כללי סיעור מוחות - הסימפוזיון - תגובתי לנאמר שם

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
היות ולקהל לא היתה זכות תגובה לנאמר שם, החלטתי להגיב פה. וזו דעתי האישית כמובן, ואיני מחייבת אף אחד לקבלה. היא נובעת מיובל שנות חיים של ניסיון.

אחד הדברים שגרפיקאים ותיקים נוהגים להשמיע באופן קבוע [גם פה, וגם בסימפוזיון] זה שלקוחות מעריכים יותר גרפיקאים שעומדים על שלהם הן מבחינת תמחור והן מבחינת תשלומים לפני קבלת המוצר הסופי מוכן לדפוס. וגרפיקאי שלא יוותר ללקוח על כסף ולא על קבלת התשלום לפני שחרור העבודה יוערך יותר ויזכה ליותר לקוחות.

זה לא נכון!

מצב כזה יכול להיות נכון רק במקום שבו אין הבדל בין איכות עבודת המתלמד לעבודת המקצועי. כמו שעורך דין בסטאז' לא יקבל תשלום לפי שעה שמקבל עו"ד ותיק ומלומד מלחמות, כך גרפיקאי מתלמד לא יכול לדרוש תשלום שמקבל גרפיקאי מנוסה. זה לא הגיוני אפילו לצפות לתשלום כזה. וזה לא הוגן לחזור ולהדגיש דבר כזה לא נכון באוזני המתלמדים.

אני בטוחה שאף אחד מאומרי האמרות האלה וגם לא אלו שישבו בסימפוזיון לקחו בתחילת דרכם את מה שהם לוקחים כיום, ואני בטוחה במאת אחוזים, ששחררו עבודות לפני קבלת התשלום ולא כפי שעושים כיום.

ואני מתפלאת שגרפיקאים ותיקים באים בכלל בטענות לגרפיקאים מתחילים על הורדת המחיר. כי אם המחיר של גרפיקאי מתחיל ושל גרפיקאי מנוסה יהיה זהה, למה ללקוח ללכת בכלל למתלמד? ומצד שני, למה שהמתלמד לא יעשה הכל כדי לשכנע לקוח לבוא אליו ולא לבוא לרעהו המלומד יותר?

ואם גרפיקאי מתחיל יחליט שכדי לזכות בלקוח שעלול להביא יותר מעבודה אחת עליו לשחרר עבודה מוכנה לדפוס לפני קבלת הכסף, שיעשה זאת. זכותו לדאוג לפרנסתו בכל דרך שנראית לו נכונה. וגם אם יכווה ברותחין, יזהר בפושרין להבא.

אני חושבת שמטבע הדברים ככל שבעל מקצוע מקבל יותר ותק, כך טבעי הדבר שהוא יקבל תגמולים גבוהים יותר מאלה שרק בתחילת דרכם וזה נורמלי, זה הגיוני, ובכלל לא ראוי לגנאי כפי שמגנים זאת הותיקים פה.

הגנאי נובע רק מחשש שהלקוחות יעדיפו מחיר מוזל מאיכות. אפשר להבין את החשש, אבל צריך לזכור בכל זאת שפרנסה היא משמיים, וזכות כל אחד לעשות את מה שנחוץ כהשתדלות כדי לזכות בה.

אני ראיתי זאת כלגיטימי לקחת ללקוחות בתחילת דרכי כ 35 ש"ח לשעה וכיום אני מרוויחה בחלק מהמקרים פי 6-7 אחוז יותר.

אז אנא מכם - גרפיקאים מנוסים - אל תמנעו ממתחילים פרנסה ותפסיקו לתת למתחילים את ההרגשה שהם פושעים שלוקחים מחירים נמוכים ולא קשוחים מספיק עם לקוחות. גם אתם הייתם כאלה בתחילת דרככם אני בטוחה. אני יודעת שאני הייתי ולכן יש בי הבנה לאחרים. אם מישהו מרגיש שרק ב 15 ש"ח לשעה תהיה לו פריצת דרך אדרבא - שיעשה זאת. וזה לא יבוא על חשבונכם כי יש בורא לעולם שקובע מי ירוויח מה.

לסיכום אני חושבת שרוב הדעות שהושמעו שם לגבי הקשיחות הנדרשת והעמידה על מחירים לא היו נכונות. אני חושבת שמה שלא הודגש מספיק היה ה"עשה מלאכתך נאמנה". דובר על יושר אבל בעיקר לגבי יושרם של הגרפיקאים בכל הנוגע לגניבת זכויות יוצרים.

לדעתי היושרה שחשוב היה לדבר עליה יותר [ונגעה בה מנוחה בקרמן] היה היושרה כלפי הלקוח. עובדים לפי שעות? תהיו ישרים ואל תוסיפו אפילו דקה. דקה זו לא תעשה אתכם עשירים ורק תגרום ללקוח לא לתת בכם אמון. עשיתם טעות? לא נורא. תודו בזה. זאת לא בושה. אדרבא - מניסיון אישי, הודאה בטעות מאהיבה אתכם על הלקוחות והם יחזרו שוב.

והכי חשוב - עבדו עם הלב. תנו ללקוח את המיטב שבכם ואם התאמצתם מעבר לשעות שנקבתם לעבודה עבור הלקוח לא נורא, הוא כן יעריך זאת מניסיון אישי. לא צריך להשתגע אבל אם ללקוח יש דד-ליין, עזרו לו. חוו איתו אם הצורך לצאת לדפוס בזמן. היו יהודים ובני אדם לפני הכל.

זה כל מה שהיה לי להגיד ולא יכולתי להגיד בסימפוזיון.
וזה כמובן בלי רצון לפגוע באף אחת מהדוברות ביום העיון.
הערצתי למ. שרביט גוברת ככל שאני פוגשת בה יותר.

ויה"ר שהקב"ה ייתן לכל אחד ואחת מאיתנו די פרנסתנו ביושר, בהיתר ומתוך כבוד.

• הוסף לסימניות
יישר כח על הדעה הכנה.
נגעת בהרבה נקודות חשובות ואני לא רוצה להתייחס להכל. אני בהחלט מסכים עם העניין שצריך לעבוד בתמימות, לתת את המקסימום ולשים את טובת הלקוח לנגד עינינו.

עם זאת, אני רוצה להתייחס לכמה נקודות, ברשותך.
לא נכחתי בסימפוזיון (כמובן) ולכן אני לא יכול להתייחס לנאמר שם. אז אני מדבר בשם עצמי.

הרמב"ם מלמד אותנו יסוד לגבי שבירת מידה רעה ע״י שקידה במדה ההפכית. התופעה של גרפיקאים שלא מעיזים לדרוש שכר הולם על שירותיהם היא תופעה שלילית שהולכת ותופסת תאוצה.
לכן עדיף להטיף לעמוד בדרישותינו ולגבות את המגיע לנו. אולי זה יביא לשיפור הדרגתי במצב.

לגבי מה שאת טוענת שזה לא משפיע על שכרם של גרפיקאים מנוסים, את טועה. לקוחות לא תמיד יודעים להבחין ולהבדיל בין גרפיקאי "ירוק" לבין מעצב מנוסה ומלומד.
השבוע הודתה בפני גרפיקאית בעלת 10 שנות ניסיון, שהיא לא יודעת "לבקש מחירים" (כהגדרתה).
אמנם יש חתך של מעצבים בעלי מוניטין ששמם הולך לפניהם ורמת המחירים שלהם אינה מושפעת מהמחירים המצחיקים של המתחילים, אבל הרוב לא כאלה, והם סובלים מהכירסום ברמות המחירים. זה סוג של מעגל קסמים, ככל שיותר גרפיקאים מתפשרים על פחות, כך התופעה הולכת ומתבססת, ושווי השוק צונח בלי הצדקה.

יש עוד היבט לעניין הזה והוא היכולת של גרפיקאי לבצע עבודה באופן מקצועי כאשר הגמול שהוא מקבל הוא אפסי.
מזכירה שעונה לטלפונים ומכינה קפה מרוויחה כ35 ש"ח בשעה. היא לא יוצרת שום דבר בעל ערך. מעצב מוצא פתרונות גרפיים לאתגרים שיווקיים והסברתיים (בפרט היום כשהמעצב הוא גם קופירייטר ופרסומאי). מן הראוי שהוא יקבל שכר הגיוני לעבודתו. בפרט שהוא גם השקיע דמים מרובים בלימודים, ציוד מחשבים, פונטים, תוכנות, כל ההשקעה הזו ראויה לגמול הולם.
אם הוא יקבל 30 שקל לשעה הוא לא יהיה מסוגל להפיק מזה פרנסה הגונה ברוב המקרים. התחושה שהוא יהיה בה היא של ניצול. וכאן אנחנו נכנסים לבעיה, כי גרפיקאי מנוצל לא יכול לשים את טובת הלקוח לנגד עיניו.
את מציעה לגרפיקאים מתחילים לקבל עבודות גם במחיר של 15 ש"ח לשעה (?!??!!) "ואם התאמצתם מעבר לשעות שנקבתם לעבודה עבור הלקוח לא נורא, הוא כן יעריך זאת."

אני מצטער, אני חולק עלייך מכל וכל. לבייביסיטר בת ה14 ששומרת על הבן שלי אני משלם יותר טוב. ואני לא מצפה ממנה לעשות מעל ומעבר.

אני מציע לשים דברים בפרופורציות. גרפיקאי הוא איש מקצוע, יש לו ידע מקצועי ששווה כסף, יש לו כלים וכישורים שנקנו בכסף ובעמל רב. הוא צריך לעמוד בביקורת מחמירה על עבודתו. אין שום סיבה שהוא ישתכר שכר נמוך יותר מבמקצועות שבהם לא דרושה שום הכשרה ושום כישורים.

אדרבא! גרפיקאים, זקפו את גווכם השפוף, הכירו בערככם ובערך עבודתכם, לקוחותיכם יכירו בכך גם הם, וישלמו לכם כגמולכם בשמחה וכך תתנו להם את השירות אותו הם מבקשים בשמחה ובלב שלם.

ואני מצטרף לברכתך ג'ינג'ית, יה"ר שהקב"ה ייתן לכל אחד ואחת מאיתנו די פרנסתנו ביושר, בהיתר ומתוך כבוד.

שבת שלום

• הוסף לסימניות
כמובן שזכותך לחלוק עלי. אבל בינינו, אם תהיה כנה עד הסוף, תודה בפני עצמך שאם היית צריך עבודה מקצועית כל שהיא, היית דבר ראשון מחליט - אני רוצה איכות או אני רוצה מחיר. אם החלטת על מחיר, תחפש את ההכי טוב שאתה יכול במחיר הנמוך ביותר ומסתמא תתפשר על מישהו פחות מקצועי שייתן לך את המחיר שאתה מבקש ולא תרגיש שאתה עושה בזה משהו לא בסדר, או שהוא לא בסדר. לעומת זאת, אם תחליט ללכת על איכות, תדרוש במילא את ההכי טוב בשוק.

ומה יעשה אדם שסיים ללמוד מקצוע, ואין לו עדיין ניסיון, אבל הוא רוצה בלכ דרך שהיא לפרוץ לשוק [והרצון הזה הוא לגיטימי, אתה מסכים איתי?] למה שלא יוריד מחירים כדי לזכות בכאלה שמחפשים מחיר ולא איכות, ודרכם להגיע למקצועיות של מקסימום מחיר?

מענין שאתה קורא למחירים נמוכים מאלה של הותיקים והמקצוענים "מצחיקים". מה מצחיק בזה? זה נורמלי כמו בכל מקצוע. הסיבה שיש לותיקים התנגדות למחירים נמוכים של מתחילים לדעתי, זה בגלל אי בטחונם ביכולתם למשוך לקוחות שמחפשים איכות כי הרוב [מה לעשות] מחפשים מחיר. אי הבטחון הזה הוא זה שיוצא נגד מקצוענים מתחילים שמורידים מחירים. ויש בזה משום חסרון קל באמונה. מי שעושה מלאכתו נאמנה, ועושה את ההשתדלות שלו, הקב"ה ישלח לו פרנסה אבל לצאת נגד השתדלות של אחרים שלא ברמה של מקצוענים - זו לא דרכה של היהדות.

זו דעתי.

אני כיום לוקחת מחירים יותר גבוהים משבתחילה אבל בהחלט מבינה את אלה שמתחילים מהתחתית. ככה זה בעולם העסקים. מי שלא רוצה להתמודד בתחרות הוגנת שלא יהיה במשחק הזה.

[אגב, מה בא להגיד ההדגשה בכחול של שתי המילים האחרונות? אני סקרנית]

• הוסף לסימניות
אין לי הרבה מה להוסיף.

מההיבט האגואיסטי לא מזיז לי שגרפיקאים מתחילים מנוצלים (סליחה על הבוטות). זה לא משפיע על ההכנסה שלי.
לא אחת וויתרתי על עבודות לא-רווחיות ואני לא מתחרט על זה. עדיף לי לקבל עבודה רווחית אחת משלוש שאינן רווחיות.
לדעתי את קצת מגזימה עם הקביעה שגרפיקאים וותיקים חוששים לאבד לקוחות לטובת מתחילים שלוקחים מחירי רצפה.
את בטוח מגזימה עם פקפוק ברמת האמונה ובהשקפה היהודית שלהם.

עוזרת בית מרוויחה היום 40-50 ש"ח לשעה.
היא מקבלת לפי כמה שעות שהיא עבדה בפועל ולא נדרשת להעריך מראש כמה זמן ייקח לה.
והעבודה שלה לא צריכה לעמוד בביקורת דקדקנית כמו עבודתו של גרפיקאי.

טכנאי מחשבים מרוויח בין 150 ל200 ש"ח לשעה. ומתכנת מרוויח סכום דומה.

אני אישית מעריך את שווי העבודה של גרפיקאי ביותר ממך. ואני משתדל ללמד גרפיקאים מתחילים (ולקוחות) להסתכל על זה באופן דומה, אבל אם את מרגישה צורך לשכנע דווקא על ההיפך, וגם להשמיץ קלות את אלו שנוהגים כמוני, שיבושם לך.

• הוסף לסימניות
תכלס גרפיקאי מתחיל לא שווה בכלל אם הוא לוקח אפילו 35 ש"ח לשעה, עושה עבודת חלם (סליחה...), והסיכום של זמן העבודה שלו הוא פי שש מזמן עבודה של מנוסה
אני יכולה להעיד על עצמי שהיום אני עושה בשעה מה שהייתי עושה פעם בשש שעות

הלקוח היחיד שיבוא למתחיל שלוקח סכום גבוה, הוא לקוח טוב לב שהחליט לעשות חסד

אני גם בדעה של גינגית ומציעה למתחילים לקחת סכומים נמוכים לעשות את הנסיון שלהם על חשבון לקוחות שרוצים זול וכך להתמקצע.

ואין פה שום השואה למנקה או לביביסיטר שהמקצועיות שלהם נשארת לאורך שנים באותה רמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;286948:
אין לי הרבה מה להוסיף.

מההיבט האגואיסטי לא מזיז לי שגרפיקאים מתחילים מנוצלים (סליחה על הבוטות). זה לא משפיע על ההכנסה שלי.
לא אחת וויתרתי על עבודות לא-רווחיות ואני לא מתחרט על זה. עדיף לי לקבל עבודה רווחית אחת משלוש שאינן רווחיות.
לדעתי את קצת מגזימה עם הקביעה שגרפיקאים וותיקים חוששים לאבד לקוחות לטובת מתחילים שלוקחים מחירי רצפה.
את בטוח מגזימה עם פקפוק ברמת האמונה ובהשקפה היהודית שלהם.

עוזרת בית מרוויחה היום 40-50 ש"ח לשעה.
היא מקבלת לפי כמה שעות שהיא עבדה בפועל ולא נדרשת להעריך מראש כמה זמן ייקח לה.
והעבודה שלה לא צריכה לעמוד בביקורת דקדקנית כמו עבודתו של גרפיקאי.

טכנאי מחשבים מרוויח בין 150 ל200 ש"ח לשעה. ומתכנת מרוויח סכום דומה.

אני אישית מעריך את שווי העבודה של גרפיקאי ביותר ממך. ואני משתדל ללמד גרפיקאים מתחילים (ולקוחות) להסתכל על זה באופן דומה, אבל אם את מרגישה צורך לשכנע דווקא על ההיפך, וגם להשמיץ קלות את אלו שנוהגים כמוני, שיבושם לך.

מה שכתבתי לא היה מופנה אישית אליך ולא צריך להעלב. תעבור על אשכולות בפורום מתחילת דרכו לגבי תמחור של מתחילים ותבין לבד על מה אני מדברת. הייתי אשת עסקים באנגליה. חייתי שם 13 שנה. אני עכשיו אשת עסקים גם פה בארץ [ככה יצא, לא בחרתי בזה אפילו] ואי אפשר למכור לי לוקשים. כל הדיבורים נגד ניצול הם מאד "נאורים" אבל בתכלס, כל אדם בכל מקצוע עד שהוא מתמקצע הוא "מנוצל". זה טבע הדברים בעסקים. אחרת מתלמד לעולם לא יוכל לפרוץ לשוק החופשי. למה שלקוח הרוצה עבודה מקצועית ישלם 150 ש"ח למתלמד, כשבמחיר זה הוא יכול להשיג אחד מקצועי שעובד בזה כבר עשרות שנים? עסקים לא עובדים כך!

מה שאני באה להגיד בסיכום של דבר זה, שלדעתי מי שרוצה להקים עסק עצמאי ואין לו ניסיון רב או חוג לקוחות קבוע שייקח מחירים ברצפה אם בזכות זה יוכל לפרוץ לשוק, להתמקצע ולאט לאט להעלות מחירים. אין דרך אחרת להכנס לשוק.

• הוסף לסימניות
מי שרוצה לפרוץ לשוק, אני מציע לו להשקיע את המשאבים שלו בפרסום ושיווק ולקחת עבודות במחירים ריאליים במקום להשחית את זמנו ולדשדש במשך תקופה ארוכה בחוסר רווחיות.

עדיין לא פגשתי את רופא השיניים / האדריכל / הפאנית / הקוסמטיקאית / המנהל חשבונות / מלא את החסר שעובדים במחירי הפסד כדי "לפרוץ לשוק"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;287101:
עדיין לא פגשתי את רופא השיניים / האדריכל / הפאנית / הקוסמטיקאית / המנהל חשבונות / מלא את החסר שעובדים במחירי הפסד כדי "לפרוץ לשוק"
זה שעדיין לא פגשת, זה עדיין לא אומר שאינם קיימים... :)

• הוסף לסימניות
אשמח אם יכירו לי אותם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;287105:
אשמח אם יכירו לי אותם
נו באמת... הם קיימים, זאת ביכולתי להבטיח לך (אה, חוץ מרופאי שיניים כמובן...)
הכרות? קום התהלך בארץ...

ואגב, זה שהם קיימים אין בכך עדיין בכדי להפריך טענתך. מאידך (כמובן!) גם לא לחזק... :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;287106:
נו באמת... הם קיימים, זאת ביכולתי להבטיח לך (אה, חוץ מרופאי שיניים כמובן...)
הכרות? קום התהלך בארץ...

ואגב, זה שהם קיימים אין בכך עדיין בכדי להפריך טענתך. מאידך (כמובן!) גם לא לחזק... :D

אני יכול להבטיח לך ההיפך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;287107:
אני יכול להבטיח לך ההיפך.
מה ענין הבטחה לכאן?
יש בנמצא מכל הקטגוריה שמנית, שלוקחים מחירי הפסד/ עלות/ מינימום -אל תמחק את המיותר.

ושוב- אין בכך כדי להוכיח/ להפריך. וכעת גם אנמק: פשוט, דיונכם/ ויכוחכם המהולל הוא אודות הרצוי, לא המצוי...

• הוסף לסימניות
גינגית. תנסי נא להיזכר:
מתי הלקוחות התחילו להעריך את העבודות שלך.
מתי התחלת להרגיש שאת עושה עבודות ברמה יותר גבוהה. (כי באמת השתדרגת)
מתי הגיעו הכי פחות תלונות מצד הלקוחות שלך.

מה לעשות וזאת עובדה.
אנשים שלוקחים כסף על העבודות שלהם, כי הם מרגישים שזה שווה באמת יותר, הם גם מצליחים להעביר תחושה זו ללקוח. ואוטומטית הלקוח גם יותר מרוצה מהעבודה, ועבודה כזו גורר עבודה נוספת, ומכאן הדרך להצלחה לא רחוקה בס"ד כמובן.

ודווקא בגלל שאנחנו מאמינים שפרנסה משמים, אנחנו חייבים לקחת מחיר טוב.
שיהיה לפחות כלי לקבל הברכה.
ומצידי? תשלמו אפילו כסף כדי לעשות מודעות ללקוחות.
העיקר לפרוץ לשוק. לא?

• הוסף לסימניות
לאחר תקופת ניצול התחלתי לקחת מחירים ראליים יותר,
נכון, היתה פחות עבודה,
אבל היתה יותר פרנסה.

מחיר של 35 ש"ח לשעה לגרפיקאית, שלמדה, (לא שחקה עפ פוטושופ עד שהצליח לה משהו יפה)
השקיעה ציוד (לא מחשב המשחקים של הוריה)
רכשה פונטים (מה הבעיה במה שמגיע עם המחשב?)
משתלמת, מתעדכנת.

הוא לא רק לא ראלי,
הוא לא רק נמוך,
הוא מחפיר.

אולי מתחילה שהרגע סיימה, ועובדת בסטודיו שהציוד שלו זה ראלי.

• הוסף לסימניות
אגב,
לי הפריע שמנחת הדיון השתלטה עליו וכמעט לא נתנה לגרפיקאיות לומר את דברן שלא לדבר שאסור היה להן לומר דעה ששונה מדעתה, בשעה שהיא אינה רלוונטית כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;287133:
אגב,
לי הפריע שמנחת הדיון השתלטה עליו וכמעט לא נתנה לגרפיקאיות לומר את דברן שלא לדבר שאסור היה להן לומר דעה ששונה מדעתה, בשעה שהיא אינה רלוונטית כאן.

גם לי זה נורא הפריע, במקום שהדיון יהיה מובל על ידיהן היא הובילה אותו למקומות אחרים...

• הוסף לסימניות
בס"ד

חח ממש ככה! הרגשתי לרגע שחזרתי לבית ספר..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;287101:
מי שרוצה לפרוץ לשוק, אני מציע לו להשקיע את המשאבים שלו בפרסום ושיווק ולקחת עבודות במחירים ריאליים במקום להשחית את זמנו ולדשדש במשך תקופה ארוכה בחוסר רווחיות.

מה הוא מחיר הפסד, לאדם שעובד מהבית, ומקבל 35 ש"ח לשעה? איזה הוצאות יש לו יותר מהכנסות? חשמל? לא יעלה בחיים 35 ש"ח לשעת עבודה.

לעבודה מהבית אין מחיר הפסד. אולי תספר לנו לגביך. האם אתה מההתחלה, התמקצעת במחירי גג?

• הוסף לסימניות
אם לא אכפת לכם להעלות רק את השאלות שעלו לדיון שם
הגעתי לקראת סוף הדיון...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;287145:
מה הוא מחיר הפסד, לאדם שעובד מהבית, ומקבל 35 ש"ח לשעה? איזה הוצאות יש לו יותר מהכנסות? חשמל? לא יעלה בחיים 35 ש"ח לשעת עבודה.

לעבודה מהבית אין מחיר הפסד. אולי תספר לנו לגביך. האם אתה מההתחלה, התמקצעת במחירי גג?

הפסד השעה האבודה:).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה