- הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוש;927181:הסוף מבחי' המחלה, לא מרנין בכלל, לאחר ההתקף גופה בגד בה, וזו היתה הנקודה התחתית שממנה צמחה לגובה.
שמעתי מידידה קרובה, שמכירה אישית, צעירה שחלתה בטרשת והצליחה לקדם את מצבה ולשפרו מאוד, באמצעות שיטה חדשנית מחו"ל הכוללת שמירה קיצונית על תזונה ספיציפית ותוספי מזון יעודיים.
כך שיש לטובי עדיין מה להשקיע...
נכתב ע"י רותי12;927903:תסלחו לי אם אני טועה, יש משהו בספרות החרדית
שמאד מעצבן
בכל אופן אותי
(לא שאני קוראת ספרות אחרת אבל אני אוהבת מאד לקרוא רק ספרי פסיכולוגיה כלליים וספרי חינוך וכאלה)
תמיד צריך להיות שהאבא או האמא היו חולים מאד במחלה.. ואח"כ אחד מהם נפטר, או שהיתה תאונת דרכים קטלנית וכדו' למה זה צריך להיות תמיד המוטו בסיפורים? אין דברים יותר מעניינים\משמחים\מעודדים בחיים החרדיים? לא יודעת, אבל אותי זה מדכא לקרוא ספרים כאלה מאז היותי ילדה.
נכוויתי בהרבה ספרים שכבר אין לי כוח לסגנון הזה.(הבן שלי בן 12 מאד אוהב את הסוג הזה של הספרים...)נכתב ע"י תקוה;927906:את צודקת. ספר בו כולם חיים בבריאות נחת ושמחה יכול ליצור שיעמום וגם דיכאון לקורא.
אך לא כך 'גם שם'.
כשתקראי זאת לא תביני איך צל של מחלה באוויר והחיוך לא מש מן הפנים.
איך המחלה כבר מתקתקת כחומר נפץ אך השמחה עדיין כובשת וסוחפת.
איך על הכאב האיום הצחוקים מתגברים.
לא קמתי עם דיכאון לאחר קריאת הספר (מה שקורה לאחר ספרים מהסוג שתיארת) אלא קמתי ממנו עם חיוך רגוע ומאושר.
נסי ותיווכחי
נכתב ע"י רותי12;927914:נכוויתי בהרבה ספרים שכבר אין לי כוח לסגנון הזה.(הבן שלי בן 12 מאד אוהב את הסוג הזה של הספרים...)
אני אוהבת יותר לקרוא ספרי פסיכולוגיה\חינוך שמעשירים אותי באמת ונותנים לי אפשרות להבין ולבנות יותר את עצמי ואת ילדי..
את צודקת לגמרינכתב ע"י רותי12;927903:תסלחו לי אם אני טועה, יש משהו בספרות החרדית
שמאד מעצבן
בכל אופן אותי
(לא שאני קוראת ספרות אחרת אבל אני אוהבת מאד לקרוא רק ספרי פסיכולוגיה כלליים וספרי חינוך וכאלה)
תמיד צריך להיות שהאבא או האמא היו חולים מאד במחלה.. ואח"כ אחד מהם נפטר, או שהיתה תאונת דרכים קטלנית וכדו' למה זה צריך להיות תמיד המוטו בסיפורים? אין דברים יותר מעניינים\משמחים\מעודדים בחיים החרדיים? לא יודעת, אבל אותי זה מדכא לקרוא ספרים כאלה מאז היותי ילדה.
נכתב ע"י TK;927922:את צודקת לגמרי
וקו הזה חוזר גם בספרים לנוער לא רק למבוגרים בגלל זה גם אני לא מסוגלת לקרוא ספרים
זה פשוט דיכאון
והאמת היא שגם כל העלילות שבסרטי הנשים תמיד צריך להיות מישהו שנפטר או מישהו נכה או חולה למה ????
נכתב ע"י רותי12;927914:נכוויתי בהרבה ספרים שכבר אין לי כוח לסגנון הזה.(הבן שלי בן 12 מאד אוהב את הסוג הזה של הספרים...)
אני אוהבת יותר לקרוא ספרי פסיכולוגיה\חינוך שמעשירים אותי באמת ונותנים לי אפשרות להבין ולבנות יותר את עצמי ואת ילדי..
נכתב ע"י רותי12;927945:תקוה,אם לא הינו כבר חווים לצערינו בעולם הזה צרות
ומחלות אז את צודקת שאפשר לקרוא ולהתחזק מהספר,אבל לדאבוני נו כל אחד חווה את הנושא מקרוב שממש אינני צריכה לקרוא את הספר הזה כדי לומר תודה רבה להקב"ה שאני חיה! ולמה אני צריכה סיפורי דיכאון הכוללים פרוט מדויק של גילוי המחלה כדי להתרגש? לא רוצה להתרגש מיזה .אני כן רוצה להודות לה׳ מתוך הטוב של החיי יומיום שלי
נכתב ע"י רותי12;927945:תקוה,אם לא הינו כבר חווים לצערינו בעולם הזה צרות
ומחלות אז את צודקת שאפשר לקרוא ולהתחזק מהספר,אבל לדאבוני נו כל אחד חווה את הנושא מקרוב שממש אינני צריכה לקרוא את הספר הזה כדי לומר תודה רבה להקב"ה שאני חיה! ולמה אני צריכה סיפורי דיכאון הכוללים פרוט מדויק של גילוי המחלה כדי להתרגש? לא רוצה להתרגש מיזה .אני כן רוצה להודות לה׳ מתוך הטוב של החיי יומיום שלי
נכתב ע"י mig;927970:מה הקשר אחד לשני?
א. יש הרבה ספרים בציבור החרדי ללא פטירות ומחלות.
ב. כשקוראים ספר טוב העלילה היא רק מכסה לדרכי התמודדות, כלים להתחזקות ועוד, שניתן ללמוד דרך התבוננות בגיבורי העלילה, אי לכך ספרים טובים גם אם יש בהם מוות, מחלה ושאר מרעין בישין שלא נדע ולא נתנסה (ולא אף אחד מעמ"י) לא מובילים לדיכאון אלא לצמיחה. (וזה רק פרמטר אחד בהבדלה בין ספר טוב לשאיננו כזה)
ג. אי לכך ככל שאני מתמודדת יותר, אני נהנית יותר לקרוא סיפורי התמודדות.
נכתב ע"י רותי12;927982:א.יש בודדים ועליהם לא דברתי. ב. אני יכולה להתחזק ממה שקורה לי טוב ורע למה לח לקרוא סיפורי דמיון הזויים פרי עטה ודימיונה של סופרת שאינני יודעת ומכירה?לי אישית זה לא תורם ,אבל אולי אני טועה והספרים השתנו
נכתב ע"י mig;927986:לגבי ב' לא הבנת אותי נכון, להתחזק באמונה וכו' אכן לפעמים די בהתמודדות שלנו,
(למרות שעדיף שנתחזק מצרות מדומינות ואז ממילא לא נצטרך לחוש על בשרינו...)
אני דיברתי על דרכי התמודדות וכלי פעולה שלא תמיד אנחנו כ"כ גאונים להגיע לזה בעצמינו וקריאה של ספר טוב בהחלט נותנת כלים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים