פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

מיכאל שמש: מתוך ישיבת הממשלה הלילה:
סמוטריץ: כפי שראש הממשלה נוהג לומר, personal is policy (אישי זה מדיניות).
כמה שרים ביחד: personnel is policy
(סגל העובדים זה מדיניות).
סמוטריץ: יופי, עכשיו יהיה לכם מה להדליף מהישיבה

בן גביר: למה כולם מסתכלים עליי? היו הדלפות מהממשלה גם כשלא הייתי פה

קרני ב׳ידיעות׳: באופוזיציה שואלים מה קרה לבני גנץ. בליל שלישי השבוע בשעה שעשרות אלפי מפגינים יצאו לרחובות ת״א, העדיף גנץ להשתתף בבר מצווה לנכד ח״כ יעקב אשר בב״ב. גנץ משתדל להגיע כמעט לכל האירועים החשובים של ח״כים מהמגזר החרדי.
עוד מקרני ב׳ידיעות׳: משהו עובר על גנץ בשבועות האחרונים וזה לא מקרי. בכירים באופוזיציה מזהים אצלו שינוי כיוון. הוא מתקרב לחרדים, חותך לימין, מוצא סיבות לפרגן לנתניהו, יוצא נגד חרמות פוליטיים ונותן משלוח מנות לאלמוג כהן.
בכיר באופוזיציה לקרני ב׳ידיעות׳ - ״מאז שבני גנץ עזב את ממשלת נתניהו, הוא איבד בסקרים יותר מחצי המנדטים שהיו לו קודם. הוא במגמה מאוד רעה מבחינתו. בסקר האחרון הוא צולל לשבעה מנדטים אם בנט מתמודד. גנץ קולט שהוא נעלם ולא מתרומם״.

אריה זיסמן בטורו ׳מקור נאמן׳ ב׳יתד׳: נפתלי בנט מאמץ קו לעומתי. הוא לא מדבר כמעט בשום נושא, מחשש שהדבר יבולע לו פוליטית וירחיק בוחרים פוטנציאליים. אולם על דבר אחד הוא מתבטא ללא הרף: גיוס חרדים ומשתמטים. כך יעצו לו אנשיו וכך הוא פועל מאז שהחל את דרכו חזרה. זה גם יהיה הקו שלו במערכת הבחירות הקרובה: ״גיוס - משתמטים - תקציבים״, ובקיצור קמפיין אנטי חרדי שיתחרה בעיקר בליברמן.

מוחמד מג'אדלה: בדרך לרשימה משותפת? הנהגת רע"מ נפגשה בימים האחרונים עם ראשי בל"ד ותע"ל לדיון בדרכי שיתוף הפעולה בין הצדדים. גורמים המעורים בפרטים: העלאת אחוז ההצבעה בחברה הערבית והתיאום בין המפלגות הכרחי להפלת ממשלת נתניהו.

ליאור קינן: בכירים בממשלה ששוחחו עם נתניהו אומרים כי הוא נחוש להשאיר את בן גביר בתפקידו גם אם בג״צ יורה לפטרו. המסר שמעביר רה״מ בשיחות סגורות הוא - ״מי שרוצה להוביל למשבר חוקתי - להתערב במינוי בן גביר, זו הדרך״.

עימות סוער ברשת בין נפתלי בנט לעמית סגל. בנט תוקף: ״קשה לי ולרבים להבין מה נהיה ממך, אתה בוחר להגן על ממשלת המחדל. הפכת למשרת פתטי של מי שנושא באחריות העליונה לאסון הנורא. תתחיל לשאול את נתניהו מה עם החטופים שנמקים במנהרות. היית עיתונאי מוערך, הפכת לשופר נרצע״.

עמית סגל מגיב לבנט: ״נפתלי בנט חושש שגם הפעם יישאר קירח משני הכיוונים, אלוף הארץ בסקרים ומתרסק קבוע בקלפי. בגלל זה בנט לא מדבר אבל מזמזם קפלניסטית. אולי זה קשור לעובדה שכל יועציו היום הם אנשי המחאה, שאייל ולדמן מגדולי התורמים הוא חברו הקרוב לדרך הפוליטית החדשה. בנט בלחץ איום כשאני מזכיר את ההיסטוריה שלו, הוא יודע שהציבור לא אוהב את הבוגד״.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפנייה לאזרחי ישראל:

״יש לי הערב חשיפה דרמטית של עובדות שיטלטלו אתכם״.

מצורף התיעוד

עמית סגל מגיב לבנט: ״נפתלי בנט חושש שגם הפעם יישאר קירח משני הכיוונים, אלוף הארץ בסקרים ומתרסק קבוע בקלפי. בגלל זה בנט לא מדבר אבל מזמזם קפלניסטית. אולי זה קשור לעובדה שכל יועציו היום הם אנשי המחאה, שאייל ולדמן מגדולי התורמים הוא חברו הקרוב לדרך הפוליטית החדשה. בנט בלחץ איום כשאני מזכיר את ההיסטוריה שלו, הוא יודע שהציבור לא אוהב את הבוגד״.

התגובה המלאה של עמית סגל​

"כמה שבועות אחרי פתיחת המלחמה, סגרתי על ראיון בלעדי ב"פגוש את העיתונות". עם נפתלי בנט, ראש הממשלה לשעבר. כידוע, אצל בנט מילה זה מילה והבטחה ליבתית זה הבטחה ליבתית, ובכל זאת הופתעתי כשביום שישי הוא התקשר: "ממש מצטער, עמית, אני בג'ט לג נוראי מטיסה, אתראיין אצלך בשבוע הבא, מילה שלי". שנה ורבע חלפו, והמסכן טרם התגבר על היעפת.

האמת, אני יכול להבין את בנט. אם בוחנים את הסקרים, נניח את זה האחרון של מנו גבע, בערך מחצית ממצביעיו הפוטנציאליים תמכו בבחירות האחרונות בגוש נתניהו ומחצית בגוש היריב. רק משוגע או אדם ערכי במיוחד יבוא להתראיין כאשר ברור לגמרי שכל אמירה שלו תרחיק חצי מבוחריו. זה מגונה ברמה העקרונית, אבל פוליטית זה חכם.

לכן, כאשר ראש הממשלה לשעבר וראש ממשלת הסקרים הנוכחי פרסם 17 דקות אחרי כניסת שבת בירושלים פוסט ארוך במיוחד ברשת האיקס נגדי, האינסטינקט הראשון של ג'ינגים כמוני הוא להשיב מלחמה בחמת זעם. אבל מזל שיש שבת, כי במהלכה דווקא הסקרנות שלי כפרשן פוליטי התעוררה: מה קרה, בעצם, שהאיש לא אומר מילה על עסקת חטופים, מתחמק מכל עמדה על הלחימה בצפון, לא אומר דבר על סיפוח או טרנספר, אבל הנושא היחיד שאליו התייחס בלי להתחמק ובלי להתבלבל הוא הפרשן הפוליטי של חדשות 12? אפילו אני לא מעריך את עצמי עד כדי כך. האיש שלא אמר כמעט מילה על סרבנות בשנת המחאה ולא אומר כלום בימים אלה, שלא מעיר לגופם של גולן ונתניהו - מדבר דווקא על עיתונאי?

הסיבה המיידית להתקף הטנטרום היא כמה תזכורות עבר שהעליתי על מתקפות משולחות רסן שלו מן העבר נגד בג"צ, בעוד היום איילת שקד (אותה הוא מכנה "האובססיבית" בקבוצות ווטסאפ של מקורביו) קוראת לכבד את פסיקת בג"צ. במקביל העליתי גם תזכורת לימים שנתניהו העלה על נס את בג"צ. כיסיתי כבר שישה ראשי ממשלה ואצל כולם העסקתי את הארכיון שעות נוספות. שרון היה נוהג להתעלם עד שאתה לא בטוח שבכלל שידרת, אולמרט לא התייחס, נתניהו לא הגיב, לפיד היה מחייך בביטול, ברק מחליף איתך דאחקות. היחיד שיצא מעורו הדק הוא בנט.

אז למה?

הנה ההסבר לדעתי. בנט משול כעת למי שבחדר החקירות של התקשורת, בעצת יועציו, חייב לשמור על זכות השתיקה כדי לא לפגוע בעצמו. אבל לבנט יש פחד קמאי מהתקופה שבה כיהן כראש ממשלה עם שישה מנדטים ימניים בממשלת מרכז שמאל: אז, כל מי שהצביע לו לא סימפט אותו ומי שסימפט אותו – לא הצביע לו. התוצאה הייתה שבנט הפך לראש הממשלה הראשון בהיסטוריה של ישראל שלא העז להתמודד מחשש שלא יעבור את אחוז החסימה. הוא חושש שגם הפעם יישאר קירח משני הכיוונים, אלוף הארץ בסקרים ועם התרסקות בקלפי, כמו בכל הפעמים הקודמות.

אז הוא לא מדבר בחקירה, אבל מזמזם לעצמו מנגינה. והמנגינה שבנט מזמזם היא קפלניסטית. אולי זה קשור לעובדה שכל יועציו היום הם אנשי המחאה, שאייל ולדמן מגדולי התורמים הוא חברו הקרוב לדרך הפוליטית החדשה. אולי לאמוציות שיש לו כלפי המחנה שאת קולותיו לקח. זו הסיבה שבגללה, שעתיים לפני שמתקפת הביפרים יצאה לדרך, בנט מתראיין בעיתון גרמני ומציע שם לשקול את האפשרות של הפסקת אש "ולהילחם ביום אחר". הוא הכיר, כמובן את תכנית הביפרים, אבל יש בייס חדש שרצה בסיום המלחמה.

בנט משול בעיניי למי שממלא מול מפגיני קפלן טופס טיולים שבו הוא מזדכה על הציוד מפעם: ברטוריקה כלפי נתניהו ("ממשלת החורבן"), בסירוב המוחלט שלו לתמוך בסיפוח, רעיון שהוא הכניס לפוליטיקה הישראלית, ועכשיו במתקפה עליי. אני לא כל כך מודאג מזה עיתונאית. הרי מי שהכניס את ההשתלחות הפראית בעיתונאים לספר הכלים של פוליטיקאים בישראל זה לא ביבי 2017 אלא בנט 2015. כמה מגדולי מותקפיו הם היום גדולי מתודרכיו.

הסיבה שבגללה בנט קופץ בחמת זעם כשמזכירים לו את עמדותיו שלו, ולא ממש מזמן, איננה שמצביעיו החדשים ייזכרו שהיה פעם ימני. הם זוכרים. הבעיה היא, כמו שאמר פעם ידידי אמנון אברמוביץ', שאנשים אוהבים את הבגידה, אבל את הבוגד הם לא אוהבים.

כל השתפכות הזעם הזו נובעת מהחשש שהם יתפסו את הסוד הגדול בתכנית האסטרטגית שלו בבחירות האלה: כשם שבבחירות 2021 הוא לקח את קולות מצביעי הימין כדי לעמוד בראשות ממשלת מרכז שמאל, כעת התכנון האסטרטגי, אם לא יצליח לכבוש את ראשות הממשלה, הוא לקחת את קולות מצביעי המרכז וללכת לממשלת ימין. על כן הוא חייב לשרוף לעיניהם את כל הגשרים, גם אם זה 17 דקות אחרי כניסת השבת בירושלים.

גדעון סער הציע לעידן עמדי את ראשות מפלגתו

בטורו השבועי ב"ידיעות אחרונות", חשף הפרשן הפוליטי של "חדשות 12" עמית סגל כי בשנה שעברה, השר גדעון סער הציע לזמר עידן עמדי שהתאושש מפציעה לקחת את 'הימין הממלכתי' ולעמוד בראשה.

סגל כתב בטורו השבועי ב"ידיעות אחרונות": "אולפן ההקלטות של עידן עמדי שוכן לא רחוק ממשרדי הימין הממלכתי ז"ל של גדעון סער. באחד הימים של 2024, כשעמדי מתאושש מפציעה וסער מחברות בסיעתו של בני גנץ, נפגשו השניים לקפה. ואז הציע סער לעמדי את ההצעה הבאה: קח את סיעת הימין הממלכתי, את המפלגה, את מימון המפלגות, עמוד בראשה, אני אפרוש מהממשלה והכנסת ואשמש לך כיועץ פוליטי".

עוד כתב סגל: "המדינה רוצה ימין ורוצה שינוי. מי כמו עמדי, מגה־סטאר על הבמות, שחקן בסדרה בינלאומית ובעיקר מגיבורי מלחמת עזה, מגלם בגופו את השינוי שהציבור רוצה? עמדי סירב בנימוס. הוא עכשיו ממלא מדי ערב אולמות במה שהמושג "הופעה" קטן עליו. הצפייה בה היא חוויה מטלטלת שכל ישראלי חייב לעבור. אבל עבור סער, ההצעה לעמדי משמשת כראיה מזכה אל מול המתקפות האגרסיביות משמאל לאור נטישת האופוזיציה וחזרה לזרועות נתניהו והליכוד, שהושלמה השבוע בהצבעה במזכירות הליכוד".

"אם הטענה היא שהכיסא גבר על המצפן, כיצד הציע לוותר על המפלגה שייסד לפני חמש שנים ועל הקריירה הפוליטית שהחל בה לפני יותר מ־20 שנה? הסיפור עם סער מורכב יותר מהתיאור הזה. הרי הוא נטש ב־2020 את הליכוד אל ארץ לא נודעת, ואחר כך ויתר על שריון של שבעה מקומות אצל גנץ. לא שהוא סובל מתת־תפקוד של בלוטת השררה, אבל הסיפור הוא שהמערכת הפוליטית של 2023 ו־2025 שונות לחלוטין".

"סער היה תמיד איש ימין מדיני ואיש מרכז־ימין משפטי. שמיר בראשון, בגין בשני. הנסיבות כלאו את ישראל בחמש מערכות הבחירות לשיח שהפך מדיני פחות ופחות – כי את מי עניינו הפלסטינים לפני 7 באוקטובר – וזהותי יותר ויותר. זו הסיבה שחבר לגנץ ואיזנקוט ערב הבחירות, בכפוף לחופש הצבעה בנושא המדיני. זה חופש שלעולם לא אמור היה לבוא, כי נושאי סיפוח או פינוי לא היו על סדר היום. וזו הסיבה שבנושאים האחרים הוא הפך לאחד המיליטנטים בהתנגדות לרפורמה המשפטית".

סגל הוסיף בטורו ב"ידיעות אחרונות": "ב־7 באוקטובר הכל התהפך, וחזר לסדר היום המדיני. בעולם כזה, לאנשי ימין קשה עד בלתי אפשרי להישאר בתוך צבר הסיעות של קואליציית השינוי. כמובן, גם קשה מאוד עד בלתי אפשרי לחזור לזרועות נתניהו והגוטליבים. כל אחד עושה לעצמו את הפשרה: ליברמן מספר שיאיר גולן הוא בכלל נץ שבניצים וידהר לתוך עזה. בנט משמיע משפטי זן עם קורט רל"ביזם ומתחמק מכל אמירה עקרונית. וסער לקח את הפנייה ימינה וחזר לליכוד, כאשר המתקפות עליו רק חיזקו את רצונו להישאר בליכוד עוד זמן רב. שותפיו לשעבר לא יקנו את ההצעה מהשיר של עמדי "נשכח או נסלח".

1742675312923.png

מתוך ישיבת הקבינט שהתכנסה אמש

מירי רגב (לשעבר דוברת צהל בזמן ההתנתקות): צריך לקחת את כל השטחים שלנו בעזה את כל מה ששרון נתן לחמאס
גילה גמליאל: אני הייתי נגד ההתנתקות
גדעון סער: גם אני הייתי נגד
ישראל כ״ץ: עם כל הכבוד לכם אתם בכלל לא הייתם בממשלה ולא היתה לכם השפעה אמיתית
גמליאל לוסרלאוף: לדעתי לא נולדת בכלל
וסרלאוף: עשיתי בדיוק בר מצווה
בן גביר: אני בכלל הייתי במעצר אז

מיכאל שמש

חזקי ברוך: במסגרת החזרה של עוצמה יהודית לקואליציה, גורמים בממשלת הימין הציעו לח״כ אלמוג כהן להתמנות לסגן שר ולהיות אחראי בפועל על הקמת שדה התעופה בנבטים שבנגב, כהן סירב לכך, "לא יקנו אותי בג'ובים". במסגרת מינויו של כהן לסגן שר, יוכל חכ״ל צבי סוכות מהציונות הדתית לכנסת. גורמים בקואליציה לערוץ 7 ״אלמוג מנסה לקדם כל הזמן את הקמת שדה התעופה בנבטים, אך דווקא כאשר מציעים לו להיות האחראי על הקמת השדה - הוא מסרב בתוקף. הוא פוגע בקואליציה ובתושבי הנגב כולם בכוונת תחילה. חוסר אחריות משווע״. עוד הוסיפו הגורמים: ״מצער מאוד שאלמוג כהן חושב על עצמו ולא מוכן לחזק את הקואליציה וממשלת הימין. הפיתרון להשיב את צבי סוכות לכנסת, טמון במינוי אלמוג לסגן שר וחבל שהוא פוגע בממשלת הימין״.

אבי מעוז התפטר מתפקידו כסגן שר במשרד ראה"מ, אך מאחל בהצלחה לממשלה בראשות נתניהו ואומר שיתמוך בכל מהלך שיוביל להגשמת כל מטרות המלחמה
1742834542990.png

מיכאל שמש: השר גולדקנופף מתפטר מתפקידו כשר במשרד ראש הממשלה. ימשיך כשר השיכון.
עד שהתפטר לא ידעתי שהוא מכהן שם.
עמית סגל

השר שיקלי לנפתלי בנט: מדבר על העברת מיליארדים לחרדים?
איך אומרים, טול קורה שלא לומר קרון רכבת מבין עיניך.
נשים בצד את מעשה הנוכלות והרמייה שגם עוד מאה שנה לא ישכח,
כמה מיליארדים העברת לשליטת אנשי התנועה האסלאמית, תנועת האחות של חמאס כלשונך ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה