גילוי נאותכן אבל אצל חסידים זה מהרגע שיוצאים מהבי"ח![]()
יואו נכון, אבל לפחות הוא מוצג שם כאדם טובמכירה הרבה חסידות בלי עגילים.
ועל יואל לא שואלים שאלות... הוא לא מסכים הרבה דברים בלי קשר לליטאים וחסידים.
מה אומרות על זה שאין אפילו ספרדי אחד בספר? (חוץ מאמסלם המעסיק של ישי אלטמן)
בורוכוב המשכיר שלהם גם ספרדימה אומרות על זה שאין אפילו ספרדי אחד בספר? (חוץ מאמסלם המעסיק של ישי אלטמן)
מי זה?בורוכוב המשכיר שלהם גם ספרדי
אבל זה כן גזענילא רוצה להיות גזענית
פשלה, התבלבלתי עם העץ הראשון...מי? היא התכוונה לעצמה.
שכחת שבכל אופן, היא זאת שכותבת את הספרים. היא עשתה שזה נגמר איתו ככה.בורוכוב המשכיר שלהם גם ספרדי
לא רוצה להיות גזענית
אבל אולי היא מפחדת להתחיל איתם, לא יודעת איפה זה יגמר...
עיין ערך משכיר הדירה של אלטמן
אז צריך להיזהר ממךשכחת שבכל אופן, היא זאת שכותבת את הספרים. היא עשתה שזה נגמר איתו ככה.
ואמסלם הוא מרוקאי, מה לעשות הם יודעים לעמוד על שלהם..
יש לי היכרות אישית מאוד איתם.... בתור מרוקאית שלימה![]()
גם אצל הליטאים לרובם יש עגילים
קוראים לזה עקרוני ונערוויסט
וזה לא ממש קשור לעדה שמשתייכים אליה
אני רואה שלקחת את ההוכחה שלי קשה.גילוי נאות
אף פעם לא ניסיתי להיות חסידית
חוץ מזה שזה לא הוכחה שהוא ליטאי
סורי,מי זה?
אבל לא רציתי להיות כזואבל זה כן גזעני
לא חסידים בכללותהוכחה נוספת לכך שיואל ליטאי:
שהוא לא הסכים לגיטי לעשות עגילים, כי אצלם במשפחה לא עושים עגילים.
ולא נראה לי שיש חסידה אחת בלי עגילים...
אני עושה מהזיכרון ואז בודקת בספרים שלא שטעיתי.די, מה הציונים האלו שיש לי.
זוכרת את כל המשפטים ולא יודעת למי הם קשורים.
ת'אמת שגם זאת שמכינה את החידון יושבת עם הספר. נכון???
אז אני לא כזאת גרועה...![]()
חחחח אולי כי אני אישית גם לא הכי מצליחה בחידונים של כולן פה...אלופה!
קיבלתי 90%, אבל נראה לי שזה הגיוני בגלל שאת הספר הזה אני מכירה הכי טוב, כי חרשתי עליו ממש בכללי שמתם לב שעל שמים וארץ עשו הכי הרבה חידונים?
אגב, @Reizily, נראה לא שזה משהו אישי נגד החידונים שלך, כי רק בהם אני מקבלת 80% ומטה...
בעלזא לא הונגרים. הם גאלציאנרעס. (גאליצאיים? לא יודעת איך אומריםלא חסידים בכללות
יותר החסידיות ההונגריות כמו בעלז סאטמר
אני מכירה משפחה חסידית, שאצלם לא עושים עגילים.הוכחה נוספת לכך שיואל ליטאי:
שהוא לא הסכים לגיטי לעשות עגילים, כי אצלם במשפחה לא עושים עגילים.
ולא נראה לי שיש חסידה אחת בלי עגילים...
לא חייבוזה לא חייב להיות עיקרון בשביל לא ללכת עם עגילים....
כן, אני זוכרת.לא חייב
אבל אצל יואל זה היה עיקרון
כי גיטי אומרת שככה זה במשפחה של אבא שלה
תודה!
תודה רבה! חידון מהמם! 90
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים