דרוש מידע עד היכן מגיעה ההשתדלות בעבודה?

• הוסף לסימניות
שואלת בשביל חברה:

אני עובדת כשנתיים בעבודה נהדרת, הצוות , תנאי השכר, האווירה, הכל באמת מושלם
לפני כחצי שנה, בעקבות שינוי בהנהלה, החלו עניינים לחרוק, הדרישות מהעבודים עלו ,העבודה נהיתה מתישה ומעיקה והאווירה- עכורה
לא נהנית כבעבר, ומחכה רק לסיים את היום
עד היכן מגיעה ההשתדלות? האם כל עוד העניין "נסבל" צריך לסחוב? (כי מי אמר שצריך להנות בעבודה...)או שאיני צריכה להישאר במקום שלא כיף לי לעבוד בו?

• הוסף לסימניות
אין שום מצווה לסבול.
זה שאדם הראשון קיבל את בזעת אפך תאכל לחם לא אומרת שום דבר על תחושה נפשית במקום העבודה.

השתדלות זה לצאת לעבוד. לחזור כל יום סמרטוט עצבני הביתה זו לא השתדלות
לא עוזבים עבודה ובורחים, אבל כן מומלץ ורצוי לחפש עבודה אחרת.

ואני לא רב ולא פוסק בהלכות השתדלות. פשוט מכירה את מציאות החיים ואני פניתי פעם לרב בשאלה על מקום עבודה שאי אפשר היה לעבוד בו מבחינה דתית והוא אמר לי לא לעזוב ולחפש משהו אחר. ב"ה מהר מאוד מצאתי משהו הרבה יותר טוב מכל הבחינות.

• הוסף לסימניות
אני לא רב אבל שמעתי הרבה שיחות בעניין ומה שיצא לי בנושא הזה שכל אחד לפי דרגת האמונה שלו שזה אומר שאדם שמרגיש שהוא מאמין באמונה שלמה וודאי שבכזה מצב יעזוב את העבודה כי זה לא השתדלות שהוא צריך לעשות אבל כל אחד לפי מדרגתו ומידת בטחונו בהשם
כמובן שכדאי להתייעץ עם רב זה הכי טוב וקל ופותר את כל הספקות

• הוסף לסימניות
אני פעם שאלתי רב והוא אמר לי לצאת עוד לפני שאני קבלתי עבודה. ממש נראה סיפור דומה אבל הבוסית ירדה אלי במיוחד, האמת שהיה קשה לי לעזוב אבל היום אני נמצאת במקום עבודה מדהים, יש מספיק אתגרים בעבודה לפחות שהאווירה תהיה טובה. כששואלים רב יש ברכה וזה מאוד חשוב!

• הוסף לסימניות
לא צריך להיות רב
בשביל לפתוח ספר חובת הלבבות
שער הביטחון

שם כותב במפורש
שחובת ההשתדלות הוא לעסוק
במה שהאדם טוב בו והוא נהנה מהעשיה.

• הוסף לסימניות
גם אם היא לא מרגישה שיש לה אפשרות לעזוב מידית,
למה שלא תחפש בנתיים עבודה אחרת ותעזוב לשם?

• הוסף לסימניות
אני מאמינה שזה מה שהיא עושה
כנראה עוד לא מצאה משהו אחר
אז נראה לי יש לה כמה שאלות שהיא צריכה לשאול את עצמה ואז אולי היא תדע לענות לבד על השאלה הסופית שהיא כתבה פה :)

כמה היא סובלת בעבודה ששווה לה לעזוב לעבודה בתחום אחר/תנאים פיזים פחות טובים?
כמה זמן היא כבר מחפשת?
כמה רציני היא מחפשת? (לפעמים מחפשים בקלילות, רק אם מזדמן לשמוע וכו' לעומת חיפוש אינטנסיבי שמגייס את כל האופציות מסביב כדי למצוא עבודה חדשה)
האם יש לה דרכים לגרום לזה שיהיה לה טוב יותר בעבודה?
(ואולי גם לחשוב קצת מעבר ולבדוק אם יש לה אפשרות לקחת עבודות פרטיות מהצד ולמצוא עוד עבודה חצי משרה נניח עד שתמצא עבודה טובה בתחום שלה?)

• הוסף לסימניות
אז נראה לי יש לה כמה שאלות שהיא צריכה לשאול את עצמה ואז אולי היא תדע לענות לבד על השאלה הסופית שהיא כתבה פה :)

כמה היא סובלת בעבודה ששווה לה לעזוב לעבודה בתחום אחר/תנאים פיזים פחות טובים?
כמה זמן היא כבר מחפשת?
כמה רציני היא מחפשת? (לפעמים מחפשים בקלילות, רק אם מזדמן לשמוע וכו' לעומת חיפוש אינטנסיבי שמגייס את כל האופציות מסביב כדי למצוא עבודה חדשה)
האם יש לה דרכים לגרום לזה שיהיה לה טוב יותר בעבודה?
(ואולי גם לחשוב קצת מעבר ולבדוק אם יש לה אפשרות לקחת עבודות פרטיות מהצד ולמצוא עוד עבודה חצי משרה נניח עד שתמצא עבודה טובה בתחום שלה?)
חשבון נפש בתלת מימד.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה לא חייב להיות שאלה לרב.

לא צריך להיות רב
בשביל לפתוח ספר חובת הלבבות
שער הביטחון

גם אם היא לא מרגישה שיש לה אפשרות לעזוב מידית,
למה שלא תחפש בנתיים עבודה אחרת ותעזוב לשם?

אתם רואים ש-
יש רבנים בפרוג!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה