התייעצות עונת קלפי המדבקות התחילה

• הוסף לסימניות
אני רואה שכל אחד פה מצא לילדיו פתרון, וזה מעולה
אבל-
לא כל אחד מוצא פתרונות כאלה, ולדעתי כשמחלקים קלפים באבות ובנים למיניהם - זה רק הופך את המשחק ללגיטימי. לא עדיף להוציא את המשחק הזה לגמרי מהשוק?
למה המשחק לא לגיטימי?
הנקודה היא שזה משחק עם אחריות והזדמנות של ההורים ללמד לא לבזבז כסף.

• הוסף לסימניות
למה המשחק לא לגיטימי?
הנקודה היא שזה משחק עם אחריות והזדמנות של ההורים ללמד לא לבזבז כסף.
אתה חוזר לנקודת המבט של אלו שלא מבזבזים כסף והילדים שלהם צדיקים גמורים, אבל עובדתית בת"תים יש כאלו שמשחקים, ומזה אני לא מרוצה.
כמובן שזו דעתי האישית, מי שלא חושב כך שיעשה מה שהוא חושב. אני כותב רק כדי להציף את העניין.

• הוסף לסימניות
אתה חוזר לנקודת המבט של אלו שלא מבזבזים כסף והילדים שלהם צדיקים גמורים, אבל עובדתית בת"תים יש כאלו שמשחקים, ומזה אני לא מרוצה.
כמובן שזו דעתי האישית, מי שלא חושב כך שיעשה מה שהוא חושב. אני כותב רק כדי להציף את העניין.
אתה יכול לתת בבקשה רשימת משחקים לגיטימית שיכולה להעסיק ילדים בגילי 8-12?

• הוסף לסימניות
5 אבנים
כדורים למיניהם
בחורף זה באמת יותר בעיה

• הוסף לסימניות
זה מאד יפה המשחקים האלו וזה גם מאד מעסיק את הילדים
אבל יש ילדים שמבזבזים כסף כי אולי יצא להם הקלף הנדיר וצריך לפקח ולשים גבולות
ואוסיף שפעם נכנסתי לחנות ואחד הילדים הביא למוכר 200 שקל שיביא לו בזה חבילות (תריג)
יאמר לשבחו של המוכר שלא הסכים לקחת אלא רק בתנאי שההורים מאשרים בטלפון (הם לא ענו, והוא לא מכר לו)
מזכיר מאד את אלה שאוהבים להמר במפעל הפיס
וכמובן שזה יכול לגרום שילדים יגנבו כסף... נא לעקוב

• הוסף לסימניות
"אני לא לשכת התעסוקה"...
סתם, וואו, הפכו אותי למתנגד של כל משחקי הילדים בעולם. מרשים!
אבל אני בסך הכל חושב שכשילד משחק קלפים מה שנקרא "על אמת", זה לא ממש כוונת ההורים שקנו לו אותם, שהקלפים יעברו מהר מאד לחבריו. במה זה שונה מהימורים?

• הוסף לסימניות
"אני לא לשכת התעסוקה"...
סתם, וואו, הפכו אותי למתנגד של כל משחקי הילדים בעולם. מרשים!
אבל אני בסך הכל חושב שכשילד משחק קלפים מה שנקרא "על אמת", זה לא ממש כוונת ההורים שקנו לו אותם, שהקלפים יעברו מהר מאד לחבריו. במה זה שונה מהימורים?
לא הפכו אותך לכלום. שואלת ברצינות - מה כן חינוכי לתת לילדים לשחק? גלאט-כשר?

• הוסף לסימניות
אם היה קם שרשור על בזבוז כסף ברכישת יויו סיני עוד הייתי מבינה.
אבל בנים גדלתי ועוד לא עלה לי 100 ש' לעונה.
קשה להגיד לא ולשים לילד גבולות? מי אמר שלגדל ילדים זה קל?
שורה תחתונה הילדים מתעסקים עם זה יפה מאד. לא מתערבת עם מהמרים או שלא. פעם מרויחים ופעם מפסידים. לפחות לא חוטפים זבנג בראש..
לענין אבות ובנים בדיוק היום שאלתי את בעלי (אחראי אבות ובנים) למה לא מחלק קלפים במקום ממתק. הוא אמר שיש הורים שלא אוהבים. מכבדת את זה. למרות שאני הייתי שמחה מזה יותר מממתק. פשוט מעבה להם את האוסף ומשמח ליותר מ5 דקות. אבל כאמור חשוב להתחשב גם במי שלא אוהב את המשחק.

• הוסף לסימניות
למה לא מחלק קלפים במקום ממתק.
אצלינו, מזה ומזה אל תנח ידך

אבל הקלפים של אבות ובנים פחות הולכים אצלינו משום מה.

ודווקא הקלפים של תריג, למרות שאני לא אוהבת את החבורה הזאת בכלל (כלומר את הספרים וכד') חוברת ממש משוקעת, משימות חידות וכו' ממש תוכן על הרמה.

והילדים שלי לא אוספים בשביל לקבל את המתנות שאולי מקבלים בסוף, כי יותר זול לקנות את מתנה בעצמה מאשר את המדבקות שצריך בשביל אולי לקבל אותה.

זה אקשן ואוירה ותעסוקה וקונים בגבול, גם בכסף שלהם אני לא מרשה להם לקנות בהתפרעות.

• הוסף לסימניות
ואם היה משחק של קניית כרטיסי לוטו גם הייתם מסכימים? אין שום הבדל בין זה לבין הימורים. ולא צריך לכתוב טענות לא קשורות, יש מספיק משחקים כשרים.
אני אישית אספתי בתור ילד אבל אף פעם לא שילמו לי על חבילות, הלכתי לתהילים/אבות ובנים ושם צברתי.

• הוסף לסימניות
ואם היה משחק של קניית כרטיסי לוטו גם הייתם מסכימים? אין שום הבדל בין זה לבין הימורים. ולא צריך לכתוב טענות לא קשורות, יש מספיק משחקים כשרים.
אני אישית אספתי בתור ילד אבל אף פעם לא שילמו לי על חבילות, הלכתי לתהילים/אבות ובנים ושם צברתי.
למה כל כך קשה לענות על השאלה שלי?

• הוסף לסימניות
למה כל כך קשה לענות על השאלה שלי?
חסר משחקים? משחקי קופסא- טאקי, רמי, קטאן, פאזלים.
פעילות גופנית- כדורגל, כדורסל, תופסת
תפתחו צאט גיפיטי,
קלפים לאלבום שאי אפשר למלאות בדרך הגיונית זה סוג של כרטיס לוטו או הימורים. אז אם זה בחינם דרך תהילים או אבות ובנים- מעולה, אם זה בא דרך כסף אז דעתי שזה בעיה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חסר משחקים? משחקי קופסא- טאקי, רמי, קטאן, פאזלים.
פעילות גופנית- כדורגל, כדורסל, תופסת
תפתחו צאט גיפיטי,
קלפים לאלבום שאי אפשר למלאות בדרך הגיונית זה סוג של כרטיס לוטו או הימורים. אז אם זה בחינם דרך תהילים או אבות ובנים- מעולה, אם זה בא דרך כסף אז דעתי שזה בעיה
משחקי קופסה בסדר,
משחרי פעילות גופנית - שניים מתוך השלושה שכתבת לא מאושרים ולא מקובלים.
התשובות של צ'אט גי פי טי לא בדיוק מתאימות להשקפות שבהם מגדלים ילד חיידר נורמלי....
ובאמת אין הרבה משחקים שמוציאים מרץ לילדים בכיתות החיידר.

קלפים זה לא כזה נורא, בסך הכל אתם בעצמכם מספרים ששיחקתם בהם ונשארתם בסדר.
כל השאלה אם לקנות לילד או לתת לו להשיג בדרכים אחרות?
זה כבר יחליט כל הורה.

• הוסף לסימניות
משחקי קופסה בסדר,
משחרי פעילות גופנית - שניים מתוך השלושה שכתבת לא מאושרים ולא מקובלים.
התשובות של צ'אט גי פי טי לא בדיוק מתאימות להשקפות שבהם מגדלים ילד חיידר נורמלי....
ובאמת אין הרבה משחקים שמוציאים מרץ לילדים בכיתות החיידר.

קלפים זה לא כזה נורא, בסך הכל אתם בעצמכם מספרים ששיחקתם בהם ונשארתם בסדר.
כל השאלה אם לקנות לילד או לתת לו להשיג בדרכים אחרות?
זה כבר יחליט כל הורה.
זה הבעיה, שכדורגל וכדורסל אסורים. בטורונטו למשל גם בישיבה קטנה משחקים כדורסל בהפסקה.
הנקודה שהפריעה לי בקלפים זה הדמיון שאני מרגיש לכרטיסי לוטו. וכמובן שכל הורה יעשה מה שטוב לו, רק הבעתי את דעתי

• הוסף לסימניות
הבעיה בקלפים שזה לא משחק סגור.
זה לא מוצר שקונים ומשחקים, זה מוצר שהמטרה שלו לקנות ולהשיג עוד ועוד.

מבחינתי לקנות לילד יויו סיני ב100 ש"ח וזה מעסיק כמה חודשים טובים, ומאפשר לו לשחק עם חברים וללמוד טריקים.
ולא לקנות משחק שהמטרה שלו היא תחרות, רצון לעוד ועוד קלפים, לחץ מקלפים שחסרים וכדומה.
המרכיב והמניע המרכזי בקלפי מדבקות אינו חיובי לטעמי.

ניקח דוגמא נוספת - ג'קס.
זה משחק חברתי, מלמד סבלנות ותקשורת חברתית, מפתח מוטוריקה עדינה.
או 5 אבנים
באמת לא חסר לילדים כיום עם מה לשחק.

בשביל מה לקחת משחק שהיסוד שלו היא תחרות, קנאה ורכישה בלתי פוסקת של כרטיסים כדי לשחק?!
אפילו אלבום מדבקות יותר טוב מזה. יש הנאה מהמדבקות היפות, מחליפים מדבקות וכו' (וגם שם יש את השגעון לעוד ועוד מדבקות).

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מישהו מוכן להסביר מה ההבדל באמת בין קלפים להימורים? זה בדיוק אותו דבר! לטובת מי שלא יודע איך משחקים: כל אחד שולף קלף, מי שהמספר אצלו גבוה יותר הוא הראשון, ודופקים על הרצפה בנסיון להפוך את הקלפים. מי שמצליח - מקבל. או בלשון העם - "משחק מזל".

• הוסף לסימניות
מישהו מוכן להסביר מה ההבדל באמת בין קלפים להימורים? זה בדיוק אותו דבר! לטובת מי שלא יודע איך משחקים: כל אחד שולף קלף, מי שהמספר אצלו גבוה יותר הוא הראשון, ודופקים על הרצפה בנסיון להפוך את הקלפים. מי שמצליח - מקבל. או בלשון העם - "משחק מזל".
להפוך קלפים זה לא מזל, יש יותר אלופים ויש פחות
כמו בגוגואים, שזה משחק לגיטימי אצל כולם

• הוסף לסימניות
אני רואה הבדל בין שני חלקים בעיסוק בקלפים:

1. רכישה, איסוף פרסים וכן הלאה - כאן יש את הקטע של בזבוז ורדיפה כפי שכתבו לעיל.
2. משחק בין שנים שהופכים את הקלפים - אם זה משחק לא 'על אמת' זה נראה לי מושלם. זו מיומנות נרכשת ומעסיקה מאוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה