כללי סקיצה ראשונית - כריכה לספר

• הוסף לסימניות
עפרה, תראי את התמונה הזו, לצנצנות המסודרות יש ניחוח זקן כזה, וגם חלון זה דבר שמעורר מחשבות. אולי כיוון כזה יכול להיות טוב, גם אם לא תשימי בצנצנות עוגיות שוקו וניל.
(אלא אם כן שם הספר יהיה בלי המילה עוגיות, ואז כן יפה לשים תמונה - לפעמים מה שיפה בעיצוב זה רמיזה)

קבצים מצורפים

• %D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%941.jpg
    KB 65.8 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
תודה, SMESHI, אבל מה שמודגש בסיפור זה ממש לא הזִקְנָה (בכלל, הזְקֵנָה הזו היא לא טיפוס 'זקן'...) הנושא זה הסיפור חיים שלה בצעירותה, והסיפור של הנערה. אז זה לא ספר על זקנים... בספה בעיקר רציתי להביא את התחושה של אמצע שיחה, את החמימות, ואת המצב הזו לנתק פתאום מן הקשר למציאות ולהפיל לתוך הסערה של הרגשות והמעשים - אלו שבעבר ואלו שבהווה.
אני אנסה להביע את זה בצורה יותר חזקה, ואז תעזרו לי הלאה...
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
עפרה, דבר ראשון אני חייבת להעיר שכיף להכנס לאשכול הזה כי הוא זורם
כי יש כאן שיחה ערה איתך ולא סתם בליל תגובות לחלל בלי לדעת אם מישהו מקשיב להן...
ועכשיו לעצם הענין-
אני לא מכירה את הסיפור אבל לפי הרקע שהעלו כאן,
אולי תשימי בתמונה לובי של בית אבות מפואר (אפילו אם בסיפור לא מתואר מקום מפואר) :
עם שטיח כבד, כורסאות עתיקות ומעוצבות, ואפילו צלחת עוגיות בפרספקטיבה מעניינת ולאכ"כ קטנות)
ובקיר חלון גדול ובו הים הגועש (אבל ממש גועש, אולי עם כמה טיפות מים שנדבקו לחלון)

או בכלל לצאת מכורסאות ולשים צלוחית עוגיות ומסרגות (או אלמנט אחר שיסמל סבתא)
ואזה גל ענק מאחורה בלי כל הרקע של הים והחול...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;362784:
יהיה, אני לא מתכוונת להוריד כריכה לדפוס ביום אחד...
כמובן. רק אם את כבר באמצע כיוון חדש לא צריך סתם לשגע אותך...

בכל אופן מה שחשבתי זה משהו יותר כללי.
אני מקווה שאצליח להסביר את עצמי בצורה מובנת בכתיבה, אני לא בשיא הבהירות שלי עכשיו... -
התחושה שלי כשאני רואה את הסקיצה שלך, שמה שניסית לעשות זה איור של הסיפור, ואני אסביר:
איור - או אילוסטרציה - לא במובן של הטכניקה של ציור, אלא במובן של ההבעה החזותית הישירה של מה שכתוב - כמו בתוך ספר ילדים למשל - מסופר על ילדה שמתנדנדת בנדנדה, וזה מה שהאיור מראה. (את באה מתחום האיור, נכון?) - זו יכולה להיות גם תמונה או פסל או כל טכניקה אחרת - אבל זה יהיה ביטוי איורי.
נראה לי שכאן ניסית לתת ביטוי חזותי ישיר לסיטואציה של הספר - שזה כמובן לגיטימי ובסדר - אבל בכל זאת כאן יש קצת פיספוס.
כי אפשר להביע הרבה בלי לתת הכל בצורה ישירה, וזה יהיה הרבה יותר מתוחכם ומעניין, ולא דווקא לספר את כל הסיפור.
אני לא מכירה את הסיפור, וגם לא אוהבת לדחוף לאנשים רעיונות למוח - אבל רק כדי להדגים: למשל לצלם עוגיות שוקו וניל מונחות בין חול וצדפים (לצלם - לא להדביק...) בצורה קצת מסתורית, שלא ברור מה עוגיות ומה חול. או רק משחקים בצבעים של שוקו ווניל. או - תמונה או ציור שבו רואים רק את המפגש של זוויות של משענות היד של שתי כורסאות - תלוי מה רוצים לשדר ביחס לסיפור.

אופס, יצאה לי הרצאה. סליחה. התכוונתי לקדם ולא לסבך... :eek:

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע תקציר של הסיפור, כך יהיה הרבה יותר קל לקלוע למטרה, ואולי להציע אפילו רעיונות חדשים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה