פנאי ספר הקומיקס הכי טוב שקראתם מעולם!

את לא מתכוונת לסיפורים הישנים של מרווה לצמא.
אני זוכרת ספר שהתחלק לשניים (עם כריכה חומה כזו וילד מאחורי גדר) היה בו סיפור עם כינור, שחטפו ילד, ואז התברר שמי שחטף אותו היה אח שלו ובגלל הכינור הם התוודעו אחד לשני. (זה לא סיפור עם נתי ומתי זה היה סיפור אחר) ואאל"ט, הסיפור הראשון היה שילד אחד נאבד בטיול.
יכול להיות שאני מערבבת בין שני דברים. בקושי זוכרת את זה, קראתי את זה לפני שנים טובות.
באמת ספר מיוחד, לא זוכרת את השם המדויק אבל כן שהוא היה מפחיד כל פעם מחדש
היה שם סיפור על ילד שאומץ במשפחה גויה (הנס אאל"ט) שהתנכלה אליו עם הצפה של מים בתוך הבית
עוד סיפור על ילד שהיה מוכשר מאוד בנגינה עד שהגיע לנגן במקום לא כשר ופגש שם את אחיו
ועוד סיפור על אחד שנאבד באמצע טיול ושכח לגמרי מיהו עד שהוא פגש אדם מחופש שהזכיר לו
מענין באמת איך קוראים לו, ספר ישן מאוד

קצת קשה לי להאמין שאף אחד לא מבין את האמת
הספר הזה הוא חיקוי של סדרת הקמע
שהיא סידרה חילונית מזעזעת שלא היינו רוצים שעין ילדינו תשזוף בה
קשה לי להאמין לזה...
אמנם אני לא מכירה את הסדרה הזאת,
אבל מחיפוש גוגל קטן ראיתי שהסגנון הוא סגנון "מנגה" מובהק.
זה שמרים יעל מציירת את הקומיקסים בסגנון הזה,
עדיין לא אומר שכל קומיקס בעולם שצויר בסגנון המדובר הוא המקור.
גם אם יש אי אלו קווי בסיס משותפים לעלילה...
דבר שיכול לקרות, בפרט כשמדובר על ז'אנר זהה.

קצת כמו כל אלה שאומרים שדופליקטים הוא חיקוי של הארי פוטר.
לכו לקרוא קצת ספרות פנטזיה, ותבינו שאין שום קשר מלבד הז'אנר.

קשה לי להאמין לזה...
אמנם אני לא מכירה את הסדרה הזאת,
אבל מחיפוש גוגל קטן ראיתי שהסגנון הוא סגנון "מנגה" מובהק.
זה שמרים יעל מציירת את הקומיקסים בסגנון הזה,
עדיין לא אומר שכל קומיקס בעולם שצויר בסגנון המדובר הוא המקור.
גם אם יש אי אלו קווי בסיס משותפים לעלילה...
דבר שיכול לקרות, בפרט כשמדובר על ז'אנר זהה.

קצת כמו כל אלה שאומרים שדופליקטים הוא חיקוי של הארי פוטר.
לכו לקרוא קצת ספרות פנטזיה, ותבינו שאין שום קשר מלבד הז'אנר.
זה שאלה תשובה או הסכמה ?
בלי להכיר את לא מאמינה

וזה ששתיהן צוירו בסגנון מנגה זה לא העניין
זה פרט שולי
ואת משתמשת בזה כהוכחה לתזה שזה לא אותו דבר
קיצור קצת דיון מוזר
תקראי את הקמע ותכתבי פה חוות דעת מקצועית

בלי להכיר את לא מאמינה
אני לא מאמינה, כי קראתי את תקציר העלילה, וזה לא מתחיל להשמע דומה.
כמה קווי בסיס מסויימים שחוזרים, לא מעבר. אפילו הז'אנר לא אותו ז'אנר.
דיברתי על סגנון המנגה, כי נראה לי שאם סגנון האיור היה שונה, לא היית *חושבת* אפילו להשוות...

@מרים יעל מעניין אותי מה את עונה על טענות כמו אלה שהועלו פה...

נערך לאחרונה ב:
אוקי אני אשאל
אין לי היכרות עם הסדרות בשביל להשוות
אבל זהה באמת חיקוי כלומר הדמיות פחות או יותר זהות(אולי חוץ משמות שגו'די הופכת ליהודית וכדומה)
העלילה אותו דבר(אולי חוץ מזה ששם זה באמריקה ופה בארץ) וגופים הפועלים שם זהים(פה שב"כ שם FBI .. אני חושב שאני צריך לקרוא את הקומיקס שלה כדי שלפחות מצד אחד יהיה לי השוות)
או שלך זה מוכר ולך זה מאוד מזכיר(אולי גם סגנון הציור שזה לא אומר שמעתי שמשווים את אלי וגולד לצייר קומיקס צרפתי מפורסם)
אני באמת תוהה אם כל פעם שיש ספר חרדי מז'נר לא מוכר הוא באמת חיקוי שהסופר פשוט בונה על כך שחרדים לא קוראים את המקור
או שמי שקרא את הספר הלא חרדי מתקשה לא למצוא דמיון ולכן משכנע את עצמו שזה חיקוי
(ודרך אגב[בלי לקנטר] אם זה סדרה כ"כ גרועה איך אתה מכיר אותה?)
אלי וגולד קצת מזכיר את טין טין

שלושה אחים ואלי וגולד

האשכול הזה נועד לתת כיווני חשיבה,לסופרים מאיירים וכו',
איזה דברים אנשים מחפשים בספרי קומיקס,
כל מי שרוצה יכתוב את ההמלצה שלו לספר הכי טוב שקרא
ורצוי שיסביר למה הוא חושב ככה
(כמובן כאבא לילדים קטנים,אני עושה את זה רק בתור ביקורת,לראות מה הילדים שלי קוראים....:unsure:)
תודה לכל המשתתפים
אלי וגולד
הגיע הזמן
ציורים של אברהם זמורה.

אי אפשר לשכוח את הספרים של מנחם תעיזי ע"ה.
שללא ספק היה מאבות הקומיקס המודרני בציבור החרדי עוד הרבה לפני שזה היה "טרנד"

האמת מעניין אותי לדעת, האם הדור הצעיר בכלל מכיר אותו היום?..

660306.jpg

מכירים.. יש לנו אותו עד היום. יש ספר נראלי בשם מנגן המנדולינה. קראתי מזמן ואני רק זוכרת שבכיתי המון. זה משו עם מנדולינה ונחש אני לא ככ זוכרת יש למישו צילום של הכריכה? בחיפוש לא מצאתי תמונה

@מרים יעל מעניין אותי מה את עונה על טענות כמו אלה שהועלו פה...
עונה את האמת. אני מכירה את הקמע, קראתי שני חלקים ממנו, וקראתי אותם בגיל 20. ההשפעה שלו עלי לא גדולה. אני יותר מושפעת מאנימה ומנגה. הקמע הוא קומיקס בסגנון אמריקאי לגמרי (בניגוד לטענה שעלתה פה שהוא מנגה), והעלילה של הקמע לא קרובה לאף ספר שלי לא בז'אנר ולא בביצוע.
יותר סביר להניח שמי שחושב שהם דומים, פשוט לא מכיר הרבה קומיקסים מלבד הקמע, ובכנות זה משעשע אותי כי הדמיון בין הספרים שלי לבין הסדרה המדוברת פשוט בכלל לא קיים... אין שום נקודת השקה.
אבל באמת אין איך להוכיח את את זה, איך אפשר להוכיח? מי שרוצה למצוא דמיון ימצא בכל מקרה.

נערך לאחרונה ב:
קצת קשה לי להאמין שאף אחד לא מבין את האמת
הספר הזה הוא חיקוי של סדרת הקמע
שהיא סידרה חילונית מזעזעת שלא היינו רוצים שעין ילדינו תשזוף בה
תגיד שלא קראת לא את הקמע ולא את הספרים שלי בלי להגיד את זה...

עונה את האמת. אני מכירה את הקמע, קראתי שני חלקים ממנו, וקראתי אותם בגיל 20. ההשפעה שלו עלי לא גדולה. אני יותר מושפעת מאנימה ומנגה. הקמע הוא קומיקס בסגנון אמריקאי לגמרי (בניגוד לטענה שעלתה פה שהוא מנגה), והעלילה של הקמע לא קרובה לאף ספר שלי לא בז'אנר ולא בביצוע.
יותר סביר להניח שמי שחושב שהם דומים, פשוט לא מכיר הרבה קומיקסים מלבד הקמע, ובכנות זה משעשע אותי כי הדמיון בין הספרים שלי לבין הסדרה המדוברת פשוט בכלל לא קיים... אין שום נקודת השקה.
אבל באמת אין איך להוכיח את את זה, איך אפשר להוכיח? מי שרוצה למצוא דמיון ימצא בכל מקרה.
באמת שהספרים שלך זה משהו מיוחד!!!! הבאת סגנון חדש שלא היה [לפחות בציבור שלנו..]
ומה שאני הכי אוהב זה שאת גם סופרת ברמה וכשאת גם הסופרת וגם הציירת אוטומטית הקומיקס הרבה יותר ברמה!!
זה מחבר הרבה יותר לדמויות ולסיפור!!
והמון הצלחה הלאה אני ממש אוהב ונהנה מהקומיקסים שלך, [נראה לי שאני קורא עמוד יותר זמן ממה שלקח לך לעשות אותו:LOL:] זה פשוט להתבונן בהכל העלילה והציורים... ואין מה לומר הקומיקסיס שלך זה רמה אחרת!!
-מחכים לספרים הבאים!!

אגב, שירי כהן כרגע לא מציירת.
ציטוט מראיון בהידברות:

ומה עם הציורים? את ממשיכה לעסוק בתחום?
"זוהי שאלה שילדיי שואלים אותי בערך פעם בשבוע, ואני גם מקבלת כל הזמן שיחות טלפון מילדים שאוהבים את הקומיקסים ורוצים עוד. זה באמת מחמם את הלב, אך שוק הספרים חטף טלטלות רבות, ומבחינה פיננסית אני לא בטוחה שזה הזמן הנכון להוציא ספרים. אני מאמינה שעוד יבוא יום ואחזור לכך, לפחות חלקית, אבל כיום, כשהיום שלי גדוש ועמוס ברוך ה' בעיסוק החדש, קשה לי למצוא זמן פנוי, ואם כבר מתפנה לי זמן כזה – אני מעדיפה לנצל אותו לצורך שהות עם הילדים היקרים שלי".

באמת שהספרים שלך זה משהו מיוחד!!!! הבאת סגנון חדש שלא היה [לפחות בציבור שלנו..]
ומה שאני הכי אוהב זה שאת גם סופרת ברמה וכשאת גם הסופרת וגם הציירת אוטומטית הקומיקס הרבה יותר ברמה!!
זה מחבר הרבה יותר לדמויות ולסיפור!!
והמון הצלחה הלאה אני ממש אוהב ונהנה מהקומיקסים שלך, [נראה לי שאני קורא עמוד יותר זמן ממה שלקח לך לעשות אותו:LOL:] זה פשוט להתבונן בהכל העלילה והציורים... ואין מה לומר הקומיקסיס שלך זה רמה אחרת!!
-מחכים לספרים הבאים!!
תודה! כיף לשמוע!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה