כללי עוסק פטור - למה לא?

• פותח הנושא אא
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מיג - למה עוסק מורשה? מה שווה בזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;359272:
באמת יש בכוונתי לפתוח עוסק מורשה רק היות ופוטרתי האם עלי לחכות עד שאמצא עבודה כדי לא לפגוע באבטלה או שאם סכום ההכנסה החודשית מהעוסק פטור הוא מזערי זה לא נחשב?

האם יש מישהו שמתמצא?

זה כבר בעיה, הם לא אוהבים להפוך לעוסק מורשה עסק פטור שאינו מגיעה לתקרת הפטור ממע"מ.
משום שהם טוענים שזה בגלל שאתה רוצה מהם החזרים בלי שאתה מעלה מספיק הכנסות :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;359277:
עוסק פטור יכול לקבל החזרים רגילים: בגין חשמל (כ־25%), עלות רואה חשבון, ציוד משרדי, וכו' וכו'. לא נראה לי שיש הבדל בקטע הזה בין פטור למורשה חוץ ממע"מ.

לא מקבל החזרים.

רק יכול לרשום את הוצ' החשמל בבית (חלקי) אם הוא עובד מהבית. ואז הוא מפחית את ההכנסה החייבת במס.

• הוסף לסימניות
הסיבה למה לא לפתוח עוסק פטור היא:
א. כאב ראש [אני סובלת מכאבי ראש מאז שביליתי בוקר במס הכנסה].
ב. עוסק פטור נראה כעסק קטן ולפעמים זה דוחה לקוחות.
ג. הצהרת הון זה דבר מעצבן.
ד. מילוי טפסים לפתיחת תיק בביטוח לאומי זה גם מעצבן, מה גם שתשלומי ביטוח לאומי עלו ל- 200 לחודש, מה שלא שילמתי קודם לכן.

בקיצור, אני די מצטערת שפתחתי תיק. היה לי נוח מאד על שכר סופרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;359321:

אז עכשיו: מי יסביר מה זה בדיוק שכר סופרים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;359321:
הסיבה למה לא לפתוח עוסק פטור היא:
א. כאב ראש [אני סובלת מכאבי ראש מאז שביליתי בוקר במס הכנסה].
ב. עוסק פטור נראה כעסק קטן ולפעמים זה דוחה לקוחות.
ג. הצהרת הון זה דבר מעצבן.
ד. מילוי טפסים לפתיחת תיק בביטוח לאומי זה גם מעצבן, מה גם שתשלומי ביטוח לאומי עלו ל- 200 לחודש, מה שלא שילמתי קודם לכן.

מהצהרת הון סובלים גם אזרחים שאינם בעלי עסקים.

• הוסף לסימניות
שכר סופרים זה שכר שניתן לעובד שאינו מועסק כשכיר בחברה, אלא כפרילנסר.

מיג, בינתיים לא נטפלו אלי וטוב שכך. הבירוקרטיה הזו גרועה מזו שברוסיה.

• הוסף לסימניות
אני אספר לך למה אני פתחתי עוסק מורשה...
עזבתי את העבודה שלי (אם נתייחס לאשכול הסמוך אז זה היה בגלל שכר נמוך, חוסר הערכה מהבוס והערכה רבה מצד הלקוחות), והחלטתי לפתוח עסק, וכמובן שממליצים לעסק חדש לפתוח עוסק פטור וכך עשיתי. היה נשמע לי אידיאלי - לא מקבלת מע"מ - לא משלמת מע"מ - לא משתתפים בהוצאות - ולא לוקחים מההכנסות...
יום אחר כך פרסמתי את הפרסומת הראשונה (והיחידה עד היום ב"ה) שפרסמתי מאז פתיחת העסק - במקומון סוף השבוע. אנשים התקשרו וכולם שאלו אותי אם אני עוסק מורשה - כי הם רוצים לקבל החזר מע"מ (לא היה אכפת להם מהטיעון שהם לא משלמים ולכן לא מקבלים החזר) - הם רוצים חשבונית מס קבלה (רק עוסק מורשה יכול להוציא) ואם לא הם לא מעונינים בעבודה.
ביום ראשון רצתי למע"מ וטענתי שחלה טעות והיה ברצוני לפתוח עוסק מורשה ולא פטור ולמזלי נעניתי - וכל אותם לקוחות עשו אצלי את העבודות וחלקם אף ממשיכים לעבוד עימי עד היום.
בשטח - אני רואה שרוב הלקוחות שלי הם עסקים - ומכיוון שכך רובם ככולם מעונינים בחשבונית מס קבלה. זו שאלה מאוד נפוצה ששואלים אותי די בהתחלה - בין השאלות הראשונות.
לכן - מנסיוני האישי - הייתי ממליצה לפתוח עוסק מורשה מראש.
כל דבר שאת קונה לעסק נחשב כהוצאה מוכרת ולכן בשכלול השנתי של הוצאות מול הכנסות את משלמת רק על הרווחים נטו - ז"א על ההפרש של ההכנסות פחות ההוצאות.גם זה בסה"כ הגשת דו"ח מע"מ פעם בחודשיים (6 דו"חות בשנה) ועוד דו"ח שנתי בסוף השנה האזרחית.
בקיצור - זה לא כזה מסובך כמו שחושבים.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
עדן, תודה על ההסבר המפורט.
עכשו שאלתי: אם אני לא עובדת עם עסקים, ואעדיף לעשות עוסק פטור, האם אפשר בהמשך לעבור לעוסק מורשה אם אראה שמבקשים? או שזה בעייתי ועלי להחליט כבר עכשו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אא;359382:
עדן, תודה על ההסבר המפורט.
עכשו שאלתי: אם אני לא עובדת עם עסקים, ואעדיף לעשות עוסק פטור, האם אפשר בהמשך לעבור לעוסק מורשה אם אראה שמבקשים? או שזה בעייתי ועלי להחליט כבר עכשו.

אם את לא עוברת את התקרה הם עושים בעיות.

• הוסף לסימניות
אני ממליץ לפותח/ת האשכול להתעייץ עם רואה חשבון מוסמך או יועץ מס, כי יש בילבול גדול בדברים הנאמרים כאן. לא כדאי לסמוך על מה שנאמר כאן, בפרט לגבי ההבדלים בין עוסק פטור לעוסק מורשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;359472:
אני ממליץ לפותח/ת האשכול להתעייץ עם רואה חשבון מוסמך או יועץ מס, כי יש בילבול גדול בדברים הנאמרים כאן. לא כדאי לסמוך על מה שנאמר כאן, בפרט לגבי ההבדלים בין עוסק פטור לעוסק מורשה.

זה בדיוק מה שאעשה.
רואה החשבון המליץ על עוסק פטור, אבל רציתי לשמוע מבעלי הנסיון על היתרונות והחסרונות. למדתי הרבה מכל התגובות, וכנראה שהמסקנה אכן תהיה עוסק פטור כרגע. (אני בשלב התחלתי בקריירה)

• הוסף לסימניות
אז בתור עוסק פטור, דע לך שאתה יכול לקזז ממס הכנסה את הוצאות העסק שלך. לכן, שמור על הקבלות! וכן, אחרי שמסבירים קצת בסבלנות לכל החברות שדורשים חשבונית מס שאתה תוכל להוציא חשבונית יפה, אבל לא חשבונית מס, אך, כאשר הם ישלמו, תוכל להוציא קבלת מס, הכל יסתדר בע"ה — מניסיון. רק לא תוכל לקבל החזר על מע"מ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה