כללי עולם הדפוס - תעלומה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולד;664936:
בהיותי נער צעיר בעולם הגרפיקה, כשעוד ישבתי בספסלי הלימודים, שלחתי קובץ על טהרת הוקטור מאילוסטרייטור לדפוס דיגיטלי להדפסה,
אחרי כמה דק' אני מקבל טלפון, היי..הלו.. למה לא סגרת את זה ב-300 פיקסלים ?
ואני עומד נבוך, חשבתי אולי צריך גם מאילו' לסגור ב-300 פיקסלים! לא ידעתי מ'לעשות,
בסופו של דבר הוא הדפיס את זה וזה יצא כאילו הפעליו עליו פילטר טשטוש בפוטושפ.

כמובן שהחזר לא קיבלתי, גם לא הלקוח, זה איכזב אותי מאוד (כמדומני שזה היה העבודה הרצינית הראשונה שעשיתי אז).

אחרי תקופה הייתי בדפוס אחר וגם שם היה לי בעיה אחרת,
מבירור שעשיתי בעבר, (גם הראיתי את הקבצים בזמנו לעדי רביד-לשעבר בפרוג) :
כל הבתי דפוס הדיגטלים הקטנים שנמצאים אצלינו לא יודעים לא מיניהו ולא מקצתו מה זה גרפיקה, הם מדברים מילים מפוצצות שלא יהי לך מה לאמר, הכל בבלאט, הכל שטויות,

במקרה שלי הדפוס פתח את זה בפוטו שופ (את הפידיאף מאילו') ושם הוא לא ידע שצריך להגדיר רזולוציה, כמובן שהוא פתח את זה על 72 פי', ואז הוא בדק בפוטשופ (כנראה שאת זה הוא כן ידע) כמה רזולוציה יש..........:mad: זה היה עצוב מאוד!

אסור להאמין לבתי דפוס. אסור להתרגש מהם.
(כמובן שאני לא מכליל - אבל ע"פ רוב..)

יש הרבה אמת בדברים, אבל יש גם את הצד השני - של מעצבים שאינם יודעים מימינם ומשמאלם, שולחים PDF בג'מבו מייל כי הוא שוקל 450 גי'גה, ואז אתה מגלה שליתר בטחון הם עשו הכל ב 600 DPI, ועשו לזה "save as" ל PDF. לך תסביר להם שהקובץ נשאר פתוח... בסוף הם יאשימו אותך שאתה הבעייתי, ואפילו בפרוג היה כתוב שכל מה שאומרים לך בדפוס זה בבלאטים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;664941:
יש הרבה אמת בדברים, אבל יש גם את הצד השני - של מעצבים שאינם יודעים מימינם ומשמאלם, שולחים PDF בג'מבו מייל כי הוא שוקל 450 גי'גה, ואז אתה מגלה שליתר בטחון הם עשו הכל ב 600 DPI, ועשו לזה "save as" ל PDF. לך תסביר להם שהקובץ נשאר פתוח... בסוף הם יאשימו אותך שאתה הבעייתי, ואפילו בפרוג היה כתוב שכל מה שאומרים לך בדפוס זה בבלאטים.
נכון, גם פה יש הרבה אמת בדברים,
ע"פ רוב גרפיקאי שעבר קורס, לא אמור להיות לו בעיות כאלה

• הוסף לסימניות
צריך לשאול פה מומחים להדפסות רוחב (פלוטר).
האם באמת הקובץ צריך לעבור המרה ל RGB?

• הוסף לסימניות
אני מדפיס בפלוטר על בסיס יומיומי, יש שם 12 מיכלי צבע, ולכן הקובץ בכל מקרה עובר המרה והפרדה ל12 צבעים, לא משנה אם הוא נסגר בRGB או בCMYK.
אבל זה תלוי מאוד איזה תוכנה שולחת את ההדפסה, לרוב שולחים מפוטשופ בגלל הגמישות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;664872:
איש אחד שאני מכיר, מצרף אזהרה לכל מייל בזו הלשון:
"לתשומת לב...כל המרה, פחיסה, מתיחה, שינוי פרפורציה, כיול צבע, הוספת מסגרת, או הסרתה בקובץ זה אסורים בהחלט. כל שינוי אם יבוצע, ייחשב כ"כשל תמורה" וחליפתו לא תשולם ללא כל צורך בהוכחת נזק. מזמין הפרסום / ההדפסה שומר לעצמו את הזכות לתבוע על כל חריגה כנ"ל בגין נזקים ישירים ועקיפים, תדמיתיים וממשיים, כמו גם עיכוב בלו"ז באם ייגרם. ראו הוזהרתם". בתודה וגו'...
וואלה. ויש איזשהו אמיץ לב שמעז להדפיס לו, לאדון איש אחד??? :confused:

• הוסף לסימניות
נכתב פה כבר המון פעמים -
הכי טוב, להתקשר לדפוס ולעשות תאום ציפיות
נכון שיש בתי דפוס שעובדים על-הפנים, ונכון שיש גם גרפיקאים שעושים טעויות

הכי טוב למנוע עוגמת נפש זה לדבר עם הדפוס, לשאול בדיוק מה צריך
אחרי שליחת הקובץ, אם זה דפוס לא מוכר - להרים טלפון או לשלוח את הקובץ עם בקשה שיאשרו שזה הגיע תקין, ושכל בעיה בקבצים/בצבעים/בסגירה - יצרו קשר דחוף.
אפשר אפילו להוסיף - אם יש צורך לסגור מחדש בצורה אחרת אנא הודיעו לי בהקדם ואעשה זאת בשמחה.

סה"כ אנחנו רוצים לתת שירות מצויין ללקוח, וחלק מזה זה "להגדיל ראש"

(לגבי עבודה וקטורית שיצאה מטושטשת - גם באילוס יש הגדרה של raster effects שצריכה לעמוד על 300DPI אחרת חלק מהדברים עלולים להיות מטושטשים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה