כללי סיעור מוחות - הסימפוזיון - תגובתי לנאמר שם

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;287145:
מה הוא מחיר הפסד, לאדם שעובד מהבית, ומקבל 35 ש"ח לשעה? איזה הוצאות יש לו יותר מהכנסות? חשמל? לא יעלה בחיים 35 ש"ח לשעת עבודה.

לעבודה מהבית אין מחיר הפסד. אולי תספר לנו לגביך. האם אתה מההתחלה, התמקצעת במחירי גג?

לא נכון!!!!!!!!!!!!
אשה שעובדת מהבית יש לה הוצאות חודשיות של ציוד ואחזקה. רכישת ציוד, טכנאי ועוד.
יש לה הוצאות של טיפול בילדים. ועוד ועוד.
שעות עבודה מהבית על פי רוב אינן שעות נקיות (טלפונים מלקוחות אחרים ועוד)
זה לא כמו שאת באה למשרד חמש שעות ויצאת עם 175 ש"ח.
תמיד ירד לך זמן. ואם לא תרוויחי מספיק, מהר מאד תגלי שאת במינוס.
מה גם שמחוץ לבית את חוזרת הביתה וראשך שקט. וכשאת עובדת מהבית הלקוחות קנו אותך, ואת שלהם גם בחצות הליל וכו'.
לכן לדעתי מתחילים צריכים לפרוץ לשוק, ואכן לעבוד בתחילה בשכר נמוך, אבל תקופה קצרה עד שיש להם בסיס של עבודות ונסיון ואח"כ חובה להעלות את המחיר. ועדיין יש טווח בין המקצוענים למחירים שציינת.

בהצלחה לכולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;287113:
גינגית. תנסי נא להיזכר:
מתי הלקוחות התחילו להעריך את העבודות שלך.
מתי התחלת להרגיש שאת עושה עבודות ברמה יותר גבוהה. (כי באמת השתדרגת)
מתי הגיעו הכי פחות תלונות מצד הלקוחות שלך.

מה לעשות וזאת עובדה.
אנשים שלוקחים כסף על העבודות שלהם, כי הם מרגישים שזה שווה באמת יותר, הם גם מצליחים להעביר תחושה זו ללקוח. ואוטומטית הלקוח גם יותר מרוצה מהעבודה, ועבודה כזו גורר עבודה נוספת, ומכאן הדרך להצלחה לא רחוקה בס"ד כמובן.

ודווקא בגלל שאנחנו מאמינים שפרנסה משמים, אנחנו חייבים לקחת מחיר טוב.
שיהיה לפחות כלי לקבל הברכה.
ומצידי? תשלמו אפילו כסף כדי לעשות מודעות ללקוחות.
העיקר לפרוץ לשוק. לא?

הלקוחות התחילו להעריך את העבודה שלי מהרגע הראשון וחוץ מאחד שהתלונן מתחילת עבודתנו המשותפת [והוא היה לקוח שלי אחרי שכבר די התמקצעתי לפני כמה חודשים, ממש לא בהתחלה ובמחיר כפול ויותר מהממחיר ההתחלתי למרות שהוא ביקש שאוריד לו במחיר בסוף], השאר מעולם לא התלוננו וזה בגלל שעשיתי מלאכתי נאמנה ולקחתי על עצמי את הטעויות שלי ולא חייבתי אפילו דקה אחת שלא עבדתי. אחד הלקוחות הראשונים שלי היה לקוח עם עבודה קבועה בכל חודש [פרשות שבוע לילדים] בעלות של 35 ש"ח לשעה ולא בחלתי בזה ולא ראיתי בזה בושה או נצלנות. למדתי מהעבודה הזו המון, וגם כשכבר זכיתי ל 200 ש"ח לשעה, עדיין המשכתי לעבוד איתם והמשכתי לתת את הלב לעבודה. כשנגמר להם הכסף והם חזרו לגרפיקאים שעובדים אצלם במשרד [ולא בבית כמוני] עדיין זאת שהיתה אחראית עלי עד היום באה אלי לעבודות פרטיות בעלות גבוהה הרבה יותר ושומרת איתי על קשר גם כחברה.

זה מה שכתבתי במאמר הראשון למעלה, שלא מספיק הדגישו - להיות ישרים, להיות בני אדם לפני הכל.

ולקיחת כסף גדול לא מעבירה תחושה ללקוח. מה שמעביר ללקוח תחושה זה הבטחון של האדם בעבודתו ובטחון זה נובע מניסיון. גרפיקאי לא מנוסה אם יבקש 200 ש"ח לשעה לא ישדר שום "מקצועיות". הלקוח פשוט ילך למקום אחר.

ולומר את האמת - כדי לפרוץ שוק, שווה לאנשים אפילו לעבוד בחינם תקופת מה כדי להתמקצע ולקבל ניסיון. השוק רווי בגרפיקאים ולהכנס לשוק זה לא פשוט. ונכון - פרנסה משמיים ולהגיד לגרפיקאי מתחיל שרוצה לעבוד מהבית לקחת מחירים בשמיים זה כמו להגיד לו ללכת לחתום על אבטלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shpitz;287149:
לא נכון!!!!!!!!!!!!
אשה שעובדת מהבית יש לה הוצאות חודשיות של ציוד ואחזקה. רכישת ציוד, טכנאי ועוד.
יש לה הוצאות של טיפול בילדים. ועוד ועוד.
שעות עבודה מהבית על פי רוב אינן שעות נקיות (טלפונים מלקוחות אחרים ועוד)
זה לא כמו שאת באה למשרד חמש שעות ויצאת עם 175 ש"ח.
תמיד ירד לך זמן. ואם לא תרוויחי מספיק, מהר מאד תגלי שאת במינוס.
מה גם שמחוץ לבית את חוזרת הביתה וראשך שקט. וכשאת עובדת מהבית הלקוחות קנו אותך, ואת שלהם גם בחצות הליל וכו'.
לכן לדעתי מתחילים צריכים לפרוץ לשוק, ואכן לעבוד בתחילה בשכר נמוך, אבל תקופה קצרה עד שיש להם בסיס של עבודות ונסיון ואח"כ חובה להעלות את המחיר. ועדיין יש טווח בין המקצוענים למחירים שציינת.

בהצלחה לכולם.

ברור שיש הוצאות, אבל הן לא בגובה של 35 ש"ח לשעה. ומי שמתחיל עסק עצמאי במילא לוקח בחשבון בהתחלה, שהרווחים אם יהיו, יהיו מזערים. אף אחד לא חושב לפתוח עסק מצליח שגורף הון מיד מההתחלה. כמו כל עסק אחר - זה תהליך.

לגבי השאר - מי שצריך לפרנס בית ולא יכול להרשות לעצמו הפסדי התחלה, שלא יהיה עצמאי. שיעבוד כשכיר. יש לשכיר גם יתרונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;287105:
אשמח אם יכירו לי אותם

אף פעם לא היית אצל רופא שיניים שיש שם סטג'ר? יש את רופא השיניים המומחה שמקבל את הלקוחות הכבדים והמסובכים, ויש את זה [שמקבל פחות מהמומחה כי הוא עוד לא מומחה] שאליו שולחים את העבודות הפשוטות יותר באותו מקום.

רופא - רופא עובד בהתחלה בבית חולים כסטג'ר ואין לי מושג אם בכלל מקבלים על זה משכורת. אם אינני טועה, זה חלק מהלימודים ולא מקבלים על זה אגורה. אחר כך הוא הופך לרופא זוטר ועם ההתמקצעות עולה השכר וכן הלאה...

• הוסף לסימניות
הייתי גם הייתי,
והסטג'ר אף פעם לא לקח פחות מ50 ש"ח לשעה.
ופעם סטג'ר חדש רצה רק 15 ש"ח ואף רופא לא רצה לקחת אותו,
כי הבינו שהוא כנראה שלומיאל...

• הוסף לסימניות
וכמה הרופא לקח? גם 50 ש"ח לשעה?
ואתה, כמה לקחת על העבודות הראשונות שלך כשהיית גרפיקאי טרי ולא מנוסה? 200 ש"ח לשעה?

בכלל, אם יש פה מישהו שבתחילת דרכו הרוויח את מה שהוא מרוויח אחרי כמה שנים שיקום ויאמר.

• הוסף לסימניות
ועוד דבר שחשוב לי להגיד זה, שאם נאמר וגרפיקאים טריים יעמדו על התשלום שמקבלים המקצוענים כפי שמציעים להם פה כל הזמן.

הגרפיקאים המנוסים, האם לא תרגישו מנוצלים להרוויח את אותו הסכום עבוד 12 שנות ניסיון, שמקבל גרפיקאי עם 3 חודשי ניסיון? זה נראה לכם מציאותי?

מי שחושב שכך זה אכן צריך להיות שיגיד. אני רוצה לדעת כמה באמת מאמינים בזה.

• הוסף לסימניות
גינגית,
אין הכונה לעודד מתחילים לקחת כותיקים.
אלא, לעודד מתחילים לקחת כמתחילים,
ולא לתת שרותי חינם לכל מאן דבעי.

• הוסף לסימניות
גינגית, תודה על כל מילה.
ויש כאן גם את הנקודה שצמרת העלתה. שמה שהייתי עושה פעם בשש שעות אני עושה היום בשעה ואפילו פחות.
ולא לדבר על זה שאני לא מסוגלת להסתכל בכלל על העבודות שעשיתי לפני שנתיים.
ולכן ברור שהמחיר לא יהיה הוגן לקחת מחיר לשעה, כפי גרפיקאי שיעשה זאת בשליש זמן.
אבל אין מה לומר, שאחרי שנתיים צריך לעלות את המחיר, למחיר רגיל.
ולקחת בחשבון את כל התחזוקה מסביב.

• הוסף לסימניות
LF4 כל מילה זהב
MIG, מתחילים בתחילת דרכם לא יכולים לדרוש כלום מאף אחד יותר מדי. יש גבולות.

הכל תלוי בהיצע וביקוש, ברצוי ומצוי

ואידך זיל גמור

• הוסף לסימניות
בקיצור, גרפיקאים מתחילים, יש פה המלצה:
חשבתם שללמוד מקצוע, להשקיע כסף על ציוד תוכנות ופונטים ופרסום נותן לכם את הזכות לדרוש תמורה עבור עבודתכם?
חשבתם שאתם מפסידים מספיק בזה שעבודה שאמורה לארוך שעה אורכת לכם שלוש?
אומרת לכם כאן גרפיקאית ואשת עסקים, לא די בכך, אלא כדאי לכם גם לגבות מחירי הפסד ולדשדש בחוסר רווחיות.

אני אומר, תעשו את מה שצריך, תשקיעו בתוכנות, בפונטים, בפרסום ובשיווק.
תגבו מחיר טוב ורווחי, תשקיעו את כל כולכם בעבודה (גם במחיר של חריגה ממסגרת הזמן שקיוויתם לעמוד בה) תנו ללקוחותיכם שירות מצויין ותעמדו בלוחות זמנים.
ומובטח לכם שתוך זמן קצר תהיו בדרך הנכונה.

• הוסף לסימניות
ואני אומרת, יש דרך אמצע - דרך המלך...
אל תקחו 15 ש"ח לשעה כדי להיכנס לשוק ואל תקחו 200 ש"ח לשעה כי קראתם בפרוג שככה לוקחים גרפיקאים, אם אתם מרגישים שאתם עדיין לא מקצועיים תשתלמו (מלש' השתלמות) בעבודתכם, תתרגלו הרבה ואל תוציאו תחת ידכם עבודות שהם עדיין לא ברמה - זה השם שלכם שאתם בונים כאן!
אחרי שכבר תהיו יותר בעינינים תוכלו לקחת מחירים של גרפיקאים מתחילים אבל ממש לא פחות מבייביסיטר ומעוזרת בית שלא השקיעו דבר כדי לעסוק במקצוע שלהן. אתם עדיין לא יכולים לקחת כמו גרפיקאים ותיקים, ולכן מי שרוצה מחיר טוב יבוא אליכם, כי המחיר שלכם הוא יותר טוב משל בעלי הניסיון אבל גם לא לקחת מחירי רצפה שיביישו אתכם ואת המקצוע.

ואל תחשבו שלעבוד בבית זה רק הכנסות - ממש ממש לא נכון!!! זו טעות בסיסית!
לכל המעוניין אני מוכנה לשלוח דו"ח הוצאות חודשיות ושנתיות של העסק שלי (עדיין מהבית) וזה בכלל לא זול...

• הוסף לסימניות
דיון מרתק ביותר..
לדעתי יש בעיה ב"מחיר לפי שעה". לא יודעת אם זה כ"כ עקרוני, אבל בכל זאת אומר:
בא נאמר שגרפיקאי מתחיל לקח 20 שח לשעה,
וגרפיקאי מנוסה לקח 200 לשעה,
-המתחיל יסיים תוך 20 שעות וירויח 20X20=) 400 )
-והמנוסה יסיים תוך 2 שעות, ויגרוף אותו סכום- 400 שח..
אז בסופו של יום, אין הבדל ביניהם..

אז צריך לדבר יותר על מחיר לפי עבודה ולא לפי שעה. מה גם שיש לקוחות שרוצים לשמוע על מחיר מראש. די מפחיד אותם להכנס למשהו שאין להם מושג כמה כסף זה יעלה בסוף.

• הוסף לסימניות
ובאמת, היה מוצלח לערוך מחירון "פרוג" למוצרים - מחירים ממוצעים/ גבוהים/ נמוכים. ומחירים מומלצים.
מי רוצה להתחיל?
נעשה רשימת מוצרים, ותתחילו.

סמל/ לוגו
ניירת - נייר מכתבים, מעטפה, כרטיס ביקור, נייר ממו, חשבונית
פלייר חצי אי4 - צד אחד/ 2 צדדים
כרטיס ברכה
פרוספקט אי4/ אי3 וכו'
מודעת פרסום במקומון
מודעת פרסום בעיתון
הזמנות לסוגיהן
תויות
מדבקות
כריכות בהדפסה
גרפיקה לגלופות להטבעה על ספרי קודש

תוסיפו עוד.

אוןלי נפתחמ אשכול מיוחד לזה

• הוסף לסימניות
היה כבר אשכול בנושא והוא נגמר בהודעה של ההנהלה על כך שהם יעלו בקרוב מחירון לאתר.
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=23313
מה קורה עם זה באמת?
אולי נחתום על עצומה? :) :) :)

• הוסף לסימניות
חבר'ה, תקלטו דבר אחד:
גרפיקאי/ת מתחיל/ה לא שווה כלום בחודשי עבודתה הראשונים!
וזו עובדה!
מה שאין כן מורה/גננת/קלדנית וספונג'דורית!
אני ממליצה לכל מי שלמד גרפיקה לעשות סטאז' בין בחינם בין במחיר סימלי (אני חושבת שכשכיר/ה עדיף)
אחרי כמה שנים כשהגרפיקאי/ת עומד/ת על הרגליים טוב טוב, עושה עבודה מהירה ואיכותית במעט זמן - אז הוא יכול להרשות לעצמו שכר גבוה והלקוחות יגיעו גם בלי לפרסם.
ומנסיוני - התחלתי כמתחילה לכל דבר בשכר מינימום ובמשרה מלאה.
והיום בס"ד אני עובדת גם 14 שעות ביממה במחיר הוגן ומשתלם.

ודבר נוסף -שלא אשכח להוסיף עבודה של מקצועי היא אחרת!
זה לא רק מס' השעות שעבדו על העבודה, ולא רק המחיר. זו תוצאה אחרת, זו ראיה נכונה של העבודה על כל צדדיה ומריכביה (וגם לקוחות שאינן מבינים בגרפיקה חשים זאת מיד).
ואני לא באה להרפות ידיים של מתחילים, אבל אני בטוחה שכמו שרופא עושה סטאז' של 7 שנים ואח"כ מרויח טוב גם גרפיקאי שמכבד את מקצועו חייב לעשות סטאז' כדי שיוכל בהמשך להרויח כמו שצריך.
ואלו שסיימו ללמוד ולמחרת מבקשים 100 ש"ח לשעה עושים צחוק מעצמם ומהמקצוע. ואין לי ספק ששוק הלקוחות שלהם יהיה דל. ומזלזל. ולאחר 5 שנים הם ימצאו את עצמם מדשדשים בחיפוש עבודה בתחום אחר...
בהצלחה לכולם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;287469:
בקיצור, גרפיקאים מתחילים, יש פה המלצה:
חשבתם שללמוד מקצוע, להשקיע כסף על ציוד תוכנות ופונטים ופרסום נותן לכם את הזכות לדרוש תמורה עבור עבודתכם?
חשבתם שאתם מפסידים מספיק בזה שעבודה שאמורה לארוך שעה אורכת לכם שלוש?
אומרת לכם כאן גרפיקאית ואשת עסקים, לא די בכך, אלא כדאי לכם גם לגבות מחירי הפסד ולדשדש בחוסר רווחיות.

אני אומר, תעשו את מה שצריך, תשקיעו בתוכנות, בפונטים, בפרסום ובשיווק.
תגבו מחיר טוב ורווחי, תשקיעו את כל כולכם בעבודה (גם במחיר של חריגה ממסגרת הזמן שקיוויתם לעמוד בה) תנו ללקוחותיכם שירות מצויין ותעמדו בלוחות זמנים.
ומובטח לכם שתוך זמן קצר תהיו בדרך הנכונה.

אתעלם מהציניות, ובכל זאת אשאל - הזה מה שאתה עשית? אנא גלה לנו את האמת, כמה לקחת על עבודתך הראשונה?

אני שונאת כשמסלפים את דברי ומציגים את זה בצורה ההפוכה לזו שהתכוונתי. זה רשעות לעשות זאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayala;287490:
דיון מרתק ביותר..
לדעתי יש בעיה ב"מחיר לפי שעה". לא יודעת אם זה כ"כ עקרוני, אבל בכל זאת אומר:
בא נאמר שגרפיקאי מתחיל לקח 20 שח לשעה,
וגרפיקאי מנוסה לקח 200 לשעה,
-המתחיל יסיים תוך 20 שעות וירויח 20X20=) 400 )
-והמנוסה יסיים תוך 2 שעות, ויגרוף אותו סכום- 400 שח..
אז בסופו של יום, אין הבדל ביניהם..

אז צריך לדבר יותר על מחיר לפי עבודה ולא לפי שעה. מה גם שיש לקוחות שרוצים לשמוע על מחיר מראש. די מפחיד אותם להכנס למשהו שאין להם מושג כמה כסף זה יעלה בסוף.

איך שלא מתמחרים, צריך להשתדל ולתמחר בהתאם ליידע. צריך לעבוד ביושר ולעשות מלאכתך נאמנה. זה מה שה' דורש מאיתנו. הוא בטח לא דורש מאיתנו להציג ללקוח תמונה מוטעית של מקצועיות ולשדר בטחון עצמי שאין כדי להוציא מהלקוח את כספו. הכסף נקבע בשמיים מאת ה', ומי שיעשה מלאכתו על פי ה', רק ירוויח מזה. מיושר, תמימות ואינטגריטי לא מפסידים.

מי שלא מסוגל לעבוד כך שלא יהיה עצמאי.

• הוסף לסימניות
א. מה שאני עשיתי זה לא ממש רלבנטי לנושא.
אם עשיתי טעויות, הדבר האחרון שאעשה זה להמליץ לאחרים לחזור על אותן טעויות.

ב. למרות הציניות, לא היתה כאן רשעות. זו הפשטה של הדברים שמטרתה להציג באופן מפוכח את השורה התחתונה ואולי גם לעורר אותך להבין את ההשלכות של ההמלצות שלך.

לגבי הרקע שלי, אני התחלתי את המסלול כשכיר. במשכורת בסיסית אבל עם תנאים מצויינים.
לקחתי לא פעם עבודות מהצד במחירים מצחיקים, אני מתחרט על כל אחת מהעבודות האלה.
עבדתי אפילו בלי תמורה פעם כשלקוח החליט שאין לו תקציב אחרי שעבדתי בשבילו על פרוייקט מסויים במשך שבועיים. אז היום אני מלמד אחרים שלא לעבוד בלי הזמנת עבודה חתומה.
בהמשך, כשהתחלתי לעסוק בזה כעצמאי, ניגשתי לזה באופן שאני מעודד לעשות כאן.
פרסום, תעריפים רווחיים ועבודה מקצועית בכל מחיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;287652:
איך שלא מתמחרים, צריך להשתדל ולתמחר בהתאם ליידע. צריך לעבוד ביושר ולעשות מלאכתך נאמנה. זה מה שה' דורש מאיתנו. הוא בטח לא דורש מאיתנו להציג ללקוח תמונה מוטעית של מקצועיות ולשדר בטחון עצמי שאין כדי להוציא מהלקוח את כספו. הכסף נקבע בשמיים מאת ה', ומי שיעשה מלאכתו על פי ה', רק ירוויח מזה. מיושר, תמימות ואינטגריטי לא מפסידים.

מי שלא מסוגל לעבוד כך שלא יהיה עצמאי.

מי דיבר על הונאת הלקוחות?

אם אתה לא מקצועי, אל תעבוד. לך ללמוד.
אל תציע שירות גרוע במחיר עלוב.

נ.ב. קצת מטריד שאת מגייסת את הקב"ה ואת ההשקפה היהודית כאילו שהטיעון שלך הוא היחיד שמסתדר עם אלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה