פנאי ספר הקומיקס הכי טוב שקראתם מעולם!

• הוסף לסימניות
היה פעם סדרה של ספרי ומיקס בשחור לבן, ציורי עפרון שבכל ספר היו 2 סיפורים. משהו עם אנוסי ספרד, בריחה ממנזר ועוד כל מיני סיפורים הסטוריים-הם היו מהממים.
אבל נראה לי היום אף ילד לא יקרא קומיקס שחור לבן בציורי עפרון...
את לא מתכוונת לסיפורים הישנים של מרווה לצמא.
אני זוכרת ספר שהתחלק לשניים (עם כריכה חומה כזו וילד מאחורי גדר) היה בו סיפור עם כינור, שחטפו ילד, ואז התברר שמי שחטף אותו היה אח שלו ובגלל הכינור הם התוודעו אחד לשני. (זה לא סיפור עם נתי ומתי זה היה סיפור אחר) ואאל"ט, הסיפור הראשון היה שילד אחד נאבד בטיול.
יכול להיות שאני מערבבת בין שני דברים. בקושי זוכרת את זה, קראתי את זה לפני שנים טובות.

• הוסף לסימניות
היה פעם סדרה של ספרי ומיקס בשחור לבן, ציורי עפרון שבכל ספר היו 2 סיפורים. משהו עם אנוסי ספרד, בריחה ממנזר ועוד כל מיני סיפורים הסטוריים-הם היו מהממים.
אבל נראה לי היום אף ילד לא יקרא קומיקס שחור לבן בציורי עפרון...
אתה מתכוון להוצאת זרקור, יפה נוף הדפיסו מחדש את זה ומידי פעם יש את זה בחנויות שלהם

• הוסף לסימניות
אתה מתכוון להוצאת זרקור, יפה נוף הדפיסו מחדש את זה ומידי פעם יש את זה בחנויות שלהם
היחיד שמנצנץ לי שמץ של שם של סיפור זה משהו יפת מול משהו.
שם מול יפת אולי. משהו כזה.

• הוסף לסימניות
אני אגיד איזה ספרים אני ממש ממש לא אסכים לילדים שלי לקרוא -

כל הספרי קומיקס של אברהם אוחיון על כללותם.
פשע גדול הקומיקסים שלו , לא ברור איך עדיין נמכרים בשוק.
גם אני לא מבינה, לא קונה אבל לא מונעת מהבן שלי לקרוא.

לא מהפן של החרדות הוא יודע שזה קשקוש מפריע לי כל הרציחות והמחבלים והערצה לשבכ ולמוסד לצהל וכו'
ומנסים לחרד שחושבים שאם כתבו בפתיחה והיא שעמדה אז יש לספר מסר...

ומהכעיס שעוד תוקעים שם חותמת הכשר...

ועוד דבר שמפריע לוקחים ספר עוצרים את הסיפור באמצע המתח תשאר עם הלשון בחוץ ועכשיו לך תקנה את כל השמונה ספרים שבאים אחריו, לא נתקלתי מעולם בכזה התעללות בקוראים ובכזה שיטת שיווק מכוערת.

גם הספרים על יוסלה והרובוט והחלל...

• הוסף לסימניות
גם אני לא מבינה, לא קונה אבל לא מונעת מהבן שלי לקרוא.

לא מהפן של החרדות הוא יודע שזה קשקוש מפריע לי כל הרציחות והמחבלים והערצה לשבכ ולמוסד לצהל וכו'
ומנסים לחרד שחושבים שאם כתבו בפתיחה והיא שעמדה אז יש לספר מסר...

ומהכעיס שעוד תוקעים שם חותמת הכשר...

ועוד דבר שמפריע לוקחים ספר עוצרים את הסיפור באמצע המתח תשאר עם הלשון בחוץ ועכשיו לך תקנה את כל השמונה ספרים שבאים אחריו, לא נתקלתי מעולם בכזה התעללות בקוראים ובכזה שיטת שיווק מכוערת.

גם הספרים על יוסלה והרובוט והחלל...
ערוץ 2000 או הידברות עשו ראיון עם אברהם אוחיון והוא הסביר שהרב שלו אמר לו לכתוב את הספרים כדי לספק תחליף לסרטים וטלוויזיה. מה שאולי מסביר את צורת הכתיבה שלא מתאימה בכלל לציבור החרדי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
את לא מתכוונת לסיפורים הישנים של מרווה לצמא.
אני זוכרת ספר שהתחלק לשניים (עם כריכה חומה כזו וילד מאחורי גדר) היה בו סיפור עם כינור, שחטפו ילד, ואז התברר שמי שחטף אותו היה אח שלו ובגלל הכינור הם התוודעו אחד לשני. (זה לא סיפור עם נתי ומתי זה היה סיפור אחר) ואאל"ט, הסיפור הראשון היה שילד אחד נאבד בטיול.
יכול להיות שאני מערבבת בין שני דברים. בקושי זוכרת את זה, קראתי את זה לפני שנים טובות.
את מתכוונת לספר "סודו של הכינור"
של א. בת-מלך
היה גם את דלת-סתרים, שירת הים בפעולה...
ספרי נוסטלגיה שציירה מירי כהן

• הוסף לסימניות
ערוץ 2000 או הידברות עשו ראיון עם אברהם אוחיון והוא הסביר שהרב שלו אמר לו לכתוב את הספרים כדי לספק תחליף לסרטים וטלוויזיה. מה שאולי מסביר את צורת הכתיבה שלא מתאימה בכלל לציבור החרדי
מי זה הרב שלו??

• הוסף לסימניות
מסכימה איתך ממש!! גועל נפש

מישהו זוכר אולי ספר קומיקס 'באש ובמים'- של מנחם תעיזי, אהבתי את הספר הזה ממש...

כמובן שהספר חוזרים הביתה, אחד היפים.
סימן חיים- ספר הקומיקס הכי טוב שנכתב אי פעם. בתור ילדה קצת בכיתי כשהוא נחטף, וגם על העבדים בשדות הכותנה...

הרב אמיתי בן דוד צייר לזרקור קומיקסים או משהו כזה- לא זוכרת אבל ממש נוסטלגי.

עוד כמה טובים שזכורים לי מהילדות-
מחיר יקר, סופה במדבר (עם ה'נוסה') ממש נוסטלגי, היו כמה ספרים מוצלחים ב'הסיפור המצויר שלי'- חלקם היו ממש יפים. כמובן שתי ילדים וצביקה בעיר הילדים,

• הוסף לסימניות
את מתכוונת לספר "סודו של הכינור"
של א. בת-מלך
היה גם את דלת-סתרים, שירת הים בפעולה...
ספרי נוסטלגיה שציירה מירי כהן
לא.
כתבתי שזה היה במרווה לצמא ואז יצא בתור ספר.
זה ישן-ישן.
בספר בגודל A4.

• הוסף לסימניות
איך לא הזכירו את מרים יעל? וואו - אולי לנוער פחות לילדים

הספרים של חלמיש, א. אייכלר
גם שתי ילדים וצביקה אחד וחבורת אור בלב חמודים - אבל פחות מושקעים (בלי צבע, איור פשוט יותר)
כן הזכירו אותה לפני זה..
ובאמת הקומיקסים שלה ממש מהמוצלחים ביותר!!
אבל זה חדש יותר וזה לא הספרים שגדלנו עליהם... [בסוף הקומיקס יותר משאיר רושם כשזה גירסה דיינקותא..

• הוסף לסימניות
אני ממש מחפשת לקנות, מתי ראית ביפה נוף לאחרונה? ובאיזה סניף?
לא זוכר בדיוק אם בחודש הספר או בחנוכה. אבל הם מוציאים מידי פעם הוצאה נוסטלגית של ספרים מפעם. היה את זה בחוברת של הפרסומת שלהם וכנראה שהיה בכל החנויות שלהם

• הוסף לסימניות
מי זה הרב שלו??
הרב אהרן פיינהנדלר (מהשלטים "חיים מאושרים בלי אינטרנט וסרטים"..)

מה הקשר בין אינטרנט לספרי ילדים?

"ובכן, בעקבותיו של רבי אהרן פיינהנדלר, נכנסתי גם אני למלחמה בפגעי הטכנולוגיה, אני מתעסק לא מעט בחינוך ושלום בית, משתדל לעזור לפונים אלי, ושומע על הדרך לא מעט סיפורים קשים שהחלו משיטוט תמים ברשת. הרב פיינהנדלר ביקש ממני שאשנה את כיוון הכתיבה לילדים. הוא הורה לי להתחיל לכתוב קומיקסים עם הרבה אקשן, והסביר שספרים כאלה יכולים להוות תחליף לריגושים שמוצאים ברשת. כאשר ניסיתי בהתחלה לכתוב משהו עם עלילה עדינה יחסית, הרב ביקש שאוסיף עוד הרבה מתח ודרמה לספרים, וכל זאת כדי להרחיק את הילדים מצפיה במסכים".

ציטוט מראיון בהידברות

• הוסף לסימניות
בלת"ק
תכל'ס אלי וגולד זה ספרי קומיקס ברמה אחרת
הטובים ביותר (לדעתי)סימן חיים, האי האחרון וסוד המטמון העתיק
מעבר לחווית הקריאה הם משלבים המון ידע ומקורות(בשולי העמוד)
חבל שהם הפסיקו לכתוב... (אולי בגלל שהם ראו שזה כבר לא זה?:unsure:)
כל השאר גם אם הם מיוחדים זה לא אותו דבר...
אבל כמובן יש עוד ספרים כמו דודי ואודי (הראשון)
פצצה מתקתקת ה2-3 הראשונים
א. אייכלר - הספרים הראשונים
אולי אני הבעייתי שתמיד אני נהנה בעיקר מהספרים הראשונים?

אז קודם כל - תודה רבה רבה רבה לכל המפרגנים. נעים מאד, אני אלי, מאלי וגולד.
בניגוד לנכתב לא נפרדנו, אלא הפסקנו לעת עתה את הפרסום בגב 'ילדים' של 'משפחה'. אחרי 25 שנה רצופות של פרסום פרק מידי שבוע ו-15 ספרים, מותר לקחת פסק זמן. האם ומתי נחזור? עדיין מוקדם לדעת.
למי שיבקש את רשימת הספרים שלנו (המשותפת, תחת מותג 'אלי וגולד'. גולד מוציא גם ספרים משלו בלי קשר אלי), חלקם יצאו גם באנגלית ובאידיש:
גלגולה של מזוזה
סימן חיים
בין שתי טיפות
סוד המטמון העתיק
האי האחרון
גורל משולש
הכתר שניצל / תעלומת המעטפות
כתב חידה
רק שתיקה אחת
המגדל הפורח
השבט הנעלם
מערב מפולש
הבלשים בלע"ז
תעלומת השמיטוס
זיוף בסהרה
איפה אפשר להשיג את הספרים שלכם? במיוחד את הקומיקסים הראשונים. ניסיתי לחפש אותם לקניה ולא מצאתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה