סקר: לידה במעיניי הישועה

• הוסף לסימניות
מה דעת הגר"ח קניבסקי שליט"א בענין?
בשכלול כל הנתונים העומדים לפנינו בבתי החולים האחרים, אם זה שמירת שבת, שמירת העיניים, שמירת הכשרות, אשר כל אלה בודאי חשובים ליולדת לא פחות מהרבה מהצרכים המובאים לעיל, אין ספק שאם נמיר את "מעייני הישועה" כמעט בכל בית חולים אחר, אנו יורים לעצמנו ברגלים, די לשאול את אמותינו אשר ילדו לפני עידן "מעייני הישועה" בעוד שלא היה באופנה להתחנף ולרוץ אחר כל יולדת.
הרי כל מי שנכנס אל הגר"ח קניבסקי שליט"א לשמוע את דעתו אם ללדת בבית חולים אחר כי ... וכי ...., הוא מיד אומר רק מעייני הישועה, זאת למרות שגם הוא יודע שיולדת היא במצב מיוחד והיא מסוכנת ומחללים שבת בשבילה ..... והיא מותרת לאכול ביום כיפור..... ו.... ו... ו....., אך כל זה איננו שווה בנזק שעלול להגרם למקום זה אשר נבנה במסירות נפש ממש, למען מי? למענך שומרת התורה והמצוה החרידה לדבר ה', ולואי והיינו זוכים שאת כל שירותי הרפואה הנדרשים לציבור החרדי היינו רשאים לבצע במקומות המתאימים לנו מכל אותם בחינות שלעיל.
מה גם שברכת גדולי ישראל חופפת על מקום זה עד שרואים שם סייעתא דשמיא גדולה והרבה ניסים גדולים:
רק מהחודש האחרון, שכנתי בבנין פחדה מאוד ללדת שם והיא חשבה לקחת רופא פרטי מסוים ללידתה, בעלה אץ להועץ עם הגרח"ק בנושא, הגר"ח אמר לו בזו הלשון: אין לה מה לדאוג הכל יהיה בסדר שתלך למעייני הישועה, שמעה זאת הרבנית קולדצקי ואמרה לו דע לך שקבלת הבטחה נדירה, וראה זה פלא בעוד שהיא נכנסת לחדר לידה מי מופיע לילדה? ודאי ניחשתם, אותו הרופא שהיא רצתה לקחתו באופן פרטי.
לסיכום: רק בגלל הברכה השורה במקום כבר יש סיבה טובה לרוץ.... ללדת שם.

• הוסף לסימניות
יש לי גיסה שילדה בחיפה, רמב"ם, נהריה, לניאדו ומעייני...
מאז היא לא הולכת לאף ביה"ח אחר. באה מהצפון ישר למעייני הישועה.

אגב, אמא שלי פגשה חברה שלה במעייני מהמגזר שלא הולך לשם. היא שאלה אותה, בעלך מרשה לך לבוא לפה, היא אמרה לה. אמרתי לו שהוא ילד איפה שהוא רוצה, אני יולדת איפה שאני רוצה ... :)

ויש הרבה סיפורים על מעייני (גם בלידות שלי היו מחדלים) אבל מחדלים יש בכל מקום, מקום חרדי ללדת בו אין באף מקום!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקר;1374262:
אגב, אמא שלי פגשה חברה שלה במעייני מהמגזר שלא הולך לשם. היא שאלה אותה, בעלך מרשה לך לבוא לפה, היא אמרה לה. אמרתי לו שהוא ילד איפה שהוא רוצה, אני יולדת איפה שאני רוצה ... :)
אהבתי...

• הוסף לסימניות
ילדתי לפני 10 שנים לידה ראשונה ואחרונה שם בל"נ. היחס במחלקה למעלה היה גרוע, אין מילים לתאר אחרי קיסרי צעקה עלי מה עוד לא קמת מהמיטה . בואי קומי מהר עוד מעט שבת.
התלוננתי על כאבים לא שגרתיים ולא התייחסו אלי. הסתובבתי בלילה צעקה עלי למה את לא ישנה הסברתי שאני לא נרדמת לא טרחה להביא לי כדור שינה.
בסוף האשפוז נגמר בסרט קשה. לא רצו לקחת אחריות והעבירו אותי לבי"ח אחר.
אני הרגשתי שבמיוחד לנשים צעירות שלא ראו ולא יודעים מה זה בי"ח הם מתייחסות בזילזול מי את בכלל. תיגנסו לחדר ותני לנו לעבוד "לשחק".
יש לציין שכל האחיות שלי יולדות במעייני ומרוצות אחת פחות אחת יותר. אני לא מסוגלת לדרוך במחלקה שם.
יולדת בתל השומר יחס מקצועי, מסור. אדיב. עזרו לי ללדת לידה רגילה אחרי קיסרי. גם במחלקה אני מאוד נהנית כבר 3 לידות.

אחותי ילדה לפני שבוע במעייני מרצונה לא לקחה פדורל, כל רופא שנכנס ראה שלא לקחה פדורל ברח מהחדר . ניסו לשכנע אותה לקחת פדורל אך לא רצתה. בסוף הלידה היה קצת קשה ואז המיילדת אומרת לאימי מזל לא לקחה פדורל אחרת הייתי עושה לי מלקחיים.

הכי חשוב להתפלל ולהודות על המתנות היקרות .

• הוסף לסימניות
לא מאמינה לסיפור של החברה מהמגזר שילדה שם. משום מה.

• הוסף לסימניות
בכל מקום יש סיפורים ותלוי על מי נופלים.
אבל אין להשתיק סיפורים כאלו.
ברגע שיתלוננו יש מצב לשיפור ולמניעת סבל ליולדות אחרות.
כל יולדת שחוותה סיפור, הוא טראומתי וקשה. במיוחד שמלכתחילה לידה זו לא החוויה המרנינה ביותר..

ואני יכולה להתחייב לכן ששרותי הרפואה בענייני לידות ישתפרו לעין ערוך, כי יש עוד הרבה מה לשפר בכל בתי החולים בארץ, עד שילדותינו ישאלו אותנו איך זה מציאותי שיכולנו ללדת עם כאלו תת תנאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקר;1374262:
אבל מחדלים יש בכל מקום, מקום חרדי ללדת בו אין באף מקום!!

חוץ משבתות וחגים, לא רואה שום עינין בללדת במקום חרדי, איזה ערך מוסף יש לזה שההנהלה חרדית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1374294:
חוץ משבתות וחגים, לא רואה שום עינין בללדת במקום חרדי, איזה ערך מוסף יש לזה שההנהלה חרדית?

כשרות למהדרין?
צניעות?

• הוסף לסימניות
אוירה..

• הוסף לסימניות
לכל מקום יש מעלות וחסרונות ושיהיה בסיעתא דשמיא איפה שנמצאים
אמא שלי היתה פעם בשבת בהר הצופים עם ילד מאושפז והיתה שם יולדת שאבא שלה דומ"ץ ידוע ואחותה באו לשהות לצידה כי היא פחדה להיות שם עם כל הערביות... ממש לא ברור לי אם כן למה הלכה לשם.
אני לא חושבת שזה חכמה מצד אשה להיות סגורה רק על לניאדו ובעלה המסכן צריך לחפש כל פעם ספיישל להגיע לשם או מקום אירוח בשבת כי מאשפזים אותה 2-3 ימים קודם.
אם היא יולדת כעבור כמה שעות, בכיף! אבל במקרה שצריכים אשפוז וכו' כדאי ללכת איפה שקרוב.
חכם עיניו בראשו, הבעל הוא לא סמרטוט!
שימו לב שבמעיני הישועה היו סיפורים מרגשים שהצילו חיים כמו הרב ווייס שנפטר לאחרונה ושרד שם 6 שנים עם מחלה ניוונית קשה שבמקום אחר יתכן שהיו מנתקים אותו מהמכשירים בלי לשאול אף אחד, וזה רק כי זה בית חולים חרדי ומעריכים/מאריכים את החיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1374294:

הבנה בערכים של עמ"י
הערכה ליהדות ולמצוותיה
כבוד לציבור החרדי/הדתי

• הוסף לסימניות
אני הגעתי ללידה ראשונה למעייני הישועה ולא קיבלתי שם יחס הולם(לא משהו מיוחד אבל היה חסר את היחס והעדינות ליולדת בכלל ויולדת פעם ראשונה בפרט) לבסוף הם שלחו אותי בטענה שעד מחר בלילה אין מה לדבר, אין לידה וכו'.
אחרי מספר שעות נולדה תינוקת ב"ביקור חולים" והיחס באמת שונה ל-ג-מ-ר-י. זה הבדל שמים וארץ , פה את כמו שפחה ופה כמו מלכה. זה מה שאני הרגשתי ואני יודעת שיש כאלה שהרגישו ממש אחרת

ההמלצה שלנו במשפחה לאחר נסיונות קודמים, אם מעייני אז לא לידה ראשונה.
לשם הגינות: גיסתי ואחות נוספת ממליצות בחום על מעייני הישועה.
אבל סיפורים שמובאים פה בהחלט קרו גם קרו אצל אחות אחרת שנסעה לשם על סמך ההמלצות הנ"ל וצעקו עליה שלא תצעק ושתהיה בשקט, שהחשיכו את החדר ולא הסכימו לאמא ולבעל להכנס או לדבר איתה, שנתנו פיטוצין בלי לשאול ובלי סיבה (הלידה בעיצומה, יש צירים) היא לדוגמא לא תחזור לשם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1374311:
הבנה בערכים של עמ"י
הערכה ליהדות ולמצוותיה
כבוד לציבור החרדי/הדתי

וכל הנ"ל איך הוא חשוב ללידה???
במשפחתי כולם יולדים בבתי חולים כלליים- מעולם לא נתקלתי בסיפור של זלזול עקב היותם חרדים, וגם לא בבעיות צניעות.

תגידו שאתם אוהבות היימיש ושלום.... בלי להיתלות בתירוצים של "ערכי היהדות"... ובלי להפוך את מעייני הישועה ודומיו לאלילים- שאסור להגיד עלייהם שום מילה רעה.

• הוסף לסימניות
הכי גומר אותי שצועקים על יולדת.
צועקים על יולדת. אתן מבינות מה שזה אומר???
מופקע לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1374311:
הבנה בערכים של עמ"י
הערכה ליהדות ולמצוותיה
כבוד לציבור החרדי/הדתי

אני בכלל מאזור אחר,
אבל באזורי ניסית ביה"ח דתי ושמאד אינו כזה.

בחילוני קיבלנו (אני ובעלי ובכלל שומרי תומ"ץ)
הרבה הרבה יותר כבוד והערכה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1374329:
הכי גומר אותי שצועקים על יולדת.
צועקים על יולדת. אתן מבינות מה שזה אומר???
מופקע לגמרי.

חבל שאני לא יכולה לשים על זה כמה צילצולים!!
ככה הייתי מוסיפה המוווווווווווןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1374322:
וכל הנ"ל איך הוא חשוב ללידה???
במשפחתי כולם יולדים בבתי חולים כלליים- מעולם לא נתקלתי בסיפור של זלזול עקב היותם חרדים, וגם לא בבעיות צניעות.

תגידו שאתם אוהבות היימיש ושלום.... בלי להיתלות בתירוצים של "ערכי היהדות"... ובלי להפוך את מעייני הישועה ודומיו לאלילים- שאסור להגיד עלייהם שום מילה רעה.

ממש לא, אני עברתי לב"ב וקצת חוששת ממעיני אחרי שתי לידות בשערי צדק
ואני חוששת מהיימיש ומהרעיון שאת רק מספר שם (הרגשה שלי)

ברור שהאוירה נגיד בשע"צ יותר טובה מבהדסה
ולניאדו - אחת אמרה לי שהיא ממש מרגישה שהצדיק שייסד את ביה"ח שומר עליה בלידה

וזה הרעיון שמירת הלכות ושמירת ערכי טהרת המשפחה היהודית
משפיע על הבית חולים עצמו , כן גם שמירת שבת משפיעה על מהלך השבוע כולו
היחס של הרופאים לרבנים גם דבר חשוב מאד, דעת תורה היא מעל הכל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1374333:
אני בכלל מאזור אחר,
אבל באזורי ניסית ביה"ח דתי ושמאד אינו כזה.

בחילוני קיבלנו (אני ובעלי ובכלל שומרי תומ"ץ)
הרבה הרבה יותר כבוד והערכה.

ראו את "הבית היהודי" של היום, מפלגה "דתית" עם "ההערכה" לציבור שותומ"צ

• הוסף לסימניות
איזה שטויות להתחיל לספר איך במעייני מחללים שבת שלא לצורך??
הצוות חילוני ולא כפוף לרבנים

נכתב ע"י סתם;1374340:
ברור שהאוירה נגיד בשע"צ יותר טובה מבהדסה

כ"כ כ"כ לא ברור.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה