התייעצות ספרות זרה בבית חרדי - איפה הגבול?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מסכים.
יש את כל סוגי הקריאה וגם בפנים-יש הרבה סוגים.
למשל בלי נדר לא אתן לילדיי את של יונה ספיר…
כתיבתה לדעתי לא מספיק חרדית,
והספר דופליקטים מכיל דברי כפירה…
(כך אמרו בספריה העירונית התורנית בית וגן)
אל דאגה עד שילדיך יגדלו כבר יהיו ספרים אחרים ותתחנן אליהם שיקראו את הספרים של יונה ספיר

אשמח לקבל הוכחה ולא רק כך אמרו בנוגע לספר דופליקטים

• הוסף לסימניות
אז גם 21 בבית אחד פסול בעצם?
לא אמרתי…
ולא ממש קראתי-ממה שראיתי אין בו בעיה…
זיהית שם כתיבה לא חרדית?
עיינו תשובה קודמת…
האם אותו סופר יכול לשנות את עצמו רק בגלל שזה ז'אנר שונה?
וואוו!
זו שאלה שגם אני שואל את עצמי כי כידוע רות רפפורט היא בעצם יונה ספיר…
למעשה ניתן לראות שכן בהתאם לספר-
כי 21 בבית אחד מותאם לילדים חרדים והוא יותר קליל וחופשי,
בשונה ממרגל להשכרה- שהוא בעצם נועד להיות ספרות גבוהה ואם אני זוכר נכון פרסמו שהיא אמרה שזה
כאות תודה למדינת ישראל ושזה כמו הספר הזה… נו מה השם של הסדרה של הקסמים?!
אה,.. הארי פוטר.
לדעתי אפשר לחנך את הילדים לסנן את התוכן
אי אפשר כי הם לא יודעים מה הטוב והרע בכללי ובניואנסים הקטנים.
אך לאסור עליהם לקרוא ספר שהוא חרדי במקורו בגיל בו הם עוד לא מבינים נראה לי רק מערער
מחנך לעתיד.
אמא של אחד מהתנאים לקחה אותו לבית המדרש שהיה תינוק קטן כדי שישמע.
אבל הוא לא מבין? הנה התשובה. מבינים מה שמבינים ומה שלא זה נשאר ומבינים מאוחר יותר,
היה מעשה בבחורים עדינים בארה״ב שהיו בני אצולה ומשום מה התחברו למוזיקה לועזית ופרועה של ההודים-
בדקו למה…
גילו שבגלל שהאומנת שלהם שמעה את זה שהיא שמרה עליהם הם התחברו לזה..
ֶולהבדיל זו אחת הסיבות שהעובר לומד את התורה בבטן האם- כדי שיחזור למוכר והאהוב.

• הוסף לסימניות
נשגב מבינתי איך אנשים שכל כך נזהרים ושומרים על מה שנכנס להם לפה, לא משגיחים ואולי גם 'מכשירים' מה שנכנס להם לנשמה... וספרות גויית בפירוש נכנסת לנשמה.
זוכרת מהתיכון שהמורה לימדה בשיעור ספרות איזה שהוא סיפור שהיא אמרה שגוי (ספרדי אם אני לא טועה) כתב אותו. בספר של עלי כותרת! שלומדים בכל בית יעקב רנדומלי!
הכרזתי שאני לא מוכנה ללמוד את זה ויצאתי מהשיעור.
מסכים לחלוטין.
כל הכבוד!

• הוסף לסימניות
מבין שלל תגובותיך הבנו את המסר שלך...
כמו שכתב פותח האשכול ההנחה היא שיש אפור, אתה פשוט לא מוכן לקבל את זה.
לא צדיק.
אני פשוט הולך עם רבותינו ותורתינו הקדושה.
וכך אני מחנך את תלמידי היקרים…

• הוסף לסימניות
אל דאגה עד שילדיך יגדלו כבר יהיו ספרים אחרים ותתחנן אליהם שיקראו את הספרים של יונה ספיר
הלוואי ויבוא גואל ויתבררו כל הספיקות…
אשמח לקבל הוכחה ולא רק כך אמרו בנוגע לספר דופליקטים
אנסה למצוא…
לא ידעתי לגבי השאר..

• הוסף לסימניות
לא אמרתי…
ולא ממש קראתי-ממה שראיתי אין בו בעיה…

עיינו תשובה קודמת…

וואוו!
זו שאלה שגם אני שואל את עצמי כי כידוע רות רפפורט היא בעצם יונה ספיר…
למעשה ניתן לראות שכן בהתאם לספר-
כי 21 בבית אחד מותאם לילדים חרדים והוא יותר קליל וחופשי,
בשונה ממרגל להשכרה- שהוא בעצם נועד להיות ספרות גבוהה ואם אני זוכר נכון פרסמו שהיא אמרה שזה
כאות תודה למדינת ישראל ושזה כמו הספר הזה… נו מה השם של הסדרה של הקסמים?!
אה,.. הארי פוטר.

אי אפשר כי הם לא יודעים מה הטוב והרע בכללי ובניואנסים הקטנים.

מחנך לעתיד.
אמא של אחד מהתנאים לקחה אותו לבית המדרש שהיה תינוק קטן כדי שישמע.
אבל הוא לא מבין? הנה התשובה. מבינים מה שמבינים ומה שלא זה נשאר ומבינים מאוחר יותר,
היה מעשה בבחורים עדינים בארה״ב שהיו בני אצולה ומשום מה התחברו למוזיקה לועזית ופרועה של ההודים-
בדקו למה…
גילו שבגלל שהאומנת שלהם שמעה את זה שהיא שמרה עליהם הם התחברו לזה..
ֶולהבדיל זו אחת הסיבות שהעובר לומד את התורה בבטן האם- כדי שיחזור למוכר והאהוב.
נכון שילד לא צריך להבין הכל אבל כשאתה שולח אותו למסגרת חרדית בזמן שהוא רואה לבן ושחור ובבית חונקים יותר מאשר במסגרת והוא שונה בין חברים וכו.. וכנראה שזה לא מתבטא רק ביונה ספיר אני רואה את זה כמשהו מערער כי למה זה כן וזה לא שניהם חרדים וכמו שאחד ציין אם אפשר לקרוא ספר אחד שלה אז למה אחר אי אפשר והרי ההשקפה של הבן אדם היא אותו השקפה

• הוסף לסימניות
חוצפה זה בסדר מבחינתך אני מבינה.
כשזה נוגע לנשמה שלי אז כן.
משתדלת לשמור עליה כמה שאני יכולה.

ואני רוצה לפנות לאנשי חינוך שיסבירו לי האם אכן הסיפור הזה אמור להיות בספר שנלמד בבתי יעקב?
ומעלעול בסיפור (לאחר מעשה) לא ראיתי שם מסר יוצא דופן במיוחד...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני חושבת שזה לגמרי מתחלק ל2:
סיפורת למבוגרים ולילדים- יש מספיק תוכן איכותי לציבור שלנו, ואין כ"כ ענין לצורך ספרים שלא מתאימים למגזר (גם כשהתוכן בסדר)
ספרות מקצועית- אין מספיק בציבור, וזה הרבה פחות בעייתי בציבור הכללי.
אבל גם זה מתאים רק למי שיש לו חשיבה מורכבת וחוש ביקורת מפותח!

• הוסף לסימניות
כשזה נוגע לנשמה שלי אז כן.
משתדלת לשמור עליה כמה שאני יכולה.

ואני רוצה לפנות לאנשי חינוך שיסבירו לי האם אכן הסיפור הזה אמור להיות בספר שנלמד בבתי יעקב?
ומעלעול בסיפור (לאחר מעשה) לא ראיתי שם מסר יוצא דופן במיוחד...
אם קראת בסוף את הסיפור אני לא רואה הבדל-- אם זה מלכלך את הנשמה זה לא קשור לעיתוי של זמן או מקום!

• הוסף לסימניות
התגובות פה כ"כ צפויות, יש אנשים שאוהבים לחלק את כל העולם בשחור לבן, לשנוא את זה לגמרי ולאהוב את זה לגמרי,
ויש שיודעים להפריד, ולחיות גם עם האפור, השחור והלבן הכי נוח וקל האפור זה קשה ומורכב, זה הסיכום שלי לאשכול הזה...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם קראת בסוף את הסיפור אני לא רואה הבדל-- אם זה מלכלך את הנשמה זה לא קשור לעיתוי של זמן או מקום!
קראתי לבסוף ע"מ להבין מה היה כ"כ חשוב בללמוד את הסיפור הזה, רציתי לבדוק האם אכן יש שם איזה מסר חשוב במיוחד...
אבל את צודקת, באמת לא הייתי אמורה לקרוא את זה לאחר מכן, סקרנות של גיל העשרה ;)

• הוסף לסימניות
נכון שילד לא צריך להבין הכל אבל כשאתה שולח אותו למסגרת חרדית בזמן שהוא רואה לבן ושחור ובבית חונקים יותר מאשר במסגרת והוא שונה בין חברים וכו.. וכנראה שזה לא מתבטא רק ביונה ספיר אני רואה את זה כמשהו מערער כי למה זה כן וזה לא שניהם חרדים וכמו שאחד ציין אם אפשר לקרוא ספר אחד שלה אז למה אחר אי אפשר והרי ההשקפה של הבן אדם היא אותו השקפה
כי כך אומרת ההלכה.
וכדי למנוע את הספק פשוט אל תתנו יונה ספיר אם כל הקושי מתבטא בזה…
למשל אם חבר פלוני אוכל משולש קיי והצדיק שלנו לא… למה?
כי כך ההלכה אומרת.

• הוסף לסימניות
נו נו.

מה שנקרא המטרה לא מקדשת את האמצעים
יכולת פשוט לבקש בשקט לצאת מהשיעור
האמת שאם היה המקרה הזה בכיתה שלי ואני ניגש לסיפור כזה הייתי בעצמי מדלג על הסיפור…
אז למה שתלמיד/ה עושה את זה-זה רע?
אם הסיפור לא מתאים לערכים שלנו והוא מובא על גויים אין בעיה לדעתי…
וכן. במקרה הזה מקדשת את האמצעים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה