בקשה עוסק פטור דמי לידה

• הוסף לסימניות
אני עוסק פטור
קיבלתי דמי לידה שמהם ירד סכום גדול למס הכנסה "ניכוי מס במקור"
אני לא אמורה לשלם מס הכנסה מה עושים?

מאיפה אני מוציאה אישור שאני עוסק פטור עמ"נ להעביר לביטוח לאומי ?
למי לפנות?

• הוסף לסימניות
לפנות למס הכנסה - לבקש תיאום מס כמו האישור המצורף

1687072263182.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני שלחתי דרך האיזור האישי פניה הגיבו שזה לא קשור אליהם, שלחו לי קישור דרך הפניות של רשות המיסים-- ועבר כבר זמן אף אחד לא הגיב ניסתי לעשות תאום מס(אחרי שראית כאן שהמסמך נקרא תאום מס) באפשרויות שיש באתר של רשות המיסים והם גם יתקשרו ואמרו זה רק לשכירים
תכלס אם תצליחי נשמח לדעת איך

שפרינצלה@​

ואני לא הבנתי למה אם אני עוסק פטור זה לא ברור מלכתחילה שלא אמורים להוריד לי מס:(

• הוסף לסימניות
ואני לא הבנתי למה אם אני עוסק פטור זה לא ברור מלכתחילה שלא אמורים להוריד לי מס:(
לא.
עוסק פטור פטור ממעמ
ממש לא ממס הכנסה

מטבע הדברים הכנסותיו נמוכות וברוב המקרים לא מגיע לחבות מס
אבל, יתכן מאד שכן חייב במס הכנסה - כי הכנסותיו משכיר כבר חייבות ואז כל שקל כעוסק פטור חייב במס. לדוגמא.

• הוסף לסימניות
ביטוח לאומי מוריד או לא מוריד מס מסה הכנסה מהדמי לידה לפי מה שנראה לו, והרבה פעמים נראה לו לא נכון.

אין מה לעשות בנושא הזה כלום, מלבד שכאשר תמלאו דוח שנתי על שנת 2023 מס הכנסה יחזיר לכם את הכסף שביטוח לאומי ניכה סתם.

• הוסף לסימניות
אבל, יתכן מאד שכן חייב במס הכנסה - כי הכנסותיו משכיר כבר חייבות ואז כל שקל כעוסק פטור חייב במס. לדוגמא.
לא הבנתי, אבל אם אני לא שכירה גם?
תמלאו דוח שנתי על שנת 2023 מס הכנסה יחזיר לכם את הכסף שביטוח לאומי ניכה סתם.
אבל הם ביקשו ממני להביא אישור פטור ממס אז אין סכוי למצוא כזה אישור?
אני מרגישה עובדת בביטוח לאומי גם עד שהביאו לי בכלל את ההסכום עשו לפי השנה של הקורונה כמובן בלי המענקים ועד שהביאו את ההפרש הפרישו חצי למס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה