סיפורים ומעשים על נר המערבי שכבה

• הוסף לסימניות
אני התרגשתי מהסיפור הזה, הנותן הצצה לגדולתו של רב שמכבד ומאזין לכל אחד, שקשוב באמת, באמת. ואת תחושותיה של ההיא השארתי בצד זה כבר לא ענייני.
אגב, גישה חומלת ומקרבת בלי קפדנות מצינו בכל הדורות ובכל פזורות ישראל,מזרח ומערב כאחד. עוד מימי הלל ושמאי, ובטח קודם לכן. יש הרבה גישות בהנהגה ו"אלו ואלו דברי אלקים חיים".
ומי אני בכלל שאשב לנתח את זה. קטונתי לגמרי לגמרי.

• הוסף לסימניות
אני חוזר שוב- הסיפור מתאים מאוד. הפרשנות של הבחורה- ממש לא.
ודווקא זה לא לכבודו להביא את הסיפור עם פרשנות מעוותת כזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;1094846:
הרב עובדיה, וזה לא סוד, לא היה דומה בסגנונו ובגישתו לרב אשכנזי סטנדרטי.
הוא לא היה האדמו"ר מגור ולא הרב אלישיב.

אפשר להחליט שמישהו הוא צדיק רק אם הוא דומה לרבנים שלך, ואפשר להבין שיש מגוון סגנונות בעולם.
עכשיו, מכל מקום, זה לא הזמן המתאים להתפרצף.
עשו את זה מספיק בחיי חיותו.

חבל סתם להרוס,
יש תחושה של אבל ואחדות בכל תפוצות ישראל מכל גווני הקשת
מרן הרב עובדיה הוא אבידה לכלל ישראל
ואין שום סיבה לקחת דברים ולהפוך אותם למשהו זדוני ועדתי

• הוסף לסימניות
סיפור ממקור ראשון:
סבתי כאשר היתה צעירה נתבקשה מפי אבא של הרב עובדיה שהיא תלך לקרוא לו שיעזור לו בחנות
שהוא עבד בה (הם היו שכנים) - כידוע שפעם רב האנשים היו עובדים ומעטים מהם לומדים ולא עודדו אותו כ"כ ללמוד והיא מתארת כך:
באתי לקרוא לו אני רואה אותו יושב על הרצפה ישיבה מזרחית ,ספר ענק על ברכיו ונר בצד אני אומרת לו
"עובדיה ,אבא ביקש שתבוא לעזור לו בחנות" היא מתארת שהוא הרים קולו בתקיפות הניף את ידו ואמר לה" תגידי לו שאני לא בא"- והמשיך ללמוד .... אין ספק שכל חייו נלחם כדי לגדול.... וכיום שאנו רואים את בקיאותו זה אחרי מאבקים אפילו מהקרובים לו
וידוע הסיפור שכאשר ראו רבני ישיבת פורת יוסף את התמדתו הגדולה ואת ההפצרות של הוריו שילך לעזור להם בחנות הם באו (כמדומני הרב עטייה ועוד רב איני זוכרת את שמו) ואמרו להם:" תנו לו ללמוד אנחנו נעבוד כאן במקומו הוא עדיו לגדולות ..."

• הוסף לסימניות
סיפור מרגש שסופר אתמול בהלוויה ע"י בנו רבי דוד שליט"א
שמלמד על גדלותו הענקית ורגישותו הרבה:

לפני כ-14 שנים קיבל מרן את ההתקף לב הראשון ואושפז בבית חולים.
הרב הוצרך לעבור צינתור בדחיפות -
הרב ביקש שישחררו אותו הביתה לפני הצינתור לפרק זמן של 3 שעות,

אמרו לו :מרן, לשם מה? למה להשתחרר? הצינתור דחוף..

ענה להם מרן:

אני נמצא באמצע כתיבת פסק לצורך שחרור עגונה...
עכשיו אני נכנס לבית החולים ומי יודע איך אצא?
אני חייב קודם להתיר את העגונה!!!

• הוסף לסימניות
הסיפור הוא שהרב עטייה בעצמו הגיע לסחוב ארגזים בחנות במקומו ואותו שילח ללימודיו.

• הוסף לסימניות
בס"ד
שמעתי סיפור היום על התקופה שהרב התחיל להתיר עגונות
הייתה איזו עיתונאית חילונית שרצתה לצחוק ולהפליל את הרב.
אמרה אני אלך אל הרב, ואפרסם את זה.
הלכה אל הרב עם בעלה, הוא נשאר למטה באוטו והיא עלתה לרב
מספרת לו בוכייה שבעלה השאיר אותה עגונה.
הרב יושב על כיסאו, חושב, דקה, שתיים ושלוש.
כעבור כמה דקות הוא פונה אליה ואומר: מותרת, מותרת, מותרת.

העיתונאית שמחה מאד, בחושבה ברשעותה, שהפלילה את הרב
היא יורדת למטה לרכב, ומוצאת את בעלה ללא רוח חיים.

• הוסף לסימניות
אל תזרקו עלי אבנים !
מישהו יודע למה מרן הלך רוב הזמן עם משקפי שמש ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1095101:
בס"ד

מקור???

• הוסף לסימניות
אני שמעתי סיפור, אין לי מושג המקור:
בצעירותו התדרדר מאד מצב ראיתו של הרב עד שכמעט נתעוור,
השתטח הרב על קברו של מרן הבית יוסף, בכה ואמר:
מרן הבית יוסף, 400 פעם למדתי את ספרך ועתה לא אוכל יותר?
מיד לאחר מכן חזר לראות עד סוף ימיו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1095101:
בס"ד

כן, גמני שמעתי פעם את הספור הזה!

• הוסף לסימניות
הספור שגדלתי עליו:
אישה אחת באה לרב עובדיה זצ"ל וקבלה מדוע אסור לכבס בחול המועד. הרב ענה שזו ההלכה ואין בזה פשרות. האישה החציפה פנים והכריזה שתכבס למרות הכל. הרב נד בראשו ואמר לה ברכות: "חבל, זה לא יצליח, אי אפשר ללכת בכח נגד ה'"

אעפ"כ, בחוה"מ האישה הפעילה מכונה, לאחר מס' דקות המכונה החלה להשמיע רעשים מוזרים. הבגדים יצאו קרועים והמכונה שבקה חיים.

האישה עצמה פרסמה את הסיפור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;1095102:
אל תזרקו עלי אבנים !
מישהו יודע למה מרן הלך רוב הזמן עם משקפי שמש ?

אלו לא משקפי שמש רגילות מה שאת מכירה.
זה משקפיים מיוחדות עם עדשות כהות להגנה על העיניים ככה שמעתי שהיתה לרב איזה בעיה עם העיניים שהחמירה עם השנים וזה חייב אותו להרכיב משקפיים עם עדשות כהות.. גם לבנו הרב יעקב זצ"ל היו כאלו משקפיים, כנראה זה משהו תורשתי.

• הוסף לסימניות
1. מרן הלך עם משקפי שמש מאז שהתעוור בעיניו. וכאן מגיע הסיפור של א.ד., שהוא ביקש וראיתו חזרה אליו. שמעתי שמיד שראה- ביקש ספר, כדי לבדוק את החשוב לו מכל- האם הוא יכול לקרוא וללמוד.
2. את הסיפור על התרת העגונות- גם אני שמעתי... מדהים איזה כח יש לפסיקה שלו...
3. שאלו את מרן בזכות מה זכה להקים דור מפואר של רבנים, וענה- בזכות שמירת העינים, מעולם לא הסתכלתי בפני אישה.
4. למורות וכד'- המלצה: כשישבתי עם תלמידותי, וסיפרנו עובדות, בסיום- הבאתי את הדברים לתכל'ס שקרוב אליהם. כמובן להתחזק, וללמוד ממעשיו. אני הלכתי רחוק יותר והגעתי לנקודה של "מאחורי אדם גדול עומדת אישה גדולה", והרי מרן העיד על אשתו שתורתו בזכותה. דיברנו עד כמה חשובה הערכת האישה להתעלותו של הבעל בתורה ויר"ש, וכמה חשוב להתפלל...
מי שמעוניינת ביתר פרוט- יכולה לפנות באישי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1095180:
1. מרן הלך עם משקפי שמש מאז שהתעוור בעיניו. וכאן מגיע הסיפור של א.ד., שהוא ביקש וראיתו חזרה אליו. שמעתי שמיד שראה- ביקש ספר, כדי לבדוק את החשוב לו מכל- האם הוא יכול לקרוא וללמוד.
2. את הסיפור על התרת העגונות- גם אני שמעתי... מדהים איזה כח יש לפסיקה שלו...
3. שאלו את מרן בזכות מה זכה להקים דור מפואר של רבנים, וענה- בזכות שמירת העינים, מעולם לא הסתכלתי בפני אישה.
4. למורות וכד'- המלצה: כשישבתי עם תלמידותי, וסיפרנו עובדות, בסיום- הבאתי את הדברים לתכל'ס שקרוב אליהם. כמובן להתחזק, וללמוד ממעשיו. אני הלכתי רחוק יותר והגעתי לנקודה של "מאחורי אדם גדול עומדת אישה גדולה", והרי מרן העיד על אשתו שתורתו בזכותה. דיברנו עד כמה חשובה הערכת האישה להתעלותו של הבעל בתורה ויר"ש, וכמה חשוב להתפלל...
מי שמעוניינת ביתר פרוט- יכולה לפנות באישי.

גיטי, הספור עם הארון! בדיוק סעיף ה' שלך.
הרבנית ע"ה חסכה 3 שנים כסף כדי לקנות ארון לבגדים (עד אז הכל היה בארגזים). אבל כשסיים הרב זצ"ל את כתיבת כרך א' של 'יביע אומר' לא היה לו כסף להוציא אותו לאור. הרבנית הוציאה את הכסף שחסכה לארון והניחה על השולחן.

דברים גדולים צומחים עם שורש של מסירות נפש.

ובתכל'ס מאחורי הכל, הכל- עומדת תמיד אישה אחת גדולה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה