דרוש מידע סנדלים בלי גרביים לבנים (ילדים)

בהשפעת ההשכלה חדרה למחננו גישה של גינונים אירופאיים שאחד הסעיפים שלה זה לא ללבוש סנדלים בלי גרביים, ועוד במקומות מסוימים הדביקו לזה מאמרי חז"ל כמו לא שינו לבושם, שאם כבר זה הפוך, ועם הזמן זה הולך ומחמיר.
איך אתה מסוגל לומר כאלה מילים בזמן שידוע הסבא מסלבודקא הכניס בכוונה לישיבתו שהבחורים ילכו בלבוש מכובד כלבוש השרים והנכבדים !
מה ? גם הוא היה מושפע מההשכלה ?

כך לבשו התנאים והאמוראים, בהשפעת ההשכלה חדרה למחננו גישה של גינונים אירופאיים שאחד הסעיפים שלה זה לא ללבוש סנדלים בלי גרביים, ועוד במקומות מסוימים הדביקו לזה מאמרי חז"ל כמו לא שינו לבושם, שאם כבר זה הפוך, ועם הזמן זה הולך ומחמיר.
בעבר הלא רחוק ילדים לבשו מכנסיים קצרות עד כיתה ז ובעבר הקצת יותר רחוק עד ישיבה גדולה... בעוד כמה שנים יתחילו עם פראק בכיתה ד, מעניין אם מישהו יעשה סוף לטירלול.
במציאות כיום לא הייתי נותן כך לילדים פשוט בשביל שלא יסבלו מנחיתות חברתית.
גינוני כבוד ראינו כבר אצל שאול המלך , מיכל בת שאול בציטוט הבא:
"ותרא את המלך דוד מפזז ומכרכר לפני ה' ותבז לו בליבה", כאשר ראתה מיכל את בעלה דוד המלך רוקד ומפזז לפני התורה כאדם פשוט, הוא התבזה בעיניה. לאחר שכל ישראל נפרדו מהמלך, יצאה מיכל לקראתו ואמרה לו: "היום נגלה כבודו של בית אבא. בוא וראה מה בינך לבין אבא – כל בית אבי היו צנועים וקדושים... ואתה עומד ומגלה לבושך כאחד הריקים?!"
ומה דוד גילה בלבושו- את כפות רגליו וזרועות ידיו -דוד כמובן נהג כשורה,
אבל מכאן אנו לומדים שגילוי שלהם נחשב לנחות ופחות מכובד

למה לא מכנסיים קצרות יש בזה בעיה מהותית??
איזה תגובה מזעזעת ובוטה
האשה שואלת כדי לשאול ולא להתריס
איככככ
כל הכבוד על ההקפדה על גרביים
מקווה שיש גם לפה כיסוי

איזה תגובות יש פה
ועוד ספירת העומר
ובטח אחכ יושבים בשולחן שבת בעניים עצומות ומרצים לילדים על דרך ארץ ומחלוקת ואחדות
פשייייייייייייי
איזה הקפדות והיד על המקלדת רצהההההההההההההההההה

"ותרא את המלך דוד מפזז ומכרכר לפני ה' ותבז לו בליבה", כאשר ראתה מיכל את בעלה דוד המלך רוקד ומפזז לפני התורה כאדם פשוט, הוא התבזה בעיניה. לאחר שכל ישראל נפרדו מהמלך, יצאה מיכל לקראתו ואמרה לו: "היום נגלה כבודו של בית אבא. בוא וראה מה בינך לבין אבא – כל בית אבי היו צנועים וקדושים... ואתה עומד ומגלה לבושך כאחד הריקים?!"
יפה מאד, הבאת ראיות למה שכתבתי. על מה הויכוח?

איך אתה מסוגל לומר כאלה מילים בזמן שידוע הסבא מסלבודקא הכניס בכוונה לישיבתו שהבחורים ילכו בלבוש מכובד כלבוש השרים והנכבדים !
מה ? גם הוא היה מושפע מההשכלה ?
הסבא מסלבודקה עשה את זה כתגובה להשכלה כידוע (ואני די בטוח שאתה יודע את זה...)
בנוסף תסתכל בתמונות איך היו לבושים תלמידיו בחברון (לא בשלג של ליטא...), חולצה משובצת קצרה, מכנסיים קצרות עד גיל גדול בהרבה מהמקובל כיום. לגבי סנדלים ספציפית אני לא זוכר.

לא סלבודקא לא נכבדות ולא השכלה, לא זה הנושא, זה הרבה פחות מזה...
מדברים פה על ילדים, ילדים בגיל שלובשים צבעוני, ואפילו מכנסיים קצרות, ואמא שלהם קונה להם סנדלים לקיץ כי זה נוח ויפה לטעמה, והיא חושבת שבגיל כזה נוח יפה ומתאים לא לגרוב גרביים, זה הכל,

לפותחת האשכול- המלצתי היא פחות להסתמך על עצות בפרוג בדיונים מהסוג הזה, כיוון שיש כאן ניקים רבים שבאים מרקעים שונים וסגנונות שונים, וכל אחד לפי השקפותיו, אורח חייו והסביבה שבה הוא חי.
התגובות שלהם תהיינה בהתאם לכל הנ"ל.
הדיון כדיון הוא מענין ומחכים, אך לדעתי לא פרקטי. אני יכולה להביע את דעתי בנידון מעל במה זו, אך נראה לי שהיא לא רלוונטית.
המלצתי היא לברר אצל מישהו בסביבה המוכרת שלכם, שמכיר אתכם ואת החברה ולשמוע ממנו מה דעתו.

בנוסף- נקודה שכדאי לתת עליה את הדעת- אם הילד רוצה ללבוש/ לא ללבוש משהו מסוים מטעמי נוחות או כל סיבה אחרת, אני ממליצה לתת לו להחליט. בטח בגיל 11. הוא מספיק גדול בשביל לשמוע את דעת הורים ואת השיקולים, אבל תנו לו לעשות את הבחירה בעצמו.
כמובן שאם מדובר במשהו ממש חריג כגון חוסר צניעות או עבירה מפורשת על תקנון במוסד בו לומד הילד- לא אמורים לתת לזה יד.
באופן כללי- לכלל ההורים- שימו לב על מה אתם נלחמים עם הילדים שלכם. הם קולטים את השדר- מה חשוב לכם באמת. ואם אמא נלחמת על סרט לראש של הילדה או שחלילה לא תלבש משהו לא אופנתי, 'מוזנח' או זרוק מעט- זה מחלחל אצל הילד. תבררו את המלחמות שלכם!
ילד צריך לשמוע מינימום לא, אבל כשהוא מגיע הו צריך להיות החלטי. אז לבזבז אותו על סנדלים בלי גרבים?????

כמובן שאם מדובר במשהו ממש חריג כגון חוסר צניעות או עבירה מפורשת על תקנון במוסד בו לומד הילד- לא אמורים לתת לזה יד.
באופן כללי- לכלל ההורים- שימו לב על מה אתם נלחמים עם הילדים שלכם. הם קולטים את השדר- מה חשוב לכם באמת. ואם אמא נלחמת על סרט לראש של הילדה או שחלילה לא תלבש משהו לא אופנתי, 'מוזנח' או זרוק מעט- זה מחלחל אצל הילד. תבררו את המלחמות שלכם!
לשם המחשה- הכרתי שתי חברות שאהבו להיות שונות על גבול ה'זרוקיות'.
ההבדל בין שתיהן היה היחס של ההורים: אצל הראשונה ההורים נלחמו בכל דרך אפשרית שח"ו הילדה שלהם לא תראה כ"כ לא מכובדת, בעיקר בדברים של מקובלות ומראה מכובד ואצילי. אצל השניה ההורים העלימו עין מכל מה שלא קשור להלכה, ואפילו זרמו עם השטויות שלה במידת מה.
היום- הראשונה לא דתיה, מסוממת לגמרי ל"ע.
השניה- ב"ה הקימה בית, אשת אברך מצליחה ויראת שמים.

תיבררו את המלחמות שלכם!!!

לפותחת האשכול- המלצתי היא פחות להסתמך על עצות בפרוג בדיונים מהסוג הזה, כיוון שיש כאן ניקים רבים שבאים מרקעים שונים וסגנונות שונים, וכל אחד לפי השקפותיו, אורח חייו והסביבה שבה הוא חי.
התגובות שלהם תהיינה בהתאם לכל הנ"ל.
הדיון כדיון הוא מענין ומחכים, אך לדעתי לא פרקטי. אני יכולה להביע את דעתי בנידון מעל במה זו, אך נראה לי שהיא לא רלוונטית.
המלצתי היא לברר אצל מישהו בסביבה המוכרת שלכם, שמכיר אתכם ואת החברה ולשמוע ממנו מה דעתו.

בנוסף- נקודה שכדאי לתת עליה את הדעת- אם הילד רוצה ללבוש/ לא ללבוש משהו מסוים מטעמי נוחות או כל סיבה אחרת, אני ממליצה לתת לו להחליט. בטח בגיל 11. הוא מספיק גדול בשביל לשמוע את דעת הורים ואת השיקולים, אבל תנו לו לעשות את הבחירה בעצמו.
ילד צריך לשמוע מינימום לא, אבל כשהוא מגיע הו צריך להיות החלטי. אז לבזבז אותו על סנדלים בלי גרבים?????
הדברים נכונים ביותר, בפרט הנושא של המלחמות עם הילדים,
אבל יש כאן נושא אחר, כללי, שדבר כמו סנדלים בלי גרביים לילד אמור להיות לגיטימי ולא זרוק או משונה...

כך לבשו התנאים והאמוראים, בהשפעת ההשכלה חדרה למחננו גישה של גינונים אירופאיים שאחד הסעיפים שלה זה לא ללבוש סנדלים בלי גרביים, ועוד במקומות מסוימים הדביקו לזה מאמרי חז"ל כמו לא שינו לבושם, שאם כבר זה הפוך, ועם הזמן זה הולך ומחמיר.
הנושה שונה
לא משנה מאיפה דברים מגיעים בעבר
משנה מה הם מייצגים בהווה

אגב גם נושא הנכבדות מובא רבות במאמרי חז"ל
וזה העקרון
היישום של מהו מכובד וודאי שונה בדורות
בעבר הלא רחוק ילדים לבשו מכנסיים קצרות עד כיתה ז
מה זה לא רחוק
אני למדתי בחיידר לפני 20 שנה בכיתה ב זה היה איכשהו
לשם המחשה- הכרתי שתי חברות שאהבו להיות שונות על גבול ה'זרוקיות'.
ההבדל בין שתיהן היה היחס של ההורים: אצל הראשונה ההורים נלחמו בכל דרך אפשרית שח"ו הילדה שלהם לא תראה כ"כ לא מכובדת, בעיקר בדברים של מקובלות ומראה מכובד ואצילי. אצל השניה ההורים העלימו עין מכל מה שלא קשור להלכה, ואפילו זרמו עם השטויות שלה במידת מה.
תנו לי לנחש שזה לא ההבדל היחיד בין ההורים

תיבררו את המלחמות שלכם!!!
נכון
יש הרבה משפחות שהוכח בהם שככל שהגבול היה יותר רחוק לא היה צריך להכנס למלחמות על דברים בסיסיים

האמת שלראות ילד בן 10 מזיע בנעלים סגורות וריחות נוראיים
רק בגלל שלא מקובל לילד בן 10 סנדלים ( עם גרביים) זה מבאס
מי קבע שסנדלים זה מוזנח?
בעלי טוען שמוזנח להחניק את הרגליים בגיל הזה ( גם ככה מכיתה ז' כבר רק נעליים )
אז אני מתגברת על הנראות ושמה סנדלים ( שוב, ברור עם גרביים ) לילד בן 10 שאומר שזה הרבה יותר נעים ומאוורר
אבל בתוכי מבאס לחשוב שמסתכלים על זה כמוזנח

לי גם קשה להתחבר לסנדלים
אחרי מלא זמן מצאתי משהו שעבר לי בגרון
קניתי לילדון בכיתה גן
1746545554318.png

שמה לו עם הגרביים האלה:
1746545531441.png

חרדיות כוללת לבישה של מדים כמנגנון חברתי מובהק
ובאמת אין קטלוג של מה מותר ומה אסור ללבוש
אלא הולכים לפי המקובל.
ועצם הידיעה של מה מקובל, הופכת אותך לחרדי.
ולבישה של מה שלא מקובל, היא ראיה שאתה לא חרדי.
ואם יש ספק - בשביל זה יש את פרוג.
זה המצב - לצערי.

נ.ב.
אפשר להישאר יהודי, ואפילו כשר ממש
בלי ללבוש את מה שמקובל
אבל לא להיות באמת חרדי
לא יודע מה הקב"ה מעדיף.

אלא הולכים לפי המקובל.
זה המצב - לצערי.

נ.ב.
בלי ללבוש את מה שמקובל
אבל לא להיות באמת חרדי
לא יודע מה הקב"ה מעדיף.
ממש כמו שכתבתי כאן
כמו שאם יבוא לבית הכנסת אדם שלבוש בהמבורג (כובע רבני) ופראק, מיד יחשבו שהוא רב חשוב על אף שיכול להיות שהוא בכלל לא יודע לפתוח גמרא. ומאידך - אם יכנס אדם עם חליפה קצרה דהויה וישנה וכובע קסקט, לא יסתכלו כלל לכיוונו על אף שיכול להיות שהוא מל"ו צדיקים ומקובל בסתר. כי כך הלבוש משדר.
אבל זה לא כזה מצער, כי לא באמת אפשר לדעת אם יהודי מסוים ירא שמים או לא.
איך יודעים ? מי יכול לדעת ? איך אני יכול לדעת שהבן שלי משחק עם ילד ממשפחה טובה
הביגוד גורם שייכות ומיידע שלפחות המשפחה הזו שייכת לציבור שלך, ונכון שעדיין אי אפשר לדעת אם באמת הם ירא שמיים או לא, אבל זה נותן כיוון.
אדם לא יתלבש בלבוש שמשייך אותו לציבור בלי שבאמת הוא שייך לשם.
אף אחד לא ישלח את ילדיו לשחק אצל משפחה שלבושים כמו חילונים ממש על אף שאולי הם שומרים מצוות ויהודים כשרים
החיצוניות משייכת

אלא הולכים לפי המקובל.
זה המצב - לצערי.
כל קבוצה יש השתייכות
יש משייכים
גם לציבור היראים יש קהילה
וגם לה יש קודי השתייכות
הבחירה להיות שייך היא גם אמירה
והבחירה לא להיות שייך היא לא פחות אמירה
נ.ב.
בלי ללבוש את מה שמקובל
אבל לא להיות באמת חרדי
לא יודע מה הקב"ה מעדיף.
בעצם למה לא גם וגם
למה היא אפשר לרצות להיות שייך לציבור היראים?

ועל זה נענשה שלא היו לה ילדים כמדומני
דוגמא למה זה בדיוק?

למה לא מקובל סנדלים בלי גרבים?
כי זה לא מכובד! האם לחתונה ההית גם לוקחת אותו עם סנדלים בלי גרביים?
זה טיעון קצת לא משכנע.
לחתונה גם לא הייתי לוקחת אותו עם בגדי יום חול ונעלי יום יום.
בגלל זה אשלח את הילד לחיידר עם בגדי שבת?

האמת שלראות ילד בן 10 מזיע בנעלים סגורות וריחות נוראיים
רק בגלל שלא מקובל לילד בן 10 סנדלים ( עם גרביים) זה מבאס
מי קבע שסנדלים זה מוזנח?
בעלי טוען שמוזנח להחניק את הרגליים בגיל הזה ( גם ככה מכיתה ז' כבר רק נעליים )
אז אני מתגברת על הנראות ושמה סנדלים ( שוב, ברור עם גרביים ) לילד בן 10 שאומר שזה הרבה יותר נעים ומאוורר
אבל בתוכי מבאס לחשוב שמסתכלים על זה כמוזנח
יש פיתרון חלקי,
נעלי ספורט רשת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת