דרוש מידע עבודות הרכבת הקלה בירושלים - הם איבדו את זה לגמרי.

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא ברור האם קרון נפרד לנשים וגברים הוא פסגת שאיפותיהם של כ-ל קוראי הפורום,

אבל אתה שזה כ"כ דוקר לך, בטוח שאתה נמצא בפורום הנכון?
סליחה, אני מוחה, הפורום כאן מכיל את כולם.
על כלל שיגעונותיהם שיגיונותיהם הזיותיהם ונפתוליהם....

• הוסף לסימניות
א. יש מושג של מקטע מקטע, משה ליאון והנציגים החרדים שכחו מזה,
ב. אתם רוצים לעשות עבודות בבר אילן אולי קודם תגמרו את נת"ץ מכניסה לעיר- ירמיהו-שמגר-שפע חיים-הרחוצבים וכל אטובסים הבין עירונים יסעו דרך שם?
ג. עושים עבודת בשרי ישראל יפה מאוד, אולי תבטלו משם את התחנות,
ד. החלטתם לא להקשיב לסעיף א ב וג' אולי תביאו סדרנים אמיתים לצמתים (ולא ערבים), עד שמסמנים לך לזוז בצומת מרן אתה חסום למעלה, פותחים לך בירמיהו ברנדס אתה נחסם בירמיהו שרי ישראל, על גל ירוק הם לא שמעו,
ה. מסכים לסבול את הסבל, אבל אולי תגמרו קודם את התחנה המרכזית בצומת רמות, שאני לא יהיה חייב לעשות נסיעה של שעה בי"ם להגיע לבני ברק,
ו.
נציגות החרדית בעיריה תתעררו לכן שלחנו אתכם!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אז למה הקווים הללו יעברו בסוף דרך שפע חיים ירמיהו? לפחות נרוויח שהאוטובוסים יצאו ישירות מהעיר
מה שנקרא אכל, לקה ושילם, גם נצטרך להיטלטל עם הילדים והמזוודות ברכבת למסוף בגולדה מאיר וגם נשרוף עוד חצי שעה לסיבובים של האוטובוס בעיר
יש עוד יעודים לתח"צ חוץ מלסוע עם הילדים והמזודות לסבתא ביום שישי...
גם הקו הבינעירוני שלנו הסיטו מבר אילן והעבירו לירמיהו, שפע חיים.
בעקבות השינויים היו שצידדו תביאו אותנו לבניני האומה ומשם כבר נסתדר לבד. העיקר אל תנתקו מהרכבת. (בהסדר החדש הקוים שמגיעים לבניני האומה לא ממשיכים משם כי שרי ישראל בר אילן נסגרו לתח"צ בינעירונית)
ואחרים אמרו לא משנה איפה במרכז העיר העיקר מרכז העיר. העיקר נוכל לעשות קניות איפשהו ולעלות מיד לאוטובוס... בנתיים הם כנראה הרב.
אגב השינוי קצר לבעלי את הנסיעה ב-10 דקות כי שרי ישראל בר אילן פקוקים באופן תדיר. אז למרות שמגיע קצת יותר רחוק ליעד קיצור הזמנים שווה את זה.

• הוסף לסימניות
שלחנו אותם לדאוג לענייני הדת, וגם לצרכים הגשמיים. אבל חשוב לזכור את הסדר ולא 'לשפוך את התינוק עם המים'.
נוסע כל יום י"ם-בני ברק, י"ם בית שמש,
את הנציגים לעיריה שלחנו לועד הבית השכונתי בעיקר,

• הוסף לסימניות
עוד משהו הזוי שהעבודות הביאו
קו 418 לא עובר דרך בר אילן, למישהו יש הסבר לזה? מה ההגיון התחנה הכי עמוסה והכי מבוקשת היתה צומת בר אילן, למה לטלטל את כל האנשים עד לירמיהו למעלה?
האם מתכנני הרכבת הכניסו לתכנון מענה בינים עבור קווים אלו (כגון מסלול עוקף)?

אחד מתלונן למה כן עושים מסלול עוקף והשני מתלונן למה לא עושים מסלול עוקף.
בסוף שניהם לא יצביעו לליאון. כי שניהם ממורמרים...

• הוסף לסימניות
יש עוד יעודים לתח"צ חוץ מלסוע עם הילדים והמזודות לסבתא ביום שישי...

זהו בדיוק.
מתנגדי הרכבת שוכחים שיש פה עיר שאנשים חיים בה ונוסעים בה יום יום. לא רק פעם בחודשיים למירון ופעם בחודש לסבתא-בני-ברק.

ובמחילה מכבוד כל צאצאי-הירושלמים שבאים להורים בירושלים לשבת, אתם בכלל לא שיקול.
כאשר באים לתכנן תחבורה עירונית טובה, אז תושבי העיר ומשלמי הארנונה היקרה בארץ, הם העיקר, וטובתם ומדרכותיהם ורחובותיהם וסדרי החיים היומיומיים שלהם, הם בראש סדר העדיפויות. גם אם המבקרים יאלצו להיגרר עם מזוודות ועגלות במוצש עוד כמה מטרים או עוד נסיעה קצרה ברק"ל. והדברים פשוטים וברורים.
אנו שמחים שכולכם מרגישים בירושלים 'כמו בבית', ובכל זאת, מיליון תושבי העיר הדחוסה הזאת, ראויים להתחשבות לפניכם.
המצב היום, בו תושבי ירושלים משלמי ארנונת-שיא נתקעים בפקק למשך שלושה רמזורים, כי ברחוב ירמיהו עוברים אוטובוסים בין עירוניים לאופקים, דימונה, נתיבות, צפת, אשדוד ודיר-אל-מישמיש, הוא מצב שלא מתקבל על הדעת.

• הוסף לסימניות
מוישה ליאון מחזיק עשרות יועצים , לכל תחום יועץ מיוחד, יש מוצלחים יותר ויש מוצלחים פחות.
חבל שהוא לא שמע על פרוג..
פה כל אחד יכול לייעץ בהכל...
כל אשכול שנפתח, בכל נושא: זוגיות, משכנתא, חינוך ילדים, פצעי בגרות, מתכון לקישקע.. ועוד..
אנשים מגיבים ו"יודעים" הכל.
איפה @מוישה ליאון ?

• הוסף לסימניות
הבעיה הגדולה של הרכבת הקלה
שזה קו שמחבר שכונות חילוניות ואוניברסיטאות
ואם זה יהיה ציר התחבורה של כולם -
אנה אנו באים ?
מה יהיה עם הילדים שלנו איך נוכל לנסוע אם כל ההוואי של החילונים.
תעלו יום אחד על קו האדום בין גבעת התחמושת ליפו ותבינו.
מתנחם בזה שאם הקב"ה עושה את זה
זה לטובה!
קרב יום אשר הוא לא יום
ונזכה לעלות ולהיראות בבית ד'
קרון אחד לגברים
וקרון נוסך לנשים
יותר טוב מהמהדרין של היום.

אוטטוטו.
לבעלי ממש קשה לסוע ברכבת , הוא אומר שיש פריצות גדולה מה שלא קיים בריכוז גבוה כ"כ באוטובוסים
הבעיה שהנסיעה באוטובוסים הפכה להיות נסיעה ארוכה במיוחד עקב הפקקים הרבים מכל העבודות בירושלים
מה גם שלעצום עיניים ברכבת במשך 20 דקות זה ממש לא קל.

• הוסף לסימניות
לבעלי ממש קשה לסוע ברכבת , הוא אומר שיש פריצות גדולה מה שלא קיים בריכוז גבוה כ"כ באוטובוסים
הבעיה שהנסיעה באוטובוסים הפכה להיות נסיעה ארוכה במיוחד עקב הפקקים הרבים מכל העבודות בירושלים
אם קשה לעצום עינים אפשר לקחת ספר

• הוסף לסימניות

מצד שני, לכל אשה חרדית קשה לנסוע באוטובוסים הדחוסים.
הרכבת, גם בשעות העומס שלה, טובה בהרבה מהבחינה הזאת (גם כי אין בה סיבובים חדים ובלימות ותאוצות שבהם הנוסעים נהדפים אחד על השני, אלא נסיעה ישרה.)

• הוסף לסימניות
העבודות יכולות גם להשפיע על תושבי ערים אחרות שבאים לערוך קניות בירושלים, שבגלל העבודות יערכו קניות בערים שלהם למרות שיותר יקר ויש פחות מבחר, ואז גם כשיגמרו העבודות הם ימשיכו לעשות קניות בערים שלהם (כמו בית שמש ביתר מו"ע). ואולי גם על שכונות בירושלים שהמרכזים המסחריים שלהם יתפתחו ותושבי השכונות יערכו יותר קניות בתוך השכונות שלהם.

• הוסף לסימניות
מצד שני, לכל אשה חרדית קשה לנסוע באוטובוסים הדחוסים.
הרכבת, גם בשעות העומס שלה, טובה בהרבה מהבחינה הזאת (גם כי אין בה סיבובים חדים ובלימות ותאוצות שבהם הנוסעים נהדפים אחד על השני, אלא נסיעה ישרה.)
אמרתי לבעלי שהרכבת טובה לנשים חרדיות ולא ממש לגברים חרדיים

• הוסף לסימניות
טובתה של אשתי היא טובתי שלי..:)
לסוע ברכבת מבחינת פריצות לא ממש שייך
ולסוע ברכב פרטי הפקקים בלתי נסבלים
וכן אני לא רוצה שבעלי יראה את המראות הללו שהינם הרבה יותר גרועים מאוטובוסים.
ממש בעיה להתנייד בצורה הזו בירושלים

• הוסף לסימניות
לגמרי נכון. התנועה בירושלים הפכה למסייטת לחלוטין.
אצלנו כבר מזמן אומרים שמשה ליאון יפסיד את הבחירות הבאות רק בגלל התחבורה והעבודות הלא נגמרות. מישהו שם איבד את זה לגמרי.
ירושלים-העיר שחפרו לה יחדיו...

• הוסף לסימניות
הכונה היא כי אין כאן שחור ולבן, גם הטוענים נגד יש הרבה מעלות שהם עצמם מודים להם ועוד יודו עליהם בעתיד, ולכן כשהמצב הנתון הוא ברור ולא ניתן לשינוי צריך לכוון את הכוחות למצוא פתרונות למה שמפריע להם, ולהודות על מה שמועיל.

• הוסף לסימניות
אחד מתלונן למה כן עושים מסלול עוקף והשני מתלונן למה לא עושים מסלול עוקף.
בסוף שניהם לא יצביעו לליאון. כי שניהם ממורמרים...
אני לא בטוחה שמשה ליאון גרם לזה
נראה לי שזה הוחלט לפני שמשה ליאון נבחר
תקנו אותי אם אני טועה

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת איפה את גרה.
אבל יצא לי לא מעט לסוע באוטובוסים לשכונות והפריצות היתה נוראה. יחד עם צפיפות אני באמת תהיתי איך אנשים מסוגלים לסוע כך ביום יום.
הפתרון בלשמר את המצב הזה לא באמת הגיוני.
יכול להיות שפתרון למי שזה לא מתאים למצא מקום מגורים אחר או לסוע במוניות. ירושלים היתה ועודנה עיר מעורבת. וזה באמת חבל אבל זה מה יש.
הרצון של אנשים לגור בירושלים. בדירה זולה (לרב שכונה מעורבת) ובתחבורה נקיה לא בטוח שהוא אפשרי. עם כל הכאב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה