כלומר אם אני בכולל 40 שעות אז בשאר השעות אני יכול לעבוד?נראה לי שכל עוד זה לא פחות מ-40 שעות לימוד (בכולל או כל מסגרת מוכרת רשמית) בשבוע, אין הגבלה לא על סכום ולא על זמן.
אתה אומר מידיעה????עכשיו אין חוק אין כלום אין כזה דבר מעמד בן ישיבה לכן אין בעיה חוקית לעבוד כמה שרוצים לכשיהיה אם יהיה יצטרכו לראות אז מה מותר ומה אסור כרגע הכל מותר
טעות, תסתכלי בהוראות משרד החינוך שהעליתי למעלה.בעיקרון בזמן שהיה דיחוי נורמלי
לאברך דחוי גיוס היה אסור לעבוד
אפ' בהתנדבות ללא שכר
או אפילו 10 דק' בחודש
רשמית
בפועל הבנתי שלא מידי אכפו...
לא הייתי לוקחת סיכון
אין קשר בין תמיכה מדתות לעבודה.שנית ישנם כאלה שעדיין מקבלים דתות וזה יכול להיפסק אם הם יעבדו כנ"ל
טעות, תסתכלי בהוראות משרד החינוך שהעליתי למעלה.
לבחור אסור לאברך מותר.
נכון מאוד רק שבסכום גבוה זה כבר מחשיד והיו מקרים ששללואין קשר בין תמיכה מדתות לעבודה.
מי שמותר לו לעבוד (אברך, מגיל 22), יכול לעבוד ועדיין לקבל דתות.
נכוןאין קשר בין תמיכה מדתות לעבודה.
מי שמותר לו לעבוד (אברך, מגיל 22), יכול לעבוד ועדיין לקבל דתות.
את אומרת את זה מידיעה? כי שוב, בהוראות לעייל מופיע במפורש שמותר.נכון
אבל מבחינת דיחוי לאברך אסור לעבוד כלום
נכוןאת אומרת את זה מידיעה? כי שוב, בהוראות לעייל מופיע במפורש שמותר.
תסתכלי בסעיף מספר 2נכון
מצד משרד החינוך שנותן את המלגה
מותר.
מצד הצבא
שנותן את הדיחוי לאברך (כרגע לא, מקווים לטוב)
אסור
נכון לזמן של מעמד בן ישיבה מצד הצבא
היה כל עוד האברך לא עבד. (או התנדב רשמית)
אם עבד, חוקית יכלו לשלול לו את מעמד בן ישיבה (מבחינה צבאית, לא במשרד החינוך- דתות)
מידיעה?נכון מאוד רק שבסכום גבוה זה כבר מחשיד והיו מקרים ששללו
מניין המידע הזה?מצד הצבא
שנותן את הדיחוי לאברך (כרגע לא, מקווים לטוב)
אסור
אני ביררתי בוועד הישיבותמניין המידע הזה?
את מסכימה שזה מוזר שבתצהיר (הובא למעלה) שחותמים בדיחוי כתוב במפורש במותר???אני ביררתי בוועד הישיבות
(עוד בזמן שהיה מעמד דיחוי לאברכים, לפני כשנתיים)
ואמרו לי שאם לא עבר את גיל גיוס, אסור בשום אופן לעבוד או להתנדב.
מדובר על גיל שמחויבי גיוס.
(לא על אברכים שקיבלו כבר פטור)
אברך שקיבל פטור יכול לעבוד במה שרוצה, לא בזמן הכולל.
תלמיד דחוי שירות אינו רשאי לעסוק בכל עיסוק נוסף מעבר ללימודיו, אולם אברך דחוי שירות מגיל 22 רשאי לעבוד מעבר ל40- שעות הלימוד המחויבות בישיבה, כפי שדווחו ע"יהמוסד בו לומד.תלמיד שקיבל פטור משירות צבאי רשאי לעבוד שלא בשעות הלימודים כפי שדווחו ע"יהמוסד לצורך קבלת תמיכה. ככל שישתנו הוראות חוק שירות בטחון בנושא זה, יפורסםעדכוןנכון
אבל מבחינת דיחוי לאברך אסור לעבוד כלום
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים