דרוש מידע סקר צרכנות בשר במגזר החרדי תודה גדולה לכל העונים:)

• הוסף לסימניות
עניתי

מעניין למה הרבה שאלות היה קשור למחירים.....

• תודה
Reactions: LO
  • הוסף לסימניות
לא ברור לי ההלחם המעושה, בין כשרות לעדתיות.
אני סומך על רב לפי רמת החומרות שלו- שלי, ולא לפי העדה שלו - שלי.
כמדומני שהיה זה לפני שנה וחצי, בגליון סוכות של 'משפחה', שפורסם סקר לגבי הרגלי הצריכה של הכשרויות. והתוצאות היו בהחלט תואמות עדה. החסידים אכלו בעיקר הרב לנדא ועד"ח, הליטאים אכלו גם שארית ורובין, ומהספרדים גם בית יוסף ושות'.
אבל אין ספק שהשאלה 'האם צריכת הכשרות שלכם מתבטאת בשיוך עדתי?' צורמת מאד, ואפשר לשאול בצורה יותר חלקה, על ידי בירור הקהילה אליה משתייך העונה.

• הוסף לסימניות
כמדומני שהיה זה לפני שנה וחצי, בגליון סוכות של 'משפחה', שפורסם סקר לגבי הרגלי הצריכה של הכשרויות. והתוצאות היו בהחלט תואמות עדה. החסידים אכלו בעיקר הרב לנדא ועד"ח, הליטאים אכלו גם שארית ורובין, ומהספרדים גם בית יוסף ושות'.
אבל אין ספק שהשאלה 'האם צריכת הכשרות שלכם מתבטאת בשיוך עדתי?' צורמת מאד, ואפשר לשאול בצורה יותר חלקה, על ידי בירור הקהילה אליה משתייך העונה.
זה אולי עונה על השאלה 'האם צריכת הכשרות שלכם מבטאת שיוך עדתי'
אבל הבעיה שלי היא עם השאלה 'האם תסמכו על רב שאינו מעדתכם במידה ותשמעו שהוא האחראי על השחיטות בעדתכם עשרות שנים'
זו, פשוט, שאלה לא לענין.
אגב, שאלה שמוכיחה בורות בתחום השחיטה.
לא מפרידים בשוחטים ובראשי צוות בין העדות למינהם. ואין לרב לנדא בעיה לקחת ראש צוות תימני, ולא לשארית ישראל ראש צוות חסיד בעלזא.

• הוסף לסימניות
נשמע שמדובר על הכשרות החדשה שנפרדה מבית יוסף..
לכן מדברים כל כך הרבה על פתיחות לקבל הכשר חדש שלא של העדה שלך.
הייתי מוסיפה כמה אופציות בשאלה של:
טריות
משלוח עד הבית
ו (עוד אופציה שאני לא זוכרת כרגע)

• הוסף לסימניות
עניתי .

• הוסף לסימניות
זה אולי עונה על השאלה 'האם צריכת הכשרות שלכם מבטאת שיוך עדתי'
אבל הבעיה שלי היא עם השאלה 'האם תסמכו על רב שאינו מעדתכם במידה ותשמעו שהוא האחראי על השחיטות בעדתכם עשרות שנים'
זו, פשוט, שאלה לא לענין.
אגב, שאלה שמוכיחה בורות בתחום השחיטה.
לא מפרידים בשוחטים ובראשי צוות בין העדות למינהם. ואין לרב לנדא בעיה לקחת ראש צוות תימני, ולא לשארית ישראל ראש צוות חסיד בעלזא.
למה זו שאלה לא לענין?
הרב מחפוד היה משגיח שנים רבות על המטבח בישיבת סלובודקה. האם זה אומר שיוצאי סלובודקה יאכלו את ההכשר שלו?

• הוסף לסימניות
למה זו שאלה לא לענין?
הרב מחפוד היה משגיח שנים רבות על המטבח בישיבת סלובודקה. האם זה אומר שיוצאי סלובודקה יאכלו את ההכשר שלו?
לשון השאלה בסקר מראה שאני אפסיק לאכול מהשחיטה שלי אם יתברר לי שהרב המשגיח במשחטה הוא לא מהעדה שלי, וזה כמובן לא נכון.

אם השאלה היא 'האם אני אסמוך על רב שהיה אחראי בשחיטה שלי אם הוא יצא לשחיטה פרטית'
זה לא קשור לעדה של הרב.
אני אכן, לא אסמוך על ראש צוות הכשרות בשחיטה שלי, אם הוא יצא לשחיטה פרטית, גם אם ראש הצוות הוא מהעדה שלי. כי ראש צוות כשרות ('רב השחיטה') זה לא הסיבה היחידה שאני סומך על השחיטה, אלא הסיבה היא שישנה מערכת מורכבת, הכוללת רבנים מורי הוראה, שמפקחים על רב השחיטה, ואני סומך עליהם, והם לוקחים את האחריות.

לכן, אם רב פלוני, שהוא מהעדה שלי, יעזוב את המערכת הכשרות שאני סומך עליה, ויקים מערכת כשרות חדשה, שהוא יעמוד בראשה, אני אתרחק מהשחיטה הזו ת"ק על ת"ק, כי בלי רב שמקובל עלי, שמפקח על רב השחיטה, אין ברב השחיטה עצמו כדי לסמוך עליו.

• הוסף לסימניות
מישהוא חרדי "מבפנוכו" כתב את השאלות??
לא מרגיש כך, חסרים ניואנסים בסיסיים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה