פריפריה עוברים לפריפריה?

• הוסף לסימניות
תכלס' צריך להגיד את זה בפריפריה יש הכל כמו במרכז מוסדות ביהכנ"ב בתי חולים קופות חולים תחבורה ציבורית קניונים מרכזי קניות ההבדל היחידי שבמקום לראות מהמרפסת בינינים גבוהים והרבה רעש רואים הרים או כינרת או צימחיה ושקט.......

• הוסף לסימניות
כמה מילים על הקהילה, שנכיר
זה לא דווקא קהילה מסויימת שמשתייכים אליה.
יש כאן הרבה סגנונות,
המיוחד זה שאפשר לגדל ילדים בלי סטיגמות ומה השני יגיד.
מקבלים פה את כולם בסבר פנים יפות ובחיוך.

בשנים האחרונות יש יותר נגישות לציבור החרדי-
פעילויות לילדים, ולשאר בני במשפחה,
יותר שעות בבריכה העירונית,
ופתיחת הבריכה באגם בהפרדה,
משנת יוסף,
תיכון לבנות,
בתי ספר חיידרים ואפילו ישיבה קטנה.

רחוב האיריס, מעלה הבנים החדשה, סיגליות, הרב משאש, סביונים - אלו רחובות מתחרדים יותר.

• הוסף לסימניות
תכלס' צריך להגיד את זה בפריפריה יש הכל כמו במרכז מוסדות ביהכנ"ב בתי חולים קופות חולים תחבורה ציבורית קניונים מרכזי קניות ההבדל היחידי שבמקום לראות מהמרפסת בינינים גבוהים והרבה רעש רואים הרים או כינרת או צימחיה ושקט.......
וגם המחירים לעומת המרכז משתלמים יותר פה-
לדוג' בירושלים דירה של 3/4 חדרים יכולה לעלות באיזור ה- 5 לחודש או יותר?
אצלנו במעלות וילה של 5 חד' + גינה גדולה+ מרפסות+ מטבח רחב+ וכו'...יכולה לעלות 3 וחצי.. לחודש..

• הוסף לסימניות
אני מתווך מבית שאן ואכן יש כל הזמן עוד חרדים שמגיעים לגור כאן.
יש המון שקונים להשקעה בינתים ומחכים לראות איך יתפתח כדי להחליט אם לגור כאן.
אני רק מדגיש שלציבור הספרדי אין שום בעיה להגיע כבר מעכשיו,יש כאן 2 תלמודי תורה,2 בתי ספר לבנות,ישיבה קטנה שקיימת כבר 5 שנים ושולחת לישיבות גדולות מצויינות,סמינר שנפתח ממש בשנתיים האחרונות,ולפחות 7 כוללים.
לגבי ליטאים אין כאן מוסדות בינתים,יש כולל אחד
בכל אופן מי שחושב על פריפריה להשקעה ולמגורים או השקעה בלבד אני ממליץ בחום על בית שאן ואשמח לתת מענה.
חשוב לזכור שלא כל דירה זולה היא בהכרח מציאה ואני מכיר משפחות אברכים (חלקם נמצאים כאן בפרוג)שהגיעו לגור כאן בגלל שלא הצליחו להשכיר את הדירה ולא הייתה להם ברירה.
לכן ממליץ (לאו דווקא על בית שאן אלא בכלל ערי הפריפריה) לא לרוץ לקנות כל דירה זולה בלי להתייעץ עם מישהו מקומי כמו שצריך.
ושלא יעבדו עליכם,אין בבית שאן שכונה חרדית כיום
לא רואה את זה כבעיה כי יש המון חרדים בכלל השכונות אבל רק מציין את זה כי הרבה מתקשרים אלי לברר על דירות ב"שכונה החרדית בבית שאן"
ליותר על פרטים על בית שאן אפשר לפנות לm0526655529 גימייל

• הוסף לסימניות
לא שמעתי עד היום על קהילה במעלות אפשר לקבל פרטים (מה גודל הקהילה כיום, סגנון, השתייכות ליטאי חסידי ספרדי)?

• הוסף לסימניות
יש שטיבלאך עם מנינים כמעט 24/7?
יש תחרות בין רשתות המזון?
יש חיידרים שמסננים ברישום?
יש עבודות בהנדסאות או רק בגננות?
יש תיכונים וה' ו'?
יש אוירה של חרדים בעיר?
יש חנויות ביגוד בעיר?

• הוסף לסימניות
אני מתווך מבית שאן ואכן יש כל הזמן עוד חרדים שמגיעים לגור כאן.
יש המון שקונים להשקעה בינתים ומחכים לראות איך יתפתח כדי להחליט אם לגור כאן.
אני רק מדגיש שלציבור הספרדי אין שום בעיה להגיע כבר מעכשיו,יש כאן 2 תלמודי תורה,2 בתי ספר לבנות,ישיבה קטנה שקיימת כבר 5 שנים ושולחת לישיבות גדולות מצויינות,סמינר שנפתח ממש בשנתיים האחרונות,ולפחות 7 כוללים.
לגבי ליטאים אין כאן מוסדות בינתים,יש כולל אחד
בכל אופן מי שחושב על פריפריה להשקעה ולמגורים או השקעה בלבד אני ממליץ בחום על בית שאן ואשמח לתת מענה.
חשוב לזכור שלא כל דירה זולה היא בהכרח מציאה ואני מכיר משפחות אברכים (חלקם נמצאים כאן בפרוג)שהגיעו לגור כאן בגלל שלא הצליחו להשכיר את הדירה ולא הייתה להם ברירה.
לכן ממליץ (לאו דווקא על בית שאן אלא בכלל ערי הפריפריה) לא לרוץ לקנות כל דירה זולה בלי להתייעץ עם מישהו מקומי כמו שצריך.
ושלא יעבדו עליכם,אין בבית שאן שכונה חרדית כיום
לא רואה את זה כבעיה כי יש המון חרדים בכלל השכונות אבל רק מציין את זה כי הרבה מתקשרים אלי לברר על דירות ב"שכונה החרדית בבית שאן"
ליותר על פרטים על בית שאן אפשר לפנות לm0526655529 גימייל
זה עניין של זמן, כמו עפולה

• הוסף לסימניות
לא שמעתי עד היום על קהילה במעלות אפשר לקבל פרטים (מה גודל הקהילה כיום, סגנון, השתייכות ליטאי חסידי ספרדי)?
יש קהילה במעלות יותר מ15 שנה ליטאית היא מתרכזת בעיקר מסביב לישיבה במקום(אני לא יודע האם זה ישיבה של בעלי תשובה או נוער נושר) יש שם בערך 60 משפחות שחיים באושר!!
הדיור שם שם זול וזה עיר מדהימה עם נוף וכו'

• הוסף לסימניות
לגבי החום בבית שאן
כאחד שהגיע לכאן מבני ברק, אין ספק שיותר נעים בבית שאן מאשר בבני ברק.
אין לחות וזה היתרון הגדול.אמנם חם אבל זה חום יבש
בסופו של דבר,חם בהמון ערים בארץ, אבל יש מזגן בבית , באוטו , בכולל , בעבודה , בחנויות..

• הוסף לסימניות
מעלות לא מלאה בערבים?
ידוע לי שיש שם ת''ת ליטאי
אוכלוסייה ודת במעלות תרשיחא
  • יהודים: 66.7%
  • ערבים: 20.7% ערבים-מוסלמים: 10.3% ערבים-נוצרים: 10.1% דרוזים: 0.3%
  • אחרים: 12.6%
אני מאמין שבאחוזים יש בלוד יותר וכן בעכו
ויש עוד הרבה ערים מעורבות חיפה(כן וגם בחריש יש ערבים) נוף הגליל וכו'
בכל אופן מדינת ישראל...

• הוסף לסימניות
יש עבודות בהנדסאות או רק בגננות?
לאזור עפולה בית שאן חיפה וחריש יש הרבה הייטק
לא רחוק מירושלים
אבל הקושי הוא למצוא עבודה שיש בה כבר הרבה חרדיות ביחד
יש חיידרים שמסננים ברישום?
תלוי איזה עיר את מדבר
יש תיכונים וה' ו'?
מה אכפת לזו"צ או עם ילדה בת 7 כזה דבר

• הוסף לסימניות
גם על חריש מסתמא אמרו ככה
חשבתם פעם שזה המקום הכי חם בארץ?
ממתי חום משפיע על קביעת מקום מגורים או מעבר לפריפריה??? יש באחד האשכולות, כאן או באשכול אחר גרף ש @בית שמשניק העלה סקר איזה דברים משפיעים על מעבר חרדים לפריפריה, לא חושב ש"חום" הופיע שם..

• הוסף לסימניות
אין ספק שיותר נעים בבית שאן מאשר בבני ברק.
אין לחות וזה היתרון הגדול.אמנם חם אבל זה חום יבש
אני עד שני לכל מילה, חוץ מזה ששטוח שם והכל קרוב שזה מאד מיקל גם.
גם על חריש מסתמא אמרו ככה
בחריש אין את ועדת הדיור שמנהלת את התפתחות הקהילה הלטאית שהראתה את כחה בגבעת המורה (שאגב צריך לעבור דרכם ולא דרך סתם מתווך 0527660006).
ואגב, אני די סקפטי בנוגע ל"כישלון" של חריש, כמה זה נכון וכמה זה סטיגמות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה