עוגה קלה, פשוטה ו...ואוו- טעימה!

• הוסף לסימניות
פותחת אשכול חדש כי הקודם כבר "מפוצץ" [גם ממני...] בתקווה שלא יכעסו כאן עלי.

מכירים את זה שהמקפיא מלא בעוגות- שכבות, שוקולד, חמאת בוטנים וכל מיני עוגות עשירות למיניהם ואת בקריזה דוקא לעוגה קלילה כזו, לא מדי כבדה ופשוטה דווקא?

אז זה מה שקרה אצלנו בערב יום כיפור. "יש משהו יותר קליל" "משהו שלא יעשה לנו כבד בצום" "עוגה קלילה לארי הצום"???
אז בשעה 13:00 בערב יום כיפור הכנתי את המשהו הזה. עוגה קלה, פשוטה ומאוד מאוד טעימה.
אודה כי המתכון הזה הוא פרי פיתוח שלי אבל אני ממש ממליצה לנסות כי הוא באמת יוצא מעולה ואין מה לפקשש בו.

אז על מה אני מדברת?

עוגת "כל בו" [על שם זה שאפשר לזרוק לתוכו מה שרוצים]

1 ו 3/4 כוסות סוכר
5 ביצים שלימות
קורט מלח
1 כוס שמן
4.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 ו -1/4 כוסות מים

3 כפות קקאו
6 כפות סוכר
1 כוס שוקולד צ'יפס מעורב חום ולבן
סירופ מייפל

מקציפים [בוו רגיל לא בלון של הקצפה] ביצים שלימות עם סוכר ומלח במשך כ-7 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

מוסיפים בזרם דק תוך כדי הקצפה 1 כוס שמן.

מערבבים בכלי:
4.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים [קמח וא. אפיה] לסירוגין עם 1 ו 1/4 כוסות מים.

יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
מפזרים מחצית מתערובת הקקאו עם הסוכר ומפזרים מחצית מהשוקולד צ'יפס.
מכסים בזהירות ביתרת הבלילה. שוב מפזרים קקאו וסוכר ושוקולד צ'יפס. שופכים מבקבוק סירופ המייפל פסים באלכסון לאורך העוגה [המייפל ישקע בתוך העוגה באפיה ויהפוך אותה לנימוחה...] מפזרים קצת שקד מולבן גרוס [לא חובה]

אופים ב 180 מעלות בערך שעה או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. פורסים אחרי שמתקרר.

כאמור- הכנתי בערב יו"כ. אכלו ממנו כל אחד פרוסה אחת לפני החג ולא נעים לומר...עכשיו נותרו בתבנית רק 5 פרוסות [פרסתי ל 35 פרוסות....] והתבקשתי להכין שוב לשבת...
"נכון יש המון במקפיא אבל לא כזו..."
IMG_4605.jpg

וכאן הבן שלי ביקש את העוגה הזו לסיום בחיידר, אבל באישיים:
IMG_4614.jpg

ואגב, עכשיו בתנור יש ריבועי קואקר עם שוקולד שהעליתי מתכון שלהם לפני ר"ה ומחר נעלה תמונה לכל מי שביקשה [באישי בקשו ממני כמה] וגם פאי תפוחים מ...רסק מוכן בקופסת שימורים. יאמי....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הקומפוזיציה , משהו.;)
תודה מלכת המטבח!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עוגת פאי תפוחים מוכנה:

מתכון:

2.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 מרגרינה [לא ניסיתי להמיר בשמן...]
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
קמצוץ מלח
קופסא גדולה של שימורי רסק תפו"ע ללא תוספת סוכר [כ-550 גרם]

לשים בצק מכל החומרים למעט הרסק. משטחים חצי מהבצק בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה, או בתבנית פאי עגולה [כמו בתמונה]
מורחים את רסק התפוחים מעל. מפזרים קצת סוכר וקינמון [לא חובה]. מוסיפים לבצק הנותר 3 כפות סוכר ו-3 כפות קמח ולשים לפירורים. מפזרים על המלית עד שכולה מכוסה.
אופים ב 180 מעלות כ-40 דקות עד שהפירורים מוזהבים מאוד.

פורסים רק אחרי שהעוגה קפואה למחצה [כדי שייפרס יפה, הרסק מתקשה בהקפאה]. אחרי שפרוס אין בעיה להפשיר [המילוי לא יברח]
IMG_4609.jpg

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איך זה יוצא עם הרסק הזה?
אני ממש אוהבת עוגות תפוחים, אבל שמרגישים אותם
ניסית להכין בלי הרסק, נגיד עם מגורד/מבושל?

ותודה על המתכונים!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1780288:
איך זה יוצא עם הרסק הזה?
אני ממש אוהבת עוגות תפוחים, אבל שמרגישים אותם
ניסית להכין בלי הרסק, נגיד עם מגורד/מבושל?

ותודה על המתכונים!!!

העליתי בפורום בעבר פאי תפוחים עם תפוחים מגוררים או מלית תפוחים מוכנה [עם חתיכות תפוחים] וכן עוגה בחושה עם תפוחים- מהממת.
אם לא תמצאי בחיפוש אז תבקשי ואעלה שוב. היו כמה אשכולות לעוגות תפוחים.

דוקא מרגישים מאוד את טעם התפוחים בפאי הנ"ל. אחרים כאן בבית טעמו לפני שצלחתי להחביא במקפיא לסוכות

• הוסף לסימניות
בקר, אפילו העוגה הפשוטה שלך עושה רושם של עוגת שף!
כל הכבוד על העין הטובה, על המגוון, על הזמן שאת מקדישה להעלות מתכונים ולהסביר, על התמונות שלכשעצמן עושות חשק!

עשיתי את הבישקוטי שהעלית פה לא מזמן, ופשוט נחטף!
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
תחכימיני...

מה זה אומר "מקציפים בוו רגיל לא בלון של הקצפה"???

יש לי וו של בצק שמורכב מ 3 מוטות כאלו...
ויש לי וו בשביל קצף שמורכב מ 2 בלונים כאלו מין.....

הוו של הבצק אמור להקציף את הבייצים לקציפה בהירה ותפוחה???

???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י aser;1780809:
תחכימיני...

מה זה אומר "מקציפים בוו רגיל לא בלון של הקצפה"???

יש לי וו של בצק שמורכב מ 3 מוטות כאלו...
ויש לי וו בשביל קצף שמורכב מ 2 בלונים כאלו מין.....

הוו של הבצק אמור להקציף את הבייצים לקציפה בהירה ותפוחה???

???

בטח יש לך מיקסר של בוש או משהו כזה. לי יש קנווד ויש 3 ווים 1. בלון בקצפה, 2. וו K-לעוגות בחושות [כמו זו] ו3. לבצקים

אם יש לך רק את ה-2 שתיארת אז תשתמשי בבלון זה טוב. [זה מה שאת משתמשת לכל עוגה, לא?] רק תקציפי את הביצים שלימות עם הסוכר עד שתתקבל קציפה תפוחה ובהירה [בצבע שמנת]

• הוסף לסימניות
ועוד עוגה קלה:

בראוניס קפוצי'נו:

4 ביצים
1 כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
1.5 כוסות קמח
1 כף גדושה קפה נמס מומס במעט מים רותחים [ממש מעט מים]
150 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו פרווה [מחנות למוצרי אפיה]

מערבבים במיקסר את כל הרכיבים למעט מטבעות הקפוצ'ינו.

משטחים את הבלילה בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה.
שוברים את המטבעות לחצי [אם הן קטנות- משאירים שלימות] ומסדרים על פני העוגה

אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות. לא לאפות יותר מדי כדי שהבראוניס לא יתייבשו. פורסים לריבועים אחרי שהעוגה התקררה קצת [לא חייב להיות ממש קר] בעזרת סכין חדה ולחה [לא משוננת]

וזו התוצאה הסופית:
IMG_4622.jpg

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אוקי, אז היום הכנתי את עוגת קציפת שוקולד וקוקוס -יצא פצצה
וגם את הפאי תפוחים נראית מעולה לא טעמנו....
תודה על כל המתכונים..כל אחד יותר טוב מהשני!!

• הוסף לסימניות
בקר, תודה על כל המתכונים, כולל התמונות. מוסיף מאד!
את הבראוני קפוצ'ינו את מערבבת בפעם אחת כולל הקמח? בלי להקציף את הביצים קודם?

• הוסף לסימניות
ואני הכנתי היום את עוגת הקפה.
יצא מעולה. טעים ויפה.

תודה על הכל
חני

אהההה.
וגם הכנתי בשבוע שעבר את רבועי הקוואקר ואת הבראוניס.
הכל יצא טעים ומרשים.

• הוסף לסימניות
אתם לא קולטים מה הולך פה?!
יש כאן מישהי שהיא פרופסור לעוגות ביתיות, טובות, משובחות.
(לא תכשיטים מתוקים לויטרינה, אלא דברים שכיף להכניס לפה אני מתכוונת).
והיא כנראה גם מתפרנסת מהכנת עוגות כאלו (ניחוש שלי).
ולמרות זאת היא מפזרת לכל דיכפין את המתכונים שלה.
אין, אין דברים כאלה!!!

• הוסף לסימניות
בקר, בתמונה למעלה של הריבועי קווקר, זה המתכון ששמים למעלה שוקולד ציפס ומשטחים כשיוצא מהתנור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit s;1781489:
בקר, בתמונה למעלה של הריבועי קווקר, זה המתכון ששמים למעלה שוקולד ציפס ומשטחים כשיוצא מהתנור?

אכן. אופים את הבסיס ללא השוקולד בערך 25 דקות ואח"כ מפזרים שוקולד צ'יפס ומחזירים לתנור לעוד בערך 2-3 דקות ואז מוציאים ומורחים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בת יהודה;1781352:
בקר, תודה על כל המתכונים, כולל התמונות. מוסיף מאד!
את הבראוני קפוצ'ינו את מערבבת בפעם אחת כולל הקמח? בלי להקציף את הביצים קודם?

כן הכל בפעם אחת בלי להקציף ביצים.
אני מתה על הכנת העוגה הזו כי היא כל כך קלה ואני דוחפת לתוכה כל מיני. תנסו להכין את עוגת הבסיס בלי הקפוצ'ינו והקפה ולשים חמוציות- הטעם מהמם. שילוב של חמצמצות ומתיקות. או חתיכות מרשמלו- יאמי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;1781466:
אתם לא קולטים מה הולך פה?!
יש כאן מישהי שהיא פרופסור לעוגות ביתיות, טובות, משובחות.
(לא תכשיטים מתוקים לויטרינה, אלא דברים שכיף להכניס לפה אני מתכוונת).
והיא כנראה גם מתפרנסת מהכנת עוגות כאלו (ניחוש שלי).
ולמרות זאת היא מפזרת לכל דיכפין את המתכונים שלה.
אין, אין דברים כאלה!!!

העונג כולו שלי. בבחינת זה נהנה וזה לא חסר. אני לא חושבת שזה פוגע בי...גם אם אני מתפרנסת מזה [ואגב, רק בקטנה ממש....יש לי 2 מקצועות אחרים שבהם אני מתעסקת באמת...] האפיה היא תחביב שפיתחתי עם השנים ומישהי שאלה בפורום, נדמה לי אתמול "מה מרגיע אתכם?" אז אותי האפיה והבישול מרגיעים [ולא..לא הכלים שאחר כך....]

מה שכן, אני לא מעלה שום עוגה אם לא ניסיתי אותה בעצמי. ועוגה שהכנתי ולא הצליחה- אני גם לא מעלה. כך שבאמת כל העוגות עברו ניסוי....

תהנו. ואני אמשיך לפרגן עד שימאס לכם....

חג שמח לכולם.

יש לי עוד כמה דברים באמתחתי שאני מתכוונת להכין לפני סוכות [אם אגיע לזה] ונפרגן לכם גם אותם. [פטיפורים ועוגות...מקווה להספיק]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1781523:
העונג כולו שלי. בבחינת זה נהנה וזה לא חסר. אני לא חושבת שזה פוגע בי...גם אם אני מתפרנסת מזה [ואגב, רק בקטנה ממש....יש לי 2 מקצועות אחרים שבהם אני מתעסקת באמת...] האפיה היא תחביב שפיתחתי עם השנים ומישהי שאלה בפורום, נדמה לי אתמול "מה מרגיע אתכם?" אז אותי האפיה והבישול מרגיעים [ולא..לא הכלים שאחר כך....]

מה שכן, אני לא מעלה שום עוגה אם לא ניסיתי אותה בעצמי. ועוגה שהכנתי ולא הצליחה- אני גם לא מעלה. כך שבאמת כל העוגות עברו ניסוי....

תהנו. ואני אמשיך לפרגן עד שימאס לכם....

חג שמח לכולם.

יש לי עוד כמה דברים באמתחתי שאני מתכוונת להכין לפני סוכות [אם אגיע לזה] ונפרגן לכם גם אותם. [פטיפורים ועוגות...מקווה להספיק]

רוצים רוצים!!!
ולגבי התרפיה - גמאני ככה
אולי לא בסדר גודל שלך, אבל היום ממש לא הרגשתי טוב וכשאמא שלי צלצלה לדרוש בשלומי - ושמעה שאני נשמעת יותר טוב היא שאלה אותי - את עם המיקסר?...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה