מידע שימושי ''עד דלא ידע'' מבינים במשקאות ? תנו המלצות למתחילים!

• הוסף לסימניות
לפי רוב השיטות העניין הוא דווקא ביין ולא בסתם אלכוהול, בכל אופן ודאי לא בלילה.
אבל אפשר לשתות רביעית יין וכל השאר ויסקי או וודקה, ולהשתכר כראוי, ולא לשתות שני בקבוקי יין שגומרים את הבטן לכמה ימים...........

• הוסף לסימניות
סדרת אסנס טפרברג.
סדרת ירדן רמת הגולן.
במחיר זול יותר יש את סדרת אינספייר של טפרברג, וסדרת כרם עמוקה של אור הגנוז (כ60 -70 ש"ח).
קוניאק גודה הכשר חתם סופר בני ברק,
מביא את הסיבוב מהר ובלי תופעות לוואי.
אני יכול להמליץ על יקב 1848 עדיף מדור 5 ומעלה
אז מה הכי כדאי וקל למתחילים בסופו של דבר?

• הוסף לסימניות
כל אחד כפי דרכו, וודאי בלילה אין ענין להשתכר

אני יכול להמליץ על יקב 1848 עדיף מדור 5 ומעלה

כמובן הכי חשוב להקפיד לא לשתות על בטן ריקה, ועדיף יין כי פחות גורם לכאבי ראש אח"כ מאשר ויסקי וכד', וגם י"א שיש ענין בשתית יין בדוקא.
אתה מתכוון לנכנס יין יצא סוד או ליין ישמח לבב אנוש?

• הוסף לסימניות
שלחן ערוך תרצה סעיף ב 'חייב אינש לבסומי בפוריא עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי ', אז נכון שברמ"א כתוב, 'וי"א דא"צ להשתכר כל כך, אלא שישתה יותר מלימודו', אבל זה מחלוקת אחרונים.
הגבתי על זה כמה שורות אחר כך, עיין שם...

• הוסף לסימניות
40% זה לא מעט, אבל למי שרוצה יותר זה 95% רק זה אלכוהול נקי (ממש לא למתחילים...)

• הוסף לסימניות
למי שלא שותה הרבה ויסקי מומלץ לערבב חצי כוס ויסקי עם חצי כוס קוקה קולה קר, זה מחליק פנימה בלי הצריבה המוכרת...

• הוסף לסימניות
בנוגע למי שלא מורגל בשתיה חריפה, יש יינות שיורדים חלק, ויש יינות שצריך להתאמץ לשתות.
ככלל (וכמובן יש יוצאים מן הכלל), יש שני דברים שמשפיעים על ה"חלקות" של היין - עד כמה שזה נוגע לצרכן, זן הענבים מהם מופק היין, והמחיר.
קברנה סוביניון לדוגמא זה יין מצויין למי שלא רגיל בשתיה, וככל שהיין יקר יותר כך הוא יהיה חלק יותר. יינות הקברנה הזולות לרוב לא יהיו חלקות. לעומת הקברנה, המרלו הוא יין כבד יותר ופחות חלק באופן כללי.

בשום אופן לא ממליץ על משקאות משכרים מלבד יין, השמחה ותחושת הרוממות שאפשר להשיג ע"י השתיה זה רק ביין ולא במשקאות אלכוהוליים אחרים, כך ידוע לי מניסיון אישי וכן שמעתי מאנשים רבים מניסיונם.

• הוסף לסימניות
למי שלא שותה הרבה ויסקי מומלץ לערבב חצי כוס ויסקי עם חצי כוס קוקה קולה קר, זה מחליק פנימה בלי הצריבה המוכרת...
אלכוהול וקפאין שידוך גרוע ומסוכן.
נכון שבקולה אין מינון גבוה מדי של קפאין,
אבל הקלאסיקה היא דווקא לערבב עם משקאות אנרגיה, וזה ממש לא טוב.

• הוסף לסימניות
בשום אופן לא ממליץ על משקאות משכרים מלבד יין, השמחה ותחושת הרוממות שאפשר להשיג ע"י השתיה זה רק ביין ולא במשקאות אלכוהוליים אחרים, כך ידוע לי מניסיון אישי וכן שמעתי מאנשים רבים מניסיונם.
לי ידוע אחרת, מנסיון...

• הוסף לסימניות
אני שותה כבר כמה שנים וודקה פילנדיה, מרבב עם אקסל או משקאות קלים. והתוצאה, וואו. תענוג.

• הוסף לסימניות
כמו שהזכירו קודם-
ערק ידוע כאחד המשקאות עם הסטלה הכי הכי חלקה ונעימה!!!
הטיפים הנחוצים ביותר הם:
1. לא לדחוף הרבה בבת אחת, בשופו"א [למתחילים: לשתות בערך שליש כוס חד פעמית במריחה של רבע שעה, גמרת?-סיבוב שני...]
2. במהלך כל ה"עד דלא ידע" להקפיד לשתות הרבה הרבה מים
3. לא ללכת לישון לפני שרמות האלכוהול יורדות כמעט לגמרי [ניתן להוריד ע"י אכילת מלפפון חמוץ או פעילות מוגברת]
4. בשופו"א לא לשתות עם קש, זה מעלה את האלכוהול למוח במהירות [בהתחלה זה משפיע טוב אבל בהמשך זה ממש ממש גרוע]
5. פיקוח נפש ממש- לא לקחת אקמול, גם אם הראש ממש מתפוצץ [כשהאלכוהול פעיל הכבד ממש עמוס ואקמול עובד על הכבד]
הטיפים הנ"ל תקפים לכל סוגי המשקאות!!!
אבל ברור שהשמחה היהודית האמיתית היא לשתות יין בלבד! אבל זה דורש טיפה יותר אחריות וחישוה נכון!!!
בהצלחה ופורים שמח
(טיפים שצברתי במהלך שנותיי הארוכות בישיבה...)

• הוסף לסימניות
אני ממליץ על יין 'פסגות'.
ולמרבים במחיר - יין המערה...
גם טוב לשתות את יער יתיר - משהו מיוחד!!!
ואם כבר דיברנו, אז שילה זה גם פשי-אה

• הוסף לסימניות
גם ע"י שינה יוצאים ידי חובת "עד דלא ידע וכו'".
כמבואר ברמ"א שם, אלא שבמחבר לא הזכיר שיטה זו.
וגם הרמ"א מסיק אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה