- הוסף לסימניות
בס"ד
תודה!
מחכים לעוד!!!
תודה!
מחכים לעוד!!!
"כרגיל" מקסים, מגרה, ומיוחד!!! אם כזה מיוחד הבאת לנו כאן, מה הבאת להמודיע?נכתב ע"י hbecker;2110994:שילוב מנצח. מתכון מעולה.
כל ביס- עונג [ו...קלוריות...]
צפה בקובץ המצורף 298332
שרוול [250 גרם] ביסקויטים בטעם שוקולד מריר של אוסם
שרוול [250 גרם] ביסקויטים בטעם ריבת חלב של אוסם
שרוול [250 גרם] ביסקויטים בטעם שוקו
[כ-35 ביסקויטים מכל סוג]
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלבי לבן
200 גרם שוקולד חלב
8 כפות שמן
1.5 כוסות ריבת חלב בטעם שמנת + 3 כפות
1.5 כוסות שמנת מתוקה
9 כפות גבינה 5% או 9%
טוחנים את הביסקויטים, כל סוג בנפרד.
ממיסים בסיר שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 1/2 כוס שמנת מתוקה.
אחרי שנמס, מסירים מהאש ומוסיפים את הביסקויטים הטחונים בטעם שוקולד מריר+ 1/2 כוס ריבת חלב ו-1/2 כוס גבינה לבנה.
משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה או בניילון. מהדקים היטב. מעבירים להקפאה.
בינתיים, מכינים את השכבה השניה:
בסיר ממיסים 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן + 1/2 כוס שמנת מתוקה.
אחרי שנמס, מסירים מהאש ומוסיפים את הביסקויטים הטחונים בטעם שוקו + 1/2 כוס ריבת חלב ו-1/2 כוס גבינה לבנה.
משטחים מעל לשכבה הראשונה, מחזירים להקפאה.
שוב, ממיסים 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן + 1/2 כוס שמנת מתוקה.
אחרי שנמס, מסירים מהאש ומוסיפים את הביסקויטים הטחונים בטעם ריבת חלב + 1/2 כוס ריבת חלב ו-1/2 כוס גבינה לבנה.
משטחים מעל לשכבה השניה, מחזירים להקפאה.
מכינים ציפוי:
ממיסים 200 גרם שוקולד חלבי + 4 כפות שמן. אחרי שנמס מורחים על העוגה.
מעבירים את 3 כפות הריבת חלב לשקית זילוף ובעוד השוקולד החלבי נמס מזלפים פסים באלכסון. מושכים בעזרת קיסם בצד הנגדי באלכסון, פעם מי מימין ופעם משמאל.
מקפיאים.
לפריסה: מפשירים מעט ופורסים בסכין חדה ולא משוננת.
לא חייבים להכין את כל השכבות. אם לא מוצאים ביסקויט שוקולד מריר [שהוא שחור ממש] אפשר להכין 2 שכבות + ציפוי.
כמובן, לא חייבים את הביסקויטים של אוסם- רק שלהם יש טעמים של שוקולד מריר וריבת חלב. אפשר של חברה אחרת 2 צבעים, כהה ובהיר.
הכי כיף לאכול אותו קר מאוד, אפילו חצי קפוא. כמו טופי ריבת חלב...
צפה בקובץ המצורף 298333
בהצלחה
נדוש, נמאס, ובכל זאת: המתכון פרי פיתוח שלי אז....
כדורי זכוכיתנכתב ע"י 3632;2111197:מה זה ג'ולות?
1. 3 כפות גבינה [גדושות] זה כחצי כוס. אבל אני אתקןנכתב ע"י חנון;2111198:"כרגיל" מקסים, מגרה, ומיוחד!!! אם כזה מיוחד הבאת לנו כאן, מה הבאת להמודיע?
מחכה לראות!!!
איזה כיף שהתחשבת בריבת חלב שעומדים לי והמצאת להם מתכון...
2 הערות ואולי אני טועה?
1. כתוב בהוראות 9 כפות גבינה, בפועל אני רואה שצריך 1.5 כוסות כי כל פעם משתמשים בחצי כוס - כמה זה חצי כוס?
2. כתוב 8 כפות שמן וצריכים 10 כפות = 2 + 2 + 2 + 4? זה לא שחסר לי שמן, אני אוהבת שרשום מסודר...![]()
נכתב ע"י לבן;2111084:ריבת חלב ביתית מאת: אביגיל מייזליק
חומרים:
1/2 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
2 ליטר חלב %3
1/4 כוס כפית סודה לשתייה
חבילת ג`ולות
כפית תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר בישול גדול וכבד את המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
2. בסיר ניפרד מרתיחים את החלב ומוסיפים תוך כדי בחישה לסירופ הרותח. שמים את הג'ולות כדי שייצרו ערבוב קבוע בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים לא מכוסה כשעתיים ומדי פעם מערבבים כדי לוודא שהחלב לא נדבק לתחתית.
3. מערבבים את הסודה לשתייה עם רבע כוס מים ומוסיפים לסיר. בסיר נהיה קצף, בוחשים בכף עץ עד שכל הקצף נעלם. מבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי, עד שהריבה מקבלת צבע חום בהיר ועמוק וכשמטפטפים אותה בכף נוצרות טיפות ארוכות ומתמשכות.
4. מוסיפים תמצית וניל אם רוצים. מצננים מעט ומעבירים לצנצנות נקיות. מאחסנים במקרר.
לדברי בקר זה חבילה כדורי זכוכיתנכתב ע"י הני כגנס;2111272:מה הכוונה חבילת ג'ולות?
נכתב ע"י hbecker;2111083:בריבת חלב ביתית או משובחת יותר אני משתמשת בדברים שהטעם שלהם יותר מורגש.
מבטיחה לך שהעוגה הזו סוף הדרך גם עם הריבת חלב הזו. תשאלי את mgv, היא קיבלה טעימות.
.![]()
נכתב ע"י mgv;2111347:מעידה לצערי, שזה טעים בטרוף,הרבה זמן לא טעמתי משהו כזה טעים.
אבל מסוכן קולורית![]()
נכתב ע"י hbecker;2111268:3 כפות גבינה [גדושות] זה כחצי כוס.
לביסקויטים יש טעם שונה, בהחלט. כשאת אוכלת אחד זה פחות מורגש אבל כשזה פירורים הכמות גדולה יותר בכל קובית עוגה שתאכלי וכן, נטעם דומיננטי.נכתב ע"י userit;2111420:נראה ונשמע מושלם!
מעניין, לביסקוויטים בטעמים באמת יש טעם דומיננטי? חשבתי שזה סתם גימיק.
או שהטעם השונה בין השכבות נגזר יותר מהשוקולד ופחות מהביסקוויטים?
אני משתמשת רק מיצור של אחרי פסח. קניתי בשכונה שלי מייצור של אחרי פסחנכתב ע"י Big;2111424:נראה מדהים, הולכת לנסות,
מישהי יודעת אם יש לאוסם את הביסקויטים מייצור אחרי פסח?
נכתב ע"י חנון;2111429:זה בעצם 3X3?
נכתב ע"י hbecker;2111442:כן. 3 כפות בכל שכבה [סה"כ 9]
נכתב ע"י hbecker;2111083:תשאלי את mgv, היא קיבלה טעימות.
![]()
ערכתי.נכתב ע"י חנון;2111451:אכפת לך לערוך שוב למעלה?
תודה מראש וסליחה שטימטמתי אותך...
נכתב ע"י מגה;2111464:לא אכפת לי שתשלחי לי גם, ואעיד כמה שזה טעים....
נכתב ע"י hbecker;2111364:למה זה כל כך מצער אותך?????![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים