:1000
מתיקות:2000
את הגיליון ציונים של המורה נשאיר אולי לשנה הבאה עם כל הכבוד אני זאתי שהתמודדתי עם הקריסות החוזרות ונשנות של הטלפונים,
אני בכלל לא מתערבת למתבגרת שלי. שתלמד מה ואיך שהיא רוצה.
מאפשרת, נותנת תנאים, אבל לא כופה עליה ללמוד, ולא בודקת מה למדה וכמה.
כשאני אתחיל לקבל משכורת ממשרד החינוך, אני אולי אשקול שוב את הענין.
כרגע מספיקה לי המשרה המלאה בתמיכה בלמידה מרוחקת כפול 3 בנות בכיתות נמוכות שמשתוקקות ללמוד..
(ואגב, בלי קשר ללמידה מרחוק בתקופת קורונה, אני בעד הסרת אחריות האם על לימודי הבנות.
משום מה זה גורם להן לקחת בעצמן את האחריות)

לדעתי,
הלמידה היתה צריכה להיות למידת העשרה.
אבל במדינתנו - "השגרה חיבת להמשך"....
אצלנו בבית הספר יש למידה כרגיל עם שלוחות מענינות פה ושם...
אבל אכן,
אין שום חובה בלמידה והיא ממש לפי היכולת של הבת והבית.
ומראש המנהלת דאגה לצבירת נקודות בכל שיעור (על פי המטלה שתינתן) והבנות מאוד אוהבות את זה...
תעודות? ציונים?
מי חושב על זה :rolleyes:

הכל ממתינים להחלטת הממשלה.
כל בתי-הספר ממלכתי וממ"ד.
לא יודעים מה יהיה.
קשה לי להאמין שבסוף יפתחו שבוע הבא.
לא מסתבר שיקבלו החלטה נגד המל"ל.
הוא הגוף המוסמך לכך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה