עבודה כשכירה בירושלים

• הוסף לסימניות
שבוע טוב,
חברה שלי אמורה לעבור לירושלים בזמן הקרוב..
היא מחפשת עבודה כשכירה (עדיפות לאדריכלות ממש )
האם יש מקום מיוחד שהירושלמים מפרסמים בו דרושים?
ואם למישהיא יש רעיון אשמח לקבל בפרטי, תודה!

• הוסף לסימניות
מניסיוני באופן כללי בי"ם [ובכלל] השוק מתחלק לשלוש:
1. הנדסאי אדריכלות, מעצבות פנים, ומכערים, שמתעסקים בעיקר בהיתרי בניה, קצת תבעו"ת, רישוי עסקים, תכנון ועיצוב דירות, וחלקם גם נכסו לשוק התמ"א
2. יועצים מכל הסוגים כגו' יועצי תנועה, חשמל, מיזוג אוויר בטיחות וכו' וכו'
3. אדריכלים מנוסים שמתעסקים בתכנון מורכב של מבנים,בניה רוויה, פרטית, ומבני ציבור. ומהנדסי בניין וקונסטרוקציה

באדריכלות ממש קשה למצוא מקומות טובים [ודאי לעומת המרכז] ובכלל הם מחפשים עובדות ברמה [ידע באוטוקד ברמה גבוה ויתרון גדול לרוויט ותכנות הדמיה, כולל ידע מעשי בפרסיות, רשימות, חתכים, גליון מדרגות, חישובי שטחים, תבעו"ת וכו' וכו' לא מתאים בכלל למעצבות] אבל אם יש לה ניסיון שווה לה להתעקש בסופו של דבר היא תמצא.....בעז"ה

אצל הנדסאים ומכערים קצת יותר קל למצוא עבודה [כמובן שהעבודה יותר טכנית 'שרטט' והרבה פחות מאתגרת ומתגמלת] אבל אם אין לה הרבה ניסיון שווה לה כל עבודה בתחום האדריכלות ע"מ להתקדם בהמשך [אצל מעצובות, קצת קשה למצוא עבודה אבל יש בהם מעלה, אם היא מכוונת בעתיד להיות עצמית בשוק הפרטי]

אצל יועצים דווקא נראה לי שיש עבודה, אבל יותר מתאים למי שבעיקר רוצה להיות שכירה עם משכורת יציבה אבל עם חיסרון גדול הן מבחינת אפשריות הקידום ובעצם העבודה שהיא פחות מאתגרת ['יוצאים מאדריכלות' למעט בודדות שהצליחו להתקדם לרמה מאוד גבוהה,אני אישית מכירה עבודת במשרד בטיחות שממש מנהלת עבור המשרד פגישות, תיקי לקוחות,ויש להם ידע מדהים בכל תקני הבטיחות, ובעצם היא עמוד התווך במשרד שלה]

גם אצל מהנדסי בניין וקונסטרוקציה אפשר למצוא עבודות שוות ומאתגרות [לדעתי יותר מכל היועצים] אבל הם גם דורשים עבודות ברמה [למיטב ידיעתי] עד כמה שהיא מחפשת אתגר, ובעיקר להתקדם למשרדי אדריכלות ברמה או בעתיד לשוק הפרטי [למרות שאני מכירה לא מעט ש'קפצו למים' לשוק הפרטי בלי הרבה שפשוף במשרדים, למנסות זה ניכר לעין וחבל, ללקוחות קצת פחות....... חוץ מי ממה שלא תוכל לקבל לקוחות כבדים כיזמים פרטים וכד' ועבודות פרילנס לאדריכלים] לדעתי אין כמו הבית ספר של החיים אצל הנדסאים ובהמשך במשרדי אדריכלות שווים.

אישית אני לא מכירה 'מקום מיוחד שהירושלמים מחפשים' [מעניין באמת אם יש משהוא כזה..] בעיקר לדעתי שתנסה לשלוח קורות חיים www.archijob.co.il www.saf.co.il בעיקר באזור מרכז ודרום ירושלים ומפה לאוזן....
בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מניסיוני באופן כללי בי"ם [ובכלל] השוק מתחלק לשלוש:
1. הנדסאי אדריכלות, מעצבות פנים, ומכערים, שמתעסקים בעיקר בהיתרי בניה, קצת תבעו"ת, רישוי עסקים, תכנון ועיצוב דירות, וחלקם גם נכסו לשוק התמ"א
2. יועצים מכל הסוגים כגו' יועצי תנועה, חשמל, מיזוג אוויר בטיחות וכו' וכו'
3. אדריכלים מנוסים שמתעסקים בתכנון מורכב של מבנים,בניה רוויה, פרטית, ומבני ציבור. ומהנדסי בניין וקונסטרוקציה
יפה כתבת, כל מילה נכונה!

• הוסף לסימניות
אז מה בעצם האופציות למעצבות?

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
אני מחפשת עבודה בתחום- שרטוט ועיצוב פנים,
כמובן כשכירה באזור ירושלים בית שמש והסביבה,
מי שמחפש/ת עובדת אשמח לשלוח קו"ח.

• הוסף לסימניות
הדברים אכן משקפים יפה את המציאות בשטח. אך אוסיף לגבי עבודה אצל מהנדסים שזה בד"כ עבודה בנאלית מאד. אגב- יש מודדים המחפשים גם שרטטות.
נקודה נוספת שאני לצערי רואה רבות
הרבה שלומדות חושבות שלמחרת הם גרי פראנק וכד' ומחר הם פותחות משרד וכולם יבואו אליהם. אז כך!שלתכנן מראש להיות עצמאי זה לא חכם. אלא צריך לעבוד כשכיר ובינתיים לקבל כל מה שמגיע מהצד ובמידה ויש נפח עבודה ומוניטין אפשר לשקול יציאה לדרך לבד. זכרו עצמאי זה יום עסאל יום בסאל..
אני אישית לא חיפשתי להיות עצמאית אלא להתפרנס ועבדתי בכל מה שהזדמן והייתה לי ס"ד לעבוד אצל 2 אד' מטובי האד' שבעיר והקב"ה גלגל על ידם שנהייתי עצמאית. הם נתנו לי פרוייקטים ודחפו אותי קדימה בס"ד.
נקודה נוספת שצריך לדעת יש במקצוע הזה כמה נקודות חשובות כעצמאיות בעיקר:
1. רמה תכנונית או ראיה מרחבית.
2. יכולת טכנית מבחינת רמת שרטוט ותכנות (מחשב).
3יכולת להוביל פרוייקט מול רשויות. עמידה מול אנשי מקצוע וועדות למיניהם. שזה דורש הבנה וניתוח ע"מ להסביר תכנית וכו' ולייצג.
רבות אולי טובות במחשוב אבל רמת תכנון אפעס' לא משהו,ומאידך רבות טובות ביכולות תכנון כראיה מרחבית וחוש אסתטי לא רע ואהבת אמנות אך לא טובות בעמידה מול גורמים כפי שציינתי . כל אחד צריכה לבדוק את עצמה ולעשות אבחון אמתי להתאמה שלה למקצוע מבחינת המכלול.
אני נפגשת בזה רבות גם במסגרת הוראת המקצוע ועוד.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....