עניתי,
בלי קשר- איפה יש להשיג עופות הרב לנדא בב"ב?
כמדומני שהיה זה לפני שנה וחצי, בגליון סוכות של 'משפחה', שפורסם סקר לגבי הרגלי הצריכה של הכשרויות. והתוצאות היו בהחלט תואמות עדה. החסידים אכלו בעיקר הרב לנדא ועד"ח, הליטאים אכלו גם שארית ורובין, ומהספרדים גם בית יוסף ושות'.לא ברור לי ההלחם המעושה, בין כשרות לעדתיות.
אני סומך על רב לפי רמת החומרות שלו- שלי, ולא לפי העדה שלו - שלי.
יש אפשרות של מכירות, איזו כשרות לא הוזכרה? תכתבו ואוסיף מיד
הסקר נכתב בלי שום כוונות לכאן ולכאן
זה כוונתי. בבשר - הכשר של הרב לוין / ביפלנדלוין
זה אולי עונה על השאלה 'האם צריכת הכשרות שלכם מבטאת שיוך עדתי'כמדומני שהיה זה לפני שנה וחצי, בגליון סוכות של 'משפחה', שפורסם סקר לגבי הרגלי הצריכה של הכשרויות. והתוצאות היו בהחלט תואמות עדה. החסידים אכלו בעיקר הרב לנדא ועד"ח, הליטאים אכלו גם שארית ורובין, ומהספרדים גם בית יוסף ושות'.
אבל אין ספק שהשאלה 'האם צריכת הכשרות שלכם מתבטאת בשיוך עדתי?' צורמת מאד, ואפשר לשאול בצורה יותר חלקה, על ידי בירור הקהילה אליה משתייך העונה.
למה זו שאלה לא לענין?זה אולי עונה על השאלה 'האם צריכת הכשרות שלכם מבטאת שיוך עדתי'
אבל הבעיה שלי היא עם השאלה 'האם תסמכו על רב שאינו מעדתכם במידה ותשמעו שהוא האחראי על השחיטות בעדתכם עשרות שנים'
זו, פשוט, שאלה לא לענין.
אגב, שאלה שמוכיחה בורות בתחום השחיטה.
לא מפרידים בשוחטים ובראשי צוות בין העדות למינהם. ואין לרב לנדא בעיה לקחת ראש צוות תימני, ולא לשארית ישראל ראש צוות חסיד בעלזא.
לשון השאלה בסקר מראה שאני אפסיק לאכול מהשחיטה שלי אם יתברר לי שהרב המשגיח במשחטה הוא לא מהעדה שלי, וזה כמובן לא נכון.למה זו שאלה לא לענין?
הרב מחפוד היה משגיח שנים רבות על המטבח בישיבת סלובודקה. האם זה אומר שיוצאי סלובודקה יאכלו את ההכשר שלו?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים