נכתב ע"י יוני רז;1524284:לקבל כסף זה לא חוקי!!!
לא כדאי להסתבך!
נכתב ע"י שריל'ה;1524328:כללית לא גרויס מציאס בכלל..
לא יכולתי להתאפק... ממש חשיבה חרדית קלאסיתנכתב ע"י עקיבא1;1523768:אנחנו חושבים לעבור ממאוחדת לכללית. שמענו שכל מה שרוצים לדרוש צריך לדרוש עוד לפני שעוברים. שמענו על משפחה שקיבלו זיכוי מאה ש''ח לכל נפש וכדו'. מי יודע על עוד דברים שאפשר לבקש מהם כתנאי מוקדם?
נכתב ע"י שושה;1524701:לא יכולתי להתאפק... ממש חשיבה חרדית קלאסית![]()
נכתב ע"י שושה;1524701:לא יכולתי להתאפק... ממש חשיבה חרדית קלאסית![]()
המאכערים עומדים בתור
זה שנים פועלים במגזר החרדי מאכערים שעסוקים בין היתר בניוד מבוטחים מקופה אחת לשנייה. המאכער משלם למשפחה תשלום סמלי בגין המעבר, ואילו הוא זוכה לתשלום "פר ראש". מי משלם למאכער? מנכ"ל קופת חולים *** לשעבר, ***, הודה
בראיון מטלטל שהתפרסם במגזין G של "גלובס" בשנת 2009, כי הקופה שבראשו הוא עומד העסיקה ועדיין מעסיקה (באותם ימים לפחות) מאכערים במגזר החרדי.
כשנשאל מדוע כל כך קשה להפסיק את השיטה הזו, גם אחרי דוחות ביקורת של מבקר המדינה, הוא השיב באנקדוטה קטנה: "הגיע אליי משה מאירי (מנהל השיווק דאז) לפני חג הפסח, וסיפר לי על מישהו שכבר שנתיים לא הביא לקופה אפילו חבר אחד חדש, ובכל זאת הוא מקבל תשלומים בכל חודש. אלה זכויות אבות: פעם הוא הביא לנו חברים, אז ממשיכים. אמרתי לו, 'אדוני, היום אתה מפסיק את זה'. אז מאירי אמר לי 'תיזהר, מחר אותו אחד יחכה לך ליד הבית'".
בקופות החולים מונהגת היום פרקטיקה "כשרה יותר" - העסקת "מתאמי קשרי קהילה" במרפאות שבמגזר החרדי. המתאמים האלה הם לרוב דמויות בעלות השפעה, ומטרתם לשמר משפחות חרדיות ולגייס נוספות.
עיתונים חילוניים, הכל בסדר????נכתב ע"י עקיבא1;1525285:כמובן רק אמרתי דוגמא קיצונית ממה ששמעתי. למעשה, כוונתי לכל מיני טיפולים שיותר קשה לקבל מהם אישור לאחר הצטרפות, וכן לפעמים נותנים הנחות על ביטוח משלים.
לכבוד בן אנוש: אין לי מושג מהו החלק הפוליטי של זה, נא לא לצרף אותי אני מעדיף לישאר בחושך.
לכבוד שושה: כדאי לא לקרוא עיתונים חילונים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: איש בן פרצי, מידות טובות, אביב טולדאנו - צלמת ועוד 3 משתמשים6 //