דרוש מידע עד איזה גיל אתם נותנים מטרנה?

• הוסף לסימניות
כל הילדים שלי בגיל שנה וחצי בערך כבר הפסיקו לצרוך בקבוקים,
הרביעי שלי בן שנתיים ועדיין לגמרי בעניין,
מה שקרה שלאחרונה הוא הפסיק לשבועיים שלוש, עשה רושם שהוא נגמל לחלוטין אבל בשבוע האחרון הוא פתאום דורש בקבוק לפני השינה,
השאלה לאמהות המנוסות האם להמשיך כי אם - לא יועיל לא יזיק,
או שזה סתם הרגל מיותר ואין צורך..

נ.ב דוקטור גוגל ממליץ (אם את לא מיניקה כמובן) על הזנת התינוק בתמ"ל עד גיל שנה, כאשר מגיל 6 חודשים הדבר ייעשה בשילוב של מזונות מוצקים.

• הוסף לסימניות
למה לא חלב?
שוב דוקטור גוגל..
חלבון חלב הפרה פוגע במערכת החיסון ומגביר דלקתיות. נמצא קשר ישיר בין מחלת האסטמה, אטופיק דרמטיטיס, אקנה, דלקות גרון, דלקות אוזניים, דלקות פרקים, לבין צריכה של חלב פרה. חלב פרה גורם לתינוקות רבים מתחת לגיל שנה לדמם ממערכת העיכול עקב תגובה לחלבוני החלב ועקב רגישות יתר של כלי הדם ורירית המעי.

• הוסף לסימניות
שוב דוקטור גוגל..
חלבון חלב הפרה פוגע במערכת החיסון ומגביר דלקתיות. נמצא קשר ישיר בין מחלת האסטמה, אטופיק דרמטיטיס, אקנה, דלקות גרון, דלקות אוזניים, דלקות פרקים, לבין צריכה של חלב פרה. חלב פרה גורם לתינוקות רבים מתחת לגיל שנה לדמם ממערכת העיכול עקב תגובה לחלבוני החלב ועקב רגישות יתר של כלי הדם ורירית המעי.
מדובר על ילד בן יותר משנה, נכון?
וזה בקבוק לפני השנה לא בתור ארוחה אלא הרגל, נכון?
אז למה מטרנה?
אם אתם נגד חלב אז אל תצרכו חלב.

• הוסף לסימניות
מה שקרה שלאחרונה הוא הפסיק לשבועיים שלוש, עשה רושם שהוא נגמל לחלוטין אבל בשבוע האחרון הוא פתאום דורש בקבוק לפני השינה,
או שזה סתם הרגל מיותר ואין צורך..

נ.ב דוקטור גוגל ממליץ (אם את לא מיניקה כמובן) על הזנת התינוק בתמ"ל עד גיל שנה, כאשר מגיל 6 חודשים הדבר ייעשה בשילוב של מזונות מוצקים
כל עוד הוא רוצה למה לא?.
שיתפנק
זה ממש בריא ועשיר בויטמינים

• הוסף לסימניות
מדובר על ילד בן יותר משנה, נכון?
וזה בקבוק לפני השנה לא בתור ארוחה אלא הרגל, נכון?
אז למה מטרנה?
אם אתם נגד חלב אז אל תצרכו חלב.
ממש לא נגד להפך..
רק במקרה של תינוקות/פעוטות רק העלתי הסתייגות מסוימת.. שוב אצל דוקטור גוגל הכל מוגזם.

• הוסף לסימניות
כל עוד הוא רוצה למה לא?.
שיתפנק
זה ממש בריא ועשיר בויטמינים
האמת שזה מה שחשבתי,
רק משום מה נתקלתי באנשים שממש מעודדים ודוחפים להיגמל מבקבוק, רציתי לשמוע את חוכמת ההמונים בעניין.

• הוסף לסימניות
בטיפת חלב אומרים שעדיף לתת חלב מאשר מטרנה .

• הוסף לסימניות
מה שקרה שלאחרונה הוא הפסיק לשבועיים שלוש עשה רושם שהוא נגמל לחלוטין אבל בשבוע האחרון הוא פתאום דורש בקבוק לפני השינה,
או שזה סתם הרגל מיותר ואין צורך..?
הוא רזה וקטן?
אם כן, אז למה לא לתת?
אצלי היו כאלו שעד גיל 4 היו עם מטרנה- שיערב להם...

• הוסף לסימניות
ד"ר GPT ;) :

יתרונות גמילה מבקבוק

• בריאות השיניים: הפסקת הבקבוק מפחיתה את הסיכון לעששת.
  • שינה טובה יותר: שתייה לפני השינה יכולה להוביל לצורך בהחלפת חיתול בלילה.
  • פיתוח מיומנויות עצמאות: מעבר לכוס או לבקבוק מעבר תורם לפיתוח מיומנויות מוטוריות עדינות.
  • מניעת תלות: גמילה מבקבוק מעודדת הרגלי שינה עצמאיים.

אתגרים בתהליך

• ילדים עלולים להתקשות לוותר על הבקבוק, כי הוא מספק להם נחמה.
    מה לעשות?
    • להציע אלטרנטיבות מרגיעות, כמו חיבוק, סיפור לפני השינה או מוצץ (אם הילד משתמש בו).
    • לבצע את הגמילה בהדרגה: להפחית את כמות המטרנה מדי כמה ימים עד להפסקה מוחלטת.
חסרונות בבקבוק מטרנה לפני השינה:

1. הרגל שינה תלותי

• תלות רגשית:
    הבקבוק לפני השינה יכול להפוך להרגל שהוא יתקשה להיגמל ממנו ככל שיגדל. תלות זו עשויה להקשות על הסתגלות לשינויים בעתיד (למשל, להירדם ללא הבקבוק).
    • פתרון: להחליף את הבקבוק בריטואל מרגיע אחר, כמו סיפור לפני השינה או שיר ערש.

2. השפעה על מנגנון רעב ושובע

• אם הילד אוכל ארוחה טובה לפני השינה ואז שותה מטרנה, זה עלול לעכב את ההבנה של מנגנון רעב ושובע טבעי, שכן המטרנה "מעמיסה" קלוריות נוספות על הארוחה.
  • תוצאה אפשרית: הרגלי אכילה פחות בריאים בעתיד, אם הוא יתרגל לשתות או לאכול גם כשהוא לא באמת רעב.

3. עומס על מערכת העיכול

• שתיית מטרנה ממש לפני השינה עלולה לגרום לאי נוחות, ריפלוקס או קשיי עיכול בזמן השינה, במיוחד אם הילד שוכב מיד לאחר מכן.

4. פגיעה בהרגלי שינה

• בקבוק מטרנה לפני השינה עשוי ליצור תלות פיזית או רגשית בשתייה כדי להירדם, מה שעלול להפריע להרגלי השינה הטבעיים ולגרום לו להתעורר ולחפש את הבקבוק בלילה.

5. סיכון לעלייה מיותרת במשקל

• אם הילד מקבל קלוריות עודפות מהמטרנה בסוף היום, זה עלול להוביל לעלייה במשקל מעבר לנדרש, במיוחד אם אין צורך תזונתי אמיתי בתוספת זו.

מתי כן לשקול להשאיר את הבקבוק?

• אם הילד נמצא בתת-משקל או יש בעיה תזונתית שמצריכה השלמת קלוריות, ייתכן שכדאי להמשיך במטרנה בליווי התייעצות עם רופא ילדים או תזונאי.

סיכום

אם הילד כבר שותה מכוס ואוכל מגוון במהלך היום, כנראה שאין צורך במטרנה לפני השינה, והיא עלולה ליצור תלות מיותרת או לגרום לעומס קלורי ואי-נוחות. גמילה מהבקבוק לפני השינה תתרום לבריאותו ולפיתוח הרגלי שינה ואכילה בריאים יותר.

• הוסף לסימניות
יש לציין ששלי עדיין עם בקבוק (בן שנתיים) וגם לי קשה לגמול אותו מזה...אמרו לי שזה לא טוב לשיניים כמו שציין ד"ר GPT...גם זה המון פעמים משתיק לי את הנקודה אולי הוא לא אכל מספיק טוב...
לא יודעת מה נכון לבנתיים אני כן מנסה לגמול כי אפילו אח שלו הגדול בן שלוש וחצי מקנא וזה כבר סיפור אחר...אני לא יסיים עם זה חחח.....
אם צריך לתת(כמו השלמת ארוחה או שהוא לא הרגיש טוב ולא רצה לאכול) אני נותנת לו אבל לא במיטה שלא יהיה כהרגל לפני השינה.- וכן, מצחצחת לו שיניים כבר מעכשיו:)

• הוסף לסימניות
האמת שזה מה שחשבתי,
רק משום מה נתקלתי באנשים שממש מעודדים ודוחפים להיגמל מבקבוק, רציתי לשמוע את חוכמת ההמונים בעניין.
לדעתי השיקול המרכזי הוא המחיר.
חסרונות נוספים הם שזה גורם לפעמים לילדים 'לסמוך' על הבקבוק להשלמת התזונה וממילא להרגל פחות טוב בנוגע לכמות האכילה בארוחת ערב.
בנוסף, בקבוק כחלק מהשגרה של לפני השינה זה הרגל ממכר שככל שהילד גדל זה ידרוש פעולה אקטיבית של גמילה כדי להפסיק.
צריך גם לשים לב לנושא השיניים, ולצחצח שיניים אחרי הבקבוק כדי למנוע עששת, שלפעמים כבר קל יותר לוותר על הבקבוק מאשר לצחצח אחריו.
אבל בכל זאת, אם מבחינתך זה בסדר, ואת רואה בזה צדדים חיוביים - גיל שנתיים זה עדיין גיל סביר לגמרי כדי לקבל בקבוק אחד ביום.

• הוסף לסימניות
אני כשהחלטתי להפסיק לתת לבן שלי מטרנה, עברתי לחלב, בהתחלה שמתי לו קצת יותר ואחרי כמה ימים התחלתי להוריד כמות עד שזה נהיה ממש טיפה רק בשביל הצבע, (בגיל שנה וקצת הוא מסתכל על הבקבוק אם זה לבן או שקוף ואז מחליט אם לשתות או לא...)

• הוסף לסימניות
אני הייתי מעבירה אותו לחלב ואם חלב פרה כ"כ נורא תמיד אפשר חלב שקדים

רק הערה חשובה

לנו אמר הרופא אף אוזן גרון כי - בקבוק במיטה - שתיה בשכיבה גורמת לנוזלים באוזניים
ובאמת לבת שלי שהיה לה הרבה נוזלים היתה שותה בקבוקי חלב לפני השינה עד גיל שלוש וחצי
מאז הפסקנו גם לשאר הקטנים...
לא יודעת אם זה קשור אך להם אין נוזלים באוזניים למרות התורשתיות

• הוסף לסימניות
(שמעתי שבשיחה בין אברכים על הנושא הגיעו למסקנה שמטרנה יותר חסכונית מחלב כי כשנותנים חלב צריך להחליף יותר טיטולים...)

וברצינות, עד גיל שנתיים פחות או יותר. אח"כ אם יש צורך חלב עם דייסה.
לשים לב לשיניים. לאחד הילדים הייתי נותנת בכוס.

• הוסף לסימניות
תלוי מה הוא אוכל
אם אוכל טוב חוץ מזה, אפשר לעבור לחלב
אם בררן באוכל, ואוכל יחסית קצת
עדיף מטרנה, שיש בו הרבה מרכיבים חיוניים.

• הוסף לסימניות
אם את נותנת בקבוק עדיף לדעתי מטרנה מחלב
אבל מה שכבר אמרו זה יכול לגרום לעששת
אני נתתי אצלי לגדולים עד גיל 4 כמעט והיתה להם עששת בקבוקית קשה וטופלו בהרבה שיניים
אצל הקטנים יותר נתתי עד גיל שנתיים פלוס והרבה יותר טוב
מה שכן הרגלתי מגיל שנתיים בערך (אולי תצליחי מוקדם יותר) שאני נותנת בבקבוק מים לא חלב ולא שום דבר שגורם לחורים רק עצם הבקבוק עצמו זה לא טוב אבל זה הרע במיעוטו לדעתי בכל אופן
מעבר לזה מטרנה יכול לסגור פינות של ארוחה או תזונה לא מספיק נכונה כשיודעים שיש גם בקבוק זה היה מאד נח

• הוסף לסימניות
לפני גיל שנה זה בעייתי לתת חלב ניגר אז נותנים תמ"ל.
אבל בגיל של הילד שלך זה כבר אפשרי לתת חלב, תדללי במים.
צריך לזכור שאולי חלב זה עדיין לא הכי כדאי, תמ"ל זה מזון אולטרה מעובד אז צריך לעשות את השיקולים מה עדיף.
(יש מצב שלא יאהב את החלב ואז יגמל, אם את מעדיפה אותו בלי בקבוק)
רק מניסיון לא להחליף למים כי אז שמים טיפה פטל לטעם ואז...
אח שלי היה מכור לבקבוק פטל בלילה והשיניים הקדמיות שלו פשוט נרקבו עד שהוציאו לו אותם בגיל 5

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה