שיתוף - לביקורת עוד יום וחלום

• הוסף לסימניות
pears-6101067__480.jpg

עוד יום.
מלא
בטבע משכר.

שולחן כפרי
מפה משובצת
ואופק

נושמת עמוק
את הפרחים.
והלימונים.

עורכת בסבלנות שולחן.
מצרפת עוד כמה פירות.
לא אכפת לי
שכולם בצבע זהה.
נכון שזה פחות יפה.
אבל מה זה משנה.

מול רגע אחד של שלווה.
של כוס קפה תכלכלה.
של שמיים פרושים מעל
ולא עוד בניין אפרורי ליד.

מול רגע אחד
של חיים אמתיים
מה זה משנה
אם יש חמיצות לפעמים

מול רגע אחד
של שלווה פרושה
ועוד אחד
של חלום שטרם נברא

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הסתפקתי בין מקדם שיר לשיתוף
לדעתי זה בין לבין
בשאיפה לשיר

אשמח להארות ובקורת בונה
כדי להשתפץ בנושא

• הוסף לסימניות
עוד יום.
מלא
בטבע משכר.

שולחן כפרי
מפה משובצת
ואופק

נושמת עמוק
את הפרחים.
והלימונים.

עורכת בסבלנות שולחן.
מצרפת עוד כמה פירות.
לא אכפת לי
שכולם בצבע זהה.
נכון שזה פחות יפה.
אבל מה זה משנה.

מול רגע אחד של שלווה.
של כוס קפה תכלכלה.
של שמיים פרושים מעל
ולא עוד בניין אפרורי ליד.

מול רגע אחד
של חיים אמתיים
מה זה משנה
אם יש חמיצות לפעמים

מול רגע אחד
של שלווה פרושה
ועוד אחד
של חלום שטרם נברא
נפלא!

• הוסף לסימניות
אני יודע לכתוב שירה (נניח)
אני אוהב לקרוא שירה
אין לי שמץ של מושג איך מבקרים שירה!
החוויה שלי מתחלקת בין שיר שנהניתי לקרוא כמו הנ"ל וגרם לי תחושה כלשהי, לבין שיר שלא עשה לי כלום.

• הוסף לסימניות
מקסים.
יש סיבה ששלוש הפסקאות הראשונות קצרות יותר מהשאר (באורך ומספר השורות)? או סתם יצא ככה?

• הוסף לסימניות
מקסים.
יש סיבה ששלוש הפסקאות הראשונות קצרות יותר מהשאר (באורך ומספר השורות)? או סתם יצא ככה?
האמת שיצא ככה
כתבתי את זה במקור כקטע, ואז ניסיתי להפוך לשיר.
כפי שציינתי אני די מדשדשת בעניין.
אנסה לשנות, נראה מה יצא :)

• הוסף לסימניות
ליודעי דבר,
האם בסוף שורה יש צורך בפסיק או נקודה?

• הוסף לסימניות
אנסה לשנות, נראה מה יצא :)
לא התכוונתי שזו בעיה, את לא צריכה לשנות.
אבל אם בכ"ז את משנה לעצמך, תשתפי איך יצא. (:
ליודעי דבר,
האם בסוף שורה יש צורך בפסיק או נקודה?
אני לא "יודעי דבר", אבל הייתי שמה נקודה בסוף כל פסקה, כדי לתחום אותן.
בלי פסיקים אחרי כל שורה. הם קוטעים את הזרימה, וגם ככה כשיש אנטר זה סוג של הפסקה.
בגדול לדעתי הפיסוק בשירה תלוי באיך את רוצה שהקוראים "ישמעו" את השיר כשהם קוראים אותו.
תנסי לקרוא אותו לעצמך ולראות מתי את עוצרת, ושם תשימי נקודה כדי לעצור גם אותנו.

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי שזו בעיה, את לא צריכה לשנות.
אבל אם בכ"ז את משנה לעצמך, תשתפי איך יצא. (:

אני לא "יודעי דבר", אבל הייתי שמה נקודה בסוף כל פסקה, כדי לתחום אותן.
בלי פסיקים אחרי כל שורה. הם קוטעים את הזרימה, וגם ככה כשיש אנטר זה סוג של הפסקה.
בגדול לדעתי הפיסוק בשירה תלוי באיך את רוצה שהקוראים "ישמעו" את השיר כשהם קוראים אותו.
תנסי לקרוא אותו לעצמך ולראות מתי את עוצרת, ושם תשימי נקודה כדי לעצור גם אותנו.
תודה!
עזרת לי המון, כתמיד :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שיתוף - לביקורת לכבוד שבת קודש
הבית כבר נשם בריח של "קרטופעל קיגל" שנחרך מעט בקצוות, ריח שבישר שהשבת כבר עומדת על המפתן,
מחכה לאישור כניסה, חני עמדה מול הכיור המלא ידיה טבולות בקצף לבן, וניסתה להשקיט את המרוץ בראש,
בחוץ הצפירה של כניסת השבת כבר הדהדה בין הבניינים, ארוכה ותובענית, אבל כאן בפנים, המציאות עדיין סירבה להתכנס למקומה.

היא הביטה בערמת הצלחות, בשיש העמוס שעדיין היה דביק מסירופ של עוגה, ובתבנית המרק שדרשה מקום על הפלטה הצפופה, לרגע אחד, העייפות לא הייתה רק פיזית היא הייתה כמו שכבה דקה של אבק שכיסתה את השמחה, היא חשבה על הנרות שמחכים לה בסלון, לבנים וזקופים, ועל הפער שבין הלובן שלהם לבין המהומה שבמטבח.

עוד רגע אחד היא לחשה לעצמה, עוד רגע אחד והכל יעמוד מלכת.

היא ניגשה אל הפמוטים, הבית עדיין לא היה מושלם – צעצוע בודד נשכח מתחת לשולחן, ואחד הילדים עוד קרא לה מהחדר השני, אבל כשסגרה את עיניה והניפה את ידיה מעל הלהבות, העולם שבחוץ נאלם,
בחושך הקטן שיצרו כפות ידיה, היא לא ראתה את הכלים בכיור ולא את רשימת הקניות של יום ראשון, היא ראתה רק אור, חלוש, רועד, אבל כזה שיש לו כוח להפוך גם שיש עמוס ובית עייף למשכן של שלום, כשהסיטה את ידיה ופתחה את עיניה, השבת כבר לא הייתה אורחת שבאה בטעות,

היא הייתה בעלת הבית.
 תגובה אחרונה 
שיתוף - לביקורת צליל ערב
השמש עושה פייד-אאוט מאחורי התריסים, ואת מרגישה איך הערב בא ותופס פיקוד. היום עוד לא באמת הסתיים, אבל הגוף כבר משנה קצב. ה-BPM הפנימי שלך כמו מאט מעצמו. מין תחושת זליגה פנימית מתפשטת בך ומתווספת אל עייפות כזו שיודעת שעדיין אסור לנוח.

את נכנסת לארפג’ו של ערב. מוצאת את עצמך מדלגת בין משימה למשימה בתנועה אחידה ורציפה, משתדלת לא להיתקע. ארוחה, מקלחת, פיג’מה, סיפור. אקורד שבור אך עדיין ברור.
הילדים, מצידם, מתנהלים בסטקטו חד ומהיר. משגרים בקשות קצרות, קצביות, שנכנסות בדיוק מופלא בין הפעולות שלך, המתוזמנות בלאו הכי לשעה הכי עמוסה ביום.

את מבקשת זריזות, מזכירה, מסמנת. אבל התגובה מגיעה אלייך בדיליי משמעותי המותח כל בקשה, דוחה אותה עוד תיבה, עוד רגע. המילים שלך נשארות תלויות באוויר קצת יותר ממה שתכננת. והריוורב הביתי? מוסיף להן אקוסטיקה ונפח. כל משפט נמרח בחלל וחוזר אלייך כהדהוד עדין, וגם קצת מעצבן.

ואז מגיע שלב המעבר - זה הזמן שבו הם נכנסים למיטות, או לפחות אמורים לעשות זאת.
פתאום יש באוויר תחושה של זהו. זה קרוב. האור עמום יותר, הלב רך יותר, והקול שלך באוטומט יורד אוקטבה. אבל... זה קורה רק לרגע אחד. כי מיד לאחריו נכנס מז’ור קופצני - האנרגיה שלהם. הו, הו. היא מתפרצת בקפיצות אל על וביצירתיות המתעקשת להישאר ערה, תופסת אותך לחלוטין לא מוכנה.
את כובשת אנחה, מחייכת, זורמת. מחכה להתפתחות שתגיע. מחכה לעייפות שתבוא ותכריע. והיא באה לבסוף. בכוחות עצמה.
באיזשהו שלב מתרחשת איזושהי מודולציה טבעית למינור והקפיצות האנרגטיות שוככות והופכות לשיחות ארוכותתתתת. דואטים של חוויות מהיום-יום צפים ועולים פתאום בתיאום אופייני ורב-גוני.
בסוף הכל מגיע אלייך, אה? מה זה משנה מתי?!

בינתיים את מנסה לפנות לבוגרים. מבקשת עזרה קטנה. אבל הם? עושים דרופ-אאוט ונעלמים לגמרי מהעיבוד.
את נשארת לבד - הכלי הפעיל היחיד במערכה. מחזיקה קצב, שומרת משקל, מגנה על איזו הרמוניה דמיונית שחלילה לא תתפרק, פועלת בכוחות עצמך ובליבך יודעת שהם עוד יחזרו. כן, יחזרו. אבל יחד איתם תבוא גם כניסה מרשימה של... בקשות?

ובהדרגה זה קורה. הקולות שוקעים. התנועה דועכת. ה-BPM שלך מתמתן עוד קצת. את עוזבת את החדר ומתיישבת על הספה - עייפה, סחוטה, גמורה. לידך, איך לא, ערמות של כביסה המחכות לפתרון שלהן כמו אקורד פתוח שנשאר תלוי. את חושבת על העבודה הרבה שעוד ממתינה לך... אבל -
חכי רגע, בינינו, תגידי ת'אמת. כמה חיכית לרגע הזה?
רגע של דמימה.

בערב, הבית לא מדבר -
הוא שר.
וכל מי שבו
הוא גם כלי,
גם נגן,
וגם סולן לרגע.
ואת?
את המנצחת.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה