פנאי ספרים חדשים ~ אדר-ניסן תשפ״ו

צפה בקובץ המצורף 2197784

מִי לֹא מַכִּיר אֶת הוֹד נְסִיכוּתוֹ פּוֹנְפּוֹן, יוֹרֵשׁ הָעֶצֶר שֶׁל מַמְלֶכֶת סִימְפוֹנְיָה?

מִי לֹא הִצְטָרֵף אֵלָיו בְּמַסְּעוֹתָיו הַמְּרַתְּקִים וּגְדוּשֵׁי הַהַרְפַּתְקָאוֹת, בְּדֶּרֶךְ שִׁבְעַת הָאוֹצָרוֹת?

אֶל סֵפֶר זֶה, הַשְּׁלִישִׁי בְּסִדְרַת הַפְּלָאִים, מַגִּיעַ הַנָּסִיךְ פּוֹנְפוֹן כְּשֶׁבְּתֵבָתוֹ שִׁשָּׁה אוֹצְרוֹת נְסִיכוּת נְדִירִים שֶׁאָסַף בְּעָמָל בְּמַסְּעוֹתָיו הַקּוֹדְמִים.

אַךְ כְּשֶׁהַקַּרְקַע נִשְׁמֶטֶת מִתַּחַת לְרַגְלָיו וְהוּא מוֹצֵא אֶת עַצְמוֹ לָכוּד בִּידֵי אוֹיְבָיו, נִרְאֶה כִּי אִבֵּד הַכֹּל!

כְּשֶׁהוּא שָׁבוּי בִּכְלוּב זָהָב, מוּל אִיּוּמֶיהָ שֶׁל 'מַלְכַּת לֵב הָאֶבֶן', בְּמַסְלוּל בַּלָּהוֹת בֵּין שׁוֹר לַחֲמוֹר וְאֵינְסְפוֹר אֱגוֹזִים לְפִצּוּחַ, עִם הַכְתָּרָתוֹ לִ'נְסִיךְ הָעֲבָדִים' שֶׁל הַזִּיהַגָאנְד וְגַם בְּמַעֲמַקֵּי מִכְרֶה מִסְפַּר שְׁמוֹנֶה מְעוֹרֵר הַחַלְחָלָה – מְגַלֶּה פּוֹנְפוֹן מֵחָדָשׁ אֶת אוֹצְרוֹתָיו הַנִּצְחִיִּים שֶׁל בֶּן מֶלֶךְ.

סֵפֶר זֶה, הַחוֹתֵם אֶת סִדְרַת דֶּרֶךְ שִׁבְעַת הָאוֹצָרוֹת, יִקַּח אֶתְכֶם לְמַסָּע חַי, צִבְעוֹנִי וּמַפְתִּיעַ, סוֹעֵר מִכָּל קוֹדְמָיו.

בּוֹחֲרִים לְהִצְטָרֵף? אַתֶּם כְּבָר בַּדֶּרֶךְ!

מְנֻקָּד וּמְאֻיָּר | מֻדְפָּס בְּצֶבַע מָלֵא | מַתְאִים לִילָדִים בְּגִיל 9-99
איפה קונים??? חיפשנו מלא פעמים באור החיים ויפה נוף ולא היה! אשמח ממש לדעת! אגב, ספר מדהים ממש! בעיני כעין איסתרק לילדים
אני יודעת שכבר המלצתי על הספר סוף הקיץ, אבל קרה לי משהו שלא קרה לי בשום ספר- סיימתי אותו ובאותו רגע התחלתי מחדש, ונהנתי ממש ממש!
בקריאה שניה חוץ מזה שהוא מצחיק גם גיליתי עומק ודיון בדילמות בצורה יפיפיה! ספר מהמם!
מבחינת זרימת הקראיה מזכיר לי ממש את החוויה של לקרוא את אמא של הבלאגן או ילדה נוף, ספר זורם מאוד!
לא מכירה את נ. ארי, יש לה עוד ספרים? שווים כמו זה? היא כותבת משהו עכשיו? מחכה לעוד ספר שלה!
רק דבר אחד לא הבנתי, למה קוראים לו סוף הקיץ?
הסבירה בלבית הסבר קצת מפולסף... רצתה לקרוא לזה משהו כמו "החיים לבושים בגרביים: ואז החליטו שזה לא מספיק מכובד, אז סוף הקיץ שמסמל ימים של מעבר סוג כזה..
סגנון של נשארת אותו דבר?
לדעתי משמעותי פחות יפה. אוהבת מאוד את גיטי ספרין זה ספציפית קצת גירד לי..

הספר הבת של המנהלת בהחלט מזכיר את נשארת אותו דבר אם כי מעט יותר לנוער ונשארת אותו דבר ממש מתאים לנשים אבל אם אהבת את נשארת אותו דבר שווה לקנות!!

לא נראה לי דופליקטים סגנון של עולם שונה אבל בוא נראה...
נ.ב. משהו קרא את דופליקטים?
לא ייתכן, אם הוא לא קרוב משפחה שם.
אני הזמנתי במכירה מוקדמת, והיא אמרה שזה ייצא בר''ח ניסן, לא לפני.
אבל אולי מישהו פה בן משפחה....

אז... לאחר ששנים חלפו מאז הוצאת הספר הקודם, "השבוי המלכותי", מפתיע ר' מנדל בספר חדש, "השולחן העגול".

עלילת ריגול סוחפת ומרתקת המתרחשת בגרמניה של קודם מלחמת העולם השנייה.
מתח במיטבו עם הפתעות ופניות חדות, נוכלים מתגלים כדמויות טובות, וגויים גמורים מתגלים כיהודים ללא ידיעתם. פעולות המתרחשות בהווה מתגלות כתוצאה ממעשה שאירע מאה שנה קודם.
לאט לאט נבנה בפני הקורא בניין מובן ומפעים.

בפרקים הראשונים תוהה הקורא מה לו ולמזימה גרמנית זו, אך האפילה מתבהרת אט אט מערפל רוחני לאור מבהיק - ולשורשים יהודיים שגיבורי הסיפור עצמם לא היו מודעים להם, ולעבותות אהבה וחיבור לבורא יתברך שמו.
בשלחן העגול ניכר רבי מנדל במיטבו הספרותי והייחודי, בהגשת ספר מתח שזור בערכי תורה ויראת שמים.
להשיג ב"אור החיים". במלאי.

קבצים מצורפים

• 2660-scaled.jpg
    2660-scaled.jpg
    KB 18.6 · צפיות: 36
בעוד חברותיה מוציאות את נשמתן על מבחן חוץ במתמטיקה, רוח'לה מוצאת את עצמה אמא לשלישיית תינוקות קטנטנים.
הם מדהימים, כן.
הם גם פולטים.
היא עצמה בת תשע עשרה ויומיים, נשואה כבר כמעט שנה וחודש, ובמשפחה שבה היא גדלה משפחתו של המקובל 'האברך הרואה' אף אחד לא חושב שהיא עדיין ילדה.
מכאן הכל מתחיל.
שמשון טוען שאין פג-תוקף לגרנולה, יעלי גפן בטוחה שיש דבר כזה התקף-מוח, למכונת הקפה של אמא של חנוכי קוראים בעצם 'בתיה' והבן שלה מזכיר שצעירים בני גילו כבר מפקדים בצבא על גדוד.

בסגנונה הציורי, הנועז והנוגע נ. ארי מביימת את המציאות שאיש לא מעז לערער עליה. אחרי הכל, הורים זה אנחנו.
'סוף הקיץ', הסידרה שהיתה ללהיט בעיתון הנשים 'לבית', עכשיו בספר שהוא תיאטרון; מבריק, פרוע, נוקב. לצחוק עד שאפשר רק לבכות.
המתנה המושלמת לפורים, החוויה האידיאלית לפסח.

1773162266001.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה