פריפריה עוברים לפריפריה?

טוב לשמוע על כל מי שמכיר אחד או 2 שעוברים לפריפריה.
אבל אתם לא בכיוון להבין את האירוע.
ומדובר באירוע!
בבין הזמנים הזה נשבר המחסום!
כמי שמתעסק בתחום כבר עשור (תושב הפריפריה, בשונה מעסקנים שניסו לקדם מרחוק)
לא ראיתי אף פעם משהו שמתקרב לזה בכלל.
מאות ואני נזהר שלא לומר יותר, משפחות עוברות בחודש אחד לעשרות קהילות ברחבי הארץ.
בכל קהילה וקהילה מעדכנים על עשרה ומעלה משפחות חדשות (רשימות שמיות של משפחות שכבר קנו דירה בעבר ולא משכירים כדי לבוא, או שכרו בפועל) וכידוע יש עשרות קהילות בארץ. ואני מדבר רק על ציבור ליטאי.
לדוגמא בקרית אתא- שכונת שביט - 8 משפחות (כרגע סגורות, יש הרבה מתעניינים, חבר מביא חבר מאוד חזק בדברים הללו) לקהילה של 40 משפחות. זה 20% פשוט מטורף.
בדרום, אופקים נתיבות וירוחם - עשרות רבות ידועים, ודווקא שם יותר משפחות מגיעות בלי לעדכן מראש אז כנראה זה הרבה הרבה יותר.
בגבעת המורה 50 משפחות בחודש! 10% לקהילה שקיימת 15 שנה בחודש אחד!
נוף הגליל, בית שאן, חריש, כרמיאל, צפת, עפולה עילית, עשרות עשרות משפחות.
מרכז העיר עפולה, קהילה שעוד לא קמה! כבר מגיעים מנין באלול.
ציינו קודם את קרית מלאכי עם 20 משפחות.
בחיפה מזמן הפסיקו לספור.

ומי שחושב שמאסה כזו לא תפתח תחבורה, תעסוקה, חנויות ורשתות ביגוד, מוסדות, ועוד, לא מבין איך הדברים עובדים.

ולמה זה קורה?
הנה הסיבה.

פריפריה זה סטיגמה. ענין חברתי. למה אני חושב ככה? לכל אחד מכם יש אח\ חבר\ שכן שגר בקהילה כזו או אחרת, כשאתם מדברים איתו הוא מרוצה או מתוסכל???
כי הוא השתחרר מהלחץ במרכז, ואז הוא מתרכז במה שיש לו ומגלה שהוא גר בדירה משלו, גדולה פי 2 מהדירות של החברים שלו, אשתו עובדת, הילדים לומדים במסגרת מצוינת, יש להם כל מה שהם צריכים.

הבעיה עם הסטיגמה, שלזוגות הצעירים נמאס ממנה. הם נחנקים כל חודש עם שכירות מטורפת שאף אחד לא משלם בשבילם, יותר ויותר חברים בגיל שלהם כבר עברו לפה או לשם, והם נשארו במרכז עם כמה חשובים שמסבירים למה לא פריפריה. אבל החשובים האלו כבר לא בגיל שלהם, הם מבוגרים בעשור, הדור הקודם. ודעתם לא מעניינית אף אחד יותר.
והנה לכם המרכז החדש. לא פריפריה. המרכז הצעיר.

ניתן להעלות שאלות או לבקש פרטים על מקומות שונים, לתועלת הכלל, אענה בשמחה.
קודם כל הצורת קמפיין הזאת להביא אנשים היא ממש חיובית ונמשכת כבר שנים אבל נראה לי שמה שיפתח ויעזור יותר למעבר לפריפריה יהיה פרויקטים חרדים חדשים בפריפריה ואחר כך מסביב לזה יוכל להיות התחרדות

טוב לשמוע על כל מי שמכיר אחד או 2 שעוברים לפריפריה.
אבל אתם לא בכיוון להבין את האירוע.
ומדובר באירוע!
בבין הזמנים הזה נשבר המחסום!
כמי שמתעסק בתחום כבר עשור (תושב הפריפריה, בשונה מעסקנים שניסו לקדם מרחוק)
לא ראיתי אף פעם משהו שמתקרב לזה בכלל.
מאות ואני נזהר שלא לומר יותר, משפחות עוברות בחודש אחד לעשרות קהילות ברחבי הארץ.
בכל קהילה וקהילה מעדכנים על עשרה ומעלה משפחות חדשות (רשימות שמיות של משפחות שכבר קנו דירה בעבר ולא משכירים כדי לבוא, או שכרו בפועל) וכידוע יש עשרות קהילות בארץ. ואני מדבר רק על ציבור ליטאי.
לדוגמא בקרית אתא- שכונת שביט - 8 משפחות (כרגע סגורות, יש הרבה מתעניינים, חבר מביא חבר מאוד חזק בדברים הללו) לקהילה של 40 משפחות. זה 20% פשוט מטורף.
בדרום, אופקים נתיבות וירוחם - עשרות רבות ידועים, ודווקא שם יותר משפחות מגיעות בלי לעדכן מראש אז כנראה זה הרבה הרבה יותר.
בגבעת המורה 50 משפחות בחודש! 10% לקהילה שקיימת 15 שנה בחודש אחד!
נוף הגליל, בית שאן, חריש, כרמיאל, צפת, עפולה עילית, עשרות עשרות משפחות.
מרכז העיר עפולה, קהילה שעוד לא קמה! כבר מגיעים מנין באלול.
ציינו קודם את קרית מלאכי עם 20 משפחות.
בחיפה מזמן הפסיקו לספור.

ומי שחושב שמאסה כזו לא תפתח תחבורה, תעסוקה, חנויות ורשתות ביגוד, מוסדות, ועוד, לא מבין איך הדברים עובדים.

ולמה זה קורה?
הנה הסיבה.

פריפריה זה סטיגמה. ענין חברתי. למה אני חושב ככה? לכל אחד מכם יש אח\ חבר\ שכן שגר בקהילה כזו או אחרת, כשאתם מדברים איתו הוא מרוצה או מתוסכל???
כי הוא השתחרר מהלחץ במרכז, ואז הוא מתרכז במה שיש לו ומגלה שהוא גר בדירה משלו, גדולה פי 2 מהדירות של החברים שלו, אשתו עובדת, הילדים לומדים במסגרת מצוינת, יש להם כל מה שהם צריכים.

הבעיה עם הסטיגמה, שלזוגות הצעירים נמאס ממנה. הם נחנקים כל חודש עם שכירות מטורפת שאף אחד לא משלם בשבילם, יותר ויותר חברים בגיל שלהם כבר עברו לפה או לשם, והם נשארו במרכז עם כמה חשובים שמסבירים למה לא פריפריה. אבל החשובים האלו כבר לא בגיל שלהם, הם מבוגרים בעשור, הדור הקודם. ודעתם לא מעניינית אף אחד יותר.
והנה לכם המרכז החדש. לא פריפריה. המרכז הצעיר.

ניתן להעלות שאלות או לבקש פרטים על מקומות שונים, לתועלת הכלל, אענה בשמחה.
אם אתה אכן צודק, אז יש גם צד פחות משמח בתופעה הזאת.
כי אולי זה יפתח תחבורה, תעסוקה ומוסדות חינוך, ואולי אני גם לא מבין איך דברים עובדים
אבל זה לא יפתח את המענים בקצב הנדרש, ואפשר לראות זאת בכל ריכוז חרדי גדול.
מה שאומר שגם בפריפריה צפויים לסבול מהצפיפות והמחסור שקיימים בכל הריכוזים המשמעותיים.
לא משמח במיוחד.

כי אולי זה יפתח תחבורה, תעסוקה ומוסדות חינוך, ואולי אני גם לא מבין איך דברים עובדים
מה שאומר שגם בפריפריה צפויים לסבול מהצפיפות והמחסור שקיימים בכל הריכוזים המשמעותיים.
לא משמח במיוחד.
@אופקים 1
על המקצועיות שלך אין מה לפקפק
אך גם על החמיצות שברוב הודעותיך.......
ברור לכולם שיש עוד דרך ארוכה לשפר בכל מקום בארץ ובטח בפריפריה
אבל למה להוציא את החשק לאנשים שלא יודעים שאת אותם טענות שיש לך על הפריפריה יש לך כמעט על כל פיסת קרקע בארץ ישראל (תקן אותי אם אני טועה ויש כן מקום בארץ שמשביע את רצונך....)

@אופקים 1
על המקצועיות שלך אין מה לפקפק
אך גם על החמיצות שברוב הודעותיך.......
ברור לכולם שיש עוד דרך ארוכה לשפר בכל מקום בארץ ובטח בפריפריה
אבל למה להוציא את החשק לאנשים שלא יודעים שאת אותם טענות שיש לך על הפריפריה יש לך כמעט על כל פיסת קרקע בארץ ישראל (תקן אותי אם אני טועה ויש כן מקום בארץ שמשביע את רצונך....)
המקום בו אני נמצא כעת משביע את רצוני על פי רוב.

כל דבר צריך להיות בפרופורציה, גם פחות מידי זה לא טוב (אבל בזה אני וחברי בחרנו), ויותר מידי זה גם לא טוב (ובזה אני וחברי לא בחרנו).

עסק שגדל מהר, אם הוא נופל, הוא נופל מהר, וליפול מהר זה מאוד כואב.

לכן, אני אישית שמח שבאים תושבים, אבל חושב שהנושא הזה של שכנוע אנשים לעבור, לדעתי, לא תורם למקומות הללו בטווח הבינוני והלאה.

קודם כל הצורת קמפיין הזאת להביא אנשים היא ממש חיובית ונמשכת כבר שנים אבל נראה לי שמה שיפתח ויעזור יותר למעבר לפריפריה יהיה פרויקטים חרדים חדשים בפריפריה ואחר כך מסביב לזה יוכל להיות התחרדות
יש פרויקטים כאלה בעפולה, בקריית גת, ועכשיו יש גם בעכו שמסביב לפרויקט היה ויהיה מחיר למשתכן שזכו שם חרדים וכל מיני פרויקטים של פינוי בינוי בבית שמש הישנה ובפסגת זאב בי-ם וכו'

לא משמח במיוחד.

אשמח לשמוע פתרונות אחרים

יש לא מעט פרויקטים חדשים, בטבריה רכסים עכו עפולה נתיבות ועוד, אבל המחירים שם יקרים יותר מדירות יד שניה, ולכן זה לא מתאים לכולם, כל אחד צריך לבחור את מה שמתאים לו, דירה חדשה ביותר מ 1M או דירה יד 2 בפחות מ 1M.

אבל חושב שהנושא הזה של שכנוע אנשים לעבור, לדעתי, לא תורם למקומות הללו בטווח הבינוני והלאה.
אני זוכר כבר בכתבות של יתד נאמן לפני 7 שנים+- על הפריפריה, הנציג של אופקים (א.ד.) היה היחיד מבין נציגי הפריפריות האחרות שאמר את הדברים שאתה כותב כאן (אולי זה אתה?).
לדעתי חוץ מאופקים רוב שאר הפריפריות מעוניינים שיבואו אליהם תושבים חדשים, וכמובן הזוגות הצעירים שמעוניינים בקורת גג.

אני זוכר כבר בכתבות של יתד נאמן לפני 7 שנים+- על הפריפריה, הנציג של אופקים (א.ד.) היה היחיד מבין נציגי הפריפריות האחרות שאמר את הדברים שאתה כותב כאן (אולי זה אתה?).
לדעתי חוץ מאופקים רוב שאר הפריפריות מעוניינים שיבואו אליהם תושבים חדשים, וכמובן הזוגות הצעירים שמעוניינים בקורת גג.
בכל מקום שתעשה בירור יהיה אנשים שיתנגדו לכך שיבואו עוד אנשים
כי זה גם יהרוס להם את הארומה שהיתה להם עד היום
וגם ככה הם פחות יוכלו לעשות מה שנוח להם ויהיה תלויים בסטיגמות
אך כמובן שהרבה מהאנשים ישמחו על כך שהקהילה גדילה אף שזה גונב להם מהשקט
כנראה בכל זאת הם מתגעגעים למרכז

כאחת שרוצה כבר שנתיים לעבור וכל פעם יש מניעה אחרת - צריך לקחת בחשבון את המחסור החמור בעבודות (אחותי גרה בפריפריה, סיפרה שמישהי עזבה כי לא מצאה עבודה כגננת, במקום שבו יש מוסדות חרדים בשפע) ועבודות "הייטקיסטיות" פחות בנמצא....
בדיוק. וזה לפי מה שאני שומעת הבעיה המרכזית!
אישית יש לנו דירה בפריפריה וחולמים לעבור אליה מבחינתינו-היום.
אבל גם בדירה משלי בפריפריה מעולה עם כל המעטפת הקהילתית יש לשלם חשבונות חשמל, מים, ארנונה ומשכנתא..
יש לי שתי גיסות שעברו ביחד לאחת מערי הפריפריה המרכזיות יחסית וחזרו במפח נפש לשכירות במרכז בגלל בעיית התעסוקה הקשה.
לא כולן גננות/מורות/עובדות מהבית/נגישות ונוהגות

בדיוק. וזה לפי מה שאני שומעת הבעיה המרכזית!
אישית יש לנו דירה בפריפריה וחולמים לעבור אליה מבחינתינו-היום.
אבל גם בדירה משלי בפריפריה מעולה עם כל המעטפת הקהילתית יש לשלם חשבונות חשמל, מים, ארנונה ומשכנתא..
יש לי שתי גיסות שעברו ביחד לאחת מערי הפריפריה המרכזיות יחסית וחזרו במפח נפש לשכירות במרכז בגלל בעיית התעסוקה הקשה.
לא כולן גננות/מורות/עובדות מהבית/נגישות ונוהגות
עם כל האהבה שלי לבית שמש (ויש לי הרבה), צריך לשים את הדברים על השולחן, שמבחינת מקצועות חופשיים (בדגש על הייטק) לצערי בית שמש היא גם סוג של פריפריה...

לגמרי, גם בית שמש היא סוג של פריפריה מבחינת עבודה והמון יוצאות לירושלים או ת"א,
ועדיין, זה לא נתיבות/ירוחם/ צפון וכו'

בכל מקום שתעשה בירור יהיה אנשים שיתנגדו לכך שיבואו עוד אנשים
כי זה גם יהרוס להם את הארומה שהיתה להם עד היום
וגם ככה הם פחות יוכלו לעשות מה שנוח להם ויהיה תלויים בסטיגמות
אך כמובן שהרבה מהאנשים ישמחו על כך שהקהילה גדילה אף שזה גונב להם מהשקט
כנראה בכל זאת הם מתגעגעים למרכז
אני בתור תושב פריפריה רוצה שאנשים יבאו לגור בעירינו צפת וזה לא יגיע לביות כמו המרכז בחים
ואני חושב שדי ברור שצפת לא תהפוך למ"ע או ביתר וכו
הדבר היחידי שזה יועיל ודאי זה בתחומי התעסוקה וכדו
ערי הפריפריה הם מקומות גדולים מאוד ויש שם הרבה מקום אל תדאג כמו המרכז זה לא יהיה ב10 שנים הקרובות

הנסיעה מבית שמש לתל אביב בשעות העומס עדיפה על נסיעה מנתיבות לבאר שבע באותן שעות?

כל תחום עיסוק לגופו, יש מספיק תחומי עיסוק גם בפריפריות שונות, רק שחייבים לבדוק היטב לפני שעוברים מה מצב שוק התעסוקה והתחבורה למקומות תעסוקה מרכזיים בתחום העיסוק שרלוונטי לי, לפני כל דבר אחר.

נכון
הנסיעה זוועה מבית שמש לת"א (מניסיון)
אבל לכן תראי שרובם באזור ירושליםו זה כן עדיף על באר שבע..
ואני אחזור למה שאמרתי- הציבור הרבה פחות מבין את הצורך שלך כחרדית

נכון
הנסיעה זוועה מבית שמש לת"א (מניסיון)
אבל לכן תראי שרובם באזור ירושליםו זה כן עדיף על באר שבע..
ואני אחזור למה שאמרתי- הציבור הרבה פחות מבין את הצורך שלך כחרדית
בירושלים כבר תקופה ארוכה יש כמעט אפס היצע בהייטק.
נתונים מתוך כתבה בגלובס שהתפרסמה לפני כחודש וחצי:
למעלה מ־83% מהמשרות לצעירים עם עד שלוש שנות ניסיון מרוכזות במחוז ת"א והמרכז, לעומת שיעור מזערי של 2% בלבד בדרום ו־1.5% בירושלים. חיפה והצפון יחד מחזיקים כ־13% מהמשרות בלבד.

ולכן אם לקחנו בית שמש לדוגמא, אין הבדל גדול בין נסיעה מבית שמש למרכזי ההייטק בת"א או הרצליה, לבין נסיעה מחריש לשם.
שלא לדבר על רכסים או קרית אתא לחיפה.

עם כל האהבה שלי לבית שמש (ויש לי הרבה), צריך לשים את הדברים על השולחן, שמבחינת מקצועות חופשיים (בדגש על הייטק) לצערי בית שמש היא גם סוג של פריפריה...
לא כל מי שגר במרכז גר בבית שמש..
ולא כולם בהייטק!

כאחת שרוצה כבר שנתיים לעבור וכל פעם יש מניעה אחרת - צריך לקחת בחשבון את המחסור החמור בעבודות (אחותי גרה בפריפריה, סיפרה שמישהי עזבה כי לא מצאה עבודה כגננת, במקום שבו יש מוסדות חרדים בשפע) ועבודות "הייטקיסטיות" פחות בנמצא....
אז לאנשים שבאמת יש חשש אמיתי למצוא משרה מומלץ לחפש עבודה ולעבור עם העבודה החדשה
וזה לא חייב להיות חיפוש רק לעיר אחת ורק לפי המיקום של הדירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה