עוד שנה ושוב התייעצות פרקטית - מה אוכלים בתשעת הימים? (טבעוני)

• הוסף לסימניות
מוכר,
אבל את יכולה לומר לי פחות או יותר באיזה יחס?
כלומר הביצה הסויה והפירורים? וכן איזה ירקות? וכמה זמן את מבשלת?
פשוט יש לי בבית שבבים,
הכנתי איתם פעם דמוינ בלונז,
יצא על הפנים, עם טעם לוואי כזה...
והקציצות שלך היו נראות בהחלט מגרות!!!!
אני לא יודעת :(
מרגישה לפי היחס, מוסיפה ומתקנת תוך כדי.
מה שחשוב - זה ההשריה של השבבים קודם, ואני יודעת שיש כאלו שממש מבשלות, עם מלח או עם אבקת מרק. זה מרכך ומוציא את הטעם לוואי.

• הוסף לסימניות
מתכונים זה צד מאוד חלש אצלי, אני יכולה לכתוב בערך איך אני עושה.
אופה פרוסות תפוחי אדמה עד שהם מוכנים,
בסיר רחב ונמוך מטגנת המון בצל ופטריות (אני שמה כמה סוגים של פטריות אבל זה לפי הטעם)
אבקת מרק פטריות מי שאוהב
קצת רוטב סויה
שופכת חלב סויה (לתבנית חד"פ רגילה אני שמה כוס וחצי חלב סויה)
וקצת יין
מלח
פלפל שחור
עלי דפנה
קצת ציפורן טחונה
מרתיחה ומכניסה את התפוחי אדמה לסיר, מערבבת ונותנת לזה להתבשל (מידי פעם מערבבת שוב) עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.
הכנתי בהשראת המתכון שלך. טעים ממש!!!
יתרון נוסף שמצאתי כאן הוא שהמנה ממש לא מכבידה כמו מנות חלביות דומות.

• הוסף לסימניות
טוב, מוצרי סויה אין לי מושג אם יש להם ביצים כי אני לא אוכלת אותם,
אבל מאכל שאחותי מכינה ומאוד אוהבים אצלה זה סיר עם:
גזר
תפו"א
רצועות פלפל
ובצל
פפריקה
נקניקית סויה פרוסות
פלפל שחור
דבש
יין
נותנת טיגון קצר להכל ואז מבשלת עם מים לחצי גובה של הירקות, ומוסיפה לפי הצורך עד שמתרכך.

אפונה עם בצל מטוגן ורסק עגבניות עם כוסברה פלפל שחור ושום וקצת סוכר חום מגישה על פסטה ארוכה.

קציצות טונה עם פירה- אפשר להמיר את הביצים, אם זה מעניין אותך, ואני מביאה את זה עם פיתות חומוס וסלט.

מרק גריסים ופטריות- אם אתם מאלה שאוכלים מרק בקיץ :rolleyes:

מטגנת עם פטריות שיני שום פרוסות ופרוסות גזר מוסיפה שעועית מבושלת יין רוטב טריאקי וחלב סויה- יוצא מעדן.

• הוסף לסימניות
אני אשמח.
בקטע של חומר גלם, יש לי כרגע בבית שעועית אדומה, עדשים ירוקות, ואפונה יבשה.
בגזרת הדגנים, קוואקר כוסמת וגריסים.

בינתיים אכלנו שניצל תירס :rolleyes:

שעועית אדומה - מחממת כמה שיני שום פרוסות בשמן ממש מעט שזה קצת יתחמם ולא ישרף מוסיפה כוסברה קצוצה ומערבבת קצת מוסיפה את השעועית עם הרוטב מהקופסא. מוסיפה מעט מים רותחים פפריקה מתוקה מלח ופלפל לפי הטעם מרתיחה ומבשלת קצת על אש נמוכה ומגישה מעל אורז לבן. ממש טעים

• הוסף לסימניות
שעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום ורוטב צ'ילי על אורז לבן

מרק אפונה עם אורז

נודלס עם ירקות מוקפצים

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם פה זה המקום. אבל...
כתבו פה המון מתכונים מהממים עם קטניות. למישהי יש מידע אם השריה/ הנבטה וכו' עוזרת למנוע כאבי בטן לתינוק יונק?
תודה.

• הוסף לסימניות
הטשולנט הפרווה שלנו:
לטגן קוביות בצל להוסיף קוביות גדולות תפו"א, שעועית לבנה שהושריתה קודם וגריסי פנינה.
לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וגריל עוף,
לכסות במים ולבשל עד שמוכן. (כמה יותר- יותר טוב.)

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם פה זה המקום. אבל...
כתבו פה המון מתכונים מהממים עם קטניות. למישהי יש מידע אם השריה/ הנבטה וכו' עוזרת למנוע כאבי בטן לתינוק יונק?
תודה.
בהחלט.

• הוסף לסימניות
באחד ממגזיני פוקוס היה מתכון להמבורגר עדשים בלי ביצים
הלכתי להדפיס לך :)

קבצים מצורפים

• מתכון (4).pdf
    KB 244.1 · צפיות: 88
  • הוסף לסימניות
מעולה.
יש מתכונים בלי ביצים?
יש לי מתכון לקציצות סויה טעימות מאוד!
קציצות סויה ללא ביצים
מצרכים

200 ג' אורז עגול מבושל במים
500-600 ג' פולי סויה מושרים ומונבטים
צרור פטרוזיליה
200 ג' בצל לבן
גבעול לוף

80 ג' תפו"א
1.5 כפיות מלח
5 כפות שמן (אפשר זית)
אופן ההכנה
טוחנים במעבד מזון את העלים, בצל, תפו"א לוף, מוסיפים את הסויה והמלח וממשיכים לטחון
מעבירים לקערה את העיסה הטחונה היטב
מוסיפים את האורז והשמן מערבבים
מרפדים תבנית בנייר אפיה מורחים שמן ומניחים עם כף קציצות עגולות
(העיסה יוצאת יחסית בלילה ופחות ניתנת לעיבוד ביד, לכן עובדים עם כף, אין צורך להבהל זה בסופו של דבר מתאחד לקציצה אחידה אחרי האפיה)
אופים בתנור שחומם מראש ל180-200 מעלות כ- 15-20 ד' עד להזהבה
לבריאות!

• הוסף לסימניות
אחרי כזאת מחמאה חיפשתי בגימייל עוד דברים בסגנון - תכף אעלה
בינתיים נזכרתי בפלאפל
אם לא אלרגים אצלך לחומוס
פלאפל זאת מנה מצוינת
ואל תותרי על המתכון שלי :)

סתם הערה : תזכרו שאנחנו בגלות וזה ימים של צער על החורבן וזה לא זמן לחגוג אם האוכל
(לא אוהבת להעיר רק קצת כאב לי )
במחילה, זה באמת סתם הערה.
זה ממש נראה שיש תגובה אוטומטית כזו שכל מי שמדבר על אוכל בתשעת הימים צריך לנזוף בו.
וזה עוד אחרי שהדגשתי שאני מחפשת מתכונים לא חגיגיים כי מה הקשר.
כשתגלי מה כזה 'לחגוג עם האוכל' לבשל אוכל למשפחה עם רשימת נאה של 'אסור'ים, תעדכני גם אותי.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה