פוליטי עדכונים פוליטיים

• הוסף לסימניות
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

פיצוץ בוועדת חוץ וביטחון וקרבות הליכוד הופכים פומביים: ישראל כץ ואדלשטיין ניסו להעביר היום את תוספות הרמטכ"ל בוועדה, מילבצקי ועמית הלוי פתחו בפילבסטר כדי לסנדל את היוזמה ואדלשטיין פוצץ את הדיון ללא הצבעה. (מורן אזולאי)

יו״ר ועדת החוץ והביטחון יולי אדלשטיין - הסוף?

יו"ר סיעת הליכוד אופיר כץ בקבוצת הסיעה:

חברות ולחברי סיעת הליכוד בכנסת,
החלטתי להיענות לבקשה שהופנתה אליי לקיים בחירות ליו״ר וועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בהתאם לסמכות הסיעה לפי סעיף 138(ב) לחוקת הליכוד.

הבחירות יתקיימו בישיבת הסיעה שתיערך ביום רביעי, כ״ז בתמוז תשפ״ה (23 ביולי 2025).

ניתן להגיש אליי מועמדות עד מחר, יום שלישי, כ״ו בתמוז תשפ״ה (22 ביולי 2025), בשעה 20:00.

מכתב חכי"ם בליכוד לראה"מ, נגד פירוק הברית עם החרדים שמסכנת את גוש הימין.

קבצים מצורפים

• 687e157a31d9b8bce4d06aee_image (2).jpg
    687e157a31d9b8bce4d06aee_image (2).jpg
    KB 204.8 · צפיות: 8
המרוץ לראשות ועדת חוץ וביטחון:
נכון לעכשיו, ח"כ חנוך דב מילביצקי וח"כ ניסים ואטורי הגישו בקשה רשמית להתמודד על תפקיד יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת.
גם ח״כ בועז ביסמוט יתמודד על התפקיד.

אחרי שתקף את נתניהו – השר כץ פיטר את מוטי בבצ'יק​

סערה במערכת הפוליטית: מוטי בבצ'יק, ראש המטה של שר הבינוי והשיכון ודמות מרכזית באגודת ישראל, פוטר מתפקידו בהוראת השר חיים כץ, לאחר שהתבטא בחריפות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, בראיון למשפחה
הראיון שנענע את אמות הסיפים. הנה הריאיון המלא:

קבצים מצורפים

• בבציק_250717_125117.pdf
    KB 471 · צפיות: 13
עמיאל ירחי: בסביבת נתניהו עדיין משאירים פתח ליולי אדלשטיין ואומרים: ״אם הוא לא יתיישר הוא יודח, החוק יעבור איתו או בלעדיו״. אבל ברור שהסיכויים שאדלשטיין ״יתיישר״ אפסיים.

רשת ב׳: מספר חברי כנסת ושרים בליכוד הביעו התנגדות למועמדותו של ח״כ חנוך מילביצקי לתפקיד יו״ר ועדת החוץ והביטחון, וטענו כי הוא אינו מתאים ואינו ראוי לתפקיד. המתנגדים מעוניינים לקדם לתפקיד את ח"כ בועז ביסמוט.

יהודה שלזינגר: הקרב ‏בין חברי הכנסת בועז ביסמוט וחנוך מילבצקי על ראשון ועדת חוץ וביטחון - הערכות שבביסמוט יתמכו גילה גמליאל, שלמה קרעי, משה סעדה, טלי גוטליב, קטי שטרית ושרים נוספים. למילביצקי יש קבוצה שת״פ עוד מהפריימריז שכוללת את חיים כץ, אופיר כץ, אתי עטיה ששם עשויים להיות תומכיו.

‏עוד מיהודה שלזינגר: בקבוצות הוואטספ של הליכוד התחיל הקמפיין. במקביל, משה סעדה אומר ל׳ישראל היום׳: ״ביסמוט הוא האיש הנכון במקום הנכון, מקובל על כל המגזרים, גם על החרדים,הוא היה שותף בישיבות וועדה בנושא. אין לי ספק שיזכה״.

השר לשעבר, ח״כ מלכיאלי מש״ס, בקול ברמה על כוונת הליכוד להדיח את אדלשטיין: ״אני לא מברך על הדחות. אנחנו לא דרשנו את זה. נתניהו מחויב להסכם איתנו להסדיר את מעמד לומדי התורה וכל דרך שבה הוא יממש את ההסכם - מבורכת״

ח"כ מיכאל מלכיאלי לאדמקר וישראל כהן בקול ברמה: "נתניהו אחראי למה שקורה בממשלה. חתמנו איתו ולא עם אדלשטיין, אם המהלך לא יעזור, הכל פתוח. אבל אנחנו לא נותנים לשמאל את השלטון אפילו לא ליום אחד"

קרני ב'ידיעות': יולי אדלשטיין בשיחות סגורות עם גורמים במפלגתו - "ההדחה שלי היא המסמר האחרון בארון הקבורה של חוק הגיוס. אני לא מצטער על מה שהובלתי כאן בשנה האחרונה".

אמיר אטינגר ב-103: "נתניהו לא הולך פה למשהו שהולך להיכשל, הוא לא יספוג את הביקורת ובסוף רק ידיח את אדלשטיין וישים את מילביצקי - החרדים לא מסתפקים במשהו פרסונלי, הם רוצים נוסח. לכן אני סבור שאנחנו נראה פה חקיקה או התקדמות חקיקה במהלך הפגרה"

ינון מגל ב'רדיו 103' על משבר חוק הגיוס: "הביא חוק יולי אדלשטיין? לא הבאת חוק, תודה רבה, להתראות. תאסוף את הדברים שלך ותעוף, נגמר. לא שואלים אתכם בכלל, זה האירוע".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה