תח"צ עומסי תנועה בבני ברק בעקבות אוטובוס תקוע - האם הנוסעים יגיעו ליעדם לפני כניסת השבת?

למה לא מוציאים הכל לאלוף שדה? (משם ולשם בשאטלים עירוניים לאורך המסלול המוכר)
א: יאספו הרבה יותר מהר כשכולם עולים לאוטובוס אחד
ב: כמות מאד גדולה הם תושבי ערים אחרות שכך לא יכנסו כלל
ג: יתאפשר גם לעשות שאטלים מאזורים נוספים מהעיר

שאם 426 יכול לצאת ב13:45 {פ״ת.. - 25 תחנות איסוף !!}
דיברתי עם נוסעים בקו הזה שהגיעו אחרי תום השירות העירוני בתוך ירושלים.
הנסיעה האחרונה בקו הזה הגיעה למרכזית הארזים דקות בודדות לפני כניסת השבת.
הנוסעים מסבירים שקיימים פקקים בתוך פתח תקווה, וכי אורך מסלול האיסוף בתוך פתח תקווה הינו כ-40 עד 50 דקות.

1764533746646.png

1764533862302.png

דיברתי עם נוסעים בקו הזה שהגיעו אחרי תום השירות העירוני בתוך ירושלים.
הנסיעה האחרונה בקו הזה הגיעה למרכזית הארזים דקות בודדות לפני כניסת השבת.
הנוסעים מסבירים שקיימים פקקים בתוך פתח תקווה, וכי אורך מסלול האיסוף בתוך פתח תקווה הינו כ-40 עד 50 דקות.

צפה בקובץ המצורף 2118312
צפה בקובץ המצורף 2118315
שים לב, לא כתבתי שזה תקין..

זה המחשה לכל תירוצי הקש על הקווים של קרית הרצוג ונווה יעקב, שניתנו ע״י האחראים מחווירים לעומת הקווים האלו,

אין שום סיבה בעולם שהקווים 400,404,428,429 לא יעבדו עד 13:20..

בשונה מהקו של פ״ת שכפי שציינת מבצע איסוף של 50 דק׳
לעומתו הקווים הנ״ל עושים איסוף של 25 דק׳..

וראה זה פלא הקו של פ״ת יוצא שעה ורבע מאוחר יותר!!...

חסרים נתונים, האם קו 426 מפתח תקוה לירושלים מיועד רק למגזר החרדי?
שים לב שהוא נוסע למרכזית הארזים..
הוא אכן מיועד למגזר החרדי, אבל כמובן שבעיר מעורבת מטבע העניין ישנם עוד כמה נוסעים,
אבל ככל הידוע לי הוא קו חרדי..

אם רוצים באמת אפשר למצוא פתרונות
לדוגמא מסלול אחד שיצא מדובק לז'בוטינסקי עם תחנה בסוף ר"ע לכיוון זבוטינסקי
מסלול נוסף שתי תחנות ברח' הרב שך
מסלול נוסף בנחמיה חזו"א ובן יעקב
מסלול נוסף מסלול נוסף בהשומר לכיוון זבוטינסקי [מר"ע וצפונה]
ומסלול נוסף מכהנמן
מכסה את כל העיר כמעט
לא רק במו"ע ובירושלים צריך לעשות מסלול לכל שכונה

592 הוא גיבוי ל594 ?

ההיגיון בדברי הכותב/ת הם,
שאם 426 יכול לצאת ב13:45 {פ״ת.. - 25 תחנות איסוף !!}
גם 429 יכול לצאת לכל המוקדם ב13:20.. {רק קרית הרצוג - בסה״כ 13 תחנות איסוף..}

צריך לזכור שהיוצא מן הכלל למרות מספר תחנות נמוך צריך לצאת מוקדם הם רק הקווים שנכנסים לבני ברק,
עקב הפקקים הלא הגיוניים, אבל מה אשמים תושבי קרית הרצוג, שיש להם אוטובוס ישיר?

אותה שאילה בירושלים, למה קו 412 שיוצא מנווה יעקב יוצא באותה שעה של הקווים מהעיר?
למה לא משווים אותו למשל לקווי בית שמש לב״ב שיוצאים בשעה 13:00 ? או לקו מבאר שבע לב״ב שיוצא ב13:00 ?
אם הייתה רק"ל בין אופקים לנתיבות זה בהחלט יכל לשמש כגיבוי.
כיום 594 הוא גיבוי של 592 ולכן הוא גם יוצא במהלך השבוע כשהלו"ז דליל או בזמנים מועדים לעומס אחרי 592

ההצעה שלי ל426 הייתה פתרון קל עבור אלו המתעקשים להגיע לירושלים בזמן הדלקת נרות.

כפי שהוסבר לך כבר קודם, יש מספר סיבות למה ירושלים כזכתה להרעת תנאים.
1. יש הכי הרבה קווים לירושלים
2. הנסיעה לירושלים (ברוב הקווים) ארוכה, והגדרת הזמן דומה ל494 מאופקים
3. לסיים את השירות בחלק מהקווים בשעה מאוחרת יותר, יכול לגרום לעומסים לא צפויים על הקו.
4. חלק גדול מהנוסעים לירושלים זקוקים לקו המשך, או בגלל שהיעד שלהם מצריך את זה, או בגלל שהם עלו על אוטובוס ליעד אחר בירושלים.
5. כביש 1 מועד לתקלות.

אני מתקשה להאמין שההסדר הזה יכול להחזיק יותר מידי זמן, ותיכף נראה את העומסים מתגברים, ואולי גם השארת נוסעים במסלול הקו.

זה כמובן לא סותר שאפשר אחרת, אפשר לדלל את כלל הנסיעות שעוברים בבני ברק, לבטל קווים, ולהפעיל יותר חלופות מקוצרות.

אם רוצים באמת אפשר למצוא פתרונות
לדוגמא מסלול אחד שיצא מדובק לז'בוטינסקי עם תחנה בסוף ר"ע לכיוון זבוטינסקי
מסלול נוסף שתי תחנות ברח' הרב שך
מסלול נוסף בנחמיה חזו"א ובן יעקב
מסלול נוסף מסלול נוסף בהשומר לכיוון זבוטינסקי [מר"ע וצפונה]
ומסלול נוסף מכהנמן
מכסה את כל העיר כמעט
לא רק במו"ע ובירושלים צריך לעשות מסלול לכל שכונה

זה הכיוון.
יש עוד איזורים בעיר.

ההצעה שלי הייתה פתרון קל עבור אלו המתעקשים להגיע לירושלים בזמן הדלקת נרות.
נראה שהגענו למבוי סתום...
הרושם הוא שדעתך נוחה יחסית מכל הנעשה.. :confused:

רק לגבי דבריך על אלו הרוצים להגיע בזמן הדלקת נרות,
חשוב לציין שהשבוע מספר קווים סיימו בירושלים בשעה 14:00, {וכנ״ל קווים מירושלים לבני ברק..}
אז אם מדברים על להגיע 45-60 דק׳ מאוחר יותר,
קצת קשה לזלזל ולכתוב ״האלו שרוצים להגיע בהדלקת נרות״...

נערך לאחרונה ב:
נראה שהגענו למבוי סתום...
הרושם הוא שדעתך נוחה יחסית מכל הנעשה.. :confused:

רק לגבי דבריך על אלו הרוצים להגיע בזמן הדלקת נרות,
חשוב לציין שהשבוע מספר קווים סיימו בירושלים בשעה 14:00, {וכנ״ל קווים מירושלים לבני ברק..}
אז אם מדברים על להגיע 45-60 דק׳ מאוחר יותר,
קצת קשה לזלזל ולכתוב ״האלו שרוצים להגיע בהדלקת נרות״...
דעתי לא נוחה בכלל מהמהצב הקיים, כי הוא לא יחזיק יותר מידי זמן
אני סבור שהעירייה צריכה להתערב,
לבצע סקר ביקושים.
ולבקש שיפעילו קווים באופן שפחות יצטרכו לעבור בבני בר.
שזה אומר, או שלא יאלצו לבצע החלפה בבני ברק, או שהקווים יבצעו מסלול מקוצר, וגם שכמות האוטובוסים תהיה יותר תואמת לצורך במציאות.

להפעיל נסיעות מסויימות לירושלים בשעה מאוחרת יתר, זה מתכון לבעיות, ולגלישה איטית של הלו"ז לכיוון כניסת שבת.
כשהמערכת כל כך גדולה, ומכילה כל כך הרבה מרכיבים, חייבים לקבוע כללים ברורים, והכלל הברור במקרה הזה הוא ששירות לירושלים מסתיים בשעה 12:30.

באופקים נקבע הכלל, שצריך לשאוף שהשירות (שהוא בסדר גודל מצומצם בהרבה, ואפשר לנטר אותו יחסית בקלות) בתחנה האחרונה יסתיים בשעה 15:00.
ומשתדלים לעמוד בכלל, כדי שיהיה מרווח בטחון במקרים של עיכובים.
ואני מבין טוב את האנשים רוצים להגיע מאוחר יותר, כדי להספיק להתארגן בצורה יותר נוחה, או להפריע פחות למארחים, אבל כאשר רוצים לתכנן ולתפעל תחבורה ציבורית אמינה, אזי סדר העדיפות הוא לדעת שיש מקום לכולם, שזה נמצא בגבול הסביר מצד הלו"ז, ורק אח"כ פריסה כרצון איש ואיש.

ליתר דיוק - כלי התחבורה היחיד שמיועד לשימוש של "כמה שיותר אנשים" הוא מונית. בתחבורה ציבורית, אין צידוק כלכלי בדרך כלל לתת מענה פרטני ברמת הנוסע הבודד. מערכת תח"צ מטבעה מבוססת על איזונים.
הציבור החרדי נוסע לשבתות משפחות עם ילדים. הסיכוי שמישהו יאבד שם משהו לא שואף לאפס...

בתור תושב העיר, שכבר 15 שנה עומד בפקקים בוקר וערב,
המודעה הזאת מכעיסה אותי מאוד.

תפתרו את הבעיה מהשורש, תרימו 30 טרקטורים, 250 עובדים, ותסיימו כבר עם ההתעללות הזאת בתושבים.
ואל תדאגו, אני ידאג לעצמי לצאת מוקדם בערב שבת.

סוג של בית חולים מתחת לגשר.

המודעה המצורפת היא מטעם העירייה. אך ללא לוגו של העירייה. מעניין למה.

שים לב שהוא נוסע למרכזית הארזים..
הוא אכן מיועד למגזר החרדי, אבל כמובן שבעיר מעורבת מטבע העניין ישנם עוד כמה נוסעים,
אבל ככל הידוע לי הוא קו חרדי..
הוא נוסע תחילה לגשר המיתרים.

בתור תושב העיר, שכבר 15 שנה עומד בפקקים בוקר וערב,
תפתרו את הבעיה מהשורש, תרימו 30 טרקטורים, 250 עובדים, ותסיימו כבר עם ההתעללות הזאת בתושבים.
ואל תדאגו, אני ידאג לעצמי לצאת מוקדם בערב שבת.
15 שנה עובדים בכביש ולא שמענו על זה?
הצץ נא בעמודים הראשונים של האשכול הזה, בזמן שבו לא היו עבודות בבני ברק, ותבדוק מתי הגיעו האוטובוסים האחרונים מבני ברק לבית שמש.

הוא נוסע תחילה לגשר המיתרים.

15 שנה עובדים בכביש ולא שמענו על זה?
הצץ נא בעמודים הראשונים של האשכול הזה, בזמן שבו לא היו עבודות בבני ברק, ותבדוק מתי הגיעו האוטובוסים האחרונים מבני ברק לבית שמש.
כל כוונתי הייתה לגבי המודעה של עריית מ"ע לצאת יותר מוקדם בער"ש. זה מה שהכעיס אותי.

העבודות שם לא התחילו לפני 15 שנה (אולי כן? כבר לא זוכר....)
אבל העומסים התחילו עוד לפני זה.

ואם יפעילו בחלק מהקווים חלופות מקוצרות, עד למתי, לדעתך, יוכלו להאריך את השירות באותם קווים?
מסלול האיסוף הוא אורך כיום כשעה
אם בפועל העומס בכבישים יפחת, אפשר לכאו' להאריך את זמני השירות ולפזר את הביקושים בצורה טובה יותר.

אבל הפתרון צריך להיות משולב, גם חלופות מקוצרות, וגם להפחית את כמות מבצעי ההחלפה בעיר

מדובר על רחובות צרים במיוחד ומעוקלים, שבקושי רכבים פרטיים עוברים בהם. המדרכות שם מתאימות מקסימום למעבר של 2 אנשים במקביל.
כמו שכתבתי לא מכיר כל כך את העיר, אבל באופן כללי גם רחובות צרים ומעוקלים שלוקח לאוטובוס זמן לצאת ולהיכנס, אם רק האוטובוסים נמצאים ללא שום רכב וזה מחליף מסלול שלם זה משתלם.
התחנה הזו בשימוש כמוקד יציאה יחיד לקו 350 בתקופת החגים ובין הזמנים.
אז אולי באמת לעשות את זה כמוקד יציאה שיהווה תחליף לעזרא ונחמיה לקווי ירושליים ואשדוד בכל יום שישי?

כמו שכתבתי לא מכיר כל כך את העיר, אבל באופן כללי גם רחובות צרים ומעוקלים שלוקח לאוטובוס זמן לצאת ולהיכנס, אם רק האוטובוסים נמצאים ללא שום רכב וזה מחליף מסלול שלם זה משתלם.
הכבישים האלו לא מתאימים בכלל לאוטובוסים, כי הם צרים מדי. אפילו לא לאוטובוס אחד, ק"ו שלא לעשרות אוטובוסים בשיירה.
גם המדרכות שם צרות במיוחד, ולא מתאימות לקהל עצום שמחכה לאוטובוסים.
כשאני מדברת על מדרכות צרות במיוחד, אני מתכוונת שאם מישהי בודדת הולכת עם עגלה, זו שממולה צריכה לרדת לכביש. אז לשלוח לשם אלפי אנשים עם עגלות ומזוודות?

הכבישים האלו לא מתאימים בכלל לאוטובוסים, כי הם צרים מדי. אפילו לא לאוטובוס אחד, ק"ו שלא לעשרות אוטובוסים בשיירה.
גם המדרכות שם צרות במיוחד, ולא מתאימות לקהל עצום שמחכה לאוטובוסים.
כשאני מדברת על מדרכות צרות במיוחד, אני מתכוונת שאם מישהי בודדת הולכת עם עגלה, זו שממולה צריכה לרדת לכביש. אז לשלוח לשם אלפי אנשים עם עגלות ומזוודות?
אין לי צילום לווייני ברור (יש בבני ברק מפות ברורות?) אבל בגוגל זה לא נראה משמעותי יותר צר מרבי עקיבא, בפרט אם עושים את זה חד סטרי וללא שום רכב אחר ומתכונת של מתמלא ויוצא.
בכל רגע נתון לא אמורים לעמוד שמה יותר מ3-4 אוטובוסים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה