סקיצות בעריכה

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

בעקבות מקרה לא נעים שקרה לי עם לקוחה בגלל שלא היה סיכום ברור לפני תחילת העבודה, הייתי שמחה לשמוע כמה סקיצות מקובל לתת ללקוח [מדובר בסרט של סוף שנה בגנים]
יעלה בקרוב.....

תודה רבה

• הוסף לסימניות
אולי בכל זאת???

• הוסף לסימניות
אם זה סרט מורכב,
אחרי שבנית גריד, וכל פעם שגמרת פרק.
אם זה סרט פשוט- כמו שאמרת לגנים-
בסיום העריכה, ובמידה שיש שינויים-עושים אותם..........

• הוסף לסימניות
אחת.
על סקיצה שלוקחת 8 שעות עבודה נותנים עוד אחת?
מסכמים ברור מה עושים לפני, הלקוח חייב לאהוב את הסגנון שלך ולסמוך עליך.
אחרת זה מתכון ל"אמרנו, לא אמרנו", "סיכמנו, לא נכון..."

אם יש שינויים קלים בסוף מבצעים אותם.
אני מגישה ללקוח סרט שמבחינתי הוא סופי.
במקרים קיצוניים אני משתפת מסכים תו"כ העבודה כדי להראות ללקוח עיצוב כללי וקו.
פעם אחת תיקונים.

• הוסף לסימניות
זה משתנה בהתאם לסוג העבודה וכמה הלקוח מעורב תוך כדי העבודה.
אבל עצה טובה...
בעבודות גדולות שהלקוח לא מעורב, דבר ראשון, לשתף ולקבל פידבק.
דבר שני, לא מוציאים עבודה לפני שהיא גמורה ואז... על הלקוח לתת רשימת תיקונים בכתב,
כך אין ויכוח אח"כ אם הוא מאר או לא אמר, ואם ביצענו את התיקון או לא ביצענו את התיקון.
מהניסיון שלי אחרי רשימת תיקונים, בדר"כ כשהלקוח מקבל את הסרט המתוקן, אם יש לו עדיין תיקונים הם ממש קטנים, או לחופין הם כאלו גדולים שברור לו שהוא צריך לשלם על זה.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
לא שמעתי שיש סקיצות במקצוע עריכת וידאו....
הוא אמור להכיר את הסגנון שלך מעבודות דומות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;1672559:

אבל מה לעשות ששלחתי לו והוא מבקש תשני ככה וככה
-הטעם שלו כי אני כן אוהבת איך שעשיתי
ואח"כ נזכר בעוד משהו שרוצה לשנות
ולכן שאלתי כמה סקיצות מקובל

• הוסף לסימניות
לא מקובל מספר סקיצות. בכלל המילה סקיצות מבלבלת מאד פה.
מדברים ברור, סוגרים חוזה מסודר (או אפילו התכתבות ברורה במייל)
ואין בלגנים.
מותר להיות נחמדים ולתת פעמיים תיקונים. אבל את זה לקוח לא אמור לדעת.
את נותנת פעם אחת תיקונים, כמה שתרצה ותהיה ממוקד,
אני מתקנת עד הקצה, ואתה יכול לבוא לקחת את החומר. ( או שליחה במייל/ג'מבו לאחר תשלום.)
יש לך עוד תיקונים ממש קטנים? אני משתדלת להיות נחמדה.
אבל לא להפוך את המצגת על פיה!
או-
תשלם לפי שעה, ובלי מחיר גג. לא אכפת לי לצאת עם עשרים אלף... אבל תני ללקוח כזה לתת לך תשלום ראשון, שני שלישי תו"כ העבודה. (ראשון בסגירת חוזה, שני לפני התיקונים ושלישי עם קבלת הסרט הסופי.)

• הוסף לסימניות

מותר לי להגיד משו לא פופולרי?
זה אינטרס שלכם שהלקוח יאהב את הסרט!!!
לקח לי זמן ללמוד את זה, אבל הגישה הזו משתלמת
אני מתחננת ללקוחות- לקצר? להאריך? לשנות מוזיקה? זה סרט שלכם, חשוב לנו שתאהבו אותו, כל פריים וכל שניה בו שתהיה לטעמכם
כמובן- בנעימות אסרטיבית יש לשים גבול, ולפעמים לדרוש תשלום נוסף במקרים חריגים, וכן- לתמחר את הענין הזה של התיקונים/שינויים לטעם הלקוח- מראש
כשעובדים במתח רווחים נכון אין סיבה לא לספוג עוד כמה שעות עבודה ושכולם יהיו מרוצים
נ.ב.- לפני ההתנפלות, שכפ"ץ- אני מתכוונת במקרים רגילים, כשיש תיקונים קלים לפה או לפה, לא שמישו בא ואומר- כל הסגנון לא מקובל עלי

וסיפור אישי-
ערב אחד, באה לפה לקוחה כבודה, צפתה בעבודה מורכבת שכללה הפקה, בימוי ושאר ירקות- ואמור אמרה- אני לא מעלה את הדבר הזה על הבמה. נקודה. זה לא משדר את מה שרציתי. אשלם לכם, אבל לא אשתמש
בהתחלה- זה היה מבאס למדי. היא היתה שותפה בכל התהליך, מעורבת בהכל, מה נסגר איתה?
אחרי כמה דקות, ישבנו איתה בנחת, לראות מה לא מסתדר, על מה יצא הקצף.
כמה פתרונות יצירתיים וגאוניים- (ותודה לכבי יוסקוביץ על הבימוי הנפלא והגמישות היצירתית, אגב אחד הפתרונות היה להמיר פריטים אדומים שהיו בפריים לכתום באפקט צבע...)
ואחרי עוד חצי יום (לילה ליתר דיוק, הארוע היה למחרת) של עבודה- הכל סודר עד לשביעות רצון מלאה+++, כשהיא מעצמה הציעה תוספת תשלום על המאמץ האחרון והנוסף שלא היה צפוי, ולאחר הארוע שגרה מתנה יקרה+ברכה מרגשת :)
תשפטו אתם- מה עדיף היה- לחתוך ולהגיד- אל תעלי את זה, בעייתך, היית מעורבת בהכל, כולל בצילום של הסצינה עם האדום האדום הזה, שלום ולא להתראות-
או, לנסות להבין מה מפריע לה, איך אפשר לפתור את זה , להתאמץ ולהוציא אותה מרוצה?
מודה לה' על הס"ד, וללקוחה שלמרות הכל היתה אנושית בצורה יוצאת דופן :)

• הוסף לסימניות
את ממש צודקת בגישה, אבל באמת אני מדברת על מקרה ממש שאומרים לי כל הסגנון לא מקובל עלי, ולא רק זה אלא כל רגע משנים או מוסיפים דברים בלי גבול ומטרטרים אותי בלי סוף, בקיצור משהו ממש לא הגיוני ולכן העלתי את השאלה כמה מקובל לתת
בכל מקרה תודה רבה לעונים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;1673232:
אני מתחננת ללקוחות- לקצר? להאריך? לשנות מוזיקה? זה סרט שלכם, חשוב לנו שתאהבו אותו, כל פריים וכל שניה בו שתהיה לטעמכם
כמובן- בנעימות אסרטיבית יש לשים גבול, ולפעמים לדרוש תשלום נוסף במקרים חריגים, וכן- לתמחר את הענין הזה של התיקונים/שינויים לטעם הלקוח- מראש
כשעובדים במתח רווחים נכון אין סיבה לא לספוג עוד כמה שעות עבודה ושכולם יהיו מרוצים
נ.ב.- לפני ההתנפלות, שכפ"ץ- אני מתכוונת במקרים רגילים, כשיש תיקונים קלים לפה או לפה, לא שמישו בא ואומר- כל הסגנון לא מקובל עלי

וסיפור אישי-
ערב אחד, באה לפה לקוחה כבודה, צפתה בעבודה מורכבת שכללה הפקה, בימוי ושאר ירקות- ואמור אמרה- אני לא מעלה את הדבר הזה על הבמה. נקודה. זה לא משדר את מה שרציתי. אשלם לכם, אבל לא אשתמש
כמה פתרונות יצירתיים וגאוניים- (ותודה לכבי יוסקוביץ על הבימוי הנפלא והגמישות היצירתית, אגב אחד הפתרונות היה להמיר פריטים אדומים שהיו בפריים לכתום באפקט צבע...)
ואחרי עוד חצי יום (לילה ליתר דיוק, הארוע היה למחרת) של עבודה- הכל סודר עד לשביעות רצון מלאה+++, כשהיא מעצמה הציעה תוספת תשלום על המאמץ האחרון והנוסף שלא היה צפוי, ולאחר הארוע שגרה מתנה יקרה+ברכה מרגשת :)
תשפטו אתם- מה עדיף היה- לחתוך ולהגיד- אל תעלי את זה, בעייתך, היית מעורבת בהכל, כולל בצילום של הסצינה עם האדום האדום הזה, שלום ולא להתראות-

מסכימה עם כל מילה שלך, רקורדית!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;1673232:

וסיפור אישי-

אכן כן, לזה התכוון המשורר, אפשר לתקן בשמחה בשביל שיהיה מרוצה, אבל לא להפוך את הכל...

• הוסף לסימניות
אכן כן, לזה התכוון המשורר, אפשר לתקן בשמחה בשביל שיהיה מרוצה, אבל לא להפוך את הכל...
סליחה על החפירה אבל לא מתאפקת
במקרה שסיפרתי עליו זה כן היה סוג של להפוך את הכל
כלומר- לקחת את כל הרכיבים לצורת הגשה שונה בתכלית
כאמור- השתלם בסוף :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה