עוגיות פאדג' (?)

• הוסף לסימניות
דרוש מתכון עם המלצות, של העוגיות החומות שנמכרות ב"יעלה" ונראות סדוקות כאלה...
אולי קוראים להן "עוגיות פאדג'"

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
קוראים להם עוגיות רעידת אדמה
יש לי מתכון כזה אבל אני יוכל להעלות רק בערב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarago;1112378:
קוראים להם עוגיות רעידת אדמה
יש לי מתכון כזה אבל אני יוכל להעלות רק בערב

זה לא עוגיות רעידת אדמה!!!!
הבנתי למה את מתכוונת-זה העוגיות האלו שבפנים הן קצת רכות???
נראה לי שזה עשוי מבצק שהוא יותר מוס מאשר בצק-אבל אין לי מתכון....

• הוסף לסימניות
זה מבלילה כמו של סופלה
אבל בדכ זה לא יוצא כמו בחנות
למה?
עדין לא עליתי על זה

• הוסף לסימניות
של קרין גורן:

קבצים מצורפים

• עוגיות שוקולד.png
    KB 885.2 · צפיות: 42
  • הוסף לסימניות
היה משהו כזה בבתוך משפחה של השבוע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נתנאלה;1112376:
דרוש מתכון עם המלצות, של העוגיות החומות שנמכרות ב"יעלה" ונראות סדוקות כאלה...
אולי קוראים להן "עוגיות פאדג'"

תודה רבה!
וואי
אין כמו העוגיות האלו.
כשתמצאי מתכון שיוצא כמו העוגיות של יעלה אשמח לדעת...

• הוסף לסימניות
כל מתכון שלא יהיה (יש לי אחד, אני אעלה יותר מאוחר)
הסוד הוא - לאפות אותן מאד מעט זמן, ממש כמה דקות
אפיה של דקה מיותרת - כבר מיבשת אותן, כל הרעיון שהן עוגיות "רטובות"
צריך לרכוש מעט מיומנות לדעת את הזמן הנכון, כי כשמוציאים אותן מהתנור הן נראות ממש לא אפויות ומתפרקות, ואחר כך הן מתקררות ומתגבשות

• הוסף לסימניות
הנה המתכון, מצאתי אותו
זה מתכון מצוין אני עושה אותו הרבה
(העתקתי מהרשת:

ש לכם מישהו שאתם אוהבים והוא מטורף, אבל ממש מטורף על שוקולד?
אם מתחשק לכם לפנק אותו, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם.

העוגיות האלו, מתוך האתר המקסים של מרתה סטויארט, זכו למחמאות רבות ע"י רבים מהקוראים באתר שלה. אחת מהן אפילו הגדילה וטענה כי בזכותן היא זכתה ל - 100% יותר פופולריות בקרב חבריה .

מדובר בעוגיות שוקולדיות במיוחד. למעשה כמות השוקולד שיש בהן היא שערוריתית, אבל זה גם מה שהופך אותן לעשירות וטעימות. המרקם שלהם רך וטעים ואפילו המראה שלהם מפתה במיוחד.

ההכנה לעומת זאת - פשוטה ומהירה.

עוגיות שוקולד שערוריתיות של מרתה סטיוארט
לכ - 25 עוגיות גדולות במיוחד:

225 גר` שוקולד מריר
60 גר` חמאה (-מרגרינה)
2/3 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר

לחמם תנור ל - 180 מעלות.
בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.
להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה.

בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ - 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה.

לאפות כ - 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.

כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר -
עשו לעצמכם טובה והשתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`יפס מומלץ לוותר על זה שנמכר בסופרמרקט, להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות משהו טוב.
העוגיות יוצאות גדולות ומאוד מתוקות. לטעמי האישי כדאי ליצור עוגיות קטנות יותר ולשם כך כדאילהשתמש בכפית במקום בכף על מנת ליצור את צורת העוגיות.
זמן האפייה הוא קריטי ואפילו אפיית יתר של דקה או שתיים עלולה לחבל במרקם הפאדג`י הנחשק. יש להוציא את העוגיות מהתנור כאשר העוגיות מבריקות, סדוקות ועדיין רכות גם אם הן יראו לכם לא אפויות, לא להתפתות ולהמשיך ליבש אותן. יש להוציא את התבנית ולהניח לעוגיות להצטנן בטמפרטורת החדר - כ - 10 דקות על גבי נייר אפייה ולאחר מכן יש להעביר אותן לצינון מלא על גבי רשת.

ועכשיו - כוס קפה חזק, או תה טוב ליד ואתם מסודרים :)
שיהיה לכם רק מתוק!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה