התייעצות עונת קלפי המדבקות התחילה

• הוסף לסימניות
להפוך קלפים זה לא מזל, יש יותר אלופים ויש פחות
כמו בגוגואים, שזה משחק לגיטימי אצל כולם
התורות למשחק כן באים במזל, וגוגואים לא עולים כסף ולא מקבלים עליהם פרסים.
2. משחק בין שנים שהופכים את הקלפים - אם זה משחק לא 'על אמת' זה נראה לי מושלם. זו מיומנות נרכשת ומעסיקה מאוד.
אם זה לא "על אמת" - הבעיה היא שהרוב כן משחקים על אמת, לפחות איפה שאחיי לומדים.

• הוסף לסימניות
יש עוד הרבה משחקים:
מה עם גולות? אופניים? המשחק הזה שאינני יודעת איך קוראים לו אבל מכניסים את הרגל למן חישוק קטן שאליו מחובר בחוט כדור וקופצים מעל הכדור? קליעה למטרה? בניית מחנה? יש עוד...

• הוסף לסימניות
הארה קטנה
[לא רוצה להפריע לרצף הדיון, אז מיד אחרי ההארה, להמשיך לתקוף ולצדד, להעשיר להטעים ולתבל את הפורום]:
הראשונים שהתחילו עם זה בארץ,
היו ישיבת המתמידים בבני ברק, לפני למעלה מ40 שנה,
חילקו תמונות גדולי ישראל,
המטרה שלהם הייתה למשוך ולצוד נערים שיבואו לשמוע דברי תורה, לקבל ירא"ש ולחלוחית של קדושה,
התייעצו עם גדולי ישראל בזמנו [ביניהם, הרב וואזנר, הרב שטיינמן ועוד] שדירבנו אותם לעשות כל מה שאפשר בשביל לקרב ילדים לטוב,
[אחד מגדולי ישראל אז אמר להם שצריך לראות להפיץ את אותה כמות של תמונות מכל אחד מהגדולים, שלא יווצר מצב שאומרים הילדים, הרב ... פשוט, והרב ... יקר, אאה, כמה זהירות וחשיבה!]
אנשים וגופים מסויימים ניצלו את זה, והפכו את זה למטרה.

• הוסף לסימניות
הארה קטנה
[לא רוצה להפריע לרצף הדיון, אז מיד אחרי ההארה, להמשיך לתקוף ולצדד, להעשיר להטעים ולתבל את הפורום]:
הראשונים שהתחילו עם זה בארץ,
היו ישיבת המתמידים בבני ברק, לפני למעלה מ40 שנה,
חילקו תמונות גדולי ישראל,
המטרה שלהם הייתה למשוך ולצוד נערים שיבואו לשמוע דברי תורה, לקבל ירא"ש ולחלוחית של קדושה,
התייעצו עם גדולי ישראל בזמנו [ביניהם, הרב וואזנר, הרב שטיינמן ועוד] שדירבנו אותם לעשות כל מה שאפשר בשביל לקרב ילדים לטוב,
[אחד מגדולי ישראל אז אמר להם שצריך לראות להפיץ את אותה כמות של תמונות מכל אחד מהגדולים, שלא יווצר מצב שאומרים הילדים, הרב ... פשוט, והרב ... יקר, אאה, כמה זהירות וחשיבה!]
אנשים וגופים מסויימים ניצלו את זה, והפכו את זה למטרה.
אגב
יש לי בבית קופסת נעליים מלאה בתמונות של רבנים שחילקו אז לפני כ- 40 שנה בערך

• הוסף לסימניות
בלת"ק אני חושבת שזה מיועד בעיקר ל"מתמידים" הילדים שלי לא קונים אבל משחקים אם קיבלו במתמידים .
כשהם היו קטנים יותר וממש רצו לקנות אני מגבילה אותם לחבילה לשבוע שזה במקום ארטיק וכד' גם ארטיק נגמר..

• הוסף לסימניות
סוף סוף בת"ת אצלנו אסרו לשחק 'על אמת' ברוך השם. מקווה שכך יהיה בכל התתי"ם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה