בקשה סקר, האם הייתם קונים פלטה חשמלית לשבת, שמותר לחמם עליה נוזלים?

• הוסף לסימניות
מעניין לדעת אם הרבנים שמאשרים/יאשרו כזה דבר זה יוכל להיות בכלל בעיצוב של הפלטה המוכרת (לכל אלה שחשבו על פלטה שחלקה חום גבוה וחלקה כמו הפטנט), כי אני מאמין שצריך דבר שיבדיל כדי שלא יבואו ויאמרו שהרבנים התירו לשים תבשיל לח על פלטה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אצלינו האוכל על הפלטה רותח ומבעבע
אתה צודק לגבי תבניות אלומניות וסירים קטנים על פלטה, אבל אם תנסה לשים סיר מרק מלא על הפלטה לא נראה לי שהוא יכול להגיע למצב רתיחה

• הוסף לסימניות
אתה צודק לגבי תבניות אלומניות וסירים קטנים על פלטה, אבל אם תנסה לשים סיר מרק מלא על הפלטה לא נראה לי שהוא יכול להגיע למצב רתיחה
סיר לחץ של 7 ליטר נקרא קטן ??

• הוסף לסימניות
אתה צודק. לא ניסתי אף פעם בסיר לחץ אולי זה שונה, אבל נפלתי פעם בנסיון לחמם מרק לסעודת לילה שני של חג ויצא מזעזע
אולי זה תלוי כמה זמן צריך שיהיה על הפלטה

• הוסף לסימניות
[לרוב האנשים זה יהיה בפלטה נוספת, שלא תהווה תחליף לפלטה הגדולה והרותחת, החדשה לא תגיע לחום של יד סולדת, ותהיה קטנה ומעוצבת, צריכת חשמל נמוכה, מתאים לחימום דגים עם ארוטב, בשר עם רוטב, מים, חלות, וכן על זה הדרך]
מהסיבה שכתבתם - לא. אין טעם להפעיל שתיים

• הוסף לסימניות
בגדול מדובר על אוכל שכבר התבשל, וכבר מתו כל החיידקים שנואי נפשינו.
לא רציני?
חיידקים מתפתחים גם אחרי בישול, בכל פינה באוויר יש כמויות של חיידקים
הם מתפתחים יותר רציני עם תנאים מתאימים (כמו חום נמוך ללא הרתחה)
ועל חימום מים לתינוק, הזכרתי שאכן כדאי רק ממים רתוחים.
מעבר למים רתוחים, גם אם הם היו רתוחים בעבר, ושמים אותם על חום נמוך, שוב פעם יהיו חיידקים חדשים
כל הרעיון של רתוחים- זה להרוג חיידקים, והמים יחסית יותר בריאים
ואז לקרר אותם.

לדעתי מבחינה בריאותית גרוע מאוד

• הוסף לסימניות
מעניין לדעת אם הרבנים שמאשרים/יאשרו כזה דבר זה יוכל להיות בכלל בעיצוב של הפלטה המוכרת (לכל אלה שחשבו על פלטה שחלקה חום גבוה וחלקה כמו הפטנט), כי אני מאמין שצריך דבר שיבדיל כדי שלא יבואו ויאמרו שהרבנים התירו לשים תבשיל לח על פלטה.
הרבנים בהחלט הביעו דעתם לגבי העיצוב
זה לא ייראה דומה או קרוב לפלטה רגילה, בעז''ה

• הוסף לסימניות
אולי כשאתה מוציא אותו מהמקרר ומניח ישר על הפלטה,
אבל אם מרתיחים לפני שבת, גם סיר מרק ענק נשאר רותח ומבעבע על פלטה.

• הוסף לסימניות
לא רציני?
חיידקים מתפתחים גם אחרי בישול, בכל פינה באוויר יש כמויות של חיידקים
הם מתפתחים יותר רציני עם תנאים מתאימים (כמו חום נמוך ללא הרתחה)

מעבר למים רתוחים, גם אם הם היו רתוחים בעבר, ושמים אותם על חום נמוך, שוב פעם יהיו חיידקים חדשים
כל הרעיון של רתוחים- זה להרוג חיידקים, והמים יחסית יותר בריאים
ואז לקרר אותם.

לדעתי מבחינה בריאותית גרוע מאוד
לדבריכם, גם פלטה רגילה, ברוב המאכלים והחימומים היא פצצת חיידקים מתקתקת.

חום לא יוצר חיידקים אלא מאפשר להם להתפתח. אבל אחרי שהם מתים, אין בזה חיידקים, אלא אם כן נכנסו חדשים, ואם בכל פינה יש חיידקים, אז כל הפינות הם פצצה מתקתקת גם כן....

• הוסף לסימניות
אולי כשאתה מוציא אותו מהמקרר ומניח ישר על הפלטה,
אבל אם מרתיחים לפני שבת, גם סיר מרק ענק נשאר רותח ומבעבע על פלטה.
במחילת כבודכם

אני מאוד מעדיף שהאשכול ימשיך להיות על נושא הפלטה הזו, כדי שלא יגלוש לנושאים אחרים [כדרכם של חברי הבית....]
תודה רבה על הכל

• הוסף לסימניות
לדבריכם, גם פלטה רגילה, ברוב המאכלים והחימומים היא פצצת חיידקים מתקתקת.
מה פתאום?
הפלטה שומרת על חום גבוה מאוד, והחיידקים לא יכולים לשרוד בו.
ולא סתם מאכלים רגישים מתקלקלים בחוץ...
והמקום היחיד שאין בהם חיידקים- זה קופסאות שימורים שסגור הרמטית- הרגו את החיידקים, ולא יכולים להכנס חדשים.

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, הפלטה עצמה לא מגיעה ללמעל 90 מעלות, שזה ודאי לא נקודת רתיחה.
וגם רוב האוכל שמניחים, ודאי לא מגיע לרתיחה
מעניין, שווה בדיקה אצל מקצוענים

תודה

• הוסף לסימניות
צאו ונסו לחמם אוכל קר על פלטה רגילה שיש לכם בבית.
לא יודע איזו פלטה יש לכם.
אבל הפלטה שאני מחזיק בבית, מבשלת לי את הדגים והעוף, כשהם מונחים עליה קרים מהמקרר.
מניחים אותם כשעה וחצי לפני השקיעה, ובשקיעה עצמה הם כבר מבושלים כמאכל בן דורסאי (שליש בישול), אם מכסים אותם במגבת, זה מרחש כבר כארבעים וחמש דק' מההנחה על הפלטה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה