כמובן שצריך לנקות קודם וזה בהחלט אפשרי...פעם אפו בתנורים גדולים של מאפיות או כמו של מצות
בתנורים גדולים כמעט אין בעיה
אבל בתנורים של ימינו רואים שלא כל הפירורים נשרפים ורואים את השומן נדבק לדלת וכו'
גם הפירולוטי הוא לא לפי כל השיטותברוך ה' שברא תנורים פירוליטיים
אבל בעיקרון אני כן אופה - מחכה 24 שעות, מנקה עם חומר פוגם, משאירה שעה דלוק על החום הכי גבוה ואופה הפוך
ומציינת לעצמי אם זה חלבי כעת או בשרי...
וכאן אני מוסיפה - ברוך שעשני ספרדי (שהולך לפי הפסיקה של הרב עובדיה).גם הפירולוטי הוא לא לפי כל השיטות
וכדאי לברר היטב את מידת החום אליו הפירוליטי מגיע כי לא בכל התנורים זה מגיע לחום הנצרך.
כמו כן יש להחליף את כל המסילות (בפסח זה חייב כי החמץ נבלע בהם וא"א להכשיר אותם)
כשאני מביאה כזה אוכל לאחינו האשכנזים - אני מבהירה בדיוק איך אפיתי. כי אני יודעת שיש בעיה בהלכה לאחינו האשכנזיםהאמת שאני די בהלם.
השבוע עשינו מסיבת ר"ח וזו שהביאה את העוגת גבינה היא חרדית
אבל לא אחת שהייתי אוכלת אצלה בבית.
אמרתי לעצמי, עוגת גבינה? מה יכול להיות?
כולנו קונים את הגבינות באותו מקום...
על האפשרות שיש כאלו שאופים עוגת גבינה בתנור בשרי, לא חשבתי.
למה שיהיה מכשולות? הרבה רבנים מתירים... היה לי מעניין איך העולם נוהג בזה כי יש מחמירים...מה הבעיה בכזה אשכול?ההצדקה לאשכול כזה היא רק אם יש דיון מעשי איך מתמודדים עם קיום ההלכה ללא מכשולים באופן מעשי בשטח
אף אחד לא ענה ...
על האפשרות שיש כאלו שאופים עוגת גבינה בתנור בשרי, לא חשבתי.
בדיעבד, כלומר אחרי שאפו כבר את העוגה, מותר גם למחמירים (אם שהו 24 שעות בלי בשרי לפני האפיה), וזה פשוט מאוד.כשאני מביאה כזה אוכל לאחינו האשכנזים - אני מבהירה בדיוק איך אפיתי. כי אני יודעת שיש בעיה בהלכה לאחינו האשכנזים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים