- הוסף לסימניות
אבל אפשר לשתות רביעית יין וכל השאר ויסקי או וודקה, ולהשתכר כראוי, ולא לשתות שני בקבוקי יין שגומרים את הבטן לכמה ימים...........לפי רוב השיטות העניין הוא דווקא ביין ולא בסתם אלכוהול, בכל אופן ודאי לא בלילה.
אבל אפשר לשתות רביעית יין וכל השאר ויסקי או וודקה, ולהשתכר כראוי, ולא לשתות שני בקבוקי יין שגומרים את הבטן לכמה ימים...........לפי רוב השיטות העניין הוא דווקא ביין ולא בסתם אלכוהול, בכל אופן ודאי לא בלילה.
סדרת אסנס טפרברג.
סדרת ירדן רמת הגולן.
במחיר זול יותר יש את סדרת אינספייר של טפרברג, וסדרת כרם עמוקה של אור הגנוז (כ60 -70 ש"ח).
קוניאק גודה הכשר חתם סופר בני ברק,
מביא את הסיבוב מהר ובלי תופעות לוואי.
אז מה הכי כדאי וקל למתחילים בסופו של דבר?אני יכול להמליץ על יקב 1848 עדיף מדור 5 ומעלה
אתה מתכוון לנכנס יין יצא סוד או ליין ישמח לבב אנוש?כל אחד כפי דרכו, וודאי בלילה אין ענין להשתכר
אני יכול להמליץ על יקב 1848 עדיף מדור 5 ומעלה
כמובן הכי חשוב להקפיד לא לשתות על בטן ריקה, ועדיף יין כי פחות גורם לכאבי ראש אח"כ מאשר ויסקי וכד', וגם י"א שיש ענין בשתית יין בדוקא.
הגבתי על זה כמה שורות אחר כך, עיין שם...שלחן ערוך תרצה סעיף ב 'חייב אינש לבסומי בפוריא עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי ', אז נכון שברמ"א כתוב, 'וי"א דא"צ להשתכר כל כך, אלא שישתה יותר מלימודו', אבל זה מחלוקת אחרונים.
לשניהם, כשמגיע לישמח יוצא הסוד...אתה מתכוון לנכנס יין יצא סוד או ליין ישמח לבב אנוש?
40% למתחילים זה לא כיף גדול..אז מה הכי כדאי וקל למתחילים בסופו של דבר?
מה קורה אחרי שזה מחליק פנימה....למי שלא שותה הרבה ויסקי מומלץ לערבב חצי כוס ויסקי עם חצי כוס קוקה קולה קר, זה מחליק פנימה בלי הצריבה המוכרת...
איפה משיגים?
אלכוהול וקפאין שידוך גרוע ומסוכן.למי שלא שותה הרבה ויסקי מומלץ לערבב חצי כוס ויסקי עם חצי כוס קוקה קולה קר, זה מחליק פנימה בלי הצריבה המוכרת...
לי ידוע אחרת, מנסיון...בשום אופן לא ממליץ על משקאות משכרים מלבד יין, השמחה ותחושת הרוממות שאפשר להשיג ע"י השתיה זה רק ביין ולא במשקאות אלכוהוליים אחרים, כך ידוע לי מניסיון אישי וכן שמעתי מאנשים רבים מניסיונם.
ממש לא רוב השיטות. יש שנקטו כך בדעת רש"י, ממש לא רווח בהלכה.לפי רוב השיטות העניין הוא דווקא ביין ולא בסתם אלכוהול, בכל אופן ודאי לא בלילה.
ניתן להשיג כיום ויסקי משובח ממש בכשרות העדה החרדית "GLEN SCOTT"וגם יש שמפקפקים בכשרותו.
אלו המלצות למי שלא רגיל לשתות?אני ממליץ על יין 'פסגות'.
ולמרבים במחיר - יין המערה...
גם טוב לשתות את יער יתיר - משהו מיוחד!!!
ואם כבר דיברנו, אז שילה זה גם פשי-אה
כמבואר ברמ"א שם, אלא שבמחבר לא הזכיר שיטה זו.גם ע"י שינה יוצאים ידי חובת "עד דלא ידע וכו'".
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים