עדכון גרסא לקורג PA4 עם בשורה

• הוסף לסימניות
למעשה זה קיים בPA4 מהתחלה אבל רק העדכון גירסא הפך את זה לשמיש.
מדובר במערכת הזכרונות המכונה "סונגבוק", שקיבלה שדרוג.
בוחרים מקצב, מהירות, טרנפוזיציה, וריאציה, בוחרים 4 סטים של צלילים במיוחד לשיר הזה, ועוד כמה פרמטרים, ושומרים בשם של השיר.
יוצרים רשימות שירים (אין הגבלה כמה) ומכניסים לתוכם שירים, ללא הגבלת כמות.
ואז, כשנכנסים לרשימת השירים הם מופיעים כמשבצות על המסך (או כרשימה, אם דווקא רוצים) כשבכל עמוד יש 12 משבצות.
אפשר לבחור שיר בנגיעה במסך, ואפשר גם ע"י 12 הכפתורים של הפרפומנס. (במצב סונגבוק הם כולם דולקים) אם יש יותר מ12 שירים ברשימה זה ממשיך לעמוד הבא.
חסל סדר חיפוש צלילים ומקצבים תוך כדי נגינה, שינויי קצב וסולמות וכו'. פשוט מכינים את כל השירים לאירוע מראש, ועוברים ממצב למצב בלחיצה, כשהכל מופיע מול העיניים עם השמות של השירים, ולכל שיר יש 4 סטים משלו! (בלי קשר לסטים המקוריים של המקצב!)

באנגלית אפשר להכניס לכל הדבר הזה גם את מילות השיר מקובץ טקסט, ואאל"ט גם תוים, שיופיעו על המסך.

כפי שכתבתי, זה היה שם כל הזמן, אבל כדי שזה יעבוד כמו שצריך, צריך לפתוח כמה נעילות (כמו נעילת טרנספוזיציה ועוד). אבל עד עכשיו אם היו פותחים את זה אז כל שינוי מקצב היה משנה את הטרנספוזיציה, החלפת צליל (בפרפורמנס) היתה משנה את הטרנספוזיציה ואת המקצב ועוד. בעדכון החדש הם עשו שבשמירת זכרונות ומקצבים לא ישמרו יותר ההגדרות האלה.

ועוד חידוש בעדכון גירסא, שגם אם שיוצאים מהסונגבוק, שם השיר שבחרת מופיע על המסך הראשי.

קבצים מצורפים

• DSCF5898.JPG
    DSCF5898.JPG
    1.1 MB · צפיות: 36
  • DSCF5899.JPG
    2.7 MB · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;2090568:
למעשה זה קיים בPA4 מהתחלה אבל רק העדכון גירסא הפך את זה לשמיש.
מדובר במערכת הזכרונות המכונה "סונגבוק", שקיבלה שדרוג.
בוחרים מקצב, מהירות, טרנפוזיציה, וריאציה, בוחרים 4 סטים של צלילים במיוחד לשיר הזה, ועוד כמה פרמטרים, ושומרים בשם של השיר.
יוצרים רשימות שירים (אין הגבלה כמה) ומכניסים לתוכם שירים, ללא הגבלת כמות.
ואז, כשנכנסים לרשימת השירים הם מופיעים כמשבצות על המסך (או כרשימה, אם דווקא רוצים) כשבכל עמוד יש 12 משבצות.
אפשר לבחור שיר בנגיעה במסך, ואפשר גם ע"י 12 הכפתורים של הפרפומנס. (במצב סונגבוק הם כולם דולקים) אם יש יותר מ12 שירים ברשימה זה ממשיך לעמוד הבא.
חסל סדר חיפוש צלילים ומקצבים תוך כדי נגינה, שינויי קצב וסולמות וכו'. פשוט מכינים את כל השירים לאירוע מראש, ועוברים ממצב למצב בלחיצה, כשהכל מופיע מול העיניים עם השמות של השירים, ולכל שיר יש 4 סטים משלו! (בלי קשר לסטים המקוריים של המקצב!)

באנגלית אפשר להכניס לכל הדבר הזה גם את מילות השיר מקובץ טקסט, ואאל"ט גם תוים, שיופיעו על המסך.

כפי שכתבתי, זה היה שם כל הזמן, אבל כדי שזה יעבוד כמו שצריך, צריך לפתוח כמה נעילות (כמו נעילת טרנספוזיציה ועוד). אבל עד עכשיו אם היו פותחים את זה אז כל שינוי מקצב היה משנה את הטרנספוזיציה, החלפת צליל (בפרפורמנס) היתה משנה את הטרנספוזיציה ואת המקצב ועוד. בעדכון החדש הם עשו שבשמירת זכרונות ומקצבים לא ישמרו יותר ההגדרות האלה.

ועוד חידוש בעדכון גירסא, שגם אם שיוצאים מהסונגבוק, שם השיר שבחרת מופיע על המסך הראשי.

מה ההבדל בין זה,
ללהעתיק כמה פעמים את המקצב ולשנות את הצלילים והקצב ולכתוב את השם של השיר?

• הוסף לסימניות
מקצב לא שומר את הפרמטרים האלה, אפילו לא חצי מהם.
יש גבול למקום למקצבים, ופחות נוח להגיע אליהם ככה.
למקצבים צריך לפתוח את התפריט ולכסות את המסך הראשי ולדפדף ולבחור, בסונגבוק צריך לחיצת כפתור אחת!

• הוסף לסימניות
ואצלי באורגן אין מקום להעתיק כל מקצב 10 פעמים. יש לי כמה מאות מקצבים שונים ורוב התיקיות מלאות.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות להעתיק סונגבוק לאורגן אחר כמו מקצבים?
כלומר גם מקצבים וגם רשימת סונגבוק עם השירים והפרמטרים שקובעים למקצב?

• הוסף לסימניות
כן.
ויש גם תוכנת מחשב לניהול הסונגבוק

• הוסף לסימניות
אם היה אפשרות של שפה עברית באורגן, זה היה מקסים.

• הוסף לסימניות
בימהה כבר היה את זה מזמן!

• הוסף לסימניות
אם באמת רוצים שיהיה כתוב תווים, מעתיקים קובץ מהמחשב?

ואם אני רוצה לשמור בסונגבוק שיר בלי מילים, כמו ניגון חב''ד,
יש אפשרות לנגן את התחלת הניגון ואז הוא כותב את התווים,
ואחר כך לשים את התווים בסונגבוק, וכך זה יזכיר לי את הניגון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e.sh;2090633:
בימהה כבר היה את זה מזמן!

אין את זה בימהה. בימהה יש מערכת זכרונות רגילה, תיקיות, 8 כפתורים וכפתור ש"מקפיא" את המקצב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קורג;2090634:
אם באמת רוצים שיהיה כתוב תווים, מעתיקים קובץ מהמחשב?

ואם אני רוצה לשמור בסונגבוק שיר בלי מילים, כמו ניגון חב''ד,
יש אפשרות לנגן את התחלת הניגון ואז הוא כותב את התווים,
ואחר כך לשים את התווים בסונגבוק, וכך זה יזכיר לי את הניגון?

לא ניסיתי להעלות תוים אז לא יודע. יש שם פשוט אפשרות לצרף קובץ טקסט. אבל באורגן איפה שהוא מציג טקסט הוא יכול להציג תוים. לא כ״כ בקי בזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;2090641:
אין את זה בימהה. בימהה יש מערכת זכרונות רגילה, תיקיות, 8 כפתורים וכפתור ש"מקפיא" את המקצב.

לא! בלי קשר לבנקים, יש אפשרות לשמור מראש רשימת שירים אם כל הפונקציות,
אני לא יודע בבירור איך עושים זאת , אבל גם בpsr950 יש את זה אבדוק מחר בבוקר.
אבל יש כזה דבר, והרבה לא משתמשים בו/לא מודעים אליו בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י e.sh;2090643:
לא! בלי קשר לבנקים, יש אפשרות לשמור מראש רשימת שירים אם כל הפונקציות,
אני לא יודע בבירור איך עושים זאת , אבל גם בpsr950 יש את זה אבדוק מחר בבוקר.
אבל יש כזה דבר, והרבה לא משתמשים בו/לא מודעים אליו בכלל.

מעניין, אבל גם אם כן - האם אפשר לשלוט בזה באירוע , כלומר לעבור משיר לשיר בלחיצת כפתור אחת?

בכ"א בקורג זה בודאי חידוש ושינוי צורת הנגינה על האורגן. אמנם גם בדגמים הקודמים יש סונגבוק, אבל כ"כ הרבה פחות נוח ונגיש - שאף אחד לא השתמש בו. עכשיו בעדכון גירסא הם עשו שלא יהיה אפשר לשמור בפרפורמנס את המקצב המהירות והטרנספוזיציה וכו', אלא שישתמשו רק בסונגבוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;2090645:
מעניין, אבל גם אם כן - האם אפשר לשלוט בזה באירוע , כלומר לעבור משיר לשיר בלחיצת כפתור אחת?

בכ"א בקורג זה בודאי חידוש ושינוי צורת הנגינה על האורגן. אמנם גם בדגמים הקודמים יש סונגבוק, אבל כ"כ הרבה פחות נוח ונגיש - שאף אחד לא השתמש בו. עכשיו בעדכון גירסא הם עשו שלא יהיה אפשר לשמור בפרפורמנס את המקצב המהירות והטרנספוזיציה וכו', אלא שישתמשו רק בסונגבוק.

בדיוק זה העניין לפני שאתה מתחיל אירוע אתה נכנס לרשימת שירים שהכנת לעצמך
ובלחיצת כפתור אתה עובר ה-כ-ל ביחד, זה נועד לשליטה באירוע,
לא באירוע עדיף לי הבנקים.

• הוסף לסימניות
תמיד ידעתי שזה קיים בyamaha.
האם מישהו השתמש בזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כנגן המנגן;2091278:
קיים בימהה מימי קדם.
"Music finder"

גם בקורג מאז ומתמיד היה סונגבוק, אבל לא השתמשנו בו כי הוא לא היה יעיל וכו'. מה שיש בימהה הוא טוב כמו המשודרג מהPA4? אם כן למה אף אחד לא משתמש בו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;2091367:
גם בקורג מאז ומתמיד היה סונגבוק, אבל לא השתמשנו בו כי הוא לא היה יעיל וכו'. מה שיש בימהה הוא טוב כמו המשודרג מהPA4? אם כן למה אף אחד לא משתמש בו?

מה שיש בקורג, אני לא יודע,
בימהה, זה נכון שהרבה לא משתמשים בו,
כנראה כי לא מודעים אליו או שלא מבינים בדיוק מה זה עושה,
אבל אני כן מכיר אורגניסט שגילה את זה וכך מנהל אירוע.
ובלי קשר, כשמנגנים לא באירוע, עדיף הבנקים.

• הוסף לסימניות
אויי, לא שוב :eek:

• הוסף לסימניות
עכשיו באמת
לכל אלו שכבר קנו Pa 4
תגידו מה היתרונות שלה על ה pa3? לי יש את ה 3, ובזמנו אמרו לי שיש לה פחות זכרונות. זה נכון? ושהמסך רץ כמו בטלפון שלחיצה הכי קטנה משנה הכל

דברו כי זה חשוב לי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה