סיפור מקומם!

• הוסף לסימניות
לקוחה שסיפור שיפוץ המטבח שלה לא נגמר כבר יותר מ3 שנים!!!!
עברה בין 3 מעצבות, שמשום מה... מאף אחת לא היתה מרוצה...
הפנו אותה אלי בתור קרובת משפחה, שאכנס לעסק ואולי אצליח לגאול אותה.
אבל נראה שהיא לא מעונינת להיגאל.
לפני כשנה וחצי, הייתי אצלה 4 שעות! כדי לשמוע את כל ההיסטוריה וגם קצת להבין מה יש לנו ולהתקדם..
מדובר במטבח שכבר הוזמן מנגר. אך היא לא מרוצה. לא ממשטח העבודה ולא מהסדר במטבח.
כך שהתפקיד שלי יותר מורכב להסתדר בנתונים הקיימים. תוך כדי שיחה הבנתי שהגברת בטוחה שאני מתנדבת לעזור לה, ועל כן הכל ללא תשלום.
הודעתי לה בצורה ברורה ונעימה, שזו העבודה שלי ועם כל הרצון הטוב לא אוכל לעשות זאת ללא תשלום. זה הפרנסה שלי.
היא קצת נרתעה, ולא ידעה איך "לאכול" את זה ובסוף סיכמה שאם אעשה לה את הכל ב 500 ש"ח אז יש על מה לדבר...
הבנתי שכבר נפלתי בפנים ולא אוכל להתחמק מלעזור אז איך שהוא גמגמתי שזה בסדר אבל אם היא תרצה דברים נוספים אז יהיה בתשלום נוסף.
תכלס' הגשתי לה מס' אופציות שהיו נראות לי פיקס. אחרי עבודה של שעות שכל ארון יהיה בדיוק לפי רצונותיה (שמאל, ימין, גובה וכו')
אבל לא.
לא הגענו לאופציה המועדפת עליה.
היתה הפסקה של שנה שלא באשמת אף אחד מהצדדים.
וחזרנו עכשיו שוב להמשך.
היא מעונינת שאני אבוא שוב אליה כיון ש/חלו שינויים בשנה זו, הבהרתי לה ששעת פגישה עולה x ומבחינתי אין בעיה. וכן הסברתי לה שכיוון שהיא לא מצליחה לדמיין איך המטבח יראה וכ"כ הרבה ניסו בענין. כדאי לה לעשות הדמיה שכך היא תוכל לראות את כל הצדדים, הכל מוחשי וכו'.
הצעתי לה מחיר זול מאוד כדי שרק נסיים עם הסרט הזה.
היא שולחת לי מייל, שלא תוכל לעמוד בתוספת תשלום והיא יורדת מההדמיה ומקסימום יש לה לתת לי עוד x ש"ח ונראה מה יכנס בזה.
הסכום מספיק לשעה וחצי (בערך) של פגישה.
אמרתי לה אין בעיה. בואי נתמצת את כל מה שיש לך לומר לי לשעה הזו. כי אם זה יגלוש זה תוספת תשלום.
אוקי סיכמנו.
אני מקבלת היום מייל. תזכורת שמחר הפגישה. ו..... הכנת סקיצה.
זה היה כתוב בכותרת.
מה כתוב בתוך המייל:
בקשה אם תוכלי להכין סקיצה מצויירת כולל ארונות מעל ללא מידות בכתב ידך בלבד איך את היית בונה לעצמך את המטבח אילו לא היה בנוי ואם תוכלי לפרט איפה ומה מאחסנים בדרך כלל בכל מקום וכן איחסון לפי המקובל בשולחן רגיל ובשולחן אי כדי שאוכל להשוות ולסבר לי את הפתרונות הנכונים והיעילם ביותר כדי שנחליט על הסקיצה הכי טובה שאפשר להכין את הפריסה עליה לנגר

בהמשך היא כותבת אם אוכל לתת לה חצי שעה נוספת באותו מחיר.

עכשיו התור שלכן-
איך אתן הייתן מגיבות.

תודה למי שקראה עד כאן.

• הוסף לסימניות
התגובה:
עקב מקרה לא שגרתי שנקלענו אליו, בתקופה זו איננו יכולים להיכנס לפרויקטים נוספים מסוג זה.
התנצלותינו שלא הודענו בזמן על ביטול הפגישה. פשוט היינו תפוסים בענין שלקח אותנו לגמרי.
ברגע שזה יתאפשר (צפי: כמה חודשים בערך), ניצור עמכם קשר מיד.

ולנתק קשר בענין הזה מעתה ועד עולם.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איזה סיפור:(את חייבת להיות אסרטיבית אחרת לא תצאי מזה
תחזיר לה במייל ששרטוט לוקח לך הרבה זמן והוא עולה כסף ואם היא לא רוצה להוסיף כסף אז בפגישה כמט שסכמתם את תייעצי לה ושהיא תצייר
הרבה הצלחה חדוי

• הוסף לסימניות
התגובה:
עקב מקרה לא שגרתי שנקלענו אליו, בתקופה זו איננו יכולים להיכנס לפרויקט נוספים מסוג זה.
התנצלותינו שלא הודענו בזמן על ביטול הפגישה. פשוט היינו תפוסים בענין שלקח אותנו לגמרי.
ברגע שזה יתפשר (צפי: כמה חודשים בערך), ניצור עמכם קשר מיד.

ולנתק קשר בענין הזה מעתה ועד עולם.
זה בעייתי כיוון שהקרבה המשפחתית לא מאפשרת.

איזה סיפור:(את חייבת להיות אסרטיבית אחרת לא תצאי מזה
תחזיר לה במייל ששרטוט לוקח לך הרבה זמן והוא עולה כסף ואם היא לא רוצה להוסיף כסף אז בפגישה כמט שסכמתם את תייעצי לה ושהיא תצייר
הרבה הצלחה חדוי

זו עוד בעיה, שאין לה מייל בבית כך שאי אפשר להגיב לה במייל שהיא במילא לא תראה אותו... מחר הפגישה.
בטלפון, זה שעה. אין לי את הזמן והכח.

• הוסף לסימניות
לעזוב אותה מה שיותר מהר ולגמור עם העניין.היא לא תגמור לסחוט אותך
לא נראה שהיא תסיים פעם. הבנתי שכבר ניסו את כל אופציות זה נראה אחת שלא יודעת להחליט...
תגידי לה ברור שלא משתלם לך לעבוד בסכום הזה וזהו!!

• הוסף לסימניות
לדעתי ולפי הסיפור אם תמשיכי איתה את באמת יכולה לגמור איתה לא טוב.

• הוסף לסימניות
כנראה שבאמת עסקים ומשפחה לא הולכים ביחד....
צריך ללמוד מסיפור כזה שפשוט לא להיכנס לזה מלכתחילה.
אבל עכשיו שאת לצערך בפנים, אולי פשוט תזרמי?
תתייחסי אליה כאל קרובת משפחה שאת עושה לה טובה ענקית - חסד במילים אחרות!
בלי קשר שזה "במקרה" הפרנסה והמקצוע שלך... (למרות שלא מבקשים "טרמפ" מנהג מונית - אבל זה כבר עניין שלה...)
אני אומרת את זה מניסיון מעצבבבבבן שחוויתי על בשרי :(

• הוסף לסימניות
מסוג הלקוחות שצריך לפטר.
איך מפטרים לקוח?
לצערי אני מקצועי בזה.
עוד ביקור בבית הלקוח? 800 ₪ + מע"מ לא כולל חומר, לומר בטון של מזכירה אלקטרונית יבשושית.
מרוב שאנחנו בעלי המקצוע רוצים לקוחות, לפעמים אנחנו שוכחים לבדוק מי הלקוח, וכמו שהוא מברר עלינו גם אנחנו צריכים קצת "לברר" עליו.

• הוסף לסימניות
מנסה לחשוב מה היא תעשה ביום שהמטבח יהיה מוכן....
תצטרך להיולד מחדש.

תסבירי לה במילים פשוטות
שמה שהיא מבקשת זה תכנון מטבח חדש.
ולתקן תוכניות זה מסובך עוד יותר.
על מטבח חדש את לוקחת כך וכך
והיא יכולה לחוש נעים ולאמר לך שזה לא מתאים לה
כי לא סיכמתם על כך מראש.
"נמשיך להיות משפחה נחמדה ביחד גם אם תפני למישהי אחרת
זה לגמרי בסדר מצידי..."

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה לענות לך...:(
זה נשמע לקוחות מסובכים ועוד יש את הסיבוך של קרובי משפחה...
לדעתי תלוי ברמת הקרבה שלכם , אם זה מישהו שתפגשי בכל ארוע במשפחה זה בעיה לחתןך...
ואםזה לא קרבה ראשונה-שניה תתחמקי מהר תכף ומיד , את יכולה בתירוץ של תשלום לא ראוי
זמן לא מתאים לך , אני פעם כתבתי לקרוב משפחה ששילם לי גרושים -כתבתי לו שאני עסוקיה מאד בפרויקטים אחרים חשובים ,
יש אנשים שדוקא לעשות להם פגישה ארוכה ככל שתהיה עם שרטוט במקום של מטבח החלומות עד לפרטים יכול לקדם לקראת הסיום...עם הבטחה שמשם התוכניות יוצאות לביצוע לנגר ! ללא שיניים נוספים!

• הוסף לסימניות
לדעתי זה לא ייגמר גם עוד 3 שנים.
אני הייתי אומרת לה שפשוט הפסקתי בעיצוב לקרובי משפחה בגלל 'שיקולים שונים', בין השיקולים שאני מאד עמוסה בפרויקטים מסוימים ואין לי אפשרות להכניס את העבודה הזו ליומן הצפוף.
אמרתי כן
כיוון שחשבתי שיסתדר אבל אני פשוט קורסת.
וכן אומר שאשמח להפנות אליה כמה נשות מקצוע בתחום .( בסדר , לא אתכם..)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה היה בסוף???
אני מסוקרנת,
מכיוון שעברתי סרט דומה עם סחיטה רגשית לחלוטין והרגשתי שמכרתי את עצמי לשטן....
אני יכולה לומר לך שרק התנתקות תועיל כאן,
היא מסוג האנשים שלעולם לא תצא מרוצה,
ואם בסופו של דבר תהיה חייבת לשמוע לקולך אז את לא תקבלי שום פידבק או קרדיט על העזרה,
זה יעבור אליה, הווי אומר שההצלחות תמיד ישארו של האנשים הללו, ואת תשארי עם ביזיונות במקרה הטוב.
צאי מזה,
ובכל אופציה אפשרית, אני פשוט מרחמת עליך...

• הוסף לסימניות
סיפור עגום.
את צריכה לחזק את עצמך. לבוא ממקום שמאד שלם עם העובדה שאת לוקחת תשלום ראוי על העבודה שלך. שיהיה לך ממש ברור, שהניסיון לנצל אותך בתואנות של משפחה הוא מביש.
כשתדברי מהמקום הזה, הכול ישמע אחרת. אם תהיי בטוחה שהיא מנצלת אותך, הביטחון העצמי שלה מעט יתערער.
למעשה, תוכלי לומר משהו כמו: כן, ראיתי שביקשת במייל סקיצה, אבל לא היה לי זמן להוסיף שום דבר שלא סוכם מראש.
גם לגבי חצי שעה נוספת, אמרי בפשטות שאין לך זמן להמשיך את הפגישה.
אבל העיקר הוא לא מה תאמרי, אלא איך תאמרי. ממקום הכי שלו ובטוח, שמתפלא איך היא לא מתביישת לנצל.
לגבי זמן הפגישה, קבלי טיפ: במקרים כאלו קבעי תמיד פגישה נוספת מיד בסיום הפגישה הבעייתית, או בקשי מבעלך/ידידה לחכות לך ליד הבניין בסוף הפגישה כדי להמשיך לסידורים, או כל רעיון דומה, כך שיהיה ברור לכל הצדדים שהפגישה חיבת להסתיים. כדאי גם לומר בתחילת הפגישה שאת חייבת לעזוב בשעה X לפגישה הבאה כדי להבהיר עמדות מראש.

• הוסף לסימניות
מן הסתם הבעיה האמיתית תהיה אם היא כן תקבל את השרטוט/סקיצה שהוצעה לה.
ומן הסתם בסוף אחרי הביצוע לא תהיה מרוצה.
ומעתה ועד עולם תקטר לכל המשפחה שבגלל 'פלונית' יצא לה כזה דפוק... וכו'.

• הוסף לסימניות
כמה שזה נכון
כי באופן אוטומט שואלים הקרובים: נו , איך יצא לך מה שX עשתה
ומה היא עונה?
מסובך עם משפחה...

• הוסף לסימניות
סיפור עגום.
את צריכה לחזק את עצמך. לבוא ממקום שמאד שלם עם העובדה שאת לוקחת תשלום ראוי על העבודה שלך. שיהיה לך ממש ברור, שהניסיון לנצל אותך בתואנות של משפחה הוא מביש.
כשתדברי מהמקום הזה, הכול ישמע אחרת. אם תהיי בטוחה שהיא מנצלת אותך, הביטחון העצמי שלה מעט יתערער.
למעשה, תוכלי לומר משהו כמו: כן, ראיתי שביקשת במייל סקיצה, אבל לא היה לי זמן להוסיף שום דבר שלא סוכם מראש.
גם לגבי חצי שעה נוספת, אמרי בפשטות שאין לך זמן להמשיך את הפגישה.
אבל העיקר הוא לא מה תאמרי, אלא איך תאמרי. ממקום הכי שלו ובטוח, שמתפלא איך היא לא מתביישת לנצל.
לגבי זמן הפגישה, קבלי טיפ: במקרים כאלו קבעי תמיד פגישה נוספת מיד בסיום הפגישה הבעייתית, או בקשי מבעלך/ידידה לחכות לך ליד הבניין בסוף הפגישה כדי להמשיך לסידורים, או כל רעיון דומה, כך שיהיה ברור לכל הצדדים שהפגישה חיבת להסתיים. כדאי גם לומר בתחילת הפגישה שאת חייבת לעזוב בשעה X לפגישה הבאה כדי להבהיר עמדות מראש.

תודה על החיזוק.

ומעדכנת:
הייתי אצלה היום.
השארתי תינוקת יונקת (שלא לוקחת בקבוק) אצל חברה במיוחד שיהיה לי מה לומר (למרות שאני לא צריכה לתת ולפרט נימוקים)
הגעתי אליה. תכליתית. לא התכבדתי לא במאכל ולא במשקה...(למרות הקירבה....)
כדי שאני אוביל את מהלך הפגישה בתמציות התחלתי לדבר, ולשאול.
אבל הגב' הובילה אותי לסלון ולחדר אורחים והתחילה להסביר את כל התיכנונים של היתרים וכו' ואיך זה תכלס ישפיע על המטבח.
(נכון שזה ישפיע (מעט) אבל האם זה כלול בעיצוב המטבח? שואלת באמת!)
עניתי לה במהירות ודחפתי לכיוון המטבח.
סוף הפגישה, הגענו לנקודת התחלה של כל מעצבת מול לקוח בפעם הראשונה.
אמרתי לה את זה בשיא הביטחון.
מה חשבת? שאני אחזור הביתה ואתחיל שוב 3-4-5-10 סקיצות?????.
כי כל רגע יש לה רעיון נוסף, ויש לה תמונות מאחותה... ומהשכנה... ומהנט....
תוך כדי היא אמרה לי , אמרתי לך שתכיני סקיצה ביד שנדע איך להתקדם.
עניתי לה: " את יודעת מה היה כתוב במייל ששלחת לי? את מבינה מה כתבת?"
ואז היא צוחקת ואומרת נו, באמת התכוונתי שתשרבטי משהו מלמעלה לא במחשב....
אמרתי לה, מה שביקשת זה תכנון חדש למטבח. וזה לא יהיה בנתונים הקימים שלנו. (קרי: כסף)
לא הזכרתי את ענין החצי שעה... אבל 10 דק' לפני סוף הפגישה, אמרתי נותר חנוו 10 דק' בואי ונגיע להחלטה.
כשהגיע הרגע לבשתי מעיל ופניתי לכיוון היציאה תוך כדי שהיא מדברת....
"ליוותה" אותי עד התחנה! :eek:
ונתנה לי "מתנה לבית" קובץ נכבד של דפים של סיכומים ואופציות שכתבה לעצמה ותמונות שהלהיבו אותה מהרשת.

• הוסף לסימניות
מן הסתם הבעיה האמיתית תהיה אם היא כן תקבל את השרטוט/סקיצה שהוצעה לה.
ומן הסתם בסוף אחרי הביצוע לא תהיה מרוצה.
לדעתי זה לא יגמר. ואמרתי לה מפורשות.
הצעתי שוב הדמייה שתתן מענה לדמיון הפורה
ומהמשפט האחרון שלך אני מאוד מאוד חוששת.
בטוחה שה' הגדול יהיה עימדי ומי שיצטרך את שירותי לא יברר אצלה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מקווה שה' הגדול יהיה עימדי ומי שיצטרך את שירותי לא יברר אצלה.
הרגעי, הרגעי,
אותה אחת שעברתי איתה את כור ההיתוך שלי,
ליכלכה עלי הכל האזור בו אני גרה...
הלכה להתיעץ עם כל העולם ולכולם סיפרה כל מיני תאוריות הזויות ובדויות....
מאז....
יש לי רק יותר עבודה, ב"ה!!!

• הוסף לסימניות
הרגעי, הרגעי,
אותה אחת שעברתי איתה את כור ההיתוך שלי,
ליכלכה עלי הכל האזור בו אני גרה...
הלכה להתיעץ עם כל העולם ולכולם סיפרה כל מיני תאוריות הזויות ובדויות....
מאז....
יש לי רק יותר עבודה, ב"ה!!!
בזכותך, שיניתי את הנוסח...;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה